Temat:
PULAWY
No właśnie patrząc na Synthosa i Azoty mamy sporo do odrobienia. Denerwujące jest trochę to że wokoło tak cicho o tej spółce, ciężko znaleźć posiadacza, mało kto się wypowiada. Ale to podobnież dobry znak
|
|
Temat:
PULAWY
witam, Jakie są wasze opinie o zakresie obecnych wzrostów. Czy kurs zmierza do historycznych maksimów ? Czy sygnały o pracy na 110 % normy i podpisane kontrakty są wystarczającym prognostykiem do ataku na szczyt ? Co z prywatyzacją, czy obecny popyt jest kreowany przez kogoś zainteresowanego podwyższeniem ceny prywatyzacji, czy może raczej to noworoczne uzupełnianie portfeli funduszy. W każdym bądź razie ewidentnie widać chętnych do zakupu i nie jest to ulica . Poziom dywidendy nie jest interesujący dla drobnych inwestorów.
|
|
Temat:
PULAWY
Fundamentalnie i technicznie coraz lepiej. Czy zauważyliście że od mimo wspinania się ponad bardzo mocny opór brakowało zdecydowanego ataku ze strony podaży. Spółka od dawna w uśpieniu i wzrosty się należą. Nie jestem specjalistą od spraw chemii ale wiem od pracownika że od grudnia pobór gazu przekroczył dotychczasowe historyczne maxima. Tak więc produkcja idzie pełna parą
|
|
Temat:
PULAWY
Czy ktoś bardziej oświecony może mi wyjaśnić dlaczego Puławy zachowują się tak słabo na tle branży ? Zdaje się że to lepsza spółka od Tarnowa i Polic, te ładnie się wybiły a Puławy stoją jak zaklęte. A może potrzeba jeszcze trochę cierpliwości
|
|
Temat:
LARK
Czy na tym forum nikt nie zauważył że MIT/ dawniej PPWK emituje akcje dla MNI w cenie 2,04, że w akcjonariacie pojawiają się nazwy : Polina Trading, Nordea OFE, że mamy dodatkową emisję akcji wartą około 6 mln dla instytucji gdzie cena została ustalona na nie niżej niż 2,04. Co o tym sądzicie?
|
|