troche mnie nie dziwi brak wykupu, jeśli częśc obligacji miało zostac zrolowane a emijsa została odłozona do 10 marca to pewnie jest powod tego opóznienia...oby tak było pozostałe serie raczej nie ś awymagalne mam eka1115 i w warunkach rak takiego warunku
|
|
nie wiem o czy wy mówicie , spółka złożyła wniosek o upadłość sąd jeszcze nie zatwierdził tej upadłości więc teraz sama nic nie może zrobić a tym bardziej kogokolwiek spłacić. egzekucja zabezpieczen działek tez się nie uda. sam mam prawomocny nakaz zapłaty, ja im zajmuje konta bankowe a sąd je zwalnia ze względu na równy dostep do pieniędzy wszystkich wierzycieli Póki co można tylko czekać na ogłoszenie przez sąd upadłości i wtedy zgłaszać swoje wierzytelności
|
|
to samo mozna było powiedziec rok temu i dwa lata temu jednak ktos objął emisje 0215 0715 1115, za te pieniadze kupili wierzytelniści lepsze czy gorsze nie wiadomo, jednak one w fiemie są i sciągaja pieniądze jednak wychodzi na to że czas tego jest długi więc bez refinansowania zadna firma windykacyjna nie bedzie działac. Krółtko mówiąc zeby spłacili obligacje wszystkich serii to musieli by spienięzyc wszystkie pakiety i zamknąc działalnosc. ale zgodna bez nowych emisji nie przezyją ale jak na razie póki co spłacaja wszystko w terminie. poczekajmy do popołudnia na komunikat społki o wynikach emisji
|
|
no zgadza sie trzeba miec mocne nerwy, a sytuacja na obligacja przynajmniek 1115 wygląda tak jakby ktos grał na krótko maksymalna zwała kursu przy kilku sztukach obrotu a co chodzi? mysle ze pazdziernikowe obligacje wykupia grudniowe tez. a reszta.............hm bez poprawy reputacji na rynku i udziału nie drobnicy ale funduszy korporacyjnych nic z tego nie bedzie, bo Pani AM dzwoniąca zeby wcisnąc inwestycje z mozliwościa wyjscia.......pominmy to milczeniem
|
|
po 55 a nawet po 53 jest seria 1115 tam było 60 nabywców, a na serii 0715 i 0515 kurs jest 70-80 tam było tylko kilku nabywców, o tych mówie. a swoja droga to nie wiem czemu czekaja z komunikatem o wynikach emisji. ciekawe jak to sie skończy a pomyslec ze sypnęło sie po spóźnionym raporcie gdyby nie to to emisja poszła by bez problemu i nastepne tez.
|
|
nie jest to dziwne, wystarczy zobaczyć kto kupił w ofercie obligacje, te wysoko stojące serie nabywało od 2 do pięciu inwestorów więc nie ma kto sprzedawac
|
|
DRIVER77 napisał(a):darkoz0195 napisał(a):administrator: jeśli chodzi o obligacje serii w czyli o Copernicusa to cisza, a pozostałe serie tez nic się nie dzieje Pan Krzysztof Szwaczka jak administrator kilku serii tez nie odpowiada na maile może ktoś ma do niego telefon? Krzysztof Szwaczka jest AH serii AI i żadnej więcej. mam przed sobą pismo z propozycjami jakie spółka złożyła obligatariuszom serii Z,Z1 AA1 AB1 AA2 AC I AT w lutym tego roku w nim jest napisane ze administratorem wszystkich hipotek tych serii jest Pan mecenas Szwaczka
|
|
administrator: jeśli chodzi o obligacje serii w czyli o Copernicusa to cisza, a pozostałe serie tez nic się nie dzieje Pan Krzysztof Szwaczka jak administrator kilku serii tez nie odpowiada na maile może ktoś ma do niego telefon?
|
|
zapewne kurs był poniżej widełek dziennych i system je odrzucał
|
|