Temat:
AILLERON
Witam Wszystkich. Ja również byłem uczestnikiem konferencji i odniosłem podobne wrażenie co "daniels". Spokojnie, rzeczowo, o faktach, nie marzeniach. Prezes Bokun, mimo że starał się zachowywać bardzo powściągliwie, wygląda na człowieka absolutnie przekonanego, że firma jest "O krok od przełomu"-to tytuł konferencji. Przełom, jak zrozumiałem, ma wynikać nie tylko z ekspansji zagranicznej, ale i z rozwoju obecnych produktów firmy, w tym halodzwonków. Sądziłem, że ten produkt w Polsce już osiągnął szczyt możliwości generowania dodatniego wyniku dla Spółki, natomiast według zaprezentowanych danych udział Wind Mobile w krajowym rynku halodzwonków nie przekracza 5% a do końca 2014 ma wzrosnąć do ponad 13%. Szansę na wzrost upatrują we "wzięciu sprawy w swoje ręce" bo ich zdaniem operatorzy wykorzystują, z tego co pamiętam, jedynie 5% potencjału tej usługi. Firma zaczęła więc sama dbać o reklamę w mediach i ponoć przynosi to bardzo zadawalający skutek. Na pytanie, czy koszty poniesione na promocję nie sprawią, że wynik netto pierwszego kwartału będzie słaby, padła odpowiedź, że oczywiście nie będzie tak dobry jak w kolejnych kwartałach, ale że inwestorzy i tak nie powinni być rozczarowani.
|