niech będzie 46.65 na debiucie a potem do nieba niech nam wszystkim zapisanym rośnie
|
|
Temat:
ATONHT
Aton tygrysem NC mają pomysł i wiedzą jak go sprzedać, nie mogę się doczekać dalszych info związanych z nową emisją...
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Dla mnie to info jest niedobre, bo spółka nie dostanie kasy która miała iśc na inwestycje. fakt- napływ kasy z emisji został odroczony, jednak nie można mówić o zablokowaniu możliwości firmy, bo moim skromnym zdaniem nawet tej emisji nie potrzebowali- kasę mają ze sprzedaży licencji do USA no i może zaczną się wpływy z bieżącej sprzedaży urządzeń.. skoro ustawa już weszła to niedaleko do tego.. mam nadzieję
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Zadzwoniłem do Profescapital i wszystkiego się dowiedziałem.
Otóż według któregoś przepisu z ustawy o ofercie, wartość emisji bez prospektu emisyjnego nie może przekroczyć ustalonego limitu w okresie roku. Profescapital nie składał prospektu i przyjął inną interpretację tego przepisu (że nie stosuje się on do oferty z PP), ale GPW nie zgodziła się z nią i nakazała przesunięcie emisji o dwa miesiące. Ot i cała tajemnica - jeśli ktoś dał dupy, to Profescapital który kieruje emisją. Nie ma żadnego spisku w celu zaniżania kursu. Notowania PP będą w maju.
Dowiedziałem się też że ploty o sypaniu Vasto były bezzasadne, bo wszyscy łącznie z Vasto obejmują emisję w całości, a Vasto traktuje inwestycję w Atona bardzo poważnie i długoterminowo (cokolwiek by to miało znaczyć). czyli wszystko pięknie i od poniedziałku północ jak dobrze, że sternik tego okrętu (Mathu) jest odważny i wie gdzie zadzwonić
|
|
Temat:
ATONHT
tOfi napisał(a):Myślałem, że cała sprawa potrwa szybciej dlatego sprzedałem swoje akcje zaraz po odcięciu PP ja się megawyleszczyłam i sprzedałam połowę dwa dni wcześniej.. przegapiłam info o dniu przyznania tOfi napisał(a):Na szczęście przed chwilą udało mi się odkupić więcej. Dziękuje za wyrozumiałość ale nie panikuję- odkupię w najbliższym czasie i wrócę na przyzwoite poziomy bo skoro każą nam tyle czekać na nowe akcyjki to coś grubego się szykuje
|
|
Temat:
ATONHT
no to sobie poczekamy... Cytat: 19.03. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 12/2010
Zarząd ATON-HT S.A. działając na podstawie uchwały nr 12 NWZA z dnia 11 lutego 2010, z przyczyn proceduralnych, zmienia terminy zapisów na Akcje serii E. Zapisy na Akcje serii E przyjmowane będą od dnia 24.05.2010 r. do dnia 17.06.2010 r.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 1 do Uchwały nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu". cierpliwi zostaną jednak nagrodzeni pozdrawiam sympatyków
|
|
Temat:
BPC
Taki scenariusz nie jest regułą- można przytulić kilka ładnych procentów nawet zakupując w dniu debiutu a sprzedając w tydzień później- patrz Szar.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Po takim info nie powinno być minusa... +10% minimum. Zachowawczo napisałem.
info jak najbardziej pozytywne, zostało zdyskontowane przez wyprzedażową tendencję graczy realizujących zyski. proste- dzisiaj była dystrybucja a na to info rynek zacznie reagować od jutra. mam nadzieję
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):martini4m napisał(a):ustawa podpisana, a odzwierciedlenia w kursie akcji brak.. I bardzo dobrze, bo chcę za tydzień dokupić jeszcze trochę akcji i wolałbym to zrobić przy obecnych poziomach cenowych :) A widzisz a mnie by pasował szybki wyskok pod 6 zł żeby się drogo kupionych akcji pozbyć i równie szybki zjazd poniżej 5zł aby je odkupić.. Ale to jest giełda.. za nią nie trafisz Niemniej jednak pozytywne infa cieszą a jak już wielokrotnie było podnoszone to dopiero początek
|
|
Temat:
ATONHT
ustawa podpisana, a odzwierciedlenia w kursie akcji brak.. jedyna nadzieja w przepisach wykonawczych i idących za nimi zamówieniami.. może jeszcze w lutym?
|
|
buldi napisał(a): III portfel „KAMIKADZE” GROCLIN 14,10 zł 13,18 zł -6,52% ROPCZYCE 17,20 zł 16,85 zł -2,03% JUPITER 1,90 zł 1,86 zł -2,11% WISTIL 25,99 zł 26,00 zł 0,04% ADVADIS 0,34 zł 0,34 zł 0,00% TRION 0,70 zł 0,68 zł -2,86% BORYSZEW 1,68 zł 1,54 zł -8,33% POLCOLORIT 0,47 zł 0,45 zł -4,26% BBICAPNFI 2,05 zł 2,06 zł 0,49% ORCOGROUP 25,57 zł 25,70 zł 0,51% ŚREDNI ZWROT -2,51% -PROWIZJA 0,00% WYNIK PORTFELA -2,51% ZWROT Z WIGU -1,28% tak zauważyłam, że w zeszłym tygodniu podawałeś, że sprzedałeś BBICAPNFI a kupiłeś SANWIL pozdrawiam
|
|
Temat:
ATONHT
"Zwała na wigu to paliwo do wzrostów na New Connect" Ładnie powiedziane Fakt- PP nie są jeszcze pewnikiem, chociaż firma będzie potrzebowała pieniędzy na realizację zamówień. Jednym z wielu wyjść z sytuacji jest emisja i brzy braku perspektyw na kredyt czy strategicznego inwestora tak właśnie zamówienia zostaną sfinansowane. Nie chcę tu oceniać czy to korzystne dla inwestorów- okaże się po ewentualnej emisji jak kurs zareaguje. Jak narazie w pamięci mam pikujący kurs przy samym ogłoszeniu prawdopodobieństwa nowej emisji w komunikacie projektów uchwał na walne...
|
|
Temat:
CERABUD
tahme napisał(a):martini4m napisał(a):Przy założeniu stałej obserwacji notowań na luksus wyczekania górki można sobie pozwolić- ja akurat taką możliwość mam i zamierzam z niej korzystać. Pozostałym, którzy nie posiadają takiej ilości czasu- serdecznie współczuję w dniu sądu, bo to może nadejść w każdej chwili a wówczas.. no cóż o zysku będzie można mówić w czasie przeszłym Czasami obserwacja notowań nie wystarczy. Przykład najbliższy z brzegu - GRUPA PSW - info poszło w piątek po sesji, a w poniedziałek miałeś otwarcie o 60 groszy niżej niż piątkowe zamknięcie. Więc czasem można obudzić się z ręką w nocniku nawet, gdy masz wrażenie, że trzymasz pana boga za jaja:) Na szczęście prezes Cerabudu dotychczas zachowuje się poprawnie. Zrobił niespodziankę, ustalając cenę emisyjną równą nominalnej. A info o podniesienie lock-upu dał w trakcie sesji. Masz rację obserwacja notowań nie wystarczy, ale jak to sam stwierdziłeś trzymałam pana boga za jaja i puściłam dopiero na największej górce część w środę, resztę wczoraj A co się tyczy wspomnianego PSW też za rzeczone jaja złapałam- wczoraj i na kolejne "parę procent" wpadło Reasumując miniony tydzień dla mnie bardzo udany- życzę innym tyle albo i więcej trafnych decyzji
|
|
Temat:
ATONHT
gradac napisał(a):martini4m napisał(a):martini4m napisał(a):Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA No i się doczekałam a to dopiero początek dobrych wieści Dobre wieści jak najbardziej pożądane Obawiam się jednak jednego: o ile w Polsce już pierwsze umowy podpisano, o tyle z USA nadal trwają rozmowy przez co wynik pozostaje wciąż niepewny. O Szwajcarach z "parkietu" nie słyszałam. Najważniejsze są najbliższe dni: podpisanie ustawy przez Małego Napoleona, przewidywane Prawa Poboru a w międzyczasie... nie wykluczone, że pojawią się nowe umowy. Cierpliwość w najbliższych dniach może się okazać cnotą... Pozdrawiam akcjonariat i "całym sercem" nadal trzymam kciuki
|
|
Temat:
ATONHT
martini4m napisał(a):Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA No i się doczekałam
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):Ja zamiast kursu obserwuję arkusz i widzę tam że z dnia na dzień po prawej liczba akcji maleje i maleje, a po lewej przyrasta. Dziś uklepaliśmy już 5 zł na tyle, że bez złego infa kurs nie powinien tego przebić. Moim zdaniem jutro szansa na pierwsze podejście po 5.50, ale jeśli pójdzie info o USA (a według plotek ma pójść do końca tygodnia), to atakujemy 6 zł. Zwolniła się masa kapitału z PSW i teraz ta kasa będzie się wlewać w pozostałych "liderów" NC. No i trochę się prognozy posypały: Bez infa zlecieliśmy poniżej 5 zł- może to być jednodniowa promocja przed odbiciem, ale i początek trendu spadkowego.. poczekamy do końca sesji- to się okaże przy zamknięciu, dzisiaj trochę dobrałam zakładając pierwszą wersję. A co do kasy, to kasa teraz wraca na PSW... wczoraj po ogłoszeniu dobrych prognoz od połowy sesji kurs rozpoczął wzrosty a w efekcie zamknięcie było na plusie. Więc niestety kasa do PSW wraca. W kwestii dzisiejszych spadków ATO spadło dużo, ale paniką bym tego nie nazwała, bo biorąc pod uwagę "normalne" wolumeny na spółce to obrót był żenująco niski... Pozostając w optymistycznym nastroju obserwuję nadal i czekam z niecierpliwością na info o nowych umowach z USA
|
|
Temat:
CERABUD
Niech się dzieje- ja dzisiaj wywaliłam z ładnym zyskiem, ale podobnie jak na Atonie nie wyobrażam sobie definitywnie ze spółką skończyć- przyjdzie korekta- dokupię A co do sytuacji finansowej to o spółce nie można na chwilę obecną powiedzieć, że ruina- produkują namacalny towar i generują konkretne obroty (czy zyski dowiemy się niedługo). Dodatkową kwestią pod rozwagę jest sytuacja producenta cegieł przy rosnącym zainteresowaniu budową domów... Pozdrawiam
|
|
Temat:
CERABUD
Relax, take it easy- chyba nie myślisz, że ktoś będzie bezmyślnie trzymał papier, który w dwa dni odbił 96 % ? Przy założeniu stałej obserwacji notowań na luksus wyczekania górki można sobie pozwolić- ja akurat taką możliwość mam i zamierzam z niej korzystać. Pozostałym, którzy nie posiadają takiej ilości czasu- serdecznie współczuję w dniu sądu, bo to może nadejść w każdej chwili a wówczas.. no cóż o zysku będzie można mówić w czasie przeszłym
|
|
Temat:
ATONHT
na takie wzrosty też liczę, bo mam trochę po 6 zakupione na największej górce i nie uśmiecha mi się ta strata.. dobrze wiedzieć, że ktoś obserwuje bardziej wnikliwie i dzieli się wiedzą- good job
|
|
Temat:
ATONHT
Bardzo ładna sesja dla Atona. Otwarcie gapem w górę, potem zjazd cenowy do poziomu wczorajszych minimów i mozolna wspinaczka do dzisiejszych maksimów potwierdzona rozsądnymi obrotami. Zamknięcie powyżej wczorajszego zamknięcia, rosnące obroty. Sielankowy obrazek zakłóca mi jedynie drobny szczegół- że w okolicach górnych 2/3 piątkowej świecy impet wzrostowy wyhamowuje i kurs nie jest w stanie się przebić wyżej, a nawet na dłużej utrzymać na tym poziomie. Ale cóż dzisiaj dopiero trzecia sesja od ogłoszenia emisji. Czekam na więcej
|
|
Temat:
CERABUD
tOfi napisał(a):Pewnie przed uwolnieniem z widełek zlecenia kupna wycofano. właśnie w tym rzecz, że nie wycofano- zlecenia były aż do 16:30 a i później jeszcze w arkuszu wisiały.. prawdę mówiąc pierwszy raz taki trick widziałam w trakcie trwania dogrywki.. ale widocznie mało jeszcze widziałam. Odnośnie jutrzejszej korekty to dzisiaj poszło info o aneksie do umowy (Watly pisał trochę wczesniej a i na innych forach to się pojawiało) więc za korektę można było uznać poniedziałek, a od jutra tylko up- przez dzień albo pół a potem się zobaczy Spółki NC charakteryzują się bujaniem- widoczną mamy teraz sporą falę wzrostową bo ostatnie kamienie polne zaczęły rosnąć, więc nie widzę przyczyny do spadków Cerabudu
|
|
Temat:
CHEMOS
Tajemniczy nabywco- dzięki za umożliwienie intratnego zagrania na DT 6.01 :) A tak na poważnie obroty były imponujące (wolumen nie ustępował spółkom z WIG20) a cena pięknie rosła. Czy spółka ma trupa w szafie?- dowiemy się we właściwym czasie. Moja opinia jest taka, że kurs na Chemosie stoi lub spada przez spadające zainteresowanie głównym rynkiem w ostatnim czasie wywołane rosnącym zaangażowaniem kapitału inwestorów w NC. Rajd na NC się skończy to Chemos się odbije- a im niżej dno tym ładniejsze % zobaczymy :)
|
|
Temat:
CERABUD
Bardzo ładnie dzisiaj rósł- szczególnie popołudniu na widłach ciągle się nie mieścił. Jednakże spokój mąci zastój po godzinie 16:20 kiedy widełki rysowały się w granicach do 0,40zł, oferty kupna i sprzedaży też na tym poziomie były w zrównoważonych proporcjach, a transakcji nie było. Ja nie rozumiem dlaczego tych transakcji nie było, ale może ktoś mnie oświeci :)
|
|
Podoba mi się pomysł udostępnienia swojej strategii inwestycyjnej- świadczy to o pewności, doświadczeniu i dojrzałości gracza. Nie rozumiem jednak jak to możliwe, że sumując udział procentowy wychodzi 101 % portfela  W każdym razie życzę powodzenia w inwestycjach i dalszym testowaniu strategii
|
|
Temat:
ATONHT
Komisja zbiera się dopiero w piątek, przełożone zostały czwartkowe obrady 17 grudnia 2009 (czwartek), godz. 18:00 - ODWOŁANE sala 23/bud. G Posiedzenie odbędzie się w dniu 18 grudnia br. Stan wdrażania sieci Natura 2000 w Polsce. Sprawy bieżące. 18 grudnia 2009 (piątek), godz. 10:30 sala 13/bud. G Stan wdrażania sieci Natura 2000 w Polsce. Sprawy bieżące. żródło: orka.sejm.gov.pl/PlanyKom.nsf/...
|
|
no i po raz kolejny okazuje się, że na "plusie" a raczej najmniejszym minusie zakończył tydzień giełdowy kamikadze. szkoda, że nie udało się na plus
|
|