Witam ma pytanie. Jestem studentem nigdzie nie pracuje, w tamtym roku rozliczałem PIT z gry na giełdzie, i mam takie pytanie czy jeżeli w tym roku (2011) nie sprzedawałem żadnych akcji tylko trzymałem trochę akcji kupiony wcześniej i dokupiłem pod koniec roku to czy muszę robić jakieś zeznanie podatkowe?
|
|
Jestem studentem finansów i rachunkowości, muszę teraz wybrać specjalizacje, wacham się miedzy rynkiem kapitałowym a bankowością, może macie jakieś rady dotyczące tego wyboru?
|
|
Temat:
HAWE
Może rynek źle ocenia ewentualny zakup Dialogu.
|
|
Skąd mam wsiąść Pit 38?
|
|
Dzięki za pomoc
|
|
w tym roku rozliczać się będę pierwszy raz i mam pytanie do kiedy wogule składa się pit i czy najpierw DM przysyła mi PIT do domu?
|
|
Temat:
LARK
Warszawa, 30.12.2010 (ISB) -Spółka MIT, należąca do grupy MNI, organizuje nowe przedsięwzięcie komercyjne Centrum Outsourcingu Usług, poinformowała spółka w komunikacie w czwartek. "W oparciu o należącą do grupy MIT spółkę Scientific Services specjalizującą się w przetwarzaniu i digitalizacji danych, archiwizacji oraz obsłudze programów marketingu bezpośredniego, a także hostingiem baz danych, rozwijany jest nowy komercyjny projekt rynkowy, zlokalizowany w Warszawie" - czytamy w komunikacie.
Wsparcia Scientific Services udzielą katowicka spółka Expro (z grupy Hyperion SA) oraz firma telekomunikacyjna MNI Telecom, kontrolowane przez notowany fundusz MNI, strategicznego inwestora w MIT.
"Zdecydowaliśmy się na zgromadzenie w ramach jednej struktury wszystkich posiadanych kompetencji związanych z usługami Call Center, digitalizacją oraz zarządzaniem bazami danych oraz usługami hostingowymi. Spółka Scientific Services z powodzeniem zrealizuje wszystkie wewnętrzne zlecenia na przedmiotowe usługi pochodzące od spółek z Grupy MNI, MIT i Hyperion jednocześnie wychodząc z konkurencyjną komercyjną ofertą na szeroki rynek" – powiedział prezes MIT Leszek Kułak, cytowany w komunikacie.
MIT poinformował też, że firma Scientific Services zawarła umowę na dofinansowanie ze środków funduszy Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013. Wartość projektu wynosi ponad 1 mln zł. Uzyskane pieniądze posłużą na zakup infrastruktury technicznej niezbędnej do archiwizacji i analizy danych, rozwoju help desku on line, świadczenia usług emailingu.
Narastająco w I-III kw. 2010 roku spółka MIT miała 16,38 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 13,70 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 78,62 mln zł wobec 115,29 mln zł.
Grupa MNI miała narastająco w I-III kw. 2010 roku 29,68 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 22,40 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 212,10 mln zł wobec 182,59 mln zł. (ISB)
|
|
Temat:
LARK
Co myślicie o przyszłej umowie z funduszem Yorkville Advisors ?
|
|
Temat:
LARK
|
|
Temat:
LARK
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 50 / 2010 Data sporządzenia: 2010-09-28 Skrócona nazwa emitenta MIT Temat Zawiadomienie w trybie art. 160 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi Podstawa prawna Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Treść raportu: Zarząd Spółki MIT Mobile Internet Technology S.A. ("MIT S.A.") z siedzibą w Warszawie, informuje, iż w dniu 28 września 2010 roku do Spółki wpłynęło zawiadomienie w trybie art. 160 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi od Pana Mariana Mikołajczaka- Członka Rady Nadzorczej Spółki o sprzedaży 120.000 akcji spółki MIT S.A. Zbycie w/w akcji spółki MIT S.A., będące przedmiotem niniejszej informacji zostało dokonane na podstawie transakcji giełdowych na rynku regulowanym w dniach 21-24 września 2010 roku po średniej cenie jednostkowej wynoszącej 1,55 złotych za akcję.
Podstawą prawną sporządzenia niniejszego raportu jest art.160 ust.4 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi w zw. z art. 56 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu (Dz. U. z 2005 r., Nr 184, poz. 1539).
Ładnie nas ten gościu ugotował.
|
|
Temat:
LARK
|
|
Ja na giełdzie jestem krótko ok. pół roku temu zacząłem,wcześniej nie mogłem bo nie miałem 18 lat. A interesować giełdą zacząłem się kiedy miałem jakieś 15 lat. Początki były trudne, ale teraz wyszedłem na prostą i mam nadzieje, że tak pozostanie.
|
|
Temat:
SYGNITY
Sygnity kończy restrukturyzację i zaczyna myśleć o rozwoju
Dariusz Wolak 25-09-2010, ostatnia aktualizacja 25-09-2010 08:30
Z Norbertem Biedrzyckim, prezesem Sygnity, rozmawia Dariusz Wolak
autor: Szymon Łaszewski źródło: GG Parkiet +zobacz więcej Kiedy restrukturyzacja Sygnity zacznie przynosić efekty, które będą widoczne w rachunku wyników? Na razie spółka wciąż ponosi olbrzymie straty. Kończymy już operację „Clean the house”. Wbrew pozorom na jej efekty nie będzie trzeba długo czekać. Do końca tego roku oszczędności z tego tytułu wyniosą 6 mln zł, a w przyszłym już 30 mln zł. Dlatego podtrzymujemy nasze plany osiągnięcia do 2012 r. 5–7-proc. marży zysku operacyjnego przy przychodach rzędu 650–700 mln zł. Na tych oszczędnościach się skończy? Nie ukrywam, że oszczędności będą jeszcze większe. Ale za wcześnie, żeby mówić o konkretach. Jakie działania restrukturyzacyjne są najbardziej opóźnione? W zdecydowanej większości przypadków wszystko przebiega zgodnie z harmonogramem. Nieco wolniej, niż zakładaliśmy, idzie nam jedynie zmniejszanie liczby biur, z których korzystamy. Przypomnę, że firma działała aż w 19 lokalizacjach w całym kraju. Docelowo chcemy skoncentrować działalność w czterech, pięciu wybranych biurach. Jednak część umów z właścicielami obiektów została podpisana na długie lata. Staramy się więc jakoś je renegocjować albo podnajmować powierzchnie. Jak przebiega redukcja załogi? Czy to już zakończony proces? Gdy przychodziłem do firmy, zatrudnialiśmy w całej grupie ok. 2,4 tys. osób, razem ze stałymi współpracownikami. Teraz jest ich nieco ponad 2 tys., z czego w pięciu głównych spółkach jest ich 1740, w tym blisko 400 współpracowników. Do końca roku ta liczba będzie się jeszcze zmniejszać, jednak nie chcę podawać żadnych danych. Wpro wa dzi li śmy jed no oso bo wą od po wie dzial ność za po wie rzo ne za da nia. Przy go to wa li śmy rów nież no wy pro gram mo ty wa cyj ny dla sprze daw ców. Po nad to, ja ko pre zes mo gę przy zna wać ze spe cjal nej pu li do dat ko we pre mie, któ rych wy so kość mo że sięgać na wet kil ku set ty sięcy zło tych. Do te go han dlo wiec w ra mach na gro dy mo że do stać wy bra ny przez sie bie sa mo chód służbowy, na wet z bar dzo wy so kiej półki. To wszyst ko za „zdo by cie” no wych pro jek tów, więc zu pełnie mi nie prze szka dza, że ktoś będzie jeździł lepszym sa mo cho dem ode mnie. Wokół Sygnity zawsze kręciły się setki stałych współpracowników. Czy to się zmieni? Jednym z elementów restrukturyzacji jest centralizacja zakupów. Sygnity jeszcze rok temu kooperowało z ok. 900 podmiotami. To się bardzo szybko zmieni. Liczba kontrahentów spadnie do kilkudziesięciu. Części z nich, których umiejętności szczególnie cenimy, zaproponujemy powrót do spółki. Z pozostałych zrezygnujemy. Zapowiadał pan odchudzenie grupy kapitałowej. Jak przebiega ten proces? Już wchłonęliśmy Aram. Ogłosiliśmy też podobne plany dotyczące Winuela. Do końca roku chcemy też inkorporować Polsoft. Max Elektronik ma zaś być podstawą nowego pionu dla średnich i małych przedsiębiorstw. Zakończyliśmy już też rozmowy o sprzedaży Geomaru. Jeśli kupujący przedstawi wymagane przez nas gwarancje, na co ma czas do końca września, transakcja zostanie sfinalizowana bardzo szybko. Geomar to niejedyne aktywa wystawione na sprzedaż. Na rynku mówiło się, że podobny los spotka Sygnity Technology. Dokładnie przyjrzeliśmy się wszystkim aktywom i nasz zapał do pozbywania się niektórych znacznie się zmniejszył. Po zmianie zarządu Sygnity Technology ma szybko poprawiać wyniki, dzięki czemu przestanie obciążać grupę. Nie chcemy sprzedawać tej spółki. Jeszcze wiosną sygnalizował pan, że sprzedaż zbędnych aktywów może sprawić, że tegoroczne przychody Sygnity spadną o kilka procent w porównaniu z 2009 r., gdy wyniosły 563 mln zł. Znając wyniki I półrocza i portfel zamówień na pozostałe miesiące, który jest jakościowo znacznie lepszy niż rok temu, spodziewam się, że nasze przychody mogą być porównywalne z zeszłorocznymi. A co z zyskami? Tu nasze plany się nie zmieniły. Tak jak już mówiłem wcześniej, będziemy mieli w tym roku stratę, ale znacznie, o ok. 75–80 proc. mniejszą niż w 2009 r. Zmiany przeprowadzamy na żywym organizmie spółki usługowej. Nie możemy tak jak w zakładach produkcyjnych zamknąć w ciągu tygodnia nierentownej linii i odcinać od tego kuponów. My musimy skończyć zakontraktowane projekty, a największą wartością firmy są ludzie. Więc zmiany muszą być starannie przemyślane. Co się dzieje w sprawie zmian struktury organizacyjnej? Teraz mamy trzy segmenty: bankowo-finansowy, publiczny i utilities. Pion general business, który np. obsługiwał Telekomunikację Polską, rozwiązaliśmy, uznając, że warto zachować tylko niektóre działalności z tego obszaru. Tworzymy również zupełnie nowy pion, który będzie obsługiwał małe i średnie przedsiębiorstwa. Rekrutujemy do niego nowe osoby. Myślę, że docelowo będzie w nim pracowało ok. 40 osób. Wyselekcjonowaliśmy już produkty, które ten zespół będzie sprzedawał i wdrażał. Pion wystartuje na początku 2011 roku. Wiosną zapowiadał pan też stworzenie zespołu R&D (badań i rozwoju). Firma miała zacząć świadczyć usługi hostingowe, czyli udostępniać klientom miejsca na serwerach... Do końca roku zbudujemy dział strategicznego R&D. Docelowo zespół będzie liczył ok. 30 osób. Już wyselekcjonowaliśmy pierwszych 17 projektów, nad którymi będziemy pracowali. Część z nich to nasze własne pomysły. Myślę, że w 2012 r. pierwsze produkty będą gotowe do sprzedaży. Chcemy je szybko komercjalizować. Rozważamy różne scenariusze, w tym wprowadzanie na rynek publiczny firm, które będą zajmowały się ich sprzedażą. Podobne pomysły ma też Asseco czy Comarch. Na razie trudno jednak mówić o większych ich sukcesach na tym polu... Nie chcę oceniać konkurencji. Starannie budujemy plany związane z tym działem, korzystając tu z doświadczeń między innymi jednego z najbardziej znanych uniwersytetów na świecie. To pozwoli nam również znacznie zaoszczędzić na wydatkach na finansowanie projektów. Dlatego budżet pionu nie będzie duży i w 2012 r. nie przekroczy 2 mln zł. Nie będzie to zatem duże obciążenie. A co z hostingiem? Na pewno nie będziemy budowali własnego data center (centrum przetwarzania danych – red.), żeby je świadczyć. Prowadzimy już rozmowy z właścicielami tego typu obiektów – operatorami telekomunikacyjnymi z Polski i Niemiec – na temat możliwości i warunków korzystania z ich zasobów czy też wynajęcia tylko powierzchni w data center. Myślę, że niedługo będziemy mogli pochwalić się pierwszymi umowami. Przejdźmy do spraw finansowych. Czy spółka nie musi się już martwić o płynność finansową? Nasza kondycja jest coraz lepsza. Nie mamy żadnych problemów z finansowaniem bieżących wydatków. Co więcej, zaczynamy już myśleć o obniżaniu kosztów finansowania działalności. Pod koniec roku nasze zadłużenie może lekko wzrosnąć, ale to będzie wynikało tylko z naturalnego w tym okresie dla naszej branży sezonowego wzrostu zapotrzebowania na kapitał obrotowy. Czy to oznacza, że Sygnity nie będzie musiało korzystać z emisji akcji w ramach kapitału docelowego? Nie mamy żadnych planów z tym związanych. Skoro sytuacja tak szybko się poprawia, to może spółka, poszerzając działalność, zamierza przejmować inne firmy? Na to jest zwyczajnie za wcześnie. Jak będziemy na plusie, zaczniemy o tym myśleć. Na razie w grę wchodzą tylko inwestycje w produkty. Pracujemy też nad umowami partnerskimi z zagranicznymi podmiotami, dzięki którym będziemy mogli jako pierwsi wprowadzić na polski rynek bardzo perspektywiczne rozwiązania, np. z zakresu nowoczesnej mobilnej bankowości. A większe transakcje kapitałowe? Sygnity już kilkakrotnie było kojarzone z różnymi zagranicznymi partnerami, którzy za jego pośrednictwem chcieli wejść na polski rynek. Jeśli pyta pan o to, czy mam na stole ofertę od kogoś, kto chce nas kupić, to takich ofert nie mam i raczej prędko się nie spodziewam. Jak ocenia pan krajowy rynek IT? Czy deklaracje, że po zeszłorocznym załamaniu wrócił już na tory wzrostu, nie są na wyrost? Oceniając sytuację branży przez pryzmat naszych trzech kluczowych segmentów oraz naszego portfela zamówień, mogę powiedzieć, że nie spodziewam się zwyżek w sektorze bankowym. Czasy, gdy banki inwestowały w nowe centralne systemy, należą już do przeszłości. Jeśli będą kupowały jakieś aplikacje, to będą one niszowe. Pewne nadzieje wiążemy ze zmianami związanymi z BZ WBK. Gdy Santander wchodził kilka lat temu do Polski, był jednym z naszych najważniejszych klientów.Nieco lepiej wygląda sytuacja w sektorze publicznym. Na tym rynku sporo się dzieje, rusza dużo projektów, w których będziemy szukać swojej szansy. Myślę, że w 2011 r. uda nam się nieco zwiększyć przychody z tego sektora.Najbardziej optymistycznie oceniam natomiast perspektywy sektora użyteczności publicznej. Prowadzimy rozmowy na temat szeregu bardzo ciekawych wdrożeń. Klienci dużo chętniej niż jeszcze kilka miesięcy temu rozmawiają o inwestycjach w IT. W optymistycznym scenariuszu nasza sprzedaż do sektora utilities w przyszłym roku może wzrosnąć nawet o 20–30 proc. Dziękuję za rozmowę. Permanentnanaprawa Sygnity od połączenia z Emaksem, co miało miejsce w czerwcu 2007 r., jest w stanie permanentnej restrukturyzacji. Przez ten okres spółka już dwukrotnie zmieniała prezesa. Obecny, Norbert Biedrzycki (jest u sterów od marca), przyszedł do Sygnity z zewnątrz. To ułatwia mu dokonywanie radykalnych cięć, których tak obawiali się poprzednicy.Biedrzycki przejął spółkę w trudnej sytuacji finansowej. Strata operacyjna i netto grupy za 2009 r. przekraczała 100 mln zł. Przychody spadły do 563 mln zł z blisko 1 mld zł rok wcześniej. Po sześciu miesiącach tego roku obroty Sygnity wynoszą 222 mln zł, czyli są o jedną piątą niższe niż przed rokiem. Strata operacyjna wynosi 31 mln zł, a netto 30 mln zł.Prezes zapewnia, że w wynikach kolejnych kwartałów będą już widoczne pozytywne efekty restrukturyzacji. Przychody w całym roku mają być zbliżone do zeszłorocznych, a strata operacyjna wyniesie maksymalnie kilkanaście milionów złotych. Przyszły rok Sygnity ma już zakończyć zyskiem.Inwestorzy zdają się wierzyć w te zapowiedzi. Kurs się ustabilizował, a analitycy zalecają kupowanie akcji.
|
|
Temat:
SYGNITY
Dom maklerski BZ WBK o Sygnity: "Kurs akcji od listopada 2009 roku przebywa w kanale wzrostowym o zakresie zmienności 5 zł. Na początku września bieŜącego roku po raz trzeci doszło do testu dolnego ograniczenia tego kanału. Obrona okazała się skuteczna i wywołała silny ponad 25% wzrost wartości kursu. Ostatnie 2 tygodnie miały charakter zniŜkowy znosząc przy tym 38,2% wspomnianego impulsu wzrostowego. Wczorajszy dzień pomimo niezadawalających jeszcze obrotów pozwala sądzić iŜ korekta ta wkrótce się zakończy. Wskaźnik RSI(10) widoczny na wykresie spadł do linii referencji na poziomie 50 pkt i zaczął rosnąć a takie zachowanie często jest sygnałem powrotu byków. Optymistyczny obraz wczorajszych wzrostów zostanie zanegowany gdy dojdzie do zamknięcia kursu poniŜej wsparcia na 14,20 zł. Potencjalny opór znajduje się na poziomie 15 zł (początek czarnej świecy z dnia 14.09.2010 r.), 15,55 zł (szczyt z 09.09.2010) oraz w razie bardziej optymistycznego scenariusza 16,80 zł.
Interpretacja wykresu: POZYTYWNA Opracowanie: Jan Nowakowski Makler DM BZ WBK"
Same dobre infa a kurs stoi
|
|
Temat:
SYGNITY
22.09. Warszawa (PAP) - Sygnity wygrało przetarg dla Komendy Głównej Policji oraz przetarg organizowny przez miasto Świdnica. Łączna wartość dwóch kontraktów to 2 mln zł brutto - wynika z suplementu do Dziennika Urzędowego UE.
Kontrakt dla Policji dotyczy usługi rozbudowy Centralnego Systemu Dostępowego (CSD) oraz dostarczenia usług serwisu pogwarancyjnego dla oprogramowania dedykowanego CSD na okres 9 miesięcy.
W Świdnicy Sygnity ma dosarczyć i wdrożyć system informatyczny o nazwie Świdnicka Elektroniczna Sieć Przesyłu Informacji i Dokumentów (SEPSID).(PAP)
|
|
Temat:
SYGNITY
21.09. Warszawa (PAP) - Analitycy KBC Securities, w raporcie z 14 września, obniżyli rekomendację Comarchu do "sprzedaj" z "trzymaj". Wycena akcji spółki została obniżona o 27 proc. do 69 zł.
"Obniżyliśmy prognozy zysków Comarchu, aby odzwierciedlały perspektywy pogorszenia przychodów spółki-matki, większe straty tzw. nowych przedsięwzięć i oczekiwania słabszego wzrostu zysków w SoftM. Nasza prognoza zysku netto na 2010/2011/2012 została obniżona o 7 proc./20 proc./16 proc. do 37,0 mln zł (+15 proc. r/r)/39,6 mln zł (+7 proc. r/r)/49,2 (+25 proc. r/r)" - napisano w raporcie.
"Ponadto pomniejszyliśmy naszą wycenę o 3,1 zł na akcję (4 proc.) ze względu na kontrowersyjną emisję akcji w Comarchu AG. W efekcie nasza wycena spadła o 27 proc. do 69,00 zł na akcję, co implikuje 10 proc. potencjału spadkowego" - dodano.
Raport wydano przy kursie akcji Comarchu na poziomie 76,9 zł, a we wtorek o godz. 11.15 płacono za nie 76,05 zł.
Analitycy KBC napisali w raporcie, że preferują akcje Sygnity.
"W ciągu ostatnich trzech miesięcy kurs akcji spółki spadł o 13 proc., dając zwrot niższy o 18 proc. niż indeks WIG20. Notowana przy 12,6x C/Z na 2012P spółka ma 19 proc. premię względem polskich spółek IT. Naszym zdaniem, taka premia jest nieuzasadniona. Wolimy Sygnity, która oferuje wyższy potencjał wzrostu zysków w nadchodzących latach (po zakończeniu restrukturyzacji) i obecnie jest notowana 39 proc. poniżej naszej wyceny" - napisano.(PAP)
|
|
Temat:
SYGNITY
Sygnity ma portfel zamówień na 2010 r. o wartości 466 mln zł
Warszawa, 31.08.2010 (ISB) – Wartość portfela zamówień spółki informatycznej Sygnity wynosi 466 mln zł, poinformowała spółka w raporcie półrocznym. REKLAMA
„Portfel zamówień grupy Sygnity na rok 2010 wynosi obecnie 466 mln zł, dodatkowo firma posiada zamówienia na projekty w roku 2011 o wartości blisko 150 mln zł” – czytamy w raporcie.
W I połowie 2010 r. skonsolidowane przychody grupy wyniosły 222,82 mln zł wobec 281,52 mln zł rok wcześniej. W kwietniu spółka przedstawiła strategię, zgodnie z którą chce do 2012 r. zwiększyć przychody do 650-700 mln zł.
W całym 2009 r. skonsolidowane przychody wyniosły 563,23 mln zł wobec 995,67 mln zł rok wcześniej.
|
|
Temat:
SYGNITY
siwy napisał(a):slesin77 napisał(a):[quote=luk2022]Jutro będzie ciężki dzień Jak myślicie ?? Będzie duży spadek ??[/quot A musi być ? Hehe nie musi być i oby go nie było, jednak nastroje inwestorów, oraz zachowanie kursu na to wskazują.
|
|
Temat:
SYGNITY
slesin77 napisał(a):luk2022 napisał(a):Jutro będzie ciężki dzień Jak myślicie ?? Będzie duży spadek ?? Zależy od wyników, na bankierze mocno panikują dzisiaj.
|
|
Temat:
SYGNITY
Jutro będzie ciężki dzień
|
|
Temat:
SYGNITY
White_Wolf napisał(a):luk2022 napisał(a):White_Wolf napisał(a):luk2022 napisał(a):Jak myślicie kurs uwzględnia słabe wyniki za II kwartał? Luk a skąd wiesz że wyniki będą słabe? Bo takie są prognozy i nic nie wskazuje na to, że będzie niespodzianka. Luk a jakich wyników się spodziewasz? Ja myślę, że nie będą za ciekawe, starty około 10 mln, ale mogę się mylić.
|
|
Temat:
SYGNITY
White_Wolf napisał(a):luk2022 napisał(a):Jak myślicie kurs uwzględnia słabe wyniki za II kwartał? Luk a skąd wiesz że wyniki będą słabe? Bo takie są prognozy i nic nie wskazuje na to, że będzie niespodzianka.
|
|
Temat:
SYGNITY
Jak myślicie kurs uwzględnia słabe wyniki za II kwartał?
|
|
Temat:
SYGNITY
webcache.googleusercontent.com...:JtWxU-2gpq0J:www.pbg-sa.pl/pub/uploaddocs/prognozy-di-bre.1280830371.pdf+sygnity+udzia%C5%82owcy&cd=89&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=opera na 18 stronie jest o Sygnity
|
|
Temat:
SYGNITY
buldi napisał(a):W dzisiejszej rekomendacji Citygroup obniżyła wycenę o 10% Cytat:Analitycy Citigroup obniżyli cenę docelową akcji Sygnity do 13,4 zł z 14,9 zł wcześniej. Ale jednocześnie wczoraj analitycy z BRE Bank zalecali kupno z ceną docelową 18,2 zł.
|
|
Temat:
SYGNITY
Sam prezes już mówił, że w II kwartale będzie słabo.
|
|
Temat:
SYGNITY
Konsensus prognoz na drugi kwartał 2010 r. dla Sygnity (tabela) 11.08. Warszawa (PAP) - Poniżej przedstawiamy konsensus prognoz wyników finansowych dla Sygnity na drugi kwartał 2010 roku sporządzony na podstawie oczekiwań biur maklerskich. Sygnity przedstawi swoje wyniki we wtorek, 31 sierpnia.
liczba w mln zł średnia mediana maksimum minimum prognoz
zysk netto -16.5 -17.0 -12.4 -19.0 7 zysk EBIT -16.1 -15.1 -13.4 -19.9 7 zysk EBITDA -8.8 -8.1 -6.4 -12.4 6 przychody 103.7 101.0 115.0 95.0 7
marża netto -15.9% -16.8% -10.8% -20.0% 7 marża EBIT -15.6% -15.0% -11.7% -20.9% 7 marża EBITDA -8.4% -8.0% -5.6% -13.1% 6
różnica Wyniki spółki w II kw. 2009 (konsensus II kw. 10/II kw. 09)
zysk netto -75.6 -78.2% zysk EBIT -85.4 -81.1% zysk EBITDA -78.1 -88.8% przychody 141 -26.4%
marża netto -53.62% marża EBIT -60.57% marża EBITDA -55.39%
(PAP) pr/
ZA: Depesza pochodzi z Serwisu Ekonomicznego PAP z 11.08.2010 08:51
|
|
Temat:
SYGNITY
Jak myślicie dzisiejszy wzrost to tylko korekta ostatnich spadków czy początek wzrostów pod wyniki?
|
|
Ja swoje akcje sprzedałem po 19 zł myślę, że w poniedziałek spadnie ze 3 procent może więcej, jednak do trendu spadkowego nie powinien wrócić.
|
|
luk2022 napisał(a):Jak jutro wzrosty będą kontynuowane to mamy zmianę trendu, jak spadek to mnie dzisiaj ubrali Jednak mnie nie ubrali
|
|
Temat:
SYGNITY
Ja dzisiaj kupiłem mały pakiecik i liczę, że niedługo będzie dzida
|
|
Jak jutro wzrosty będą kontynuowane to mamy zmianę trendu, jak spadek to mnie dzisiaj ubrali
|
|
Temat:
TAURONPE
5,10
|
|
Kanoniers napisał(a):luk2022 napisał(a):Jak myślicie warto teraz kupić akcje czy będą większe spadki a czy warto w tym roku jechac na wakacje bo nie wiem czy bedzie slonce ??? po pierwsze nikt Ci nie odpowie na takie pytanie nie dlatego ze jest egoista i sie nie podzieli tylko dlatego ze nikt tego nie wie !! a po drugie co znaczy kupowac akcje ??? masz zamiar kupic po rowno kazdej z ponad 400 czy jakies wybrane ??? Myśle aby kupić Decore.
|
|
Jak myślicie warto teraz kupić akcje czy będą większe spadki
|
|
3 miejsce a zacząłem w poniedziałek, żeby na realu mi tak szło
|
|
Temat:
SYGNITY
17.05. Warszawa (PAP) - Poniżej przedstawiamy konsensus prognoz wyników finansowych dla Sygnity na pierwszy kwartał 2010 roku sporządzony na podstawie oczekiwań biur maklerskich. Sygnity przedstawi swoje wyniki w poniedziałek, 17 maja.
<TAB> liczba w mln zł średnia mediana maksimum minimum prognoz
zysk netto -17.9 -19.6 -6.9 -23.1 7 zysk EBIT -15.9 -17.6 -4.9 -23.4 7 zysk EBITDA -8.3 -8.7 -1.6 -15.3 6 przychody 116 110 150 95.9 7
marża netto -16.3% -16.3% -4.6% -24.1% 7 marża EBIT -14.6% -14.7% -3.3% -24.4% 7 marża EBITDA -7.7% -7.5% -1.1% -16.0% 6 Wyniki spółki w I kw. 2009
zysk netto -17.2 zysk EBIT -16.1 zysk EBITDA -6.3 przychody 140
marża metto -12.3% marża EBIT -11.5% marża EBITDA -4.5% </TAB> (PAP) pr/ gor/
Depesza pochodzi z Serwisu Ekonomicznego PAP z 17.05.2010 10:56
|
|
Temat:
SYGNITY
Wiecie o której będą wyniki?
|
|
Może fundusze sypią a może ktoś spodziewa się słabych wyników, trzeba teraz obserwować spółkę bo tanią będzie można się nachapać
|
|
Temat:
SYGNITY
Chyba nie będzie za dobrych wyników patrząc na dziśejszą sesje
|
|
Temat:
SYGNITY
Jak myślicie wyniki za 1Q blendą dobre?
|
|
Niedawno zacząłem grę na giełdzie i tu taka wtopa
|
|
Ja myślę że nie długo się mocno wybijemy się w górę wystarczy, że chłopaki z BRE się nachapią.
|
|
Wie może ktoś kiedy zostanie rozstrzygnięte kto kupi Remag?
|
|
Umowa krajowa konsorcjum jednostek GK KOPEX. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd KOPEX S.A. z siedzibą w Katowicach (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym powziął informację o wpływie w dniu 16 marca 2010r. do spółki Zabrzańskie Zakłady Mechaniczne - Maszyny Górnicze Sp. z o.o. w Zabrzu (jednostka pośrednio zależna od Emitenta) podpisanej umowy z Kompanią Węglową S.A. z siedzibą w Katowicach.
Stronami przedmiotowej umowy z dnia 25 lutego 2010r. są: konsorcjum firm: Zabrzańskie Zakłady Mechaniczne – Maszyny Górnicze Sp. z o. o.(Pełnomocnik), Zabrzańskie Zakłady Mechaniczne S.A. (Uczestnik – jednostka zależna od Emitenta), KOPEX S.A. (Uczestnik ) – Wydzierżawiający oraz Kompania Węglowa S.A., KWK "Piast" – Dzierżawca.
Przedmiotem umowy jest dzierżawa kombajnu ścianowego z typu KSW-2000E1wraz z zabezpieczeniem serwisowej obsługi gwarancyjnej w całym okresie dzierżawy dla Kompanii Węglowej S.A. Oddział KWK "Piast". Wartość umowy: 8.639.550,00 zł + 22% VAT. Okres realizacji umowy: 1095 dni
|
|
Pozytywne informacje są publikowane co drugi dzień, a pomimo to kurs jakoś w góre nie chce iść
|
|
Kolejny dzień w d*** ciekawe czy obronimy poziom 22 zł
|
|
Podobno w przyszłym tygodniu okaże się kto kupuje Remag, miejmy nadziej że to Kopex
|
|
Ja nie rozumiem co się dzieje z tą spółką ciągle stoi w miejscu pomimo zysków i wielu umów jakie zawierają, a inne badziewia ciągle rosną
|
|