Temat:
KGHM
30 marca na koniec sesji dokonano jednorazowego zakupu akcji KGHM za 49.528.484,1 złotych. Zrobiło to na mnie wrażenie. Czy to jakiś rekord i jak to wróży na przyszłość? Wyczytałem na innym forum, że to fundusz kupuje pod dywidendę. Co o tym myślicie i - kiedy ta dywidenda?
|
|
Patrząc na kiepskie otwarcie CEDC na Nasdaqu sprzedaję nieco akcji po 14.33 bo widzę, że moja VEDIA jest po ciekawej cenie (38,2 zniesienia Fibo).
Wiem, trochę za szybko działam (moje biuro maklerskie bardzo mnie lubi).
|
|
Przed snem przyglądałem się notowaniom CEDC na Nasdaqu - cóż za wzorcowe wyjście z klina. Czy to jest rada dla naszych notowań? (swoją drogą pięknie tam mają zorganizowany podgląd notowań).
|
|
No dobrze, to tak - nie dość, że kupowałem CEDC po 13.90 to dokupiłem jeszcze po 14.60... a HAWE i NICO bardzo ładnie odbiły.
Panowie, obiecuję stosować się do Waszych rad.
|
|
Pilot oblatywacz sprzedał dzisiaj NICOLASA po 0.11 (kupiony po 0.15) i kupił CEDC po 13.90.
|
|
Oczywiście, to moje pieniądze i moja emerytura, ale wiem, że to tylko gra. Jestem pilotem-oblatywaczem więc i tę apostrofę do rodziców musiałem wypróbować. Bardzo dziękuję i... STARAM SIĘ kształtować charakter.
Tylko jeszcze te cechy, cholerka... i błogi, błooogi błogostan.
|
|
Mamo, Tato, gdzie jesteście? Czemu nie wygrywam na giełdzie? Czy naprawdę jestem takim idiotą?
|
|
To może pora się przedstawić. Myślę, że Wig20 spadnie do 1700, no chyba, że odbije powyżej 2500. Ot tak, żeby pamiętać po roku...
|
|
Przypomniałem sobie jak było na MIDASIE. 15 grudnia nakupiłem całą masę jego akcji, co było potem... No tak, ale tam był trend spadkowy.
Tak czy inaczej. Z tyłu głowy alarmowy dźwięczy dzwonek. Jutro pewnie ucieknę.
|
|
ach, no i... oczywiście... ŻAL mi, że nie zagrałem zgodnie z dobrą radą STOCKWATCHA. Czemu, ach czemu, nie kupiłem CEDC?
|
|
Psychologia (bo o tym przede wszystkim zamierzam pisać na tym forum):
Kilkakrotnie zeszliśmy z kursem poniżej 1500 średniej a mimo to nadal tu mieszkam i zostanę z tymi akcjami do jutra. Coś za bardzo chcą mnie przekonać, że powinienem uciekać. Ale cóż. Pamiętam poodobną sytuację z Midasa. Tam źle pograłem. Może tu się uda...
|
|
No, i rekordu nie będzie.
Trochę o technice: Na HAWE używam interwału tickowego na wykresie jednodniowym. Wsparciem jest średnia wykładnicza 1500.
A teraz trochę psychologii: Oczywiście, że chcę zarobić ale przede wszystkim nie chcę tracić.
Ważna jest motywacja. Wyobrazić sobie maleńką nagrodę za udaną transakcję i nie bać się sobie ją zafundować.
Piszę o tym bo od dwóch lat po prostu odrabiam straty... a to kiepska motywacja, więc nagroda, nagroda.
|
|
Patrzę na wolumen i wygląda na to, że szykuje się rekord. W godzinę blisko 5 milionów.
|
|
Dziękuję za zdjęcie. To ja - Wasz Pilot Oblatywacz, Kaskader Giełdowy.
Kara się należy za zostanie na noc z akcjami (KGHM). Sprzedaję ze stratą po 129.10.
Wchodzę w HAWE po 3.18.
|
|
Muszę doprecyzować. Gram małą sumą o mały zysk. Raczej "nabijam łapę" niż zarabiam.
|
|
Rozkosznie spędzony dzień przed monitorem. Efekty marne ale działań co niemiara. Najwięcej na HAWE. Kupiłem KGHM po 131,16 (średnio) ale czuję, że za wcześnie.
Obiecywałem sobie NIE ZOSTAWAĆ NA NOC Z AKCJAMI. Dziś się nie udało.
|
|
Na moim rachunku inwestycyjnym w jednej zakładce nie mogę mieć więcej niż 100 pozycji (a może jest na forum ktoś, kto potrafi przeprogramować to ograniczenie?) tak więcej ograniczę się do tej setki.
Zamierzam grać pod wybicia, tzw. Momentum.
|
|
Słusznie, Michale. To jest następny etap, który zamierzam jeszcze dzisiaj wykonać.
|
|
MACD, Moving average powyżej 100-dniowej średniej, CCI, Momentum.
|
|
Jestem tu już z Wami jakiś czas, przyglądam się, podskubuję wiedzę. Przyszła ochota na podzielenie się własnymi słabościami. Pozwólcie zatem, że zacznę moją kronikę.
Wczoraj i dzisiaj wybrałem spółki, którym, moim zdaniem, warto się przyglądać. Wyszło ich około trzystu...
Jutro będę się przyglądał kursowi i zdecyduję, w którą zainwestować.
|
|
Temat:
EFH
Pierwszy opór 0.74 (23,6 zniesienia Fibo), drugi 0,78. 0,87 - wolna droga do wzrostów.
|
|
Temat:
SERINUS
juru_piotr napisał(a):Z technicznego punktu widzenia na wykresie świecowym w układzie dziennym w ciągu ostatnich dwóch sesji powstała formacja z ang. counter atak line (sorry, nie znam odpowiednika polskiego) www.stockwatch.pl/gpw/kov,wykr...Długa czarna świeca ma dokładnie takie samo zamknięcie jak poprzedzająca ją długa biała - jest to formacja stwarzająca prawdopodobieństwo zmiany trendu.. :( linia zmiany trendu (nie komplikujmy tego, co proste)
|
|
Temat:
SZAR
[quote=empel]O emisji wspominano w raporcie już rok temu - w tym przypadku za spadek kursu odpowiedzialny jest jeden z członków rodziny właścicieli, który postanowił wyjść z akcjonariatu(zostanie mu seria A). Po niemalże 7 mln akcji puszczonych w rynek, popyt potrzebuje czasu, aby odbudować się. Zresztą sprzedawał akcje już wcześniej i widać, że dobrego wyczucia nie miał:
Nie miał? Emisja była skierowana do jednego inwestora.
|
|
Temat:
SZAR
Raport EBItyp raportu Raport bieżący numer 16/2011 data dodania 2011-04-30 12:48:49 spółka SZAR SPÓŁKA AKCYJNA
"W ramach przeprowadzonej subskrypcji prywatnej zostało objętych 40 000 000 (czterdzieści milinów) sztuk akcji zwykłych na okaziciela serii D.
(...)
Akcje serii D były obejmowane po cenie emisyjnej wynoszącej 0,10zł (dziesięć groszy) za jedną akcję serii D."
No tolecimy, Szaricy...
|
|
Temat:
ATONHT
Będziemy tu tęsknić do Twoich celnych komentarzy, Mathu. Powodzenia na EUI.
|
|
Temat:
ATONHT
Ide, ładnie zastępujesz Mathu.
|
|
Temat:
ATONHT
Mathu?...
|
|
Temat:
TAURONPE
5,48. Wygrałem?
|
|
Temat:
ATONHT
|
|
Temat:
ATONHT
Oj, Mathu, Mathu. Dzięki.
|
|
Temat:
ATONHT
Dziękuję, Mathu.
|
|
Temat:
ATONHT
a... i o co chodzi z tym formularzem na stronie Atona. Mam go wypełnić czy spokojnie czekać na pp na moim koncie?
Wybaczcie nieobeznanemu...
|
|
Temat:
ATONHT
Wytłumaczcie proszę, z którego dnia stan moich akcji decyduje o ilośći przyznanych praw poboru? Czy jeśli teraz dokupię będę miał więcej pp?
|
|
Temat:
ATONHT
Mathu, jesteś wielki.
|
|
Temat:
ATONHT
wiem - już to przerabialiśmy... (emocje, emocje...) milknę zatem.
|
|
Temat:
ATONHT
|
|
coś mi świta... tak jakby...
Dziękuję.
|
|
Panowie, czy kompletnemu idiocie (jakim niewątpliwie w tych sprawach jestem)możecie wytłumaczyć co to znaczy dla posiadacza akcji?
|
|
Temat:
ATONHT
Panowie, nigdy nie było mi tak lekko jak teraz. Żyję waszą wiarą i jako bezrobotny starzec CHOLERNIE wierzę, że macie rację (dziś utopiłem wszystko w naszą złotą rybkę. BIG SZACUUUN. PS. moja biedna rodzina serdecznie was pozdrawia.
|
|
Temat:
ATONHT
"Wolę jeść małą łyżeczką" mówi Marekiem Krajewski na naszej głównej stronie.[youtube][/youtube]
|
|
Temat:
ATONHT
ufff! (przez jakiś czas strona była nieosiągalna więc już pomyślałem, że po oświadczeniu wszczęto śledztwo i zamknięto StockWatcha bo to my pod - przywództwem MATHU - okazaliśmy się spekułą...)
|
|
Temat:
ATONHT
...i co dalej?...
|
|
Temat:
LARK
"Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że w związku ze zmianą firmy spółki POLSKIE PRZEDSIĘBIORSTWO WYDAWNICTW KARTOGRAFICZNYCH im. E. ROMERA S.A. na MIT MOBILE INTERNET TECHNOLOGY S.A., począwszy od dnia 18 lutego 2010 roku akcje spółki będą notowane pod nazwą skróconą MIT zamiast PPWK"
|
|
...jak mnie wilcy mają nie zeżreć jak z banalnym sobie nie radze? no nie działa, cholerka. Ale dziękuję.
|
|
Przepraszam, czy ktoś mógłby wpisać ostateczną, działającą pełną wersję kodu?...
Serdecznie pozdrawiam. To mój pierwszy wpis.
|
|