Cytat:Jest teraz trochę czasu, więc przypuszczam że może ktoś wykorzystać ten czas do wywalania starych akcji aby mieć kasiorę na nową emisję.
Nie, właśnie coś takiego nie nastąpi. Takie wywalanie miałoby miejsce gdyby zapisy były od poniedziałku. Do maja można zebrać kasę na inne sposoby. Natomiast kurs może zniżkować z powodu tego, że spółka nie otrzyma teraz pieniędzy. Dlatego ważne są rozmowy z zagranicą.
Cytat:A może była obawa o powodzenie emisji z takich czy innych względów.
Nie było żadnych obaw, to czego się dowiedziałem jest
oficjalnym stanowiskiem Profescapital.
Cytat:Ciekaw jestem czy PP będą notowane, bo oficjalnie o PP nic się nie wspomina z wyjątkiem tego co napisał mathu.
Jak wyżej - będą notowane w maju. Miały być notowane od wtorku.
Cytat:Mathu z tego co napisałeś to nie wynika czemu ma służyc przesunięcie emisji o dwa miesiące. Czy może musi być w ciągu 2 miesięcy opracowany prospekt albo memorandum. Ale przy prospekcie procedura może potrwać znacznie dłużej.
Nie będzie opracowywanego nowego prospektu, emisja zostaje jak jest, tylko przesuwa się o dwa miesiące. Nie byłoby przesunięcia emisji gdyby od początku przygotowano prospekt, ale podejrzewam że zrezygnowali z tego właśnie z powodu możliwego opóźnienia.
Cytat:Obym się mylił ale cała sytuacja nie wygląda mi klarownie. Teraz należałoby oczekiwać jakiegoś oficjalnego wyjaśnienia ze strony zarządu,co pozwoliłoby rozwiać wątpliwości.
PROFESCAPITAL Sp. z o.o.
ul. Ofiar Oświęcimskich 15
50-069 Wrocław
e-mail:
biuro@profescapital.pltel: +48 71 782 11 60
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.