Temat:
BGSENERGY
Dzisiaj wpłynęła kasa na konto - więc mogę już napisać że cała przygoda z BGS skończyła się dla mnie szczęśliwie (znaczy nie stratą 100% kapitału bo strata jest). Po rocznym niemal mailowaniu, wynajmowaniu kancelarii, tłumaczy czeskiego, groźbach, prośbach itp. jedna osoba z kierownictwa spółki odkupiła ode mnie akcje (nie wiem czy jej kazali czy sama miała już dość mojej natrętnej osoby) - utargowałem nawet 10% więcej niż ostatni kurs tego dziadostwa na NC.
Co do powrotu na NC - bo tak wszystkich ściemniają że wrócą - ja życzę jak najlepiej ale moim zdaniem nie wrócą. Ja na ich miejscu bym nie wracał bo po co? Na NC idzie się wyłącznie po to żeby zebrać kasę iwywalić nadmiar akcji w rynek takim naiwnym leszczom jak ja :) Kasę dostali, wywalili co mieli wywalić to po co wracać? Same problemy i koszty. Oni nawet nie mają bilansu skonso za 2016 rok (głupie tłumaczenia że firma która im to robiła nawaliła, z tego co wiem to był jakiś wynajęty księgowy a nie żadna firma). Tak że moja rada - walczyć ile się da a nie czekać bo nie ma na co czekać...
Co do wyrzucania spółek z NC - to jakaś dziwna polityka KNF - to jedynie kara dla takich drobnych jak ja a nie Zarządu takiej spółki. Dla nich to nagroda. Po co robić jakieś wezwania, skupy akcji by wycofać spółkę z obrotu. Nie publikuje się sprawozdań kwartalnych lub rocznych i KNF robi całą robotę zupełnie bezkosztowo dla spółki a drobni zostają na lodzie
|
|
Temat:
11BIT
Co do kursu to ja jednak przychylam się do zdania tych którzy uważali że pakiety poszły na słupy i idą teraz w rynek. To mało profesjonalne, dlatego sądziłem że wzięły jakieś fundy - ale po pierwsze gdyby tak było to by coś powiedzieli w stylu "że akcje poszły dla długoterminowych inwestorów", poza tym ignorowali pytania na ten temat, a nawet wywalili ze swojego forum ten wątek. Ja jestem załadowany ze średnią w obecnym kursie i wygląda mi na to że trzeba poczekać aż te akcje z pakietówek zostaną sprzedane. Bo ewidentnie dystrybucja - te batony na 71 zeta po których nie ma śladu, co już nie chcą kupić? :) Przykro trochę że zachowali się jak gówniarze i nie poczekali tych kilku miesięcy do wejścia na GPW - wtedy fundy by łyknęły, ale jakbym poczuł kasę to może i sam bym tak zrobił, w sumie to NC...
|
|
Temat:
INDATA
Spólka warta dogłębnej analizy, kupiłem trochę mimo że do tej pory na spółkach z NC tak sobie wychodziłem (ostatnio na Atonie, gdzie Barczyk chciał sobie już na początku skoczyć na kasę). Tutaj przekonało mnie kilka rzeczy:
1. Prezes a zarazem główny akcjonariusz - jego działania świadczą o tym że póki co przynajmniej na razie na kasę skakać nie będzie, osobiście oddanie za pół darmo Denomemani porównuję do podobnej transakcji dokonanej kilka lat temu przez Karkosika - sprzedaży Huty Batory Alchemii. Stracił on na samej transakcji bo Huta Batory była co najmniej 5x tyle warta niż wziął od ALC ale zyskał więcen na wzroście kursu ALC. Tutaj intencja była chyba taka sama, bo już w pre-ipo domenki okazało się że są o wiele więcej warte niż kwota którą wziął od Tromedii prezes.
2. Firma generuje rosnące zyski, zarówno operacyjne jak i ze wzrostu wyceny portfela. Teraz podnieśli w księgach wycenę Denomemani, gdy firma wejdzie na NC zapewne z jakąś tam przebitką (kasa z emisji poszła do firmy, te kilkaset tysięcy jak na taką firmę to dużo pieniędzy więc pewnie będzie dynamicznie rosnąć) i wycena znowu się zwiększy.
3. Z tego co mówił prezes (zakładam że jest na etapie niekłamania) to przejmują wyłącznie rentowne portale, rozwijają je i integrują w kampanie reklamowe - widać po progresji wyników 3Q że strategia ta się sprawdza i zapewne będzie się sprawdzać w 2011 roku.
4. Widać że prezes jest ambitny i chce zbudować coś większego, sądzę że NC nie jest jego ambicją i docelowo spółka trafi na GPW. Wystarczy porównać obecną kapitalizację z wymogami przejścia, pewną barierą może być ograniczona płynność ale fundy chętnie kupują rentowne firmy to ewentualnie można zrobić emisję (zresztą sugerował to ostatnio, że jak trafią się okazje do przejęć to zrobi może emisję)
5. Ciekawy jestem prognozy na 2011 rok, jeżeli zaczną konsolidować wyniki przejętych spółek (np. Denomemani jeszcze nie konsolidują, a spółka już teraz zarabia niecały milion - tak szacuję - rocznie)
To na razie tyle, wcześniej miałem sprzedawać w granicach 3 zeta, teraz się zastanawiam czy poprzeczka nie za nisko :)
|
|
Temat:
BGSENERGY
Dobra sesja, już mysłałem że zasypią ale w końcu na te 2.80 chyba wyzbierane, do 3 zeta naprawdę zostało niewiele, oby tylko pepiki nie zaczęły sypać :)
|
|
Temat:
BGSENERGY
markuz12 napisał(a):spolka na forum zapomniana ..a ostatnio zaczela sie rozkrecac.. www.newconnect.pl/index.php?pa...tylko we wrzesniu podpisala kontrakty wartosci ponad 5,5 mln euro.. pozdrawiam Oby to się przełożyło na wyniki, ostatnio zaczęły się zwiększać obroty, dobrze to wróży jak oczywiście jakieś czeskie jełopy które obejmowały za grosze nie zaczną zasypywać (na na Photonie)
|
|
Temat:
IDMSA
I to nie jest takie jasne właśnie, czy sprzedane akcje własne automatycznie zwiększają limit akcji do skupienia. Ja to bym wolał żeby wydali tą kasę na ten bank...
|
|
Temat:
DUON
Może w końcu przełomowe info i spółka wyjdzie z tradycyjnej niemocy?
|
|
JAG napisał(a):Kończy się wezwanie KGHM na akcje Biprometu. Patrząc na plany inwestycyjne KGHM, portfel zamówień i zyski Biprometu powinny wyglądać nieźle. Ja nie oddałem w wezwaniu i czekam na ciekawą przyszłość Biprometu. Faktycznie, gorszy zarządzający niż Capital Partners chyba być nie może.
|
|
Temat:
BIPROMET
co się dzieje z tym wezwaniem? Blokada w PKO BP mi już znikła (w CDM cały czas jest)???
|
|
Temat:
ATONHT
Od 2 dni większy ruch na papierze, może coś się szykuje - mam nadzieję że to nie pod wywałkę pipek ;)
|
|
Temat:
DUON
Odnoszę wrażenie że oni olewają nie tylko drobnych, ciekawe jak samopoczucie OFE który brał akcje dużo powyżej obecnego kursu i jeszcze dał się nabrać na ostatnią emisję za 3 zeta. Oni albo tam mają jakiegoś wielkiego pecha (wynik w każdym kwartale zrypany przez jakieś zdarzenia "jednorazowe" - tym razem im Krioton nawalił od którego chcą 4 baniaki odszkodowania - ciekawe czy to ściągalne) albo po prostu może się znają na LNG ale na zarabianiu kasy już znacznie mniej...
|
|
Temat:
DEVORAN
Tych ich napojów nigdzie w Szczecinie nie mogę znaleźć, wódkę udało się kupić - ta z olejkiem migdałowym to po prostu obrzydlistwo, nawet drink zrobiony wg ich przepisu jest niedobry. No ale może taki gust mam, tak czy owak myślę jak to przedestylować :)
Z drugiej strony kiedyś kupiłem tą ich podstawową flaszkę (tylko z ekstraktem z guarany) i dobre na kaca było, chyba sobie na święta kupię :)
|
|
Temat:
ATONHT
BAT jeszcze nie mają, dopiero się starają (nieprecyzyjnie się wyrazili). Odgryźli się nieźle, ci pseudonaukowcy nie dostali pewnie w łapę (pod pretekstem prac zleconych jak to się często robi) to teraz brużdzą. Ja i tak bardziej liczę na zamówienia międzynarodowe, w sumie kontakty z Koreańczykami o których były tylko plotki zostały potwierdzone.
|
|
Wzielem sobie troche za 7.10 jak tak oddaja. Ale moze spece od spolki wiedza czemu tak sypia na tym poziomie skoro wezwanie ma byc docelowo (wiem ze teraz na 66% bo na tyle moga) na 100% akcji? Nie ma jakiejs wielkiej hossy by nie blokowac forsy to te sypansko dla mnie jest niezrozumiale (no chyba ze ci co brali jeszcze za pare zeta kilka lat temu maja kredyty do splacenia)
|
|
Temat:
DUON
No cóż, jak widać przed każdymi wynikami trzeba wywalać ile wlezie bo co kwartał naiwniacy mają nadzieję na jakiś przełom :) Te sprawozdanie ogólnie nie jest takie złe za wyjątkiem najważniejszego wskaźnika jakim jest zysk netto, a na tym etapie rozwoju spółki nikt już się nie podnieca rosnącą sprzedażą, EBIDTA tylko chce widzieć konkretną kasę a tego te pacanki nie mogą pojąć (zarzucono mi dzisiaj że moja lektura sprawozdania ograniczyła się do pozycji zysk netto i nie odkryłem innych wspaniałości tam zawartych). Generalnie wszystkie spółki Bali są super tylko cierpią od lat na jedną chorobę - CNdOZ (Chroniczna Niezdolność do Osiągania Zysków). Te plany na 2010 wbrew euforii autorów też nie zachwycają bo szykuje się kolejna strata netto bo coś strasznie ściemniają znowu (wystarczy poczytać odpowiedzi na pytania w PB którymi ich staram się systematycznie torturować).
|
|
Niech lepiej kupią bo spekulacyjnie wzielem troche capa pod to przecudne wezwanie, ale znając pecha Bali to coś czuję w kościach że nic z tego nie będzie.
|
|
Temat:
DUON
Łojej a co to się dzieje, czyżby pierwsze przecieki wyników?
|
|
Temat:
EMUZYKA
No i łapka się ujawniła, zobaczymy czy coś zdziała. Komunikat o przekroczeniu 5% w tonie naganiarskim :)
|
|
Temat:
ATONHT
Bestmont to historia. Co do artykułu w GW to nie chodziło o lobby spalarnianie czy jak to tam się zwie. Artykuł traktował o utylizacji azbestu i Barczyk sugerowal że nie liczy na rynek w Polsce bo wg niego u nas azbest "utylizuje" się wyrzucając go po prostu do lasu, do tego głupota i tępota urzędników którzy mimo podpisanej ustawy będą w nieskończoność odwlekać wydanie przepisów wykonawczych (co potwierdza wypowiedź matoła urzędasa który ma straszne wątpliwości + matoły pseudonaukowcy za 2.5K brutto którzy szukają dziury w całym, a dokładnie dziury w Atonach przez którą ten azbest będzie wyciekał). Reasumując stwierdził że liczy na rynek zbytu za granicą a nie w Polsce (i wypowiedział się wyłącznie o azbeście, nic nie było o innych odpadach).
|
|
Temat:
ATONHT
Dzisiaj w Wyborczej niezbyt przychylny artykuł. Przy okazji emisji mogliby ze 100K zeta wygospodorować na jakiś dział PR by prostować co niektórych co głupszych pismaków.
|
|
Temat:
DUON
Hm, pakietówki na 900K akcji, po stronie sprzedającej albo Bala albo Generali... Generalnie spółka ponownie zawiodła co z przykrością stwierdzam. Mam już 100% bana na Balę ;)
|
|
A z jakiego BM chcesz przeglądać? Większość biur nie udostępnia notowań na komórkach.
|
|
Nie chcę siać defetyzmu i być posądzony że znowu mi tam coś ściska, ale o tym kontrwezwaniu to pamiętam doskonale podobne bredzenie Bali przy okazji wezwania na ecard. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca i Bala się grzecznie zapisał na tyle ile dawał SKOK. Co do cienkiego odpału po tym super infie to może inwestorzy pamiętają jak to Bala łączył CPE z KRI czy Bacpola z BOMI. Nic z tego kompletnie nie wyszło, ci co brali akcje pod te infa dostali porządnie po pupie to lepiej tutaj dmuchać na zimne. Nisko cenię zdolność i chęci Pana Bali do dbania o swoje spółki, wystarczy spojrzeć jak CPE szoruje na dnie a podobno ten brak połączenia z KRI to dla dobra akcjonariuszy :)
|
|
Tak pozbyłem się, ale jak patrzę na tą super cenę i ile przez ten czas można było zarobić na czym innym to aż tak strasznie złego interesu nie zrobiłem. Zal mi pupe ściska tylko z tego powodu że znowu ktoś coś w firmie wiedział wcześniej i bezczelnie skupował waląc nawet komunikaty. Zwykły inside trading, w USA by już siedział w areszcie, ale na banana wiadomo, to super kolo :)
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Mieli milion czyli potrzebują milion czyli muszą wywalić ewentualnie około 130 000 akcji. To się nie trzyma zupełnie kupy. Przecież te 130 000 już dawno mogło się przemielić na wczorajszej gorącej sesji, a zresztą jakby chcieli wyrzucać to by o tym wcześniej nie ostrzegali, a prezes nie prosiłby o obniżenie kursu...
A zresztą jakie to ma znaczenie dla inwestycji w Atona... Dlatego prawdopodobnie już sprzedali, a nie chcieli o tym informować i dlatego zeszli z progu 10%.
|
|
FUJ, tu nawet nie śmierdzi inside tradingiem, tu po prostu cuchnie, ale pewnie KNF znowu to będzie miała w nosie.
|
|
Temat:
ATONHT
Może nie maja kasy na emisję, takie śmieszne fundusiki zwykle kasą nie śmierdzą a trochę jej do wydania by mieli.
|
|
Temat:
EMUZYKA
Kolejna próba rozruszania papiera, na koniec nawet mała łapka co wybrała do 1.30 wszystko. Zobaczymy czy tym razem coś z tego będzie, spółka chyba trochę niedoceniana przez olewanie jej przez osobę głównego akcjonariusza.
|
|
Temat:
ATONHT
Czy ja wiem czy mocno jeszcze spadnie, na dogrywce wszystko wybrano (na kilka sekund przed końcem ktoś rzucił niecałe 2K akcji i to zostalo). W parkietowo - bankierowe spiskowe teorie że to w celu trzepania leszcza z akcji to ja nie wierzę, raczej sądzę że są cykorami i się po prostu przestraszyli telefonów typu "dlaczego tak rośnie" i wydali komunikat w którym jednak jest mowa że długofalowo firma ma dobre perspektywy. Ja sam miałem po tym oświadczeniu trochę wysypać ale jakiś czas temu postanowiłem że akurat przy tej spółce będę miał w nosie odpały i zwały, wszelkie sygnały AT i poczekam rok - dwa na rozwoj sytuacji.
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):
Co ciekawe na takim EEX kurs zachowuje się zupełnie inaczej i spokojnie poddaje się analizie technicznej, która na Atonie w ogóle nie działa.
EEX chyba już się jakieś fundy zaangażowały to i szfagry są, mają wcześniej insajdy to AT działa :) Tutaj typowy start-up, ale byłem mile zaskoczony że jeszcze w dniu w którym poszło info był taki marazm. Nie puścili pary z ust co dobrze o nich świadczy.
|
|
Temat:
ATONHT
O co wam chodzi z tym odcięciem pp, przecież to było setki razy przerabiane a tu chyba doświadczeni inwestorzy :) Wcześniej byłem sceptyczny co do tej emisji, ale teraz bym zabulił nawet 3x więcej skoro ma to sens i przełoży się na przyszłe zyski. Co do tej umowy na 5mln USD to dobrze by było żeby ten pierwszy milion wpłynął na dniach.
|
|
Temat:
ATONHT
Co tak cicho, jest umowa na kilkanaście baniek na czysto minimum w ciągu kilku lat :)
|
|
Temat:
MEWA
No jak co, pewnie kurs z 70 groszy max i w zależności od wyników (za 3 kwartał były nawet niezle) w górę lub w dół.
|
|
Temat:
IDMSA
Mnie to ciekawi czy jak się ladowali w Kolastyne po takiej cenie to wiedzieli w co się ładują, czy tym razem to ich przewalili, bo ta cała Kolastyna to katastrofa.
|
|
Temat:
IDMSA
Rynek kopnął przewalaczy w tyłek, do tej pory się im udawało ale kara i ich dosięgła ;)
|
|
Temat:
ATONHT
A ci Szwajcarzy co piszą coś na parkiecie to jakiś kit czy ktoś coś słyszał?
ps. Niewiele brakowało a bym się wyleszczył, średnio mam za 4 zeta (całość) to sobie pomyślałem że na takiej zwale zysk to zawsze zysk i trzeba sprzedać, dobrze że postanowiłem się trochę przekimiać bo bym się czuł jak szmata teraz ;)
|
|
Temat:
ATONHT
Podobają się mi ich infa, nie tylko suche dane ale też o świetlanej przyszłości :) Dobry atonik, portfel ratuje w taką sesje (gdyby nie to, 6 zeta by pewnie przebiło)
|
|
Zwałka, to chyba nie ulega wątpliwości.
|
|
Ja tam wiem jedno, jak cały czas mam w portfelu IDM (raz mniej raz więcej) to po laniu na Instalu na którym odszedł ewidenty wałek trzymam się z daleka od spółek gdzie maczają paluchy ci przewalacze.
|
|
Temat:
DUON
Jakie prognozy? Technicznie na 3 zeciaki chyba idzie? Podobają się mi duże obroty, może i pobożne życzenia ale sądzę że jakiś instytucjonalny łyka.Zdaje się że Pioneer na koniec roku wykazał jakieś śladowe ilości?
|
|
Ja na to że ci idmowi przewalacze robią jakiś wałek.
|
|
Temat:
IDMSA
Kolastyna zlożyła wniosek o upadłość, pytanie czy ci przewalacze to zaplanowali czy trafiła w końcu kosa na kamień.
|
|
Temat:
DUON
Link do wspomnianego artykułu już działa. Trupów w szafach nie powinno już być ;)
|
|
Temat:
MWTRADE
Moim zdaniem się troche zjebkało bo późno będzie prognoza wyników. Ja myślałem że jeszcze w styczniu poda, a tu dopiero połowa lutego to chwilowo nie ma pod co grać. Ale na 3.50 to ni ch... nie spadnie :)
|
|
Temat:
DUON
siekoo napisał(a):niestety poza naglowkiem nie wiele mozna z tego pdf'a odczytac. Faktycznie, napisałem żeby poprawili (wcześniej wogóle link nie działał, to jakiś postęp jest)
|
|
Temat:
DUON
|
|
Temat:
DUON
Dzisiaj już znacznie lepiej, udało się przejść te 2.50 :) W PB był ciekawy wywiad z Buczkowskim, zapowiada tłuste lata dla spółki. Ja też już specjalnych zagrożeń nie widzę, biznes jest raczej prosty.
|
|
Temat:
MWTRADE
Cóż, czasami techników fundamentalistów też trzeba strzepnąć :)
|
|
Temat:
ATONHT
Abner1984 napisał(a):Ja również jestem zdania że "ten" dokument wcale nie oznacza tragedi. Emisja z PP jest dobrym sposobem zdobycia środków niezbędnch do sfinalizowania potencjalnych zleceń...napewno jest to lepsze niż kredyt.
Z kredytem mieliby problem bo przynajmniej bank w którym ja pracuję nie daje go firmą które miały straty.
|
|
Temat:
MWTRADE
Co do łatwości wyjścia to nie jest tak źle, co tam dzisiaj dałem na 4.40 to zaraz łykali, nawet 5 minut nie było a arkuszu. Gdybym więcej sypał to pewnie obroty byłyby większe ;)
|
|
Temat:
EMUZYKA
Strasznie głupi akcjonariat, co grosz to ukryta S - aż się odechciewa na to patrzeć. No ale skoro przeszło 1.30 to może padnie 1.50 jak dadzą ładny raport (ale pewnie dopiero za 1Q).
|
|
Temat:
MWTRADE
Wielki_Szu napisał(a):Nie ważne co było przyczyną, bo zawsze jest jakies wytłumaczenie, ważne jak wygląda wykres,no ale przyszły tydzień pokaże co się będzie działo. Ewentualnie mozna obserwować jak wypadnie test oporu na 4,50, jest to mocny opór. Przyczyną gwałtownych spadków jest z reguly negatywne info lub korekta, w przypadku Atona do którego nie wiem po co porównujesz MWT bylo właśnie negatywne info. Korekty na MWT były także bolesne, sam pamiętam jak miałem już na papierze kilkanaście procent straty ale zawsze udało się z zyskiem wyjść. Więc nie wykluczam że korekta i tu się zdarzy dlatego część sprzedałem dzisiaj - jak się zwali to odkupię.
|
|
Temat:
MWTRADE
Na Atonie to sie zwaliło przez info o emisji która była raczej zaskoczeniem i nie bylo jej wcześniej na wykresie. Ja 1/3 dzisiaj spyliłem, ale resztę potrzymam co najmniej do wyników.
|
|
Temat:
ATONHT
Ja kupiłem licząc że ta emisja to naprawdę na produkcję tych cudeniek a nie na kolejne przeżarcie (znaczy na koszty funkcjonowania) jak ostatnia. Się zobaczy, zaryzykowałem kilkanaście koła a potencjalny zarobek może być znacznie większy.
|
|
Temat:
DUON
I co, tak sobie to dzisiaj wygląda?
|
|
Temat:
DUON
ps. prawa autorskie niezastrzeżone, mozna przeklejać do bankiera i na podłogę ;)
|
|
Temat:
DUON
Poza techniką ja to widzę tak (powód wzrostów):
1. Mocno (za mocno w stosunku do negatywnych inf) spadło, powodem było masowe sypanie akcjami przez PL Energię i jej ludzi z Zarządu. Pękły im lewary lub kredytodawcy zarządali spłaty kredytów i nie mieli wyjścia. Bala (CPA) i OFE odebrali tyle ile mogli a resztę poszło w rynek co połączone z brakiem popytu i negatywnym infem w sprawie dotacji wywołało potężną zwałę. A co mocno spadło to musi się odbić.
2. Pozbycie się Kriotonu - dla mnie to dobre info, ta spółka była z powodu odebrania dotacji z UE straszliwie zadłużona, co wpływało na beznadziejne skonsolidowane wskaźniki całej grupy. A tak odzyskano trochę kasy, pozbyto się balastu, a kontrakty na dostawy LNG są.
3. Ostra zima, więc gaz się pewnie dobrze sprzedaje (ja sam mam koszmarne rachunki w tym roku) wyniki za 3 kwartał były słabe co jest tłumaczone jednorazowymi zdarzeniami. Jak nie kłamią i nie musiano czegoś tam odpisać z powodu sprzedaży Kriotonu to spodziewam się powrotu do rentowności od 4 kwartału 2009.
4. Zarząd jest oczyszczony od przewalaczy z PL Energii (zawsze lepiej jak jest 1 dominujący akcjonariusz - więc pierdolnik taki jak na ecardzie sie już nie powtórzy), no i nie mówi się już o programie motywacyjnym (może OFE ich sprowadziło do parteru że póki co to nie zaslużyli sobie)
5. Emisja jeszcze na początku tej nibyhossy na GPW była za 3 zł, więc wypadałoby wrócić na ten poziom...
|
|
Temat:
MWTRADE
Ja sobie kupuje od wczoraj (a raczej odkupuje, jak zwykle drożej niż sprzedałem). 4 zeta to silna bariera, sam wziełem kilka kilo za tyle ale zaraz zwalili.
|
|
Temat:
DUON
Nikt juz nie ma tego cennego walora? :) W końcu coś się dzieje, wczoraj podwójne dno, młot, aż się dziwiłem od rana że taka mizeria a jednak co się odwlecze...
|
|
Temat:
DUON
To sie zobaczy czy 2.20 dzisiaj ostatecznie padło, na dworze piżdzi to gaz pewnie się sprzedaje, kolejne trupy z szafy nie wypadają, Korobowicz co to rozłożył ecarda nie został wsadzony na żaden stołek to z optymizmem można patrzeć w przyszłość :)
ps. Oby tylko nie wyjechali z tym tfu tfu programem motywacyjnym. Nie należy się im póki co.
|
|
Temat:
IDMSA
Alfredziu, skoro wiesz co będzie w styczniu, ba jesteś pewien to może spróbować swoich sił na koniach zamiast się męczyć z jakimiś spółkami?
|
|
Temat:
IDMSA
"IMHO majstersztyk. Oczywiście akcjonariusze się cieszą, bo kurs IDMu na skupie rośnie."
No chyba akcjonariuszom wyłącznie na tym powinno zależeć...
|
|
Temat:
DUON
Ja kupiłem średnio za 2.03 mimo że cały czas negatywnie oceniam zarząd spółki, aczkolwiek po przymusowym wyjściu z akcjonariatu pl energii liczba mniej inteligentnych w nim się znacznie zmniejszyła. Zakładam że więcej trupów w szafie już nie ma i rynek zbyt brutalnie mimo wszystko ich potraktował (podaż ze strony pękających lewarów pl energii zrobiła też swoje) i te 3 zeta wartości godziwej się należy...
|
|
Temat:
IDMSA
Jak kto uważa że zwałka PEWNA to droge do bogactwa ma otwartą, wystarczy tylko zajać odpowiednią stronę rynku i tylko obserwować jak kasa sama wpada :)
|
|
Temat:
IDMSA
Albo pójdą po prostu pakietówki na co stawiam.
|
|
Temat:
IDMSA
Co tam 1 zlecenie na 21 mln akcji z limitem 3 zeta do końca roku i jedziemy ;)
|
|
Temat:
DUON
Wielki_Szu napisał(a):Spokojnie, mamy początki formacji cup with handle albo bump and run reversal bottom, ciekawych odsyłam do encyklopedi Bulkowskiego. Tak czy inaczej przed nami dynamiczne wzrosty. Te doji to dowód na to jak łatwo i szybko mozna podbić kurs na tym papierze. Taaak, to przykład na to że formacje nie maja znaczenia jak w spółką rządzą delikatnie mówiąc nieudacznicy. Oni ją rozłożą podobnie jak ecard (robi to ta sama balowa ekipa). Takie jest moje zdanie.
|
|
Mnie odstraszyła od spółki osoba głównego akcjonariusza, sorry ale Bala delikatnie mówiąc sie w niczym nie wykazał (CPE, eCard itd).
|
|
Temat:
IMPEXMET
źle się wyraziłem, info z dzisiaj to czytałem. Chodzi mi co tam mają budować i za ile :)
|
|
Temat:
IMPEXMET
Dostali decyzje że mogą coś tam budować w Warszawie, ktoś wie o co chodzi bo nie mogę się dokopać :)
|
|
Temat:
DUON
Wybicie po wypowiedzi Buczkowskiego że oddadzą Krioton PLE i że w sumie nie jest on tak wcale potrzebny, a przez ponad rok roztaczali świetliste wizje jakie too cudo będzie. No i czy ta RN podjęła decyzje czy będą się odwoływać w sprawie dotacji? Moim zdaniem jest już trochę za późno, odwoływać to się trzeba było od razu jak racja była po ich stronie. No chyba że nie była i po to te całe ściemnianie.
|
|
Temat:
IDMSA
A ten dzisiejszy wyskok to nie z powodu że Leszczyński powtórzył starą śpiewkę jak to kupują bank, także za granicą? Ja w każdym razie połowę dzisiaj za 3 zeta spuściłem.
|
|
Temat:
Onesano
HENRY napisał(a):Te raporty to jest jakas magia na tych "karkach".Skotan i zyski jak Atlantis... na poziomie emerytury mojej babci  . Póki co to nie prowadzą żadnej działalności, fabryki dopiero są w planach to nie ma co się dziwić...
|
|
Temat:
DUON
Wielki_Szu napisał(a):Żal ci d...ściska,bo jak sam napisałeś,wiekszosc papierów sprzedałes. Czyli info zrobiło swoje,a teraz bedziesz patrzył jak papier rwie do przodu,ale nie pękaj odkupisz w końcówce ruchu;) Nic mi póki co nie ściska bo cały czas mogę odkupić trochę taniej, a jak zarząd będzie dalej tak nieudolny i wyraźny konflikt w akcjonariacie będzie się pogłębiał to skończy jak ecard na groszówkach. Nie wiem jakie wy tam sygnały AT widzicie bo nic o tym nie pisaliście, ja tylko widzę że skokowy wzrost obrotów był wynikiem wywalania akcji przez insajderów a więc nic wspaniałego się nie wydarzyło. Najgorzej to zakochać się w spółce  A teoria o złym infie by wytrzepać leszcza z paru akcji jest iście parkietowa ;)
|
|
Temat:
DUON
Znaczy strata dotacji i zakończone klęską negocjacje z KRI plus sypańsko akcji przez zarząd to w celu wycyckania drobnych z akcji? Oryginalna teoria :))
|
|
Temat:
DUON
Ja już większość sprzedałem bo po wynikach widzę że światełko w tunelu zaczęło się oddalać. CPE jak każda spółka Bali ma problem z ludźmi, ten facet ma wybitny talent do wybierania delikatnie mówiąc ludzi o niespecjalnych predyspozycjach na kierownicze stanowiska. Wpierw ecard niemal doprowadzony do upadłości przez szalone pomysły jego protegowanego który w nagrodę za przepalenie kasy z obu emisji zachował stolek wiceprezesa z CPA, teraz przez machloje z budową Kriotonu w CPE za które nikt nie poniósł odpowiedzialności spółka w zasadzie pogrzebała swoje szanse na odzyskanie rentowności (dotacja to dwukrotność ostatniej emisji). Do tego wyjątkowa wręcz głupota w trakcie negocjacji z KRI. No jak zarząd wywala akcje w rynek podczas ustalania parytetu wymiany akcji ze spółką z którą ma się łączyć, to ja przepraszam bardzo - mam do czynienia z profesjonalistami czy kretynami? Jak nie z kretynami to chyba z jakimiś dywersantami którzy chcieli to połączenie storpedować? Jedno gorsze od drugiego...
|
|
Temat:
DUON
plynacyzrynkiem napisał(a):wykres jak najbardziej zacheca do dalszej obserwacji - bo kupowanie teraz to jeszcze lapanie noza - niepokoi tylko wywalanie akcji przed prezesa, ktory sprzedawal akcje ponizej 3 zl, czyli ponizej wartosci ksiegowej On obejmował w programie (de)motywacyjnym zdaje się ze za zeta to jest i tak zarobiony. Łatwo przyszło, łatwo poszło.
|
|
Temat:
DUON
Cisną się niecenzuralne słowa, ale postaram się powstrzymać ;) To już wiadomo czemu te ciule sypały w rynek od kilku tygodni mimo że kurs szoruje po historycznych dnach. Fiasko połączenia (tłumaczą to dobrem akcjonariuszy mając pewnie na myśli tego kombinatora Balę, bo w interesie drobnych było wywalenie tego towarzystwa wzajemnej adoracji dzięki któremu spółka straciła 20 milionów dotacji) oraz kiepskie wyniki, nic dziwnego że sami sypali. Ja dla formalności (pewnie to i tak nic nie da) napiszę doniesienie do KNF by się temu przyjrzeli, ja w każdym razie kończę inwestycję z dużą stratą i więcej nic z Bali nie tykam, niech opyla te swoje perełki swoim przydupaskom.
|
|
Temat:
BORYSZEW
A tam, antypodatkowo tylko warto.
|
|
Temat:
MEWA
Ale spółka oczywiście jak najbardziej wyjątkowo badziewna, a ten cały Kiszka to szkoda gadać.
|
|
Temat:
MEWA
zdzichu napisał(a):Mysle ze zrobia scalenie akcji i kurs zachowa sie jak na FONie. W obecnej sytuacji spólka jest pod ścianą. Nie moze wyemitować akcji bo po 1 gr nikt ich nie obejmie. A dzialalnosc podstawowa...wystarczy spojrzec na te rosnace straty.... Pod jaką ścianą, mają jeszcze około 20 baniaków z ostatniej emisji (to przez nią te miliardy akcji), a straty wcale nie rosną.
|
|
Temat:
EMUZYKA
Jednak z opóźnieniem ale zaczęlo się branko, a nie bylo jeszcze artykułu w Parkiecie :)
|
|
Temat:
EMUZYKA
Henryk_Anatol_Rzezucha napisał(a):A dla mnie podstawowe pytanie to: ile oni maja rocznie przychodow? Sprzedanych piosenek? Gdzies mozna zobaczyc te dane? Przychody to jak zwykle w bilansie, rosną jak na drożdżach w przeciwieństwie do zysku netto niestety.
|
|
Temat:
EMUZYKA
addi napisał(a):Ponek napisał(a):Cenię sobie wysoki poziom relacji inwestorskich, który dotyczy także IQPartners. Pan Maciej Hazubski w prywatnej rozmowie wyjaśnił, że Spółka nie sprzeda swojego pakietu akcji po tak niskiej cenie, woli poczekać jeszcze jak się spółka rozwinie i będzie generowała dużo wyższe zyski. Teraz mocno się rozwija, a tym samym generuje spore koszty (e-muzyka). Jak zapewne wiesz, fundusz IQP inwestuje w projekty do 7 lat, tak więc mają czas. Co do IQP w niedługim czasie zadebiutuje e-kiosk ;) He he ... spółka o ZEROWEJ! płynności w długoterminowym trendzie spadkowym. Chętnych do kupna brak za to do sprzedania multum: mojeinwestycje.interia.pl/gie/... Te do sprzedania multum to kilkanaście kilo akcji, więc nie przesadzaj. Podstawowe pytanie czy Bala z tym IQP nie zasypią jakby zaczęli brać z prawej.
|
|
Temat:
EMUZYKA
Ponek napisał(a):Cenię sobie wysoki poziom relacji inwestorskich, który dotyczy także IQPartners. Pan Maciej Hazubski w prywatnej rozmowie wyjaśnił, że Spółka nie sprzeda swojego pakietu akcji po tak niskiej cenie, woli poczekać jeszcze jak się spółka rozwinie i będzie generowała dużo wyższe zyski. Teraz mocno się rozwija, a tym samym generuje spore koszty (e-muzyka). Jak zapewne wiesz, fundusz IQP inwestuje w projekty do 7 lat, tak więc mają czas. Co do IQP w niedługim czasie zadebiutuje e-kiosk ;) Takie tam kity  Lepiej niech powie czy nie zasypią jak np. pójdzie na 1.50
|
|
Temat:
EMUZYKA
A gdzie masz info ze IQP chce poczekać? Ja swojego czasu czytałem że chętnie by cos w końcu sprzedali bo jak na razie ten przecudny VC nie może pochwalić się żadnym zyskiem z żadnej inwestycji. Co do CPA to nie wiem czy oni nie za dużo chcą za tą mało rentowną perełkę, ostatnio połączenie Bacpola z BOMI nie wypaliło właśnie za sprawą niedogadania parytetu (znaczy że za dużo chcieli).
|
|
Temat:
IDMSA
Moze i dobrze, ale mnie zastanawia czy mają kase na bank czy to upadło śmiercią naturalną.
|
|
Temat:
IDMSA
Hm, na BOMI wydali wg moich obliczeń około 50 mln zł (9% akcji kupili), na wcześniejsze inwestycje około 40 mln, na projetk banku zmarnowali też kilka milionów. Wydane już prawie 100 baniek, to za co niby chcą kupić działający bank? No chyba że zarobili na giełdziee drugie tyle co wydali to zwracam honor, a póki co krętacze.
|
|
Temat:
IMPEXMET
Cóż, 40% dzisiaj odkupiłem, zobaczymy czy nie jestem jonaszem ;)
|
|
Temat:
IMPEXMET
Ja postanowilem jednak się nie przyglądać jak kapitał topnieje i sprzedałem ze stratą, raz pod wozem ;(
|
|
Temat:
IMPEXMET
Jak na razie to ząbek na wykresie.
|
|
Temat:
IMPEXMET
W ciągu najbliższych 2 tygodni to może być głęboka korekta i prędzej zobaczymy 2.50 a nie 3.50...
|
|
Temat:
IMPEXMET
Hm, możesz coś bliżej o tych sygnałach S bo ja nic takiego póki co nie widzę, może dopiero w poniedziałek.
|
|
Temat:
IDMSA
tomo napisał(a):Jeśli obroty nie spadną IDM szybuje w kierunku 4zł. Po czym to widzisz?
|
|
Temat:
IMPEXMET
No zobaczymy jakk rynek to przyjmie, dla mnie obecnośc tych wybitnych specjalistów od inwestowania w akcjonariacie była elementem ryzyka to mam nadzieję że już się wysypali zabijając ostatnie wzrosty. IDM po wysypaniu się podobnych specy odpalił z 1.50 to zobaczymy jak tutaj będzie.
|
|
Temat:
IDMSA
discopolo napisał(a):nocnygracz napisał(a): "Program skupu akcji własnych Domu Maklerskiego IDM S.A. w celu ich zaoferowania kluczowym dla spółki osobom". Znowu Kluza dostanie parę baniek? A tak na poważnie to jak sobie wyobrażacie zarabianie z bandą złodziei. Przecież akcjonariuszy też okradną. Pakiety akcji w rękach zarządu wcale nie są tu dostateczną przeszkodą. To proste np. kupując akcje za 2.60 a sprzedając za 3.60 - tak się zarabia na giełdzie ;)
|
|
Temat:
IMPEXMET
To ładny wolumenik się zanosi.
|
|
Temat:
Onesano
Te perpetum mobile "każdy kto następny wchodzi" zarabia musi się kiedyś skończyć :) No i teraz za IPX mogliby się wziąść, aczkolwiek nieco cięższy jest...
|
|
Temat:
Onesano
Ja jednak nie wytrzymałem i sprzedałem, ale jakieś zasady trzeba w życiu mieć ;)
|
|
Temat:
IDMSA
O, w parkiecie podobnie twierdzą to chyba jednak tak jest jak pisałem :) W piątek na koniec odkupiłem trochę akcyjek. Teraz przejść 2.60...
|
|