Temat:
ALTA
Krcze nie mogłem - co mnie ominęło ?
|
|
Temat:
ALTA
WatchDog proszę o komentarz do tej spółki :)
Pozdrawiam
|
|
Temat:
GTC
WatchDog proszę o komentarz do tej spółki :)
Pozdrawiam
|
|
Temat:
GTC
Jakieś fatalne wyniki wpadły czy cóś ;)
Czekam na komentarz :) watchdog :)
|
|
Temat:
GETIN
Przesuwaj rozsądnie stopa i tyle.
|
|
Temat:
GTC
 Cieszę się że podzielasz mój entuzjazm :)
|
|
Temat:
PKOBP
Czytałem analizę AT jakiś czas temu o 16zł na PKO :) zobaczym
|
|
Temat:
ALTA
zmniejszyło się wszystko bo jakiś ciołek wrzucił dane za ostatnie 6 miesiecy zamiast za 3 ..
|
|
Temat:
GTC
Tego to nikt nie wie. Wchodzimy w ostatnią fazę bessy i czas już się przymierzać. Obserwuj gtc na tle rynku wigu20 jak wypada :) to da ci znak kiedy już taniej nie będzie :)
|
|
Temat:
ALTA
Ja już chyba nie wiem o co chodzi - raz czytam że zmniejszyła im się strata a raz że zysk :) to w końcu mieli zysk czy stratę w IV kwartale - bo według mnie stratę i to ona się pomniejszyła gdyż w ostatnim raporcie podano stratę z ostatnich 6 miesięcy zamiast z 3.
|
|
Temat:
ALTA
Spółka z portfela TUP podpisała list o współpracy z PKP Intercity - czy ktoś wie coś więcej na ten temat ?
|
|
Temat:
GTC
:) Fajna fajna ;) taka duża a taka zmienna :)
|
|
w tych czasach lepiej mało :)
|
|
Temat:
PKOBP
Tzn będę uważał że mamy bessę dopóki świeczka miesięczna nie zamknie się powyżej średniej 15stomiesięcznej.
Do tego czasu wszystko traktuję jako ruchy korekcyjne. :) oczywiście i na nich można świetnie zarabiać :)
|
|
Temat:
PKOBP
JA :blackeye:
|
|
Temat:
ARTERIA
telemarketing, marketing bezpośredni dopiero moim zdaniem zdobywają rynek polski.
Po latach obrzydzenia słowem akwizytor, polacy przestawiają się mentalnie i już nie reagują tak alergicznie na dostawców "pod nos".
Na całym świecie usługi sprzedażowe się outsorcinguje(na dużo większą skalę)
I chociaż "kreatywni" kręcą nosem na tą formę, to jednak jest to najbardziej opłacalna forma sprzedaży i najłatwiejsza do wyliczenia (albo się opłaca firmie albo nie)
|
|
Temat:
POLNORD
Witam Problem jest znany nam też na inveście. Wczoraj wieczorem zauważyliśmy, że niektóre notowania na Grzesię znacznie rozbiegły z wykresowymi. Przeszperałem strony i okazało się że bossa jak i kilka innych serwisów za kurs odniesienia bierze ostatnią cenę transakcji (i słusznie według mnie) a GPW za kurs odniesienia bierze dane z fixingu ( a jak wiemy tam są jaja często). Także wczoraj kursy odniesienia były dużo wyższe niż ostatnie transakcje :)
|
|
Temat:
ALTA
Dywidenda w TUP to 5% z zysku ;) Jak go nie ma to nie ma dywidendy :) proste.
|
|
Temat:
CEZ
Uważam, że jeżeli ktoś się kieruje fundamentami i chciałby budować swój portfel o silne i stabilne spółki to powinien dobierać cez do swojego portfela.
Czy dywidenda nie jest rzędu 40 koron ?? to 5-6zł na akcję ?
|
|
Temat:
GTC
:) Z rynkiem nie wygrasz :)
|
|
Temat:
PKOBP
Tzn obstwiłem 41,5 z lini trendu + przesunięcie wynikające z tego, że większość ją już widzi :)
|
|
Temat:
PKOBP
41,5 :P strzelam :)
|
|
Temat:
GTC
GTC: Rozmowy ws. sprzedaży udziałów w Galerii Mokotów
Watchdog ;) czyli możliwe że twoje życzenie :) wzrostu gotówki zostanie spełnione :)
|
|
Temat:
HANDLOWY
|
|
Asseco ostatnio pokazuje dużą słabość. Zamknięcie poniżej 58.5 to katastrofa :)
|
|
Temat:
GTC
12% wzrostu po raz kolejny pokazało, że notowania GTC są chyba najmniej stabilne w całym wig20 - już nie raz pokazały, że przy spokojnej sesji +-6% to dla GTC nic
|
|
Temat:
PKOBP
Jak nic się nie dzieje ? pogorszenie wskaźników to nic ? :)
|
|
watchdog :) tak się kończy jak się gra w ruletkę.
Akurat trochę liznąwszy spraw energetyki :P wiem, że np. elektrociepłownie najchętniej paliłyby wiórami drzewnymi ;) mają na tym 1,5-3x większy zysk niż z węgla.
Ale dostawy nie pewnie, regulacje nie pewne. Dlatego nie zamieniają kotłów na tylko do spalania wiórków ;) a stosują domieszkę do węglowych kilku %.
Każdy by tak chciał bo to czysty zysk :) dostawać od państwa ;) . Ciepło poszłoby w chmury a kasa z państwa do elektrociepłowni.
|
|
Temat:
ALTA
1. :) co do tupka jestem nieobiektywny
2). At mniej więcej straciła na znaczeniu po ostatniej emisji (20zł). Spółka stała się zbyt ciężka. Opory z przeszłości ciężko brać poważnie . Fundy mocno wtedy zwiększyly swoje zaangażowanie, a teraz klienci sukcesywnie ich zmuszają do sprzedawania (przy tej płynności zresztą mają duży problem)
3). Płynność .....
4). z mojej AT jest S silne. Dołki wyznacza mi darvas low :) a przy ostrych spadkach(pionowych) świece i intuicja ;) - także narzazie nie widzę żadnego wsparcia
|
|
Temat:
ALTA
Heh tak to każdy może. Tylko jak narazie z 2 udane inwestycjy wyglądało to tak: że poprzedni właściciel gruntu nie mógł się dogadać z władzami miasta :) przede wszystkim a pan Moritz potrafił :).
|
|
Temat:
ALTA
Z tego co ja się orientowałem TUP działa raczej na zasadzie takiej, że kupuje nieruchomość, opracowuje ich plan zagospodarowania/przemiany itp/ załatwia wszystkie pozwolenia itd - i sprzedaje projekt z nieruchomościami. To chyba rzadko spotykany model na naszej giełdzie :).
|
|
Temat:
GRAAL
śmiechu warte :) "jestem wkurzony" :) ciekawe co ma w kontrakcie wpisane :)
|
|
Temat:
ALTA
Witam.
Chciałbym poznać wasze opinie na temat tej spółki.
Ja się na AF średnio znam - raczej skłaniam się ku AT (jak ktoś mnie kojarzy z investu), ale przyznam się że mam do tej spółki słabość :).
|
|