Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
SYGNITY
22.11. Warszawa (PAP) - Krajowa Izba Odwoławcza po rozpatrzeniu zażalenia Comarchu nakazała odrzucenie oferty Compu w przetargu na wdrożenie Nowego Portalu Informacyjnego ZUS - poinformował PAP Jacek Dziekan, rzecznik prasowy ZUS. Kolejne pod względem wartości oferty złożyły: konsorcjum Sygnity i Winuela, Comarch i S&T Services. ... (PAP) gsu/ jtt/ link
|
|
boczniak z ukrytym kupnem 20-20,12 Zerknął by jakiś fachowiec od AT na wykres ?
|
|
Temat:
SYGNITY
PAP - 21-09-2010 21:33 Sygnity prowadzi rozmowy o partnerstwie z firmą oferującą rozwiązania do bankowości mobilnej. Podpisanie umowy możliwe jest w ciągu najbliższych kilku miesięcy - poinformował PAP Michał Michalski, rzecznik Sygnity. "Obecnie trwają końcowe ustalenia do umowy o partnerstwie z firmą oferującą rozwiązania do bankowości mobilnej" - powiedział PAP Michalski.
"Podpisania umowy spodziewamy się w ciągu najbliższych od dwóch do czterech miesięcy" - dodał.
|
|
Temat:
GRAAL
i to jeszcze w najcięższym dla branży okresie.. Dokupiłem trochę ale mam już ograniczone mozliwosci
|
|
Temat:
GRAAL
jak widac nie opłaca się inwestować w spółki które przynoszą zysk  ... i poprawiaja wyniki. muszę sie rozejrzeć za jakimś bankrutem
|
|
Temat:
SYGNITY
ING podniósł rekomendację dla Sygnity do "kupuj" PAP - Biznes 1 Wrz 2010, 8:21
01.09. Warszawa (PAP/Bloomberg) - ING podniósł rekomendację dla Sygnity do "kupuj" z "trzymaj". We wtorek na zamknięciu sesji kurs spółki wyniósł 13,41 zł. (PAP)
|
|
Temat:
POLAQUA
Zmiana terminu publikacji raportu za I połowę 2010 r. ..dzień świstaka
|
|
Temat:
SYGNITY
Sygnity spodziewa się straty w III kw., ale drugie półrocze '10 na plusie PAP - Biznes 31 Sie 2010, 12:41
31.08. Warszawa (PAP) - Sygnity spodziewa się straty netto w III kw. 2010 r., ale całe drugie półrocze 2010 r. ma być zakończone zyskiem. W tym roku baza kosztowa spółki ma być zmniejszona o 6 mln zł, a w 2011 r. o około 30 mln zł - poinformował podczas telekonferencji Norbert Biedrzycki, prezes Sygnity. "Spodziewamy się, że trzeci kwartał będzie jeszcze na minusie, ale czwarty kwartał i całe półrocze będzie już na plusie" - powiedział Biedrzycki.
"Chcemy zakończyć ten rok z relatywnie małą stratą w porównaniu z rokiem ubiegłym" - dodał.
Prezes poinformował też o spodziewanych efektach prowadzonej restrukturyzacji.
"Za pomocą programu restrukturyzacji uda nam się ograniczyć bazę kosztową o 6 mln zł w tym roku i około 30 mln zł w przyszłym" - powiedział.(PAP)
|
|
Temat:
SYGNITY
jest imho dobrze  ..zwłaszcza jak się popatrzy na portfel zamówień 2010/2011
|
|
Temat:
GRAAL
|
|
Temat:
GRAAL
99 900 ładny pakiecik..
|
|
po Węgrach, którzy już się wycofują z apokaliptycznych wizji dołozyli sie Irańczycy: wyborcza.biz/gieldy/1,101260,7...W tym globalnym "grajdołku" chyba każdy chce wydymać każdego...
|
|
Temat:
POLAQUA
nie chodziło mi o sytuacje powodziową i potencjalne straty, to pewnie bedzie dodatkowo bardzo bolesne dla firmy. Choć faktycznie sprzet był wywozony, nie wiem jak to wygladało przy pracach wodnych bo w tamten rejon nie można się już dostać.
Miałem na mysli straty na obecnym etapie budowy(przestój zimowy, i tu moja obserwacja - kolizyjna rozbudowa oczyszczalni Czajka, dokładnie kolektora który bedzie przechodził przez rzekę) która spowolniła i skompliowała prace. Ludzie nie powiedzą dokładnie - "są na minusie " Pewno i najbliższe kwartały też będą słabe, inwestycje z Warszawy były zdaje się na niskich marżach.
|
|
Temat:
POLAQUA
w akcie desperacji  wybrałem sie wczoraj w okolice placu budowy mostu północnego, poglądać podpytac...cokolwiek na pocieszenie Dostałęm w tyłek na tym walorze i o ile miałem zamiar go trzymac to teraz zdecydowałem ze wychodze. Nie wiem jak pozostałe inwestycje tu jest ponoć dramat, spora strata. Jedno co dla mnie pozyteczne jako mieszkanca to to ze przynajmniej nie ma wielkiego opóźnienia.
|
|
Temat:
POLAQUA
a co sądzicie o wartości portfela do zrealizowania w 2010r ??? Konkretnie to wygląda.
|
|
Temat:
POLAQUA
nic tu się kupy nie trzyma magiczne rezerwy i koszty, opoznienia w publikacji raportu i sypanie. Zdaje sie ze wczoraj wystarczyło cos około 4k papiera zeby zrobić -9% ...zagrania poniżej pasa.
|
|
raport nie był zły, wskazniki są super...tylko akcjonariat strachliwy
|
|
Temat:
POLAQUA
Kasia Stefanska napisał(a): sorry, no ale nie widze własnie w terminarzu
|
|
Temat:
POLAQUA
a kiedy należy się spodziewać wyników z 1Q ?
p.s czego sie spodziewacie ? troche mnie tegoroczna zima martwi..
|
|
Temat:
POLAQUA
ależ ten papier mną poniewiera co się coś ruszy to zaraz go uwalają, taka sesja dziś zmarnowana
|
|
Temat:
POLAQUA
cyt: ISB - Biznes 1 Mar 2010, 17:50
Warszawa, 01.03.2010 (ISB) - Spółka Pol-Aqua miała 4,23 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w IV kw. 2009 roku wobec 1,44 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 4,62 mln zł wobec 17,18 mln zł zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody wyniosły 404,96 mln zł wobec 468,31 mln zł rok wcześniej.
Narastająco w I-IV kw. 2009 roku spółka miała 14,22 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 38,12 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 1405,76 mln zł wobec 1302,89 mln zł.
W ujęciu jednostkowym, w I-IV kw. 2009 roku spółka miała 10,54 mln zł zysku netto wobec 20,65 mln zł zysku rok wcześniej.
(ISB)
|
|