Temat:
MIDAS
dzięki i powodzenia, bo chyba będzie nam potrzebne... ja już wiem ja to rozegrać. pzdr
|
|
Temat:
MIDAS
Wytłumaczcie jedno, Po co wchodzić w niepewne pp skoro po odcięciu będzie można kupic akcje na rynku? Przy tej cenie jest to po prostu niepotrzebne ryzyko. ps. wiem co to są pp i po co się w nie wchodzi, też miałem taki zamiar, ale przy dzisiejszej cenie jaki to ma sens. Dla wyjaśnienia papier posiadam... Zakładając że mam 6000 po 4 = 24000, sprzedaje w środę i w czwartek kupuje za to ok. 13300 akcji, nie musze mieć kasy na wykup i za to również dokupuje akcje z rynku tj. ok. 16500 akcji. W sumie daje to ok 30000. Za kwotę którą musiałbym wydać na wykup 24000 akcji z nowej emisji plus pozostałe 6000 akcji płace dokładnie tyle samo. oczywiście istnieje ryzyko że kurs po obcięciu będzie wynosił więcej niż 1,8 ale istnieje również ryzyko że będą nici z emisji. pzdr.
|
|
Temat:
TFONE
jacky napisał(a):Ok, ale przecież ta spółka w przeszłości była o wiele wyżej niż jest aktualnie mimo gorszej sytuacji finansowej i to, że na dnie bessy było 400% mniej wg mnie niczego nie tłumaczy. Poza tym pytałem jaki jest mechanizm tak gwałtownych spadków kursu jak dzisiaj na poziom 5.25? Ktoś wystawił tam zlecenie i następnie sam sobie sprzedał jedną akcję? Świadome zaniżania kursu, żeby postraszyć akcjonariuszy? jak Wy policzyliście te 400%. Dołek 1,85, górka 7,5 tj.+ 300% a teraz jest już tylko +200%. Chyba nie musze przypominać że spółka kosztowała 35 złoty i nie zdążyła się jeszcze rozkręcić podczas ostatniej hossy, ponieważ zaraz zaczął się krach i kłopoty z przeinwestowaniem. Tyle w temacie. pzdr.
|
|
Temat:
TFONE
clash napisał(a):naginanie do krawędzi pod przyszły profit za dziennik kwartalny no chyba ze telefony nie sprzedają sie tak dobrze jak akcjonariusze tego oczekują wywiad na biedrony by sie przydał w celu oszacowania telefony podobno sprzedają się swietnie stąd plany zwiekszenia produkcji. Ale przecież nie z samych telefonów tfon żyje, po restrukturyzacji punkty teletorium też powinny przynosić przyzwoity zysk. Kiedyś bez własnej produkcji i telefonów mieli 6 mln zysku, ale potem przedobrzyli z punktami. Jak to mawia Peter Lynch " Jeśli możesz osiągnąć cel w pięć albo piętnaście lat, to lepiej zrób to w piętnaście", ale niestety zarząd nie dostosował się do tej zasady i dlatego były takie olbrzymie spadki i ujemny zysk. Ale to już mamy za nami i jest świetna okazja do kupna po niskiej cenie.
|
|