PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
Muka

Muka

Ostatnie 10 wpisów
Komputronik i Karen proponują zamianę połowę długów Techmeksu na akcje spółki

14.10.Warszawa (PAP) - Komputronik i Karen, które na piątek 16 października zwołały spotkanie wierzycieli Techmeksu, całość długów tej spółki szacują na około 120 mln zł i proponują zamianę połowy z nich na akcje Techmeksu i spłatę reszty w ratach. Na spotkaniu wierzycieli ma być w sumie około 10 podmiotów.

"Jednym z naszych pomysłów na spotkanie wierzycieli jest zamiana około połowy długu na akcje Techmeksu i spłata reszty przez kilka lat w ratach - jest to na razie luźny pomysł" - powiedział PAP Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika i prezes Karen.

"W naszej ocenie Techmex nie jest w stanie spłacić całości długów, co może doprowadzić do likwidacji tej spółki i utraty przez wierzycieli swoich należności" - dodał.

Zarządy Komputronika oraz Karen zwołały spotkanie wierzycieli Techmeksu, w celu opracowania wspólnej strategii działania wierzycieli informatycznej firmy.

"Oprócz Karen i Komputronika na spotkanie zaprosiliśmy jeszcze osiem podmiotów. Szacujemy, że łączne zobowiązania Techmeksu wobec wszystkich wierzycieli są na poziomie około 120 mln zł" - powiedział Piotrowski.

"Jeśli chodzi o nas, to zobowiązania Techmeksu wobec Karen wynikające z wystawionych weksli są na poziomie około 5 mln zł, a zobowiązania wobec Komputronika na poziomie około 3 mln zł" - dodał.

PAP w środę nie udało się uzyskać komentarza przedstawicieli Techmeksu w tej kwestii.(PAP)

gsu/ ana/

źródło

Witam,
Nie wiem za wiele o Forex, ale chciałbym jedynie skorzystać z możliwości jakie daje do rzadkich transakcji EURO-PLN, po otrzymaniu należności od klienta (w Euro - na konto w Euro). Posiadam konto w mBanku, ale tam spread jest tak wysoki, że bardziej opłaca mi się wypłacić Euro będąc za granicą i sprzedać w kantorze niż przewalutować z konta EUR na PLN. Interesuje mnie więc możliwość uczciwej wymiany Euro na Złote (i odwrotnie) w dowolnej chwili w wygodny sposób.
Chciałbym kiedyś zainteresować się głębiej Forexem, ale odstraszają mnie na chwilę obecną straty całej rzeszy ludzi i pomówienia brokerów o oszustwa. Ale tej dyskusji bym tu nie podejmował (bo sam nie mam pojęcia)
Bardzo proszę o pomoc, może ktoś ma inny pomysł jak mogę zrealizować swój cel?
Pozdrawiam

wszystko wygląda pięknie już od dobrych paru dni, jedyne co niepokoi to ogromny szum, który się wśród spekuły zrobił w tym czasie - dziś to już naprawdę kulminacja. obserwowałem dziś spółkę cały dzień i było prawie spokojnie, dopiero w dogrywce jak nagle wystrzeliło, to aż mi się sprzedało ;) samo z tej radości. jutro odkupię w lepszej cenie jeśli będzie okazja, chociaż po dzisiejszej kolejce na zakończenie to chyba mam marne szanse.

oto swieze sprostowanie ostatniego info:

... Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. z siedzibą w Warszawie o zmniejszeniu udziału w ogólnej liczbie głosów EFH Żurawie Wieżowe S.A. poniżej 10%.
Poprawna treść informacji to:
"Zarząd EFH Żurawie Wieżowe S.A. informuje, iż w dniu 10 sierpnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. z siedzibą w Warszawie o zmniejszeniu udziału w ogólnej liczbie głosów EFH Żurawie Wieżowe S.A. o co najmniej 2%

(za http://www.gpwinfostrefa.pl: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...) z g. 10.00 12.08.2009

Ciekawe jak na cenę wpłynie dzisiejsza wypowiedź rzecznika MSP, że nie pozbędą się posiadanego 4,15% akcji póki cena będzie poniżej 20, dość to oficjalna nagonka..

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 16 listopada 2009 21:30:55
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,171 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat