PARTNER SERWISU
ailktwpt
xn

xn

Ostatnie 10 wpisów
dzięki i powodzenia, bo chyba będzie nam potrzebne...
ja już wiem ja to rozegrać.
pzdr

Wytłumaczcie jedno, Po co wchodzić w niepewne pp skoro po odcięciu będzie można kupic akcje na rynku? Przy tej cenie jest to po prostu niepotrzebne ryzyko.
ps. wiem co to są pp i po co się w nie wchodzi, też miałem taki zamiar, ale przy dzisiejszej cenie jaki to ma sens. Dla wyjaśnienia papier posiadam... Zakładając że mam 6000 po 4 = 24000, sprzedaje w środę i w czwartek kupuje za to ok. 13300 akcji, nie musze mieć kasy na wykup i za to również dokupuje akcje z rynku tj. ok. 16500 akcji. W sumie daje to ok 30000. Za kwotę którą musiałbym wydać na wykup 24000 akcji z nowej emisji plus pozostałe 6000 akcji płace dokładnie tyle samo.
oczywiście istnieje ryzyko że kurs po obcięciu będzie wynosił więcej niż 1,8 ale istnieje również ryzyko że będą nici z emisji. Think
pzdr.

jacky napisał(a):
Ok, ale przecież ta spółka w przeszłości była o wiele wyżej niż jest aktualnie mimo gorszej sytuacji finansowej i to, że na dnie bessy było 400% mniej wg mnie niczego nie tłumaczy.
Poza tym pytałem jaki jest mechanizm tak gwałtownych spadków kursu jak dzisiaj na poziom 5.25? Ktoś wystawił tam zlecenie i następnie sam sobie sprzedał jedną akcję? Świadome zaniżania kursu, żeby postraszyć akcjonariuszy?

jak Wy policzyliście te 400%. Dołek 1,85, górka 7,5 tj.+ 300% a teraz jest już tylko +200%. Chyba nie musze przypominać że spółka kosztowała 35 złoty i nie zdążyła się jeszcze rozkręcić podczas ostatniej hossy, ponieważ zaraz zaczął się krach i kłopoty z przeinwestowaniem. Tyle w temacie.
pzdr.

clash napisał(a):
naginanie do krawędzi pod przyszły profit za dziennik kwartalny
no chyba ze telefony nie sprzedają sie tak dobrze jak akcjonariusze tego oczekują
wywiad na biedrony by sie przydał w celu oszacowania blackeye

telefony podobno sprzedają się swietnie stąd plany zwiekszenia produkcji. Ale przecież nie z samych telefonów tfon żyje, po restrukturyzacji punkty teletorium też powinny przynosić przyzwoity zysk. Kiedyś bez własnej produkcji i telefonów mieli 6 mln zysku, ale potem przedobrzyli z punktami. Jak to mawia Peter Lynch " Jeśli możesz osiągnąć cel w pięć albo piętnaście lat, to lepiej zrób to w piętnaście", ale niestety zarząd nie dostosował się do tej zasady i dlatego były takie olbrzymie spadki i ujemny zysk. Ale to już mamy za nami i jest świetna okazja do kupna po niskiej cenie.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 20 sierpnia 2025 09:47:32
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,226 sek.

zdthzkqm
sidkhcvr
lowdmxei
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
btupiyge
keduqtqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat