PARTNER SERWISU
egmsanrv
18 19 20 21 22
bartek393
0
Wpisów: 17
Wysłane: 2 marca 2010 17:13:06 przy kursie: 8,50 zł
No i doczekaliśmy się infa ;-)) może nie takiego jak byśmy chcieli, ale z drugiej strony zimny pysznic się sprzyda, pod nowe wzrosty ;-)) Nie uważałbym, że to zatrzyma kurs akcji, gdyż jest za dużo kupujących, a mało sprzedających, z resztą przeważnie kupuje się przyszłość, a przyszłość wiemy jak się rysuje, a do tego mamu za 2 tygodnie pp i w kazdej chwili mogą wyskoczyć nowe umowy i chyba każdy chce wziąść w tym udział ... ;-))) co o tym sądzicie ... pozdrawiam

aszik
0
Wpisów: 48
Wysłane: 2 marca 2010 17:35:01 przy kursie: 8,50 zł
"Wolę jeść małą łyżeczką"
mówi Marekiem Krajewski na naszej głównej stronie.[youtube][/youtube]

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 2 marca 2010 19:02:28 przy kursie: 8,50 zł
Mi się to oświadczenie nie podoba i wydaje dziwne z kilku powodów:

BŁĘDNE ZAŁOŻENIE:
zarząd najpierw utyskiwał na brak regulacji prawnych uniemożliwiających rozwój spółki i trwający cztery lata proces legislacyjny, a teraz - kiedy spółka ma wreszcie zielone światło do działania, a na dodatek zawarła największy kontrakt w historii swojego istnienia twierdzi, że nie stało się w ostatnim czasie nic takiego, co uzasadniałoby gwałtowny wzrost kursu akcji

NADGORLIWOŚĆ:
spółka notowana jest na NC, rynku o podwyższonym ryzyku inwestycyjnym, więc duże skoki kursu nie są tu niczym dziwnym, przed czym należałoby ostrzegać akcjonariuszy; na dobrą sprawę kurs ostatnio nie poszedł w górę o setki czy tysiące procent... no chyba, że cel wydania tego oświadczenia jest inny niż ochrona akcjonariuszy, choć nie lubię teorii spiskowych

NIEKONSEKWENCJA:
z oświadczenia zarządu wynika, że wzrosty są uzasadnione w dłuższej perspektywie czasowej, ale w krótszej wynikają z przesłanek spekulacyjnych, czyli rosnąć i tak będzie, tylko powinni wolniej

BRAK POKORY:
kursem rządzi rynek, czyli popyt i podaż, to co myśli zarząd spółki nie ma tu żadnego znaczenia; dla mnie np. ostatnie wzrosty są przejawem realizacji jednej z podręcznikowych formacji technicznych; tego typu oświadczenie jest swego rodzaju manipulacją (lub jej próbą), nawet mimo dobrych intencji

Jestem na Twitterze
Edytowany: 2 marca 2010 19:10

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 2 marca 2010 19:24:26 przy kursie: 8,50 zł
Chodzi o to że bez żadnej informacji kurs urósł o 40% w ciągu 8 godzin sesyjnych. Przecież to jest nienormalne. Dobrze że nie bawią się w Patrowicza i wydali jasne oświadczenie że to nie oni pompują.

Gdyby rosło tak nieprzerwanie od informacji o licencji to OK, ale tutaj była parodniowa konsolidacja, a potem nagle rakieta.

Nie uważasz że poziom 9.60 bez żadnej nowej informacji jest absurdalny?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 2 marca 2010 19:25

bartek393
0
Wysłane: 2 marca 2010 19:49:35 przy kursie: 8,50 zł
Hmmm.... nic się nie dzieje bez przyczyny, możliwe , że jest to zbicie kursu dla jakiegoś dużego gracza, choć ja bym obstawiał, że zarząd jest bardzo ostrożny w tym co robi i nie chciałby, żeby kurs odzwierciedlał przyszłośc, ale to co obecnie zostało podpisane i zrobione. Zawsze istnieje ryzyko, że coś " nie wypali" i myśle, że stąd to lekkie drżenie prezesa.Z drugiej strony kolejne umowy jak i licencje z USA, czy Szwajcarią oraz Estonia lub Łotwą ( nie pamiętam :-)) wiszą w powietrzu i można nazwać je "pewniakami" i stąd mamy taki kurs, a nie inny, dodając do tego, że spółka przynosi jak narazie straty, a od teraz zaczyna podpisywać =milionowe kontrakty, to wnioski same sie nasuwają, nie zapominajmy dlaczego będą emitowane pp, "przed strachem, że nei nadążą z produkcją" :-)))
Trzeba jescze wspomnieć o zmianie prawa w Polsce, ktore jest korzystne dla Atona, reasumując to wsyztsko, trudno będzie zatrzymać kursna poziomach o wiele, wiele wyższych:-))thumbright to są oczywiście moje wnioski :-)) a co wy, o tym sądzicie?

mathu
0
Wysłane: 2 marca 2010 19:56:16 przy kursie: 8,50 zł
Jeżeli kurs 10 zł to dyskontowanie przyszłości i ostatniej informacji o licencji, to ten list go NIE ZATRZYMA. Bo list mówi tylko tyle - od piątku nic się nie zmieniło. Nie mówi "przyszłość jest gorsza niż sądzicie". Tylko tyle, że nic się nie zmieniło od piątku. Więc jeśli chcecie kupować, to kupujcie w oparciu o ostatnie informacje, ale nie zakładajcie że jakiś insajder na gwałt skupuje akcje, bo tak nie jest. Jeśli więc ktoś kupuje przyszłość, to dla niego ten list jest bez znaczenia.

Natomiast jeśli było to sztuczne pompowanie kursu, to chyba zgadzamy się że musi się ono skończyć niestrawnością - i lepiej to powstrzymać w zarodku.

Tylko zauważ że żadnej lawiny dziś nie było. Spora realizacja zysków po liście i tyle. Nawet nie zeszliśmy na minus. Wczorajszy wzrost nie został nawet naruszony. Skąd wiesz co będzie jutro? Może 10 zł?

Ja jestem niemal pewny że wzrost na 8.50 to tankowanie akcji przez jakiś fundusz, natomiast wyżej to już czysta spekulacja.

Zauważ też że zarząd nie wydał oświadczenia wczoraj (+20%), tylko przy poziomie 9.50 Czyli wzrost do 8.50 w ogóle ich nie zaniepokoił.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 2 marca 2010 19:57

bartek393
0
Wysłane: 2 marca 2010 19:56:41 przy kursie: 8,50 zł
Matu masz racje, ale co może zrobić kurs, gdy nikt niechce oddawać przy 8,60, no chyba, że zaczniemy oddawać swoje pakiety ;-))) pozdrawiam

mathu
0
Wysłane: 2 marca 2010 19:59:42 przy kursie: 8,50 zł
No skoro nikt nie chce oddawać, to kurs nie spadnie, prawda? Oddasz akcje dlatego że prezes wysłał informację że nieprawdą jest że coś sprzedali i to ukrywają? Ja nie oddam, bo to dla mnie bez znaczenia. Ja wiem że SPRZEDADZĄ licencję już niedługo.

List to tylko takie otrzeźwienie - jak chcecie to kupujcie, ale wiedzcie że jeszcze nic się nie zmieniło, choć kurs pokazuje inaczej.
Edytowany: 2 marca 2010 20:02

bartek393
0
Wysłane: 2 marca 2010 20:05:07 przy kursie: 8,50 zł
mathu napisał(a):

List to tylko takie otrzeźwienie - jak chcecie to kupujcie, ale wiedzcie że jeszcze nic się nie zmieniło, choć kurs pokazuje inaczej.

nic dodać, nic ująć :-))) i to jest chyba jedyne wyjaśnienie tej wiadomości, kródko i na temat. pozdrosalute

mathu
0
Wysłane: 2 marca 2010 20:10:12 przy kursie: 8,50 zł
Wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja, siedzimy na bombie i każdy ma świadomość że codziennie możemy dostać info o sprzedaży czegoś za kilkanaście milionów. Jak coś sprzedadzą to i tak zrobimy te 40%, więc list jest bez znaczenia.

ami
ami
0
Wpisów: 197
Wysłane: 2 marca 2010 20:55:12 przy kursie: 8,50 zł
Rzadko sie zdarza aby zarząd jakiejś spółki namawiał do wywalania jej akcji bo do tego sprowadza sie wymowa tego liściku. Bo jak inaczej obniżyć kurs jak nie przez zwiększoną podaż? W rady troskliwego dobrego wujka nie wierzę. Ktos skupuje te akcje i zauważył, że sie robi coraz drożej i namawia to tańszej sprzedaży a potem po paru dobrych infach opchnie je z powrotem drożej.
Panic sale?!! Buy! Buy! Buy!

tomcio55
0
Wpisów: 163
Wysłane: 2 marca 2010 21:08:21 przy kursie: 8,50 zł
Czy ja wiem czy mocno jeszcze spadnie, na dogrywce wszystko wybrano (na kilka sekund przed końcem ktoś rzucił niecałe 2K akcji i to zostalo). W parkietowo - bankierowe spiskowe teorie że to w celu trzepania leszcza z akcji to ja nie wierzę, raczej sądzę że są cykorami i się po prostu przestraszyli telefonów typu "dlaczego tak rośnie" i wydali komunikat w którym jednak jest mowa że długofalowo firma ma dobre perspektywy. Ja sam miałem po tym oświadczeniu trochę wysypać ale jakiś czas temu postanowiłem że akurat przy tej spółce będę miał w nosie odpały i zwały, wszelkie sygnały AT i poczekam rok - dwa na rozwoj sytuacji.

mathu
0
Wysłane: 2 marca 2010 21:31:58 przy kursie: 8,50 zł
Czy w ogóle ktokolwiek z was ma zamiar sprzedać akcje po tym liście? Oczywiście że nie. To jakie on w ogóle ma znacznie? Co z was za długoterminowcy że pasjonujecie się intradayową korektą?

aszik
0
Wpisów: 48
Wysłane: 2 marca 2010 22:28:56 przy kursie: 8,50 zł
Panowie,
nigdy nie było mi tak lekko jak teraz.
Żyję waszą wiarą i jako bezrobotny starzec CHOLERNIE wierzę, że macie rację
(dziś utopiłem wszystko w naszą złotą rybkę.
BIG SZACUUUN.
PS. moja biedna rodzina serdecznie was pozdrawia.

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 3 marca 2010 07:53:40 przy kursie: 8,50 zł
mathu napisał(a):
Czy w ogóle ktokolwiek z was ma zamiar sprzedać akcje po tym liście? Oczywiście że nie. To jakie on w ogóle ma znacznie? Co z was za długoterminowcy że pasjonujecie się intradayową korektą?

Czy mnie pamięć myli, czy to Ty sam wywalałeś po 4,30 przy poprzednim zjeździe? ;)
Jestem na Twitterze

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 3 marca 2010 08:22:11 przy kursie: 8,50 zł
Określenie terminu poboru akcji serii E. Publikacja informacji dot. subskrypcji i zasad przydziału akcji serii E.
Zarząd ATON-HT S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym, na podstawie upoważnienia zawartego w § 1 ust. 12 uchwały nr 12 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 11 lutego 2010 roku (uchwały NWZA opublikowane wraz z RB Nr 5/2010) określił termin prawa poboru na okres od dnia 22 marca 2010 roku do dnia 7 kwietnia 2010 roku. Ponadto Zarząd przypomina, że Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanowiło, że dniem ustalenia prawa poboru jest 19 marca 2010 roku. Jednocześnie Zarząd ATON-HT S.A. przypomina, że zgodnie z uchwałą nr 13 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 11 lutego 2010 roku, zamiarem Emitenta jest wprowadzenie praw poboru, praw do akcji oraz akcji serii E do obrotu na rynku NewConnect. Wiąże się to z koniecznością sporządzenia i publikacji odpowiedniego dokumentu informacyjnego, w którym znajdą się wszystkie istotne informacje dotyczące Emitenta oraz jego sytuacji finansowej, a także zasady subskrypcji i przydziału akcji serii E. Termin publikacji dokumentu jest uzależniony od wprowadzenia wspomnianych papierów wartościowych do obrotu na rynku NewConnect. Informacje o zasadach subskrypcji oraz przydziale akcji zostaną również opublikowane, zgodnie z art. 434 KSH, w Monitorze Sądowym i Gospodarczym. Treść ogłoszenia zostanie przekazana do publicznej wiadomości także w formie raportu bieżącego.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 1 do Uchwały nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".

gradac
0
Wpisów: 97
Wysłane: 3 marca 2010 08:22:42 przy kursie: 8,50 zł
Ustalenie ceny emisyjnej akcji nowej emisji serii E
Zarząd ATON-HT S.A. informuje, że w dniu 2.03.2010 r., na podstawie upoważnienia zawartego w § 1 ust. 12 uchwały nr 12 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 11 lutego 2010 roku (uchwały NWZA opublikowane wraz z RB Nr 5/2010), podjął uchwałę w której ustalił cenę emisyjną akcji nowej emisji serii E na poziomie 1,50 zł (słownie: jeden złoty pięćdziesiąt groszy) za jedną akcję. Ponadto Zarząd przypomina, że Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanowiło, że dniem ustalenia prawa poboru jest 19 marca 2010 r.
Podstawa prawna: par. 3 ust. 1 Załącznika nr 1 do Uchwały Nr 733/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 18 grudnia 2009r. . "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect"

mathu
0
Wysłane: 3 marca 2010 08:41:18 przy kursie: 8,50 zł
andy_dufresne napisał(a):
mathu napisał(a):

Czy mnie pamięć myli, czy to Ty sam wywalałeś po 4,30 przy poprzednim zjeździe? ;)

Tak, wywalałem, bo spanikowałem i chciałem odebrać niżej. Ale jak wiesz na kolejnej sesji odkupiłem wszystko na otwarciu (które było na -5%) mimo możliwości że może polecieć poniżej 4, więc naprawdę wierzę w spółkę.
Edytowany: 3 marca 2010 08:43

mathu
0
Wysłane: 3 marca 2010 09:41:55 przy kursie: 8,59 zł
No i kurs się pięknie utrzymał, jesteśmy ciągle o 1.20 wyżej niż w piątek.

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 3 marca 2010 09:44:28 przy kursie: 8,59 zł
Korzystając z okazji dorzuciłem skarb do wora king A jak spadnie jeszcze niżej to uśrednię i będę czekał na dobre wiadomości Whistle

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ATONHT

18 19 20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,418 sek.

brpefngt
fpcqpccy
alunlcwk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xtddltwo
rvxcnzcl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat