PARTNER SERWISU
ylvmwnpq
sarvath

sarvath

Ostatnie 10 wpisów
skąd te spadki ostatnio? tak bo urosło wcześniej czy jakieś infa które przegapiłam?

z mojej marnej AT wynika ze nie powinno spaść poniżej 1zł...tam idzie dolne ograniczenie trendu ale jak wiemy często AT i NC nie idą w parze...

odkad mam notowania na wykresie tzn koniec 2008 jak byla po 2,4 czy podobnie, tylko w dol. Dno na 0,5 w kwietniu 2009 od tamtego czasu lekko do gory i od 8 miesiecy boczniak. Ja nie widze nic dobrego w tej spolce co mogloby wyciagnac ja z marazmu, niby daja rade cos tam zarabiaja nawet dywidenda bedzie ale nie slychac specjalnego ani planu rozwoju ani zainteresowania inwestorow, ja tu stracilam niepotrzebnie za duzo czasu, teraz probuje wyjsc i zapomniec, to tak ode mnie, moze ktos bardziej znajacy sie w temacie dorzuci wiecej

marsmann, jak widzisz dalszy ciag?

trzymam narazie ale nie wiem ile to jeszcze moze pociagnac...

z jednej strony instynkt mowi ze juz sie naroslo i musi odsapnac

a z drugiej... bardzo zdolowana spolka, ledwo co ruszyla, new connect tez robi swoje ze notowania tu leca mocniej niz na glownym czy w jedna czy to w druga... no i widac pozytywne infa ze spolki... wiec kwestia do ile to moze dojechac

jestem rozdarda miedzy realizacja zysku a wizja przyszlego bogactwa haha ;)

6,15

czy mnie sie wydaje czy podwyzszyli o 25% liczbe akcji dla indywidualnych?
- BOSSA mnie poinformowala ze w zwiazku z wprowadzeniem 2 aneksow do prospektu, do jutra mozna anulowac zlecenie, wiec weszlam na stronke bossy o emisji i tam komunikat aktualizujacy nr 4 to mowi ale chyba nie widzialam daty wydania tego ale to chyba nowy tak??
znaczy ze nie bedzie redukcji?

Ja się odniosę do wypowiedzi kolegów a propos wycieku...
Obawiam się że to potrwa dłużej niż byśmy chcieli. Nie udało się już kilka wariantów żeby to zatamować/zatrzymać, w tym użycie awaryjnego zaworu czy zapory wodne przeciw rozprzestrzenianiu się ropy. W planach jest wiercenie drugiej studni obok żeby skierować tam większość ropy ale to może potrwać minimum 90 dni... Takie mam info z branży.
W tym tempie ropa dawno dojdzie do brzegów.
Nie wiem jak to może długo odbijać się na rynku ale obawiam się że przynajmniej w najbliższych dniach nastroje się nie poprawią, pomijając już inne powody typu Grecja czy GS.

Ciagle offtop ale...
na forum innej spolki juz raz tak bylo ze sie taki komunikat wyswietlil i dyskusja podobna. Tu chodzi o to ze to nie jest czesc forum "zablokowana" bez abonamentu tylko link w poscie do artykulu ktory pewnie jest godny oplat skoro zawiera te 3,5k slow... jesli ja to dobrze rozumiem.
A kwestia czy to jest ok czy nie zeby takie linki z ta niebieska ramka wstawiac w posta...
A o SNS - chyba odbil sie od wsparcia i juz ponizej tego 1.11 nie zejdzie, jak myslicie?

jesli mozna spytac, co masz zamiar robic z SNS?
23ciego kupiles po 1.21 a teraz takie kiepskie info i zjazd na 1.13 w piatek...
rozumiem ze dalej trzymasz?
wykres ladnie nie wyglada chociaz obroty maleja a rsi i trix bardzo nisko... moze niedlugo odbicie?

Tez jestem pod wrazeniem skladu osobowosci tego forum.
Jako ze jestem jeszcze mloda dosc i przygode z gielda zaczelam 3 miesiace temu to niestety merytorycznie nie moge sie jeszcze wypowiadac przez co czuje sie troche winna tak bezczelnie czytajac wasze madre posty samemu milczac.

Uprawiam wspinaczke chociaz mocno rekreacyjnie, lubie basen oraz gre w badmintona z rodzina w cieple letnie wieczory. Lubie tez zeglowac ale brak okazji...
Moje hobby to robienie witrazy amatorsko choc obecnie dzialanosc zawiesilam z racji wyjazdu na wyspy i braku warunkow tutaj.

Kiedys mialam przygode z gitara elektryczna ale okazalo sie ze chociaz muzyke kocham to slon mi na ucho nadepnal i jestem beztalenciem w tej dziedzinie.
Za mlodu i w szachy gralam ale od lat ani razu ale chyba juz mnie nie ciagnie - moze zaczne jeszcze raz na emeryturze? :)

Z komputerami jestem za pan brat, lubie zwlaszcza grzebac w tzw bebechach i zawsze sluze pomoca rodzinie i przyjaciolom jak cos trzeba zlozyc, wymienic itp. Oprocz tego troszku PS i baaardzo podstawowe www.
Gry tez lubie, zwlaszcza strategie i rpg. Moja gra nr 1 to Planescape: Torment - ma chyba juz z 8 lat a ciagle mnie urzeka swiatem muzyka fabula... z mniej intelektualnie zajmujacych Diablo i Diablo 2 - na ktorym nawet zarobilam kilka zl handlujac wirtualnymi przedmiotami za prawdziwa mamone :)
W licemum rodzice mnie od komputera nie mogli odkleic nawet, teraz tez sporo siedze ale staram sie czytac roznie ciekawe strony, fora, newsy (nie mam TV...) itp.

Lubie czasem przewertowac Polityke, Wprost i NW do mnie nie przemawia. Przegladam tez Charaktery - magazyn psychologiczny.
Ksiazki lubie owszem choc za malo czytam i zle mi z tym. Polecam Kapuscinskiego - Cesarz, Imperium, Heban, Wojna Futbolowa, Podroze z Herodotem. Tolkiena i fantastyke tez przerabialam - tutaj takie pozycje jak Blade Runner czy Ubik (z glowy autorow nie pamietam). Koniecznie Ursula Le Guin. Polecam tez Scotta Orsona Carda oraz Sapkowskiego.
Bardzo lubie tez ksiazki Chmielewskiej - kryminaly przy ktorych zalewalam sie lzami ze smiechu. Tez juz wymieniani Eco i Coelho, tutaj dodam tez Marqueza.

Z muzyki rock, jazz i ciezkie brzmienia, od Kultu przez Metallice, Iron Maiden az po Vadera.

Chcialabym nauczyc sie mowic po francusku i robic piekne zdjecia.
I jak to wszystko powyzej o sobie przeczytalam to dochodze do wniosku ze jestem dziwakiem ;)
Pozdrawiam forumowiczow i do kolejnej wymiany pogladow!

www.parkiet.com/artykul/9,8438...

Hmm myslicie ze on ta kase z Syntka na to przeznaczyc moze? (tzn czesc) bo oczywiscie 250mln nie pokryje calosci?
A moze tylko 1 spolke z tych 3 w artykule?
To by mialo jakis sens tzn czemu ta kase tak nagle wyciagnal?

www.bankier.pl/wiadomosc/SYNTH...
znaczy ze synthos za swoja gotowke kupil akcje od Solowiowa ktory jest Synthosa glownym akcjonariuszem?
YYY moze mi to ktos wyjasnic dokladniej bo nie rozumiem co tu sie stalo i jakie to moze miec skutki???
Dzieki...

być może to jest herezja ale mnie się wydawało że 50% zniesienia fibo to raczej kontynuacja obecnego trendu zazwyczaj, a nie częsty punkt zwrotny? Może tylko opór w takim razie?

to moje wypociny, pierwszy raz rysowalam wiec jakas ocena fachowca by nie zawadzila zeby wiedziec czy to sie kupy trzyma w ogole;)
wychodzi ze opor na 3.58 38.2% zniesienia fibo i 4zl gorne ograniczenie kanalu
nie umiem wynalezc wsparcia dokladnie gdzies kolo 3 zl?

kliknij, aby powiększyć

no to chyba jutro sie nam tu zaczerwieni znowu :/

chodzilo o to ze trzeba bylo najpierw sobie zrobic folder, wkleic tam dane historyczne sciagniete z bossy, dac import metastock i wybrac masterdata plik czy jakos tak, ktory powinien byc wlasnie tam gdzie potem sie wkleja dopisywacz
ale na bossie podali linka do opisu jak zaladowac baze danych... i tu sie komplikowalo bo sposob tenze mowil zeby dac new database, create, metastock plugin i tak dalej
i jak sie to zrobilo to potem sie wszystko mieszalo
wiec trzeba bylo ta czesc zignorowac i po prostu dac import metastock data
wiec wychodzi na to ze jak sie robilo za dokladnie krok po kroku to bylo zle ;)
i mam nadzieje ze to jakkolwiek jest zrozumiale co napisalam i moze komus pomoze ;)

owner mozesz powiedziec czemu uwazasz ze to bedzie dobry moment na kupno?
wydaje mi sie ze to ma jeszcze potencjal spadku dluzszy niz jeden tydzien i bedzie jeszcze nizej
ja co prawda siedze z sgn ale czemu ktos chcialby kupowac juz teraz?
dzieki :)

to ja mam pytanie,
przeczytalam podlinkowany artykul ale...
czy jesli kurs moich akcji powiedzmy dzisiaj jest po 16.60
ja moge dac takie zlecenie sprzedazy?
limit ceny 16.00 stop 15.70?
chodzi mi o to czy moge zrobic tak ze chce wstawic moje zlecenie sprzedazy po minimum 16.00 ale tylko jesli cena spadnie ponizej 15.70 ? jesli np zloze to zlecenie na kilka sesji?
bo powiedzmy zakladam ze jesli spadnie nizej nisz 15.7 to ja mysle ze bedzie juz dalej raczej spadac ale rowniez mysle ze w ciagu dnia moga byc male "podrygi kursu" i chce wlasnie na taki sie zalapac zeby sprzedac ciut drozej?
czy sie nie da i zawsze trzeba dac limit ceny ponizej limitu stop?
dzieki :)

zrobilam, tym razem sie udalo ale musialam troche pomyslec i wymyslic to czego oni w instrukcji nie napisali dokladnie, ale niewazne, wazne ze dzialaaaaa :)

zrobilam jeszcze raz krok po kroku i nic, ciagle sie nie dopisuje. Skrypt sie wykonuje bo niebieskie okno sie wyswietla, widac ze sciaga te brakujace sesje ale jakby sie nie zapisuje bo co odpale to ciagle sciage te same brakujace
juz nie mam sily do tego :(

a mnie nie dziala:(
sciaga brakujace dni, i nawet przesuwaja sie wykresy tzn wykres sie urywa ale jest coraz wiecej pola po prawej - tzn dodaje miejsce na dalszy wykres ale juz go nie wyswietla
co jest nie tak buuu:(

hmm ten dopisywacz mi nie dziala :(
robilam krok po kroku, najpierw w swoim folderze a potem jeszcze raz sprobowalam z domyslnymi sciezkami do folderow i bazy danych i sie nie aktualizuje...
ale wyskakuje mi takie niebieskie okienko ze niby sciaga co trzeba...
:(
jak widac ze screena niby sciagaja sie sesje z 7,10,11 a Ami po tej czynnosci ciagle pokazuje 7 ostatnia (wtedy sciagalam cala baze)
any ideas?

kliknij, aby powiększyć

tak po prostu proboje wyczuc czy warto mi w tym jeszcze siedziec, a kupilam po 18.30 niestety jak byla poprzednia mala gorka jakos 20 lipca wiec juz jestem blisko mojej granicy tolerancji straty... takze jestem lekko zaniepokojona ze to nic tylko powolutku to dwa kroki w dol krok do gory... ech :(
chociaz moze nie powinnam narzekac, jak na to ze wlasnie zaczelam to moj portfel jest i tak na 0 z ta strata na sgn :)

Czy ja dobrze widze RGR na wykresie rocznym? Ale czytałam ze zazwyczaj ona sie robi przy tredzie wzrostowym a tutaj byl spadek, no i czy po tej formacji nie powinno jakos mocniej spadac?
Ktos bylby tak wspanialy i rzucil fachowym okiem AT na to?

hmmm zrobilam inaczej jakos i dziala :)

pelna 5.0 rc1 professional
to moze byc wina tego ze to nie najnowsza wersja?

zipa rozpakowalam, ogolnie robilam tak jak tu napisali bossa.pl/notowania/daneatech/a...
i w ami mam liste spolek tzn nazwy sa tylko sie wykresy nie wyswietlaja :(
to moze jakis inny plik powinnam sciagnac?
no wlasnie i jak juz to zrobie to potem tez bede chciala skonfigurowac ten dopisywacz

Probowalam zaladowac baze danych z bossa.pl do Ami, robilam krok po kroku z bossy ale.. mam liste spolek ale nie ma zadnych wykresow bo mowi mi ze 'not enough data available'
czy moze sciagnelam zly plik albo cos zle robie?
chcialam notowania historyczne akcji GPW
sciagnelam metacgl.zip
az mi wstyd ze nawet takiej podstawowej rzeczy nie moge sama zrobic dobrze, az strach sie bac co bedzie dalej... :(

hej
ja dopiero zaczynam swoja przygode z gielda
ale sie zastanawiam wlasnie
jak pojawiaja sie takie wzrosty w danym dniu, czy jest sens wsiadac, tzn ile to jeszcze pociagnie...i nawet nie chodzi o to ze spadek dzien czy dwa po tylko czy po prostu w ciut dluzszej perspektywnie taki poziom cen sie utrzyma/bedzie rosl dalej w mniej spektakularnym tempie...
po prostu patrze na ostatnie dni i przecieram oczy ze tak niektore spolki ciagna po kilka dni mimo nawet malych zadyszek
a tego to chyba analizy techniczne nie bardzo chca wyjasniac?
dzieki

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 10 marca 2025 09:35:50
Liczba wpisów: 33
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,451 sek.

gsoqqocd
mxaobdld
kykhcups
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
exbzsoxm
feliytdb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat