PARTNER SERWISU
igbjvjxo
nonname

nonname

Ostatnie 10 wpisów
Cytat z forum bankier jestem ciekawy czy pani Anna ma trochę racji . Osobiście uważam, że już najwyższy czas zmienić trend . Obroty znacząco spadły a wiec pora obrócić strzałkę .
"Dzisjaj może nastapić przełamanie trendu spadkowego, który trwa od grudnia zeszłego roku. Akcje są bardzo nisko wiec małe ryzyko wpadki. Walor jest wyceniany na 16,3 zaś kosztuje 7,60 a wiec małe ryzyko, pozatym zblizają się najlepsze kwartały dla spółki a wiec należy się uzbroić w akcje . Nikt nie chce juz sprzedawac co pokazały ostatnie sesje. Helio teraz tylko czeka na inwestorów, którzy zaczną skupować spółkę a akcji w ff jest bardzo mało. AT wygląda super do wybicia a wiec jestem ciekawa co dzień dzisjejszy pokaże ."

Prosze nastepny opis

http://www.carf.pl/

spokojnie spokojnie king

DM BZ WBK spodziewa się korekty

Maciej Zbiejcik
Puls Biznesu, pb.pl,23.03.2011 13:52
Czytaj komentarze (16)
Zobacz na forum ()

Analitycy DM BZ WBK w najnowszym raporcie miesięcznym zmienili nastawienie do rynku z ,,neutralnie" do ,,niedoważaj". Teraz spodziewają się korekty, która powinna być szybka i przecenić rynek nawet o 10 proc.
"Za dużo problemów nawarstwiło się w krótkim okresie. Rynek powinien spadać pod naporem doniesień z Japonii oraz Libii. Do tego negatywnie powinien wpływać mniejszy popyt ze strony funduszy emerytalnych i ograniczone zakupy funduszy inwestycyjnych. To wszystko rodzi fundamentalną przestrzeń do spadków" - pisze Paweł Burzyński, szef strategii rynku akcji w DM BZ WBK.

Broker spodziewa się szybkiej korekty na rynku akcji o 7-10 proc. DM BZ WBK nadal wierzy, że okazji do zarobku można szukać wśród mniejszych spółek. Propozycje biura to Synthos, Tarnów, Grajewo, Sadovaya, Cormay, Mirbud, MNI oraz PEP, City Interactive, Rubicon i Helio. Te cztery ostatnie spółki to nowe typy w zestawieniu miesięcznym (wypadły Eurocash, Amica oraz IZNS).

"Wierzymy w potencjał tych spółek. W przypadku Helio kurs ubił już dno. Rubicon osiąga bardzo dobre wyniki i jest wyceniany atrakcyjnie. W przypadku City Interactive uważamy, że spółka może w tym roku zarobić 50 mln zł. Natomiast notowania PEP zdołowała nowa emisja, a spółka jest tania" - dodaje w raporcie Paweł Burzyński.

Wśród blue chipów DM BZ WBK nadal faworyzuje spółki paliwowe. Notowaniom Orlenu może pomóc transakcja związana ze sprzedażą Polkomtela, a kursowi Lotosu gra pod przejęcie.

Puls Biznesu on Facebook

Think spojnie wszystko co musisz "frog" sa to tylko twoje domysł z tym ze OFE chce wyjsc do konca pozyjemy zobaczymy. Przyjdzie dzien nie wiado kiedy moze w poniedzialek moze za 3 tygodnie ze podaz zniknie a wtedy sie co poniektorzy obudza z reką w nocniku jak juz to mialo miejsce wczesniej hello1 A ten kto teraz zbiera przeciez zawsze moze sie ujawnic z tego co pamietam to jak sie pielo Helio z 21 do 26,20 ktos ladnie zbieral pozniej przy 23 poszly tranzakcje 6,5 tys i 12,200 akcji teraz znow 6,5 po 21 a wiec mamy juz 0,5% Helio przy pieciu sie do gory poszlo jakies 1 % jak spadalo jakies 0,25% spokojnie powoli ktos zbiera a jak widac po dzisjejszym dniu tylko nasz Bogdan wywala (ja uważam że redukuje pozycje) Boo hoo! spokojnie

Kod:
moderator: Z tego co widzę po przytaczanych cenach, przecinek Panu działa. Używanie go także przy pisaniu zdań, ułatwi czytanie wątku innym. PS. kropka znajduje się obok przecinka

Pamietajmy, żę ofe bankowy może zejsc np do 4,5% wiec spokojnie Teraz ja osobiście czekam na posunięcie prezesa ....... teraz jego kolej !!!

P>S Sprzedaz przy wskazniku C/Z =10 przed wybudowaniem zakładu to wielka glupota a co wy na ten temat uważacie ? Think Prosze napiściesalute

OFE ma czas do 15 stycznia opublikować tabela stanu posiadania akcji na GPW jestem ciekawy kto oprócz OFE Bankowego ma akcje naszej spółki. Coś mi się zdaje ze oprócz Bankowego jeszcze AVIVA macza w tym palce. Jestem ciekawy kiedy nowy zakład oddadzą Ciekawe czy wyniki za II kwartał będą lepsze od poprzednich i jestem bardzo ciekawy do jakiego poziomu chcą wyjść z akcji a możę te wyjście OFE to zagranie i zagrywka pod coś większego. Trudno teraz powiedzieć ale wiem jedno że panikę mamy już chyba za sobą king Słabi się pozbyli akcji i ktoś je zebrał teraz trzeba tylko poczeać

wszystkie wskazniki są bardzo nisko :) Troszkę dokupiłem i czekam dalej widać ze ktoś wywala ale i również akcje znikają love4 king Ja nadal uważam że Helio jest jedna z najlepszych spolek na gpw!!!!!!! na nastepny rok thumbright Zycze spokojnej sesji king

Dla mnie jest to proste OFE zszedl ponizej 5% bo ktoś miał w tym interes .... pamiecajcie o słupach i o tym, że wczoraj przeciez musiał ktoś to zebrać hello1 wiadomo wczoraj posypał się słaby akcjionariat ..... dzis liczył bym bardziej na wzrosty a nie spadki Think ale to tylko moje spostrzeżenia

A ruch na papierze jest bardzo wskazany Zwieksza płynność i zachęca do inwestowania!

Kod:
moderator: nie ma potrzeby używania dużych czcionek dla podkreślenia wagi swojej opinii

Ale bojazliwy akcjonariat przeciez fundamenty się nie zmieniły a wiec .....? Jeszcze wrócą :)

Frog napisał(a):
mila napisał(a):
jest tak prosta i stara zasada: jak coś mocno spada to potem zazwyczaj mocno odbija.

Tylko nie pisz tego na wątku OIL Shame on you

A komentując dzisiejsze spadki, to zakładając że więszkość podaży pochodzi od Bogdana Bankowego, czeka nas jeszcze 25 podobnych sesji, aż wystrzelają się do ostatniej akcji Anxious
Przeciez OFE nie musi sprzedac wszystkiego!!!!!!!!!!!!!!!Shame on you nie ładnie wprowdzac w bład akcjonariatthumbright

Potwierdzam kiedys bylem w akcjonariacie Cognora dawnego Centrostalu Gdanskiego Pan prezes Sztuczkowski powiedział ze sie wycofuje z inwestycji przy poziomie 8-9 zl za walor (oczywisice byl spadek ponad 8% i duzy obrot) pare d dni pozniej bylo ogloszona ze Centrostal Gdanski przejmuje V. Alpine i wzrost o 70 % na dzien kurs bryknol w gore niesamowicie Tez mysle ze co spada musi sie odbic

Powiem wam jedno czym sie przejmuje OFE Bankowy ma jeszcze bardzo duzo akcji wiec nie pozwoli spasc kursowi a z drugiej strony jak ofe sprzedawało to ktoś to brał a kurs wcale nie spadał hello1

P.S formacja pozytywna młota wczoraj powstała spokojnie czekać żeby was nikt nie przechytrzył

"Po komunikatach o zmianie zaangażowania OFE w 2010 (mają termin do 15.01) postaram się dokonać analizy zmian " - nie rozumiem tego zdania a wiec prosze rozwin mysl!!! wielkie dzięki

Frog napisał(a):
ZUS zabrał pieniążki, to OFErmy muszą spieniężyć część aktywów żeby mieć na prowizje dla swoich zarządzających blackeye

Zapewne wyjdą do końca, ale powoli. Czyli zwały nie będzie, ale na wzrosty ciężko będzie liczyć. No chyba że znajdzie się chętny na 250k akcji (ma ktoś pożyczyć 5,5 mln)?

ja uwazam ze czasem pozory myla popatrzcie na to jak KBC sie wysypalo ponizej poziomu 5% CO SIE STALO Z KURSEM PAMIETACIE WYMIANE 12000 AKCJI KILKA DNI TEMU Przecież ktoś to od nich zbiera Wiec lepiej poczekać fund to nie wszystko a moze ktoś inny się ujawni

ale cisza !!! WIEM jedno ze to co siedzie na Helio mozna nazwać przyczajeniem wskazniki juz w dole macd nadal na plusie a wskazniki naszykowane do wybicia wydaje mi sie, że inwestorzy czekaja na właściwy moment do wybicia. Kto ma akcje niech postepuje rozważnie :) i spokojnie bo nic nigdy nie wiadomo :)

dziś je Walne o 12.00 w sprawie podziału zysków za poprzedni rok Powiedzcie mi czy moga uchwalić przyznanie dewidenty na akcje ???? czy jest to możliwe i czy to sie opłaca spółce i jak moze się to mieć do kursu?

odbicie od 25 z drugiej strony byloby optymalne dla spolki :) poprostu 10 pkt dla sternikahello1

zawsze mnie to w Helio fascynowało żę wzrosty oddbywały sie na duzych obrotach a spadki na małych poprostu super pozatym mamy teraz piekny trend wzrostowy , [przebite 25 zl przy sporych jak na spolkę obrotach, i nadal spokuj ............ piekniethumbright poprostu super a rzeczywiscie powoli w gore coraz wyzej i wyżej to jest własnie to pewna inwestycja Tu u nas nie ma jazdy na widełki ale stopniowa wspinaczka wyżej i wyżej king

Kamil Gemra napisał(a):
Na prośbę użytkownika nonname zamieszczam moje spojrzenie na wykres. Myślę, że nie odkrywam Ameryki ponieważ mamy do czynienia z klasycznym wybiciem.

kliknij, aby powiększyć

Zakres 6M. Interwał 1D. Techniczne Helio wygląda bardzo ładnie. Nastąpiło pokonanie szczytów z lipca i sierpnia czyli poziomu niespełna 25 zł. Do tego wszystko działo się przy zdecydowanie zwiększonym wolumenie. Moje nastawienie do papieru jak najbardziej pozytywne. Wydaje się, ze może to być początek większego ruchu wzrostowego. Ciężko jeszcze wyrokować ale luka, która się pojawiła może okazać się luką startową co tylko podgrzałoby bycze nastroje na papierze.

Bardzo dziekuje za anlize troszke dokupilem ale wiem jedno ze gorne ograniczenie jest jakies 20 % wyzej wiec zakes ruchu cenny w góre jest spory Wielkie dzięki

na ww.pb.pl znalazłem jeszcze to:

9 brzydkich kaczątek z GPWZaktualizowany!

Maciej Zbiejcik
Puls Biznesu, pb.pl,26.11.2010 01:01
Zaktualizowany 28.11.2010 11:30

...
W kontekście zbliżających się świąt faworytami analityków są także Helio i Seko. Helio poniosło w wakacje spore wydatki jednorazowe związane z wprowadzeniem na rynek nowej marki bakalii w segmencie premium.

— W rezultacie wynik był gorszy w stosunku do ubiegłego roku, mimo że spółka przyzwyczaiła inwestorów do regularnego poprawiania rezultatów w kolejnych kwartałach. Znacząco lepszy powinien być czwarty kwartał — przewiduje Tomasz Manowiec.

Podobnie jest w przypadku Seko. Branża rybna tak jak bakaliowa to beneficjenci okresu świątecznego. Seko w osiąganiu wyższych zysków może pomóc zwiększenie mocy wytwórczych.

...

wlaśie wróciłem z BROCHOWA i powiem jedno . ZAKŁAD WYGLADA INPONUJĄC I RZECZYWISCIE NA ZEWNĄTRZ JUŻ WSZYSTKO MAJA ZROBIONE. Oprócz zakładu bardzo cieszy super super wielka działka, która stwarza gigatyczne możliwości rozwoju ...... Prezes wie co robi a potęcjał w tej spółce jest przeolbrzymi ,,,,,, analitycy sie nie mylą ze jest to jedna z najbardziej obiecującujących spółek na GPW BRAWO

www.parkiet.com/artykul/7,9922...

Cytat:
Helio: Zakład na finiszu

W I kwartale przyszłego roku handlujące bakaliami Helio przeprowadzi się do nowego zakładu w Brochowie nieopodal Sochaczewa.

Pierwotnie miało do tego dojść nieco wcześniej, ale m.in. niesprzyjająca pogoda sprawiła, że czas realizacji inwestycji się wydłużył.

Dzięki nowemu zakładowi możliwości produkcyjne Helio wzrosną blisko trzykrotnie. – Będziemy je zwiększać stopniowo, w zależności od zapotrzebowania na rynku – mówi Leszek Wąsowicz, szef Helio. Dodaje, że dzięki inwestycji może nastąpić znacząca redukcja kosztów związanych z wynajmem powierzchni magazynowych, logistyką oraz energią. – Możliwe do uzyskania oszczędności szacujemy na 100–150 tys. zł miesięcznie – zapowiada prezes.

Twierdzi, że spółka nie będzie mieć problemów ze znalezieniem odbiorców większej liczby produktów. – Rynek bakalii rośnie i jest bardzo perspektywiczny – mówi. W roku obrotowym 2009/2010 (zakończonym 30 czerwca) przychody Helio wzrosły o 12 proc., do 80,7 mln zł. Zysk netto podniósł się o 44 proc., do ponad 8,2 mln zł. Zdaniem analityków tegoroczne wyniki będą lepsze.

Pieknie analitycy przewiduja poprawe wynikow. Wydaje mi sie ze podwyzszone obroty moga dzis spowodwac wyjscie z trendu bocznego ktotkoterminowego i dalej spowrotem pod gorne ograniczenie kanalu wzrostowego długoterminowego(1,5 roku) gorne ograniczenie kanalu znajduje sie w granicach 31 zl !!!

AT troszkę

Dolne ogranicznie kanału wzrostowego znajduje sie na poziomie 20,16 zl co stanowi bardzo silny opor. Górne ograniczenie kanału wzrostowego znajduje sie na poziomie okolo 30 zl a wiec zakres ruchu w gore jest znaczący.

Wskazniki AD wskazuje na to ze ze walory caly czas są zbierane.
MACD od dwoch dni jest na plusie i rosnie (wygenerował sygnal kupna 03.11.2010)
RSI ma wartość 56,84 i ma możliwośći ruchu w góre
STS wygenerował sygnał kupna 23.11.2010 i rośnie o wartości 52,23 z możliwościa duż ruchu w góre,
TRIX jak dla mnie najlepszy wskaznikich wygenerował sygnał kupna 9.11.2010 i rośnie podążaja ku dodatnie wartości.
ULT wynosi 72,3 i jest ponad 70 co wskazuje na ruch ceny w góre.

^^^^^^^^ to są wzgledy technicze a oprocz tego społka ma 2 najlepsze kwartały przed soba koniec roku (co może być powodem do rajdu w góre ). Przecież OFE Bankowego musi się wykazać czymś na koniec roku a pozatym słyszałem ze AVIVA ma okolo 5% i jest blisko przekroczenie progu(według moich niepotwierdzonych informacji) a wiec to własnie wskazuje na Helio.Popatrzcie na analogie do poprzednie roku w podobnych miejscach nastwpilo wypłaszczenie wykresu a w grudniu znaczacy ruch ceny w góre :) Mysle, że i teraz ofe wykorzysta ten okres aby ruszy akcjami w gore . Napisz teraz ty żabo co na ten temat myślisz!!

wskazniki wygladaj coraz ciekawiej :) coś sie szykuje Shhh a pozatym wlasnie dwa najlepsze kwartaly dla spolki trwaja wiec troszke trzeba tylko poczekac

HELIO zawsze odaje wyniki przed sesja!!!!!!!!!!!hello1

Jak by kots mial czas i umiescil jakies krotkie AT dla akcji to byłbym bardzo wdzienczny. Bardzo dziekuje z góry. Co myslicie o wynikach, ktore sie ukaza w poniedzialek przed sesja?

ja to nazywam tak gdy juz wszyscy usypiaja na spolce nagle budza sie demony i nagle nie wiadomo kiedy spolka rosnie w gore ostatnio tam mialem z ZUK gdy chcialem juz wywalac przy cenie 9,65 nagle w ciagu kilku sesji zrobilo sie 16 :) tak zazwyczaj jest na tej GPW :)

widzieliście to wczoraj i co o tym sadzicie ? chwilka i 8 tys akcji zniknelo wczesniej bylo podobnie na poziomach 20-21 a wczoraj na poziomach 22-23,5 cos sie chyba nam szykuje ale prosze napiscie jak jeszcze macie akcje

dla mnie obrot bardzo duzy :) ale ktos tez niezle wywala ale przy odbiciach i odwroceniu trnedu czesto tak jest napiszcie cos wiecej o AT hello1

Na jednej ze stron pokazala sie analiza spolki http://fwig20.pl/ Helio i wszysto wskazuje ze wybicie moze nastapic w kazdej chwili i znowu polowa wychodzacych sie nie zalapie :) co pan panie Kaimilu uwaza na ten temat ?

poptarz na trix i zachowanie na trixe wskaznik ten bliski zeru i juz jutro moze dac sygnal kupna ...... analizujac ten wskaznik do tylu widac ze jesli przecina sie w okolicy zera i daje sygnal kupna Helio zalicze coraz to wyzsze poziomy i zazwyczaj nie wraca do tej ceny ale to tylko moje spostrzezenie ........ AT wskazuje na ruch ceny w gore a po fibo 61,8% i odbiciu wsazuje wszystko na to ze opor na 25 peknie i niebawem beda testowane poziomy 28-29,5 za walor :) super akcje i tu jest bardzo ryzykowne w ten sposob grac ale kazdy gra jak uwaza :) Pozdrawiam

Wyglada na to ze kurs Helio wyskoczyl z tego klina popatrzcie na mcd jak wykrecil i niebawem sie przetnie (dzis lub jutro) popatrzcie na trix ktory powoli zakreca .... Kamilu czy mozna prosic Cie o analize ... abrdzo prosze sytuacja ulegla duzej zmianie

Caly rynek spada a Helio w najlepsze rosnie do nowych maksimów. Widac jak ktos wiekszy spokojnie zbiera reszte akcji z gieldy i czeka na to wytrwal. Spółka ma bardzo dobre fundamenty oraz po wybudowania nowego zakładu świetne perspektywy rozwoju. Gratuluje wszystkim akcjonariusza.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 29 października 2011 09:21:42
Liczba wpisów: 34
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,345 sek.

sipuilmm
hkrptosr
txodnmdb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tvzsjyiz
kvbylmnh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat