Temat:
LENA
Ma ktoś jakieś przewidywania co do raportu? Sam pracuję w firmie wykonującej instalacje elektryczne i wiem że IV kwartał ubiegłego roku nie był dla naszej branży najgorszy. Więc spodziewam się niezłych wyników ...
|
|
Temat:
LARK
mateusz_2000 napisał(a):Te skupywanie akcji to sztuczne podwyższanie kursu jest :P Ciekawe skąd taki wniosek. Masz na to jakieś dowody.
|
|
Temat:
SANWIL
Czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego kurs tak poszybował.
|
|
|
|
Temat:
REINHOLD
No i chyba wyjaśniła się przyczyna ostatnich zjazdów.
REINHOLD POLSKA AB: Informacja dotycząca umowy deweloperskiej z Union Investment Real Estate / Information on development agreement with Union Investment Real Estate 2010-11-03 08:10:30 Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Na podstawie Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Spółki Reinhold Polska AB informuje o otrzymaniu wypowiedzenia zawartej w marcu 2010 r. z Union Investment Real Estate GmbH z siedzibą w Hamburgu umowy developerskiej i na zarządzanie nieruchomościami wchodzącymi w skład projektu “Kamienica Lipińskiego", położonych przy al. Jerozolimskich 61 i 63 w Warszawie. Zarząd Reinhold Polska AB obecnie podejmuje wszelkie kroki zmierzające do rozwiązania niniejszej sytuacji poprzez negocjacje z Union Investment Real Estate GmbH. Reinhold Polska AB stoi na stanowisku, że przez cały okres trwania umowy wywiązywała się ze swoich zobowiązań, postępując zawsze w dobrej wierze, z poszanowaniem prawa, jak i poszanowaniem interesów zarówno Union Investment Real Estate Gmbh oraz pozostałych stron związanych z realizacją umowy. Zarząd Reinhold Polska AB uważa, że wypowiedzenie umowy jest niezgodnie z warunkami umowy deweloperskiej. Jeśli strony nie dojdą do porozumienia wynik finansowy netto wynikający z umowy sprzedaży nieruchomości i z umowy deweloperskiej będzie mniejszy o około 3 mln. euro w stosunku do przewidywanego całkowitego zysku.
Pozostaje mieć nadzieje że za chwilę niektórzy trochę ochłoną bo akurat dzisiaj wszedłem w te akcje.
|
|
arturpap napisał(a):no i niby wszystko jest ok a my dalej w trendzie spadkowym i dziś gdyby nie 1 szt. akcja po PKC to byśmy skończyli na 0% , zna ktoś racjonalne wytłumaczenie bo o sypaniu Arki to już chyba wszyscy trąbią ale ktoś to odbiera i czy on nie chce zarobić ?? Jak to nie chce zarobić. Ale ktoś kto to kupuje to nie na parę dni ale na jakiś dłuższy termin. Dlatego cierpliwości. Co do trendu spadkowego to już niedużo brakuje i się wybijemy, ale nie da się żeby rosło w takim tempie cały czas. Podciągamy stopka i czekamy...
|
|
No dzisiaj znowu ktoś nieźle sypnął papierem w pobliżu 16,70. Pytanie tylko kto łyknął taką dawkę.
|
|
owner napisał(a):luki9222 napisał(a):szkoda tylko ze nie wiadomo kto sypie a kto odbiera? a co to ma za znaczenie? zbieraja łapacze dołków i hazardziści To mnie ładnie zakwalifikowałeś. Ale wolę już być łapaczem dołków, bo do hazardu nie mam żyłki. A tak poważnie, to jak długo może lecieć w dół. Kiedyś musi złapać trochę oddechu.
|
|
Temat:
ARCTIC
Co jest grane? Czy te spadki nie mają końca? Doszliśmy już do 61,8% fibo i co, dalej jazda w dół? Jeżeli nie odbijemy jutro pojutrze to wywalam i poczekam aż się sytuacja wyklaruje.
|
|
Temat:
ARCTIC
A co tu komentować. Tak jak ja to widzę to jesteśmy na wsparciu linii wzrostowej i trzeba poczekać co dalej. Na wszelki wypadek ustawiłem stopa poniżej 17 zeta.
|
|
Temat:
ARCTIC
No i postanowiłem wejść w tą Spółkę. Czas pokaże czy miałem rację.
|
|
Nie wiem co jest grane ale wczoraj pięknie ktoś wywalił jednorazowo ładny pakiecik akcji.
|
|
Temat:
FORTE
Przeskoczy w najbliższym czasie 15 zeta? Jak na razie po opublikowaniu raportu chęć do kupowania chyba słabnie.
|
|
Temat:
FORTE
Raport analityczny DM PKO BP "Uważamy, że rok 2009 będzie jednym z najlepszych okresów w dotychczasowej historii Forte zarówno pod względem przychodów, jak i zysku netto. Rozsądnie realizowana polityka redukcji kosztów i poprawiania efektywności na produkcji oraz w sprzedaŜy, a także korzystna relacja walutowa EUR/PLN przełoży się w naszej opinii na ok. 496,5 mln zł przychodów w całym roku oraz ok. 23,6 mln zł zysku netto. Determinuje to wskaźnik P/E ‘09 na poziomie blisko 8,6. Liczymy, że spółka zabezpieczy poziomy kursowe na drugą połowę roku przy pomocy instrumentów finansowych, co pozwoliłoby nawet przy umacniającej się złotówce utrzymać wysokie przychody ze sprzedaży w okresie najbliższych 2-3 kwartałów."
Co myślicie o tym w kontekście przewidywanych spadków sprzedaży producentów mebli (artykuł w Rzeczpospolitej).
|
|
Temat:
DGA
Coś z tym planowanym zyskiem za 4Q nie wyszło. Ale i tak się zastanawiam czy w nią nie wejść.
|
|