PARTNER SERWISU
ooblycwt
Astasas

Astasas

Ostatnie 10 wpisów
lissmos napisał(a):
Ktoś jest w stanie wytłumaczyć jakie są racjonalne powody ostatnich wzrostów spółki??? Bo jak już zdecydowałem się sprzedać to zaczęło rosnąć.

Jak spółka jest tania to rośnie, czy to tak trudno zrozumieć? Triton miał chyba najniższe c/wk wśród deweloperów więc normalne, że zaczął rosnąć, nawet jeśli moglibyśmy się czepiać jego wyników. Denerwuje mnie jak ktoś doszukuje się jakiś świec, widełek itp na wykresach, studiuje jak opętany komunikaty spółki, a nie zauważa podstaw takich jak c/wk, które w ostateczności o wszystkim decydują.

Emisje to się robi gdy cena akcji jest znacznie wyższa niż przypadająca na nie wartość księgowa, w innym przypadku jeśli spółka sobie jakoś radzi to nie ma sensu i każdy przedszkolak zdaje sobie z tego sprawę, ale wy chyba nie potraficie skumać. Przecież prezes Kowalski ma ponad 40% akcji Graala. Po co by zmniejszał ich wartość robiąc emisje? Zastanówcie się pierw zanim zaczniecie swoje głupie spekulacje.

Co konkretnie się nie zgadza? Myślisz, że raport roczny może się znacząco różnić od kwartalnego? Jestem młodym i niedoświadczonym inwestorem. Trzymam dużo akcji Graala i niby wszystko w spółce wydaje się ok, ale jednak trochę się niepokojęThink W tamtym roku też wszystko wyglądało fajnie aż do raportu rocznego.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 17 lutego 2016 18:46:09
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

mkfdtloi
jwtovfoa
tlgyiqtq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fzkcdkar
nunzahhy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat