Temat:
TECHMEX
Komputronik i Karen proponują zamianę połowę długów Techmeksu na akcje spółki 14.10.Warszawa (PAP) - Komputronik i Karen, które na piątek 16 października zwołały spotkanie wierzycieli Techmeksu, całość długów tej spółki szacują na około 120 mln zł i proponują zamianę połowy z nich na akcje Techmeksu i spłatę reszty w ratach. Na spotkaniu wierzycieli ma być w sumie około 10 podmiotów. "Jednym z naszych pomysłów na spotkanie wierzycieli jest zamiana około połowy długu na akcje Techmeksu i spłata reszty przez kilka lat w ratach - jest to na razie luźny pomysł" - powiedział PAP Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputronika i prezes Karen. "W naszej ocenie Techmex nie jest w stanie spłacić całości długów, co może doprowadzić do likwidacji tej spółki i utraty przez wierzycieli swoich należności" - dodał. Zarządy Komputronika oraz Karen zwołały spotkanie wierzycieli Techmeksu, w celu opracowania wspólnej strategii działania wierzycieli informatycznej firmy. "Oprócz Karen i Komputronika na spotkanie zaprosiliśmy jeszcze osiem podmiotów. Szacujemy, że łączne zobowiązania Techmeksu wobec wszystkich wierzycieli są na poziomie około 120 mln zł" - powiedział Piotrowski. "Jeśli chodzi o nas, to zobowiązania Techmeksu wobec Karen wynikające z wystawionych weksli są na poziomie około 5 mln zł, a zobowiązania wobec Komputronika na poziomie około 3 mln zł" - dodał. PAP w środę nie udało się uzyskać komentarza przedstawicieli Techmeksu w tej kwestii.(PAP) gsu/ ana/ źródło
|
|
Witam, Nie wiem za wiele o Forex, ale chciałbym jedynie skorzystać z możliwości jakie daje do rzadkich transakcji EURO-PLN, po otrzymaniu należności od klienta (w Euro - na konto w Euro). Posiadam konto w mBanku, ale tam spread jest tak wysoki, że bardziej opłaca mi się wypłacić Euro będąc za granicą i sprzedać w kantorze niż przewalutować z konta EUR na PLN. Interesuje mnie więc możliwość uczciwej wymiany Euro na Złote (i odwrotnie) w dowolnej chwili w wygodny sposób. Chciałbym kiedyś zainteresować się głębiej Forexem, ale odstraszają mnie na chwilę obecną straty całej rzeszy ludzi i pomówienia brokerów o oszustwa. Ale tej dyskusji bym tu nie podejmował (bo sam nie mam pojęcia) Bardzo proszę o pomoc, może ktoś ma inny pomysł jak mogę zrealizować swój cel? Pozdrawiam
|
|
Temat:
SILVANO
wszystko wygląda pięknie już od dobrych paru dni, jedyne co niepokoi to ogromny szum, który się wśród spekuły zrobił w tym czasie - dziś to już naprawdę kulminacja. obserwowałem dziś spółkę cały dzień i było prawie spokojnie, dopiero w dogrywce jak nagle wystrzeliło, to aż mi się sprzedało ;) samo z tej radości. jutro odkupię w lepszej cenie jeśli będzie okazja, chociaż po dzisiejszej kolejce na zakończenie to chyba mam marne szanse.
|
|
Temat:
HERKULES
oto swieze sprostowanie ostatniego info: ... Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. z siedzibą w Warszawie o zmniejszeniu udziału w ogólnej liczbie głosów EFH Żurawie Wieżowe S.A. poniżej 10%. Poprawna treść informacji to: "Zarząd EFH Żurawie Wieżowe S.A. informuje, iż w dniu 10 sierpnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. z siedzibą w Warszawie o zmniejszeniu udziału w ogólnej liczbie głosów EFH Żurawie Wieżowe S.A. o co najmniej 2% (za http://www.gpwinfostrefa.pl: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...) z g. 10.00 12.08.2009
|
|
Temat:
ORANGEPL
Ciekawe jak na cenę wpłynie dzisiejsza wypowiedź rzecznika MSP, że nie pozbędą się posiadanego 4,15% akcji póki cena będzie poniżej 20, dość to oficjalna nagonka..
|
|