ostrokrzew napisał(a):Połaczenie jest, a kurs się stacza... hmmmm.... ma ktoś jakiś pomysł , co z tym zrobić?
Zaczyna się ruch w górze na papierze. Kto zna NC, ten wie, że może się tu dziać za chwilę wiele ciekawego...
|
|
Kamil napisał(a):Czytałem niedawno o ciekawej metodzie wyboru spółki na dłuższy termin:
Metoda była wypróbowana w Usa, tam jest dużo szerszy rynek i łatwiej o spółkę pasującą do tego profilu. U nas dużo ciężej coś takiego znaleźć Zerknij sobie na Lokaty Budowowlane z NC. Cierpliwe ręce tam są. W sumie do zebrania niewiele. Branza deweloperska, więc na tą chwilę bardzo perspektywiczna (ale LBD działa trochę niszowo). No i obecnie spółka bardzo mocno niedoszacowana, fatalne wyniki, bo cały czas inwestują no i będą docelowo na GPW. Do strategii trzymania na długi okres idealna moim zdaniem. Ja ją cały czas skubię małymi pakietami:)
|
|
Kamil Gemra napisał(a):Do ekipy StockWatch niedługo dołączy nowy współpracownik. Zajmuje się właśnie przygotowaniem pierwszego artykułu na temat złotego i ostatnich wahań. Proszę o jeszcze chwile cierpliwości. Zajmujemy się tematem. Czekamy więc z niecierpliwością...
|
|
Połaczenie jest, a kurs się stacza... hmmmm.... ma ktoś jakiś pomysł , co z tym zrobić?
|
|
Raport EBI typ raportu Raport bieżący numer 30/2010 data dodania 2010-06-22 08:50:42 spółka LOKATY BUDOWLANE SPÓŁKA AKCYJNA
Rejestracja połączenia Emitenta ze spółką Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o. Zarząd Spółki Lokaty Budowlane S.A. otrzymał w dniu 22 czerwca 2010 roku postanowienie Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy KRS o dokonaniu w dniu 21 czerwca 2010 roku wpisu dotyczącego rejestracji połączenia Emitenta ze spółką Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o.
Połączenie Spółek nastąpiło w trybie art. 492 § 1 pkt 1 Ksh poprzez przeniesienie całego majątku Spółki Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o. (Spółka przejmowana) na Lokaty Budowlane S.A. (Spółka przejmująca).
Na skutek połączenia kapitał zakładowy Spółki Lokaty budowlane S.A. został podwyższony o kwotę 11.644.288 zł (jedenaście milionów sześćset czterdzieści cztery tysiące dwieście osiemdziesiąt osiem złotych) w drodze emisji 36.388.400 (trzydziestu sześciu milionów trzystu osiemdziesięciu ośmiu tysięcy czterystu) akcji zwykłych na okaziciela serii F o wartości nominalnej 0,32 zł (trzydzieści dwa grosze) każda.
Lokaty Budowlane S.A. i Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o. to firmy o charakterze dewelopersko-budowlanym. Lokaty Budowlane S.A. zamierzają funkcjonować we wskazanym powyżej obszarze działalności i realizować rozpoczęte jak również planowane inwestycje Spółki Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 8 załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu -"Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect" .
Osoby reprezentujące spółkę: Marek Kwiatkowski - Prezes Zarządu
|
|
Temat:
PROXYAD
Frog napisał(a):ostrokrzew napisał(a):... zwłaszcza jak sie udało kupić po 0,65 :) Na takiej spółce to 5 sekund i będziesz mógł napisać, że "udało im się mnie ubrać na 0,65 :( (czego nie życzę, ale póki co wirtualny zysk jest niezbyt wysoki, a spółka do stabilnych nie należy). Dziś piękne zagrywki przed sesją... 08:23:10 0,01 -98,53 TKO 08:21:57 0,10 -85,29 TKO 08:21:03 0,50 -26,47 TKO Chciałoby się napisać.. Czy leci z nami animator? Na razie zdania nie zmieniam i nie czuję się ubrany... jeszcze:)
|
|
Temat:
PROXYAD
Jerry_le_Krach napisał(a): Lock up - Lock up to na pewno minus i dodatkowa niepewność co do kursu akcji przez 6 miesięcy. Gdyby nie było lock upu wiedzielibyśmy, czy starzy akcjonariusze chcą wyprzedać akcje, czy nie. A tak musisz ryzykować, że za 6 misięcy kurs nie zjedzie do 20gr, bo starzy akcjonariusze zaczną wyprzedawać na wyścigi. Ja już się na niektórych spółkach napatrzyłem jak zjeżdżają kursy po zdjęciu lock upu.
Lock up to zmowa starych akcjonariuszy w celu ograniczenia podaży. Legalne rozwiązanie dylematu więźnia. Starym akcjonariuszom jako całości opłaca się dozować podaż, ale indywidualnym starym akcjonariuszom opłaca sie sprzedawać jak najszybciej.
Dlatego ta inwestycja jak dla mnie ma hooryzont max 6 miesięcy... Potem za bardzo ryzyko wzrasta. Ale 6 miesięcy to szmat czasu, zwłaszcza jak sie udało kupić po 0,65 :)
|
|
To co widać to jest słabo... niecałe 20 tys. akcji na K... Ale dzisiejsze transakcje pokazują, że ktoś tu chyba podbiera z ukrytego
|
|
NWZA dawno klepnęło połączenie, a ostatnio zdaje się spółka założenia do strategii ogłosiła i było sporo medialnego szumu o tym... Zdaje się, że celują w ponad 100 moln obrotów rocznie. Nieźle jak na obecną kapitalizację:)
|
|
Temat:
SERINUS
Frog napisał(a):Czy informacja o "natrafieniu na możliwość przez partnera" podana kilka dni po debiucie nie wydaje się Wam maniupulacją? Ja bym to nazwał niezwykłym zbiegiem okoliczności... bardzo szczęśliwym...
|
|
Temat:
PROXYAD
Witam serdecznie:) Jestem nowy w tym miejscu, a ściągnęła mnie tu właśnie dysklusja o spółce, którą od wczoraj bardzo intensywnie obserwuję Nagonka na działalność Spółki jaka miała miejsce jest chyba trochę na wyrost... Nikt Orlenu nie atakuje, że paliwo zanieczyszcza środkowisko, a PGE wypuszcza gazy w atmosferę... no może przynajmniej nei na forach inwestycyjnych... To co mnie zaciekawiło w tej Spółce, to fakt, że jest dość tania (kapitalizacja poniżej 4 mln zł), rentowna, większosciowi akcjonariusze mają lockup na akcjach i ostatnia rzecze - w mojej ocenie taki biznes raczej samodzielnie nie będzie istniał... Podejrzewam że będzie musiał się przytulić do jakiejśc sieci marketingu zintegrowanego (oczywiście nie za darmo). Zdaję sobie sprawę, że taka analiza jest dość prostacka, ale na moje zaangarzownie w Spółkę wystarczy... A że sypali wczoraj akcjami, tym lepiej... Będzie przynajmniej jakiś obrót...
|
|