Temat:
ORPHEE
Procedura może i zawiła, ale nie wiem czy gra warta świeczki. Nie ma pewności ile akcji zostanie skupionych od akcjonariusza. Mówię tu o redukcji. Poza tym opłaty które trzeba w związku z tym ponieść są zbyt wysokie. W przypadku DM Aliora wg obowiązujących taryf: Pkt. 6 Wystawienie świadectwa depozytowego lub jego duplikatu: 30zł Dodatkowo pobierana jest opłata za dokonanie blokady instrumentów finansowych określona w pkt 15 Pkt. 15 Dokonanie blokady instrumentów finansowych lub blokady rachunku na podstawie dyspozycji Klienta: 0,2% wartości blokowanych aktywów min. 250 zł
Przypuszczam że w MBanku będzie podobnie i w pozostałych "darmowych" domach maklerskich. Decyjzę trzeba przekalkulować ;)
|
|
Temat:
PKNORLEN
Cena ropy nadal maleje. Sięgnęła poziomu 47$, od początku roku spadek o 10% prawie. Czy ktoś wie gdzie można znaleźć prognozy co do wyników? I jak będzie się miało przeszacowanie zapasów spółki na wyniki.
|
|
Temat:
BORYSZEW
WatchDog, jest może gdzieś zestawianie wskaźnika Z"-core na przestrzeni czasu? Nie pocieszyłeś tą wiadomością. Choć przy obecnej strukturze spółki to było do przewidzenia.
|
|
Temat:
CIGAMES
Gdyby to był kredyt na inwestycje, na cele poszerzające możliwości producenta to bym się nie martwił. Komunikat mówi o kredycie na bieżącą działalność i to jest wg mnie niepokojące, tak jak by nie mieli grosza na "codzienne" wydatki. Bym był ostrożny mówiąc że komunikat ma pozytywny wydźwięk w szerszej skali.
|
|
Znaczenie skupu akcji jak każdy widzi jest znikome dla kursu akcji od samego początku wprowadzenia programu. Poza jednorazowymi wzrostami na kilku sesjach. Bardziej interesuje mnie to czy plany scalenia akcji są rozpatrywane w szerszym kontekście i brane są wszystkie. Przepraszam jeśli uraziłem kogoś, ale nie miałem zamiaru nikogo naciskać. Pan BRS_rzecznik jest bogu winny tego co się wewnątrz spółki dzieje.
|
|
Panie Rzeczniku BRS, stwierdzenie "rozważa" nie brzmi przekonująco. Nie stawia także zarządu w dobrym świetle. Skoro następuje zmiana ceny nominalnej akcji spółki, a jednocześnie zmiana kursu na rynku, to obowiązujące uchwały oparte właśnie o kurs akcji powinny zostać zrewidowane i poprawione razem z przegłosowaniem przyszłego scalenia.
|
|
Temat:
CORMAY
|
|
Są to tylko szacunki, w dodatku przychodu. Jeśli byłaby znana marża z tego okresu lub szacowany zysk netto to już by ta informacja miała inne znaczenie. Jak na razie nie ma się co gotować tymi danymi. Choć nie ukrywam wzrost jest imponujący patrząc przez pryzmat szerokiego rynku.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Przejrzałem ostatnie raporty spółki i rzeczywiście jego stan posiadania za każdym razem się zmieniał. Przy kolejnych raportach jest jednak informacja ile i dlaczego. Łatwo można prześledzić stan posiadania jego akcji na dzień po zmianach:
Źródło: Śródroczny skrócony raport za I kwartał 2012 roku 2012-05-02 | Roman Krzysztof Karkosik | 1 283 523 539 szt. | 56,88% kapitału
Źródło: Śródroczny skrócony raport za III kwartał 2012 roku 2012-09-27 | Roman Krzysztof Karkosik | 1 287 687 990 szt. | 57,06% kapitału
a w miedzy czasie był jeden raport o bieżących zmianach Pana Romana gdzie nastąpiło kilka zmian % w akcjonariacie.
O jego stan posiadania akcji na razie bym się nie martwił, co innego jest problemem kursu i niższych przychodów grupy.
|
|
A bierze ktoś pod uwagę że GOG.com jest zarejestrowana na Cyprze i tam ma większość swojego kapitału? Bo rewolucjach bankowych na wyspie oberwie się też i tej spółce, pomimo że planuje cześć kasy wyprowadzić poprzez dywidendę.
|
|
Chciałbym powrócić do tematu PP przyznanych z emisji w zeszłym roku akcjonariuszom. Do tej pory żadnej informacji ze strony spółki co dalej z ta emisją. Czy SW może skierować takowe pytanie lub dowiedzieć się coś w tej sprawie bezpośrednio u źródła?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Do administratorów SW: W profilu spółki widnieje nadal komunikat: Cytat:Uwaga! Od ostatniego sprawozdania finansowego spółki zmieniła się liczba akcji, co mogło być wynikiem emisji, z której wpływy nie zostały jeszcze ujawnione w kapitale własnym spółki. W związku z tym wartość wskaźnika C/WK nie oddaje aktualnego stanu rzeczywistego, gdyż odnosi się do nieaktualnej wartości księgowej. Teoretyczna wartość C/WK według stanu sprzed zmiany liczby akcji wynosi 0,96. Ostatnia emisja akcji była dość dawno, a informacja jest mocno nieaktualna.
|
|
Temat:
POLIMEXMS
Ktoś coś wiecej wie na temat tej emisji? terminy, itp? 31.10 jest dzień prawa poboru dla indywidualnych. Czyli Ci co chcieli uciec przez emisją mieli czas do wczoraj? A informacje na temat notowań i zapisów na PP?
|
|
Temat:
PKNORLEN
można prosić speca od AT o mała analize techniczną tej spółki?
|
|
Temat:
BORYSZEW
janekduzy napisał(a):Nie zgodzę się, bo AT zrobiła też swoje. AT?? Skoro tak mówisz wyjaśnij zgodnie z AT poziom odbicia kursu. Wsparcie, opór, może jakiś poziom Fibo?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Informacja ukazała się dziś, a od wczoraj mocne wybicie kursu... Istna manipulacja informacją poufną większych inwestorów, którzy wiedzieli wcześniej.
Realizacja strategi to jedno, a wykorzystanie informacji drugie.
|
|
|
|
Patrząc na rynek i zakrzywienie wykresów na szerokim parkiecie to mam wrażenie że wszystkie te optymistyczne wiadomości o spółce "są w cenie" i tym razem spadki pokonają powyższą wzrostową linię trendu. Nie chce nikogo martwić ale złotówki na Boryszewie prędko nie zobaczymy. Wyniki nie będą zaskoczeniem w przyszłym tygodniu, wiec i dużego odreagowania obecnych spadków bym się nie spodziewał.
|
|
sbyszek jeśli spółka by sprzedawała zakupione wcześniej akcje byłaby informacja w komunikatach. Nie może sobie tak "po cichu sprzedawać" akcji zmieniając ich ilość w swoim portfelu. Dobrze myślę?
|
|
Wygląda na to że spełnia się ta druga gorsza prognoza dla Boryszewa. Dziś wygenerowany został sygnał sprzedaży na MACD, popyt już opadł, a ze spółki nie płyną żadne informacje od pewnego czasu. Z tej konsolidacji kurs wychodzi dołem. Panowie / Panie od AT mogą się wypowiedziec na temat obecnej sytuacji na wykresie?
|
|
Temat:
IDMSA
Pytanie czy podwyższenie kapitału spółki będzie wiązało się z nową emisją akcji z PP. Inaczej zostaniemy wszyscy wyrolowani, jak akcjonariusze spółek Pana Krauzego :(. Jest możliwość zapytania o to na jutrzejszej konferencji? Ktoś z forumowiczów SW będzie na niej obecny?
|
|
Temat:
CIGAMES
Prawdę mówiąc grałem już w Combat Wings wydane przez City. Trosze miesza mi w głowe wypuszczenie tej "nowej" gry pod tą samą nazwą. Tą grę kupiłem jakieś 2 lata temu. Grafika jak na wymagania i wykorzystany silnik jest naprawdę dobra. Gra ogólnie średnia, ale wciąga. Te dwadzieścia parę złotych jak na tą grę to naprawdę niewiele. Czy ta zapowiadana gra przez CIA jest kontynuacją, czy odświeżeniem tytułu nie wiem, ale brakuje mi tu oddzielenia tej mało budżetowej gry od tego wielkiego tytułu który tak zapowiadają.
|
|
Temat:
CIGAMES
Najprawdopodobniej CITY wyda kolejną cześć gry SGW. Mam nadzieję że informacja niedługo zostanie oficjalnie potwierdzona przez spółkę. Sniper: Ghost Warrior 3: gra nieoficjalnie potwierdzonaCytat:City Interactive opromienione sporymi jak na nasze warunki sukcesami Sniper: Ghost Warrior nie przestaje zaskakiwać. Wedle ogłoszeń zamieszczonych na stronie internetowej polskiego producenta można domyślać się, że zaczyna on powoli pracę nad Sniper: Ghost Warrior 3.
|
|
Temat:
IDMSA
Zgodnie z Michała wykresem i czerwoną linia spadkową kurs trzyma 2,45. Spadki zaliczamy już ponad pół roku, a spółka milczy. Niby inwestycje, bank i otwarcie na rynek detaliczny jak zapowiadał prezes a po kursie jak by spółka umierała. O funduszu dywidendowym też cicho. Naprawdę nikt nie ma informacji co sie tam dzieje?
|
|
Temat:
IDMSA
Czyli będą zbierać kasę na funduszu i się nie podzielą? Bo na razie tak to wygląda.
|
|
Temat:
MONNARI
Nie chciałbym martwić co poniektórych, ale po zeszłorocznych spekulacjach i "jazdach" wiekszośc akcjonariuszy straciła zaufanie, zwłaszcza że spółka ciągle generuje koszty. Potencjał może i jest, ale to potrwa długo odbudowanie fundamentów...
|
|
Patrząc na rekomendacje wydawane przez DM i ich analityków i porównując kurs, zastanawiam się czy nie zacząć grać w przeciwną stronę. TPE dostaje rekomendacje cały czas na te 7zł a kurs spada. Czy ktoś z Was tu obecnych i posiadających szerszą wiedzę może powiedzieć coś o tej spółce? Wydawało mi się że można jej zaufać, ale tracę w nią wiarę.
|
|
To już zaczyna być żenujące... ile jeszcze opadnie?
|
|
Temat:
CIGAMES
Co myślicie o tych akcjach co mają wyemitować dla pracowników?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Mam prośbę. Napewno kilku innym osob odpowiedź też troche rozjaśni. Posiadam akcje troche akcji tej spółki, powiedzmy że 1500szt. po 3zł Planowana jest emisja nowych akcji po 0,1 zł z PP dla obecnych posiadaczy. Niech ktoś wyjaśni jak to będzie wyglądał mój portfel po tej emisji, z wyjaśnieniami :)
|
|