PARTNER SERWISU
egmsanrv
22 23 24 25 26
mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 17 marca 2010 22:24:25 przy kursie: 6,73 zł
Nie wiem. Dlaczego?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Rafix86
0
Wpisów: 13
Wysłane: 17 marca 2010 22:32:26 przy kursie: 6,73 zł
Nie, nie z forum... Zobaczymy w niedługim czasie co się wydarzy

mathu
0
Wysłane: 17 marca 2010 22:46:24 przy kursie: 6,73 zł
To bardzo dobrze :)

Buzie na kłódkę Shhh
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

vieckowski
0
Wpisów: 1
Wysłane: 18 marca 2010 09:53:44 przy kursie: 6,75 zł
Przepraszam z góry, że zawracam głowę pytaniem początkującego. Pierwszy raz obserwuję w praktyce PP. Czy można powiedzieć, że wejście teraz bez posiadania PP jest obiektywnie rozsądne bądź nierozsądne ?

Cena emisyjna akcji nowej emisji serii E ustalona została na poziomie 1,50 . Czy zatem kurs ponownie spadnie kiedy po realizacji PP przez ich posiadaczy, akcji będzie w sumie więcej, podobnie do splitu ?

Proszę o wyrozumiałość binky

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 18 marca 2010 10:01:48 przy kursie: 6,75 zł
Zanim szef tego wątku Mathu udzieli odpowiedzi na to pytanie, chciałbym jeszcze żeby zapoznał się z moim odnośnie notowań PP, ponieważ od 22 marca będzie już można składać zapisy a terminu notowań ani widu ani słychu...
Edytowany: 18 marca 2010 10:02

mathu
0
Wysłane: 18 marca 2010 10:33:56 przy kursie: 6,75 zł
tOfi napisał(a):
Zanim szef tego wątku Mathu udzieli odpowiedzi na to pytanie, chciałbym jeszcze żeby zapoznał się z moim odnośnie notowań PP, ponieważ od 22 marca będzie już można składać zapisy a terminu notowań ani widu ani słychu...

Liczę na to, że nie będą notowane. Jak na razie nie było żadnej informacji w tej sprawie.

vieckowski napisał(a):
Przepraszam z góry, że zawracam głowę pytaniem początkującego. Pierwszy raz obserwuję w praktyce PP. Czy można powiedzieć, że wejście teraz bez posiadania PP jest obiektywnie rozsądne bądź nierozsądne ?

Dla mnie zachowanie kursu już dawno przestało być racjonalne, więc nic nie odpowiem na to pytanie. Za miesiąc może być 15 a może być i 5.

vieckowski napisał(a):
Cena emisyjna akcji nowej emisji serii E ustalona została na poziomie 1,50 . Czy zatem kurs ponownie spadnie kiedy po realizacji PP przez ich posiadaczy, akcji będzie w sumie więcej, podobnie do splitu ?

Pewnie trochę spadnie, ale raczej niezbyt dużo. Odda część tego wzrostu od 6.10 i tyle. Na pewno nie spadnie poniżej 6.10, bo średnia z ostatniego kursu przed odcięciem i z nowych akcji po 1.50 to właśnie 6.10. Strzelam że odda 30% różnicy między 6.10 i kursem w dniu rozpoczęcia notowań PDA.

tOfi
0
Wysłane: 18 marca 2010 19:55:17 przy kursie: 6,75 zł
Wie ktoś może o co chodzi z tym całym formularzem zapisowym na akcje serii E? Mam nadzieję, że będzie można normalnie złożyć zapis jak do tego pory przez rachunek maklerski, a nie wypełniać jakiś formularz i jeszcze najlepiej osobiście go zawieźć do Wrocławia, bo prezes chce osobiście poznać każdego akcjonariusza blackeye

martini4m
0
Wpisów: 27
Wysłane: 19 marca 2010 14:46:11 przy kursie: 6,33 zł
no to sobie poczekamy...

Cytat:
19.03. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 12/2010

Zarząd ATON-HT S.A. działając na podstawie uchwały nr 12 NWZA z dnia 11 lutego 2010, z przyczyn proceduralnych, zmienia terminy zapisów na Akcje serii E. Zapisy na Akcje serii E przyjmowane będą od dnia 24.05.2010 r. do dnia 17.06.2010 r.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 1 do Uchwały nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".

cierpliwi zostaną jednak nagrodzeni love4

pozdrawiam sympatyków wave

tOfi
0
Wysłane: 19 marca 2010 14:52:22 przy kursie: 6,33 zł
Myślałem, że cała sprawa potrwa szybciej dlatego sprzedałem swoje akcje zaraz po odcięciu PP jak popyt cisnął na PN. Na szczęście przed chwilą udało mi się odkupić więcej. Dziękuje za wyrozumiałość hello1

mathu
0
Wysłane: 19 marca 2010 15:07:06 przy kursie: 6,33 zł
Ciekawe co to za względy proceduralne.

GPW nie zdążyła im zatwierdzić prospektu emisyjnego i dlatego zrobią nam notowania PP?

martini4m
0
Wysłane: 19 marca 2010 15:07:35 przy kursie: 6,33 zł
tOfi napisał(a):
Myślałem, że cała sprawa potrwa szybciej dlatego sprzedałem swoje akcje zaraz po odcięciu PP

ja się megawyleszczyłam i sprzedałam połowę dwa dni wcześniej.. przegapiłam info o dniu przyznania Silenced

tOfi napisał(a):
Na szczęście przed chwilą udało mi się odkupić więcej. Dziękuje za wyrozumiałość hello1

ale nie panikuję- odkupię w najbliższym czasie i wrócę na przyzwoite poziomy bo skoro każą nam tyle czekać na nowe akcyjki to coś grubego się szykuje Dancing

kokainka
0
Wpisów: 3
Wysłane: 19 marca 2010 15:29:34 przy kursie: 6,33 zł
mathu napisał(a):
Ciekawe co to za względy proceduralne.

GPW nie zdążyła im zatwierdzić prospektu emisyjnego i dlatego zrobią nam notowania PP?

Witam,
Mathu możesz mi wytłumaczyć jakie znaczenie może mieć dla starych akcji owe przesunięcie nowej emisji?....Czy to oznacza że kurs będzie się kisił na poziomie 6,.... do maja?uote]
Edytowany: 19 marca 2010 15:38

mathu
0
Wysłane: 19 marca 2010 17:03:56 przy kursie: 6,33 zł
Zadzwoniłem do Profescapital i wszystkiego się dowiedziałem.

Otóż według któregoś przepisu z ustawy o ofercie, wartość emisji bez prospektu emisyjnego nie może przekroczyć ustalonego limitu w okresie roku. Profescapital nie składał prospektu i przyjął inną interpretację tego przepisu (że nie stosuje się on do oferty z PP), ale GPW nie zgodziła się z nią i nakazała przesunięcie emisji o dwa miesiące. Ot i cała tajemnica - jeśli ktoś dał dupy, to Profescapital który kieruje emisją. Nie ma żadnego spisku w celu zaniżania kursu. Notowania PP będą w maju.

Dowiedziałem się też że ploty o sypaniu Vasto były bezzasadne, bo wszyscy łącznie z Vasto obejmują emisję w całości, a Vasto traktuje inwestycję w Atona bardzo poważnie i długoterminowo (cokolwiek by to miało znaczyć).
Edytowany: 19 marca 2010 17:05

martini4m
0
Wysłane: 19 marca 2010 17:23:12 przy kursie: 6,33 zł
mathu napisał(a):

Otóż według któregoś przepisu z ustawy o ofercie, wartość emisji bez prospektu emisyjnego nie może przekroczyć ustalonego limitu w okresie roku. Profescapital nie składał prospektu i przyjął inną interpretację tego przepisu (że nie stosuje się on do oferty z PP), ale GPW nie zgodziła się z nią i nakazała przesunięcie emisji o dwa miesiące. Ot i cała tajemnica - jeśli ktoś dał dupy, to Profescapital który kieruje emisją. Nie ma żadnego spisku w celu zaniżania kursu. Notowania PP będą w maju.

Dowiedziałem się też że ploty o sypaniu Vasto były bezzasadne, bo wszyscy łącznie z Vasto obejmują emisję w całości, a Vasto traktuje inwestycję w Atona bardzo poważnie i długoterminowo (cokolwiek by to miało znaczyć).

czyli wszystko pięknie i od poniedziałku północ Pray

jak dobrze, że sternik tego okrętu (Mathu) jest odważny i wie gdzie zadzwonić blackeye

aszik
0
Wpisów: 48
Wysłane: 19 marca 2010 17:31:50 przy kursie: 6,33 zł
Mathu, jesteś wielki.

digital_world
0
Wpisów: 184
Wysłane: 19 marca 2010 17:34:28 przy kursie: 6,33 zł
Dzięki Mathu thumbright

mathu napisał(a):
(...) GPW nie zgodziła się z nią i nakazała przesunięcie emisji o dwa miesiące.

Czyli ok 30% kapitału zainwestowanego w ATONa mam zablokowane do maja.
Mój blog: vibender.pl

mathu
0
Wysłane: 19 marca 2010 17:34:36 przy kursie: 6,33 zł
Nie wiem tylko co wielkiego wnosi ta informacja...

Dla mnie to info jest niedobre, bo spółka nie dostanie kasy która miała iśc na inwestycje.

martini4m
0
Wysłane: 19 marca 2010 18:01:40 przy kursie: 6,33 zł
mathu napisał(a):
Dla mnie to info jest niedobre, bo spółka nie dostanie kasy która miała iśc na inwestycje.

fakt- napływ kasy z emisji został odroczony, jednak nie można mówić o zablokowaniu możliwości firmy, bo moim skromnym zdaniem nawet tej emisji nie potrzebowali- kasę mają ze sprzedaży licencji do USA no i może zaczną się wpływy z bieżącej sprzedaży urządzeń.. skoro ustawa już weszła to niedaleko do tego.. mam nadzieję Pray

digital_world
0
Wpisów: 184
Wysłane: 19 marca 2010 20:11:51 przy kursie: 6,33 zł
tOfi napisał(a):
Wie ktoś może o co chodzi z tym całym formularzem zapisowym na akcje serii E? Mam nadzieję, że będzie można normalnie złożyć zapis jak do tego pory przez rachunek maklerski, a nie wypełniać jakiś formularz i jeszcze najlepiej osobiście go zawieźć do Wrocławia, bo prezes chce osobiście poznać każdego akcjonariusza blackeye

No właśnie... Mamy w końcu XXI wiek więc zapisy powinny się odbyć przez rachunek maklerski. Czy się mylę?Think
Mój blog: vibender.pl

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 19 marca 2010 20:51:10 przy kursie: 6,33 zł
mathu napisał(a):

No, no, no ciekawie zaczyna być. Zamieszanie z terminami chyba nie jest bez przyczyny,komunikat lakoniczny i aż mi się wierzyć nie chce że spółka nie przygotowała się technicznie i proceduralnie do emisji. A jeżeli tak faktycznie było jak pisze mathu, to ktoś kto za to odpowiadał powinien beknąć. RN nie powinna tolerować takich finansowych knotów zarządu czy zatrudnionego do emisji podmiotu.
Jest teraz trochę czasu, więc przypuszczam że może ktoś wykorzystać ten czas do wywalania starych akcji aby mieć kasiorę na nową emisję. A może jest też jakieś nowe dobre info co pozwoli podbić kurs otwarcia na PP. A może była obawa o powodzenie emisji z takich czy innych względów. Pytań i wątpliwości nasuwa się sporo.
Ciekaw jestem czy PP będą notowane, bo oficjalnie o PP nic się nie wspomina z wyjątkiem tego co napisał mathu.
Mathu z tego co napisałeś to nie wynika czemu ma służyc przesunięcie emisji o dwa miesiące. Czy może musi być w ciągu 2 miesięcy opracowany prospekt albo memorandum. Ale przy prospekcie procedura może potrwać znacznie dłużej.
Obym się mylił ale cała sytuacja nie wygląda mi klarownie. Teraz należałoby oczekiwać jakiegoś oficjalnego wyjaśnienia ze strony zarządu,co pozwoliłoby rozwiać wątpliwości.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ATONHT

22 23 24 25 26

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,356 sek.

brpefngt
fpcqpccy
alunlcwk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xtddltwo
rvxcnzcl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat