Temat:
PGE
rafsty napisał(a):raadziiuu napisał(a):Na forum nie było żadnego info o dywidendzie PGE wiec nic nie przeoczyłeś. Temat dywidend jest regularnie wałkowany na wątku prawie każdej spółki, która ją wypłaca. Fakt Źle się wyraziłem... miałem na myśli ostatnie dni przed 17 września, nie cały wątek...
|
|
Temat:
PGE
sportback napisał(a):Jak to wygląda w praktyce ? zadnego info niewidziałem cos przeoczyłem? W praktyce wygląda to tak: dzisiaj musisz mieć akcje, które są już zarejestrowane przez KDPW, a żeby tak było musiałeś je kupić nie później niż 17 września, bo na rejestracje potrzeba 3 dni sesyjnych. W poniedziałek dywidenda była już odcięta od kursu. Na forum nie było żadnego info o dywidendzie PGE wiec nic nie przeoczyłeś.
|
|
Temat:
PGE
mathu napisał(a):raadziiuu napisał(a):A co do reakcji, to dla mnie zrozumialnym bedzie reakcja kursu w kierunku zniwelowania wczorajszego spadku... Jeżeli znasz datę od której dany walor na pewno będzie szedł w górę, to co zrobisz? - będziesz trzymać akcje i modlić się żeby do tego momenty nie spadły - sprzedasz jak najwcześniej i kupisz dopiero na dzień przed wzrostami? Bardzo możliwe że kurs będzie spadać bo wszyscy poczekają na dzień wejścia do W20... Gdybyn znal date od ktorej ma byc zapoczatkowana zmiana kierunku kursu, to pragne Ci powiedziec - nie siedzialbym na tym forum, a juz na pewno nie dzielil sie taka informacja... A teraz odpowiadajac: gdybyn znal... raczej zaintersowalbym sie dokupieniem akcji, niz wczesniejsza sprzedaza i wejsciem w papier od nowa... To moja opinia - kazdy ma prawo do swojej i bardzo sobie to prawo cenie:) Jedni mowia spadnie, inni - wzrosnie... Jedni rekomenduja sprzedaj z cena 18, inni kupuj z 29... Pytanie jest takie, ktorych bedzie wiecej:)
|
|
Temat:
PGE
Tu nie chodzi o to, ze nie wiedzialem... wiedzialem, wszyscy wiedzieli... Chodzi o to, ze to juz oficjalna informacja, podana przez GPW... a to co innego niz, to ze ktos mowil, ze wejdzie...
A co do reakcji, to dla mnie zrozumialnym bedzie reakcja kursu w kierunku zniwelowania wczorajszego spadku...
PS. "News" jest w cudzyslowiu, wiec jego wymowa jest jasna:)
|
|
Temat:
PGE
I stalo sie:)
W oficjalnym komunikacie GPW o rocznej rewizji indeksow po sesji w dniu 19 marca PGE, kosztem AGORY, wskakuje do WIG20...
Wszyscy sie tego spodziewalismy, ale patrzac na to co robi kurs PGE mysle, ze jest to dla nas mile...
Teraz przychodzi nam tylko czekac na reakcje na ten "news"...
|
|
Temat:
PGE
koto57 napisał(a):ja nic z tego nie wiem,
co to za ..., leci i końca nie widać, jaki ... sprzedaje ponizej tego za co kupił? czy na giełdzie sa sami ... i nie umieją liczyć? czy ktoś mi to potrafi wyjasnić? jestem w dołku. Sam kupilem po 25.65 i sie dziwie sprzedajacym... Jedynym nasuwajacym sie dla mnie wyjasnieiem jest to, ze jakis fundusz zaczal realizowac syski przy cenie wiekszej niz 23 pln... Wszyscy zauwazyli, ze kurs leci w dol i wyrobili sobie zdanie, ze musi leciec i bedzie lecial... Tym samym sprzedajac swoje akcje (myslac o tym, ze spadek bedzie trwal i swoje akcje odkupia taniej) pokazali kolejnym, ze spadek bedzie wiekszy i pociagneli kolejnych do sprzedazy... i tak od jakiegos czasu coraz mocniejsza jest presja na sprzedaz, dla ktorej ja nie widze inego wyjasnienia...
|
|
Temat:
PGE
Witam po raz pierwszy:)
Czy ktorys z Was, posiadaczy, sprzedaje papiery po cenie nizszej niz emisyjna i czym sie przy tym kierujecie?
Przewidujac dalsze spadki chcecie pozniej wrocic do PGE, czy moze przestaliscie zauwazac juz atrakcyjnosc tej spolki?
|
|