Temat:
SYNTHOS
i oczywiście co miłe to w dniu 16 maja DM BZ WBK podniósł cenę docelową Synthosu do 5,70 zł
|
|
Wszystkie rekomendacje mają swój cel
|
|
Temat:
SERINUS
Tytan napisał(a):Ja tutaj czegoś w tym bilansie KOV za 2010r. nie rozumiem. Skąd te straty? Jeżeli pieniądze są zainwestowane w odwierty, towar, nieruchomość itp. to na mój chłopski rozum nie są to straty. Obawiałem się tego że KOV tak właśnie to zaksięguje i stało się. Gdyby odwierty okazały się pustymi otworami lub zasypały się, towar zgnił, nieruchomość się spaliła, wybuch zniszczyłby rurociągi na Ukrainie itp. to to jest ewidentną stratą finansową firmy. Choć nie jestem ekonomistą, myślę że wszystkie obecnie wyłożone pieniądze na kilka inwestycji KOV to aktywa. A tak finansowym sprawozdaniem rocznym KOV, nieobeznanym akcjonariuszom z mózgu robi się wodę. To tak, jakbym budował dom, czy własną firmę ponosząc wydatki i w swoim bilansie określił że to strata. Bzdura! Prezesie Korczak proszę mi wytłumaczyć w którym "miejscu" jest ta strata? Ja jej nie widzę, proszę mnie oświecić, gdzie Wasza forsa poszła i czy poszła w błoto, co przepłaciliście? Na mój rozum pieniądze KOV były dobrze zainwestowane. Uważam że operacje finansowe firmy mogłyby być inaczej księgowane {księgowość kreatywna} a bilans roczny KOV przedstawiałby się bardziej obiektywnie (nie negatywnie) dla nieobeznanych takich jak ja inwestorów. Prawda o KOV wcale nie znaczy, że firma skromnie musi ustawiać się pod poprzeczką. Sami sobie strzelacie gole! Dziwi mnie że pan Korczak pisze nam udziałowcom, ile jeszcze firma będzie musiała ponieść strat, zamiast napisać ile S-ka KOV będzie musiała jeszcze zainwestować. To tak jakbym napisał wedle waszego bilansu, że kupując akcje KOV poniosłem stratę. To tak, przynajmniej po tym bilansie wygląda, że kupiłem toksy KOV, a czy to prawda? strata to nic takiego strasznego, wystarczy wydać na coś kasę i na chwilę obecną nie osiągnąć z tego tytułu przychodu (dochodu) dochód to jest uzyskana kasa - minus to co się zainwestowało. Trudno to nazwać stratą bo to ma zapracować w późniejszym terminie, ale tak trzeba, bo trzeba się rozliczyć , trzeba podać raport itp. Pieniądze są dobrze zainwestowane
|
|
Temat:
SERINUS
Tytan napisał(a):Obserwując dzisiaj szulernię GPW na walorze KOV, mam nieodparte wrażenie, jakby niemała grupa inwestorów, nie czekając na wyniki rocznego bilansu, oraz mając za nic info o Syrii, Ukrainie, koniecznie z desperacją chciała się pozbyć "nic nie wartego papieru". Ten dzisiejszy dzień jest dowodem na totalną manipulację kursem KOV. To wygląda od samego początku na niebywałą grę , konsumującą i trzymającą w ryzach talent Dr-a Kulczyka. I nie wydaje mi się to być żadną teorią spiskową, bo dzieją się rzeczy poza zwykłą logiką normalnego inwestora. i tu Tytan muszę się z tobą zgodzić oraz z tym że około pół roku temu pisałeś ogólnie rzecz biorąc, że akcje są za tanie (chyba to ty pisałeś) jak akcje chodzą za grosze to wtedy są bardziej podatne na takie zagrywki. My musimy być cierpliwi, mamy trochę kasy w KOV-ie i wszyscy wiemy, że to jednak porządna firma (ja tak uważam), jestem zadowolony z dzisiejszej informacji, z niecierpliwością czekam na raport .... i na pewno jeszcze długo tu posiedzę. Owszem są obsuwy, wiem, ale też wiem że realizują plan i już nie jest źle pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
GDA66TY napisał(a):onochi napisał(a):Równoległa emisja nie ma wynieść kursu. Zrobią to stosowne informacje od KOV. Emisja na inny rynek ma pozostawić ilość akcji KOV na GPW na obecnym poziomie 400M. Czyli zapobiec rozwodnieniu o czym pisał Krzysiek9 post wyżej. Dlaczego uważasz że równoległa emisja akcji np.w Londynie nie powoduje ich rozwodnienia.? Mi się wydaje że jakakolwiek emisja akcji danej spółki powoduje ich rozwodnienie. Nawet bardziej przejrzyście to wygląda gdy nowa emisja jest na jednej giełdzie czyż nie tak? Łatwiej jest takimi akcjami manipulować np. w przyszłości scalenie. No ale to tylko moje skromne zdanie. powoduje... to też oczywiście moje skromne zdanie
|
|
może i tak a może i nie, musimy pamiętać że to nie jedyna gra jaką Optimus wkrótce ma wydać a i zawsze gra na tej spółce nie miała nic do wyceny, tu wszystko może się zdarzyć, tak że przemyśl sprawę jeszcze raz i ewentualnie wskakuj z powrotem> Do Petrola nie ma co porównywać bo jedna spółka coś ma lub będzie mieć a druga nie ma i raczej nie będzie mieć (ale to tylko moje zdanie)
|
|
Temat:
SYNTHOS
dzisiejszy dzień z powodu Japonii nie ma się nijak do oceny, powinniśmy spokojnie zaczekać do poniedziałku, sprawa się uspokoi i zobaczymy, po 15-tej był ciekawy incydent, nie wiem dokładnie ale przez chwilkę były widełki, poszła jakaś olbrzymia transakcja chyba
|
|
Temat:
SERINUS
fajne ale to też można nie czekać i wybrać pkt 1.... tak to już jest że inwestowanie jest raczej dla cierpliwych, jeśli ktoś nie wierzy w spółkę to co? ma się rozchorować?
|
|
Temat:
SERINUS
napisałem tak ponieważ pamiętam gdy cena akcji przez miesiące bujała się w okolicach 1.50, oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że większość zainwestowała w KOV by za parę dni dorobić się majątku, ale czasem się nie udaje, wtedy pozostają dwa wyjścia 1. Zamknąć pozycję ze stratą 2. Czekać wszystko wskazuje na to że powinno się czekać, to że coś się czasem zepsuje? to chyba normalne, nie zawsze wszystko działa jak powinno
|
|
też nachodzą mnie takie myśli, w końcu akcji będzie jeszcze raz tyle... już jak się ogląda kolejki do sprzedaży prawie po milion sztuk to się słabo robi
|
|
Temat:
SERINUS
nikt nic nie kombinuje, nic złego się nie dzieje, jest spokojny wzrost, nie ma żadnych toksyn, spokojnemu długoterminowemu inwestorowi wystarczy to co się dzieje w spółce, fakt że są obsuwy ale one są zawsze i wszędzie i zawsze będą a jak ktoś wymięka to nikt na siłę go tu nie trzyma i może zawsze zamknąć pozycję (tu nie mam na myśli MaximusaMinimusa). dziękuję za uwagę i pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
dżizus ale poezja  ( oczywiście do kasacji ) Tytan masz jakiś program do pisania wierszem?
|
|
Temat:
SERINUS
Wojtek_Z napisał(a):Petrol to bardzo wrażliwa spółka, która na pozytywne info o KOV reaguje mocniej niż on sam :) jest taka wrażliwa że ja się zastanawiam czy nie podpięli się pod nasz gaz, w końcu to tylko porządny podkop (ile to oni już takich zrobili) będzie ropa to OIL znowu zapikuje pożyjemy zobaczymy
|
|
Temat:
Onesano
jak możesz to podaj jakiś link
|
|
raczej nie.... ile wisi na widełkach zależy do popytu i podaży a przy takim młynie jaki jest na Optimusie musi to trwać
|
|
vilq2108 napisał(a):Dziękuję serdecznie za wyczerpujące wyjaśnienie !!! to ja Ci wyjaśnię..... rano ustalone są tzw. widełki (górne i dolne) jeśli cena w czasie sesji osiągnie pułap którejkolwiek ceny, notowania się zawieszają i ustalany jest nowy kurs otwarcia TKO (może się ustalać cały dzień) jak czegoś nie zrozumiałeś to pytaj
|
|
i spokojnie, spokojnie, wszyscy wiemy jaki jest Optimus.... tu się wszystko może wydarzyć, będzie pięknie jak dziś skończy na jakimkolwiek plusie
|
|
dobrze że ABC Data sprzedała już praktycznie swoje akcje i dobrze że kurs nie poleciał jeszcze niżej, to świadczy o sile Optimusa... kryzys chyba już mamy za sobą
|
|
|
|
tak żartobliwie to OIL to dla mnie żaden bąbel ,,,, odkąd się pojawił to trudno go nazwać bąblem
|
|
Temat:
COLIAN
Jutrzenka zmieniła termin publikacji raportu z 1 marca na 25 lutego, co to może oznaczać? może pora się czymś pochwalić?
|
|
Panowie kilka kartek temu zapytałem-napisałem... my tu gadu gadu a co myślicie o korekcie. Musiała nastąpić, bo nic nie rośnie wiecznie i dobrze o tym wszyscy wiemy, tak jest zdrowiej i pamiętajcie do maja jest jeszcze kupę czasu. Jeszcze możemy zobaczyć cudeńka oby te dla nas dobre
|
|
Panowie my tu o grach ;) a co myślicie, ale tak na serio o korekcie?
|
|
jest komunikat Podstawa Prawna: Inne uregulowania Sadovaya Group SA, spółka akcyjna prawa luksemburskiego z siedzibą w 412F, route d'Esch, L-2086 Luksemburg, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców w Luksemburgu pod numerem B 153.489 ("Spółka "), niniejszym przekazuje aktualne informacje na temat produkcji węgla w styczniu 2011 r.: Produkcja węgla kamiennego w kopalniach wzrost 234,8% rok do roku i 15,0% miesiąc do miesiąca wzrosła sprzedaż węgla 480% rok do roku Podstawa prawna: Art.14 ustawy luksemburskiej z dnia 9 Maja 2006 r. nadużyć na rynku, oraz art. 56 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
tak że mamy w portfelach porządną spółkę
|
|
Temat:
SERINUS
Spodziewałem się takiego wywiadu, RedFace wielokrotnie tu wspominał że o wielu sprawach nie może powiedzieć
|
|
Temat:
SERINUS
a w szczególności pani A, która dziś nie mogła za bardzo pohamować emocji z rana, moim zdaniem brak kompetencji
|
|
Temat:
SERINUS
w piątek o godzinie 10.30 będziemy oglądać i słuchać p. Jakuba w TVN CNBC
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
Onesano
czy ktoś wie co się dzieje?
|
|
Temat:
SERINUS
Akurat w Egipcie szyby naftowe stoją nawet wzdłuż głównych dróg, a jeśli chodzi o Syrię to wczoraj oglądałem w TV rozmowę z kimś (nie pamiętam nazwiska) z UW (fachowiec od tamtejszej kultury) został zapytany m,in o Syrię.... powiedział że tam nie spodziewałby się sytuacji jaka zaistniała w Tunezji i Egipcie, zwrócił uwagę że źle może być w Jemenie
|
|
Temat:
COLIAN
dolarman napisał(a):enforces... że ty masz jeszcze tyle wiary w tę spółkę  . Mnie została jedynie nadzieja. Podobno umiera ostatnia.. A poważnie, dzisiejszy dzień pokazał, że mamy do czynienia z jednym z dwóch scenariuszy; - albo mamy DT na pokładzie i realizują zyski na każdej 3-4% podbitce - albo komuś nie pasuje wyższy kurs, bo np. powyżej 4zł nie mógłby skupować.. edit; albo jedno i drugie Nie tylko enforces ma tyle wiary w spółkę, ja też mam widząc że dzieje się coraz lepiej, gdyby nie skup już bylibyśmy ponad 4 zł.... ale na razie chyba tak musi być, nadzieją jest to że Jutrzenka nie skupuje akcji po to żeby potem były tańsze pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Panowie siedzimy na tej spółce pół roku a zachowujemy się ....hmm, powiem delikatnie bardzo niecierpliwie, tak jakby każdy czekał na informację żeby pozbyć się akcji, czy mam rozumieć że zamiast kurs do góry - zapikuje w dół, bo wszyscy nagle będą sprzedawać? apeluję o cierpliwość i pozdrawiam wszystkich
|
|
Temat:
SERINUS
moim zdaniem to dla nas bardzo optymistyczna wiadomość
|
|
Temat:
SERINUS
no właśnie, chyba nikt tego nie bierze pod uwagę.... oczywiście też w to nie wierzę ale jest mnóstwo ludzi którzy tak myślą
|
|
Temat:
SERINUS
może ktoś ustosunkuje się do dzisiejszej końcówki przed pójściem na bal sylwestrowy?  dość ciekawe rzeczy tu widzimy ps. Wszystkim życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku
|
|
Temat:
MIDAS
cieszmy się że korekta wczorajszego wzrostu jest ładna - przyzwoita :) musiała być i to jest wiadome a jutro?..... zobaczymy
|
|
Temat:
BORYSZEW
GPW: dopuszczenie i wprowadzenie do obrotu akcji spółki BORYSZEW SA 29.12. Warszawa (PAP/GPW) - Dopuszczenie i wprowadzenie do obrotu akcji spółki BORYSZEW SA Uchwała Nr 1449/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 29 grudnia 2010 r. w sprawie dopuszczenia i wprowadzenia do obrotu giełdowego na Głównym Rynku GPW akcji zwykłych na okaziciela serii F spółki BORYSZEW S.A. § 1 Zarząd Giełdy stwierdza, że zgodnie z § 19 ust. 1 i 2 Regulaminu Giełdy do obrotu giełdowego na rynku podstawowym dopuszczonych jest 752.238.564 (siedemset pięćdziesiąt dwa miliony dwieście trzydzieści osiem tysięcy pięćset sześćdziesiąt cztery) akcje zwykłe na okaziciela serii F spółki BORYSZEW S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda. § 2 Na podstawie § 38 ust. 1 i 3 Regulaminu Giełdy, Zarząd Giełdy postanawia wprowadzić z dniem 31 grudnia 2010 r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym akcje spółki BORYSZEW S.A., o których mowa w § 1, pod warunkiem dokonania przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. w dniu 31 grudnia 2010 r. rejestracji tych akcji i oznaczenia ich kodem "PLBRSZW00011". § 3 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. kom amp/ Depesza pochodzi z Serwisu Ekonomicznego PAP z 29.12.2010 19:31 gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...
|
|
Temat:
SERINUS
33% chyba dla Biura Maklerskiego w formie prowizji :))) dalej podtrzymuję moje zdanie (KOV nie kosztował nigdy poniżej 1,47)
|
|
Temat:
SERINUS
tak, pewnie się mylę, jestem od niedawna na KOV-ie
|
|
Temat:
SERINUS
sporo ludzi chce kupić, spójrzcie na te zlecenia kupna, więc dlaczego nie mają zapłacić drożej? dziwię się inwestorom, którzy sprzedają z groszowym zyskiem
|
|
Temat:
COLIAN
Skończy się skup, zaczną się wzrosty... dopóki skupują będzie stało w mniej więcej w miejscu
|
|
Temat:
COLIAN
No to mamy nareszcie coś dobrego Millennium DM rekomenduje "kupuj" Jutrzenkę, cena docelowa 4,39 zł
|
|
Temat:
SERINUS
myślę że to jakaś pomyłka, nie zgadza się za bardzo, to się zdarza, dla przykładu PDA Boryszewa też poszły w pakiecie za ok 40 gr więcej niż kosztują w tej chwili.... myślę że ta pakietówka poszła jednak po 2 zł a nie po 1 zł
|
|
Temat:
SERINUS
Ostatnia sesja przed Świętami już za nami  chciałbym życzyć wszystkim Kolegom, p.Jakubowi oraz Moderatorom spokojnych, wesołych Świąt i niemartwienia się niczym chociaż do końca roku
|
|
Temat:
SERINUS
całe szczęście że jednak znaleźli  pytanie tylko ile i czy będzie sens to wydobyć  też się modlę z całych sił
|
|
Temat:
COLIAN
oby skupili jak najwięcej i jak to ma trwać to niech trwa
|
|
Temat:
SERINUS
tak przesadziłem trochę...frustracja to to lepsze określenie
|
|
Temat:
SERINUS
Domyślam się że już nikomu nic się nie chce napisać  powoli dochodzimy do stadium rozpaczy
|
|
Temat:
SERINUS
przejęcie ENEI będzie neutralne dla KOVa, nie ma to żadnego znaczenia
|
|
Temat:
SERINUS
myślę że nic się kursem nie wydarzy do momentu jakiegoś konkretnego info, do tego czasu będziemy się bujać to w górę to w dół, wchodzi tu moim zdaniem dużo ludzi na chwilę, nic się nie dzieje to wychodzą z niewielką stratą, kto ma silny charakter i jest optymistą będzie dobierał
|
|
Temat:
SERINUS
to chyba nie tak.... jak na kupnie jest ok 150 000 szt. a na sprzedaży np. 5000 szt. i ktoś decyduje się sprzedać temu co czeka w kolejce to o co tu chodzi? jakiś zniechęcony czy co?, ludzie tracą cierpliwość?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Panowie kiedy Waszym zdaniem zaczynamy handel PDA?
|
|
Temat:
SERINUS
Jestem tego samego zdania i zastanawiam się po co? może doczekamy się wkrótce jakiegoś info..., może p. Jakub coś skrobnie w wolnej chwili
|
|
Temat:
SERINUS
Witamy Pana :) i oczywiście cierpliwie czekamy na dobre wieści, domyślamy się że będą ok pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Właśnie wrzucają nam dodatkowe 750 000 sztuk akcji.... w informacji nie można się doczytać o ich wartości.... może ktoś wie?
|
|
Temat:
SERINUS
Przypominam że w rekomendacji nie było powiedziane że za 3 dni będzie 2,61 poza tym rekomendacja to nie wszystko, apeluję o cierpliwość co Wam da że będzie po 1,80?
|
|
Temat:
SERINUS
Artykuł o rekomendacji wydanej przez DM BZ WBK jest najczęściej czytanym w tej chwili artykułem co napawa pewnym optymizmem .... mnie przynajmniej tak, coraz większe zainteresowanie nie może przejść bez śladu
|
|
Temat:
SERINUS
zabapinkfloyd napisał(a):Wklejcie link do tej rekomendacji to sobie poczytamy, albo jej treść (może być trochę zmieniona) DM BZ WBK w raporcie z 6 grudnia rozpoczął wydawanie rekomendacji dla spółki Kulczyk Oil Ventures od zalecenia "kupuj", ustalając cenę docelową dla akcji spółki na 2,61 zł. Raport wydano przy cenie 1,52 zł. We wtorek o 9.56 kurs wyniósł 1,56 zł.
|
|
Temat:
SERINUS
raczej do momentu oszacowania zasobów nic się nie wydarzy, jedyne jednak moim zdaniem co może się wydarzyć to tylko to, że ludzie uznają że już warto kupować bo jest tak tanio, że już nie może taniej być, Dzisiaj patrząc na zlecenia kupna myślę że to chyba powoli następuje.
|
|
Temat:
SERINUS
Exar napisał(a):Na KOV już ropę i gaz znaleziono, trwają testy i nic. Na Oilu na info, że zaczną ponownie szukać i jest +5-6% z palca. Ciekawe porównawczo. Na Petrolu tysiące ludzi czeka tylko na to, żeby odrobić parę złotych strat i tu chyba jest przyczyna wzrostów po info, że zaczynają znowu szukać. Proszę sobie porównać w jakiej my jesteśmy sytuacji.
|
|
Temat:
COLIAN
jeżeli możesz to rozwiń swoją myśl
|
|
Temat:
SERINUS
wszyscy wiemy kiedy będą konkrety, i do tego czasu będzie nerwowo.... ja czekam cierpliwie, czytam sobie spokojnie nasze forum (te drugie też), taka jest giełda, że czasem trzeba zaczekać, wszystko przeczytałem i dalej jestem optymistą bo wiem że cudów nie ma i nie będzie i nie wyobrażam sobie żeby coś zostało przyśpieszone bo my tu tracimy "parę" złotych. Optymistyczne jest to, że ktoś kupuje i to nie mało.
|
|
Temat:
SERINUS
dla nas to nie nowość ale ilu jest inwestorów którzy nie odwiedzają naszego wątku? w ogóle nic nie wiedzą.... więc dobrze że takie informacje się ukazują, powiem więcej ... nawet codziennie i to po kilka razy
|
|
Temat:
SERINUS
generalnie dzisiejszy spadek ceny akcji spowodowany jest informacją że KOV potrzebuje pieniędzy :) przecież to było wiadomo już od dawna, nie rozumiem co niektórych, którzy dziś się wysypali
|
|
Temat:
SERINUS
ja w sumie mam taką średnią że jestem jeszcze bardzo spokojny, a jak się trochę obsunie to nawet dobiorę..... też bardzo się boję że coś może mnie tu ominąć (biegać za pędzącymi pociągami nie lubię) ;)
|
|
Temat:
COLIAN
kurp napisał(a):enforces napisał(a):kurp napisał(a):Papier od bardzo dawna nie schodził poniżej pewnej granicy. To normalne, że po jej naruszeniu wystrzeliły skumulowane w wąskim przedziale zlecenia stop-loss. W pewnej chwili kurs "wisiał na widłach". Bardziej niepokoiłby mnie fakt, że wyzbierano akcje tylko do pewnego poziomu... widły 3,31 nie było takiej ceny. No chyba ze rano przed 9 Nie było transakcji po tej cenie, ale notowania zawisły na chwilę - potem wpadły zlecenia kupna i transakcje ruszyły od 3,46 w górę. Godzina 9:23, jeśli dobrze pamiętam. Możesz sobie zerknąć na Onet - na wykresie dziennym widać przerwę i TKO=3,31. potwierdzam że tak było
|
|
Temat:
SERINUS
podsumowując, myśl ... Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą.... jest tu jak najbardziej na miejscu
|
|
Temat:
COLIAN
Panowie dziś krew się leje na całej GPW, ale już podobno wszystko dochodzi do normy
|
|
Temat:
COLIAN
myślę że to w związku z wydarzeniami z Korei :) jutro będzie poprawa nastrojów
|
|
Temat:
Onesano
przyznaję że tam zaglądam ale to co się dzieje na Skotanie to jakaś masakra, ciągłe ubliżanie sobie nawzajem,, rzadko można przeczytać coś mądrego pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Rzeczywiście patrząc na wykres KOVa i Petrola do końca września mniej więcej jest łeb w łeb. to dowód na to że naszą spółkę postrzegają jak Petrola, miejmy tylko nadzieję że to już przechodzi do historii
|
|
Temat:
SERINUS
przecież nie musi zaraz rosnąć po 10-20% , moim zdaniem jest nieźle i jak będzie tak przez parę kolejnych dni powinniśmy być zadowoleni.... trochę cierpliwości pozdrawiam
|
|
Temat:
Onesano
I tak niestety dzieje się codziennie, sprawdzają pewnie co jest po drugiej stronie
|
|
Temat:
SERINUS
link do dzisiejszego raportu LINK[moderator: podając link cytujemy fragment treści] Cytat:Kierownictwo Wyższego Szczebla KULCZYK OIL VENTURES INC. (Emitent, KOV) informuje, iż w dniu 18 listopada 2010 r. otrzymało raport z oceny złóż stanowiących aktywa KUB-Gas LCC - spółki zależnej od Emitenta, sporządzony przez RPS Energy – niezależną, inżynieryjną firmę konsultingową specjalizującą się w ocenie aktywów naftowych i gazowych.
|
|
ferit napisał(a):OPTIMUS SA wycofanie rezygnacji przez członka zarządu oraz powołanie prezesa zarządu LINKCytat:Zarząd Optimus S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Optimus") informuje, iż w dniu 18 listopada 2010 roku, wpłynął do Spółki wniosek Pana Marcina Iwińskiego o wycofanie oświadczenia woli złożonego Spółce w dniu 6 października 2010 roku w przedmiocie rezygnacji z pełnienia funkcji Członka Zarządu Optimus z dniem 31 grudnia 2010 roku, o którym Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 66/2010 z dnia 7 października 2010 roku. to bardzo dobra informacja dla nas akcjonariuszy, myślę że teraz wrócimy na wyższe poziomy
|
|
Temat:
SERINUS
przeczytałem i jestem bardzo optymistycznie nastawiony, trochę mi się polepszyło po dzisiejszej sesji
|
|
Temat:
GPW
nie będzie taniej :) przykro mi, ja dziś brałem nawet po 52,95
|
|
jotgier napisał(a):WatchDog napisał(a):Na cenzurę to trzeba zasłużyć. Przypomnę, napisałeś: Cytat:Okres stagnacji dobiega końca. Będzie ciekawie. To jest informacja, prognoza, analiza, opinia, komunikat, czy może coś innego? Oryginalne podejście! Czyżby temat był drażliwy ze względu na zaszłości? sam jestem ciekawy :)
|
|
Temat:
GPW
paya napisał(a):mark62 napisał(a):paya napisał(a):EinRam napisał(a):Jeżeli będzie redukcja przydziału max. do 25 akcji, to każdy, kto zapisał się na większą liczbę dostanie 25 akcji, a pozostali tyle, na ile się zapisali. Dokładnie to znaczy że jak ktoś zapisał się na 35 akcji dostanie 35? Nie !!!!!!!!!!!!!!!! Dostaniesz 25 nie prościej byłoby napisać że wszyscy którzy zapisali na większą liczbę akcji dostaną po 25 sztuk, a ci którzy zapisali się w przedziale 100-25 też dostaną 25 akcji, natomiast ci którzy zapisali się na 25-1 dostaną tyle na ile się zapisali?, wiem że to wkurza ale po co krzyki? ;) pozdrawiam
|
|
Temat:
GPW
paya napisał(a):EinRam napisał(a):Jeżeli będzie redukcja przydziału max. do 25 akcji, to każdy, kto zapisał się na większą liczbę dostanie 25 akcji, a pozostali tyle, na ile się zapisali. Dokładnie to znaczy że jak ktoś zapisał się na 35 akcji dostanie 35?
|
|
Temat:
GPW
jaki są Wasze wizje jeśli chodzi o debiut? 25 akcji to chyba mało, chyba będzie wysyp zawiedzionych inwestorów?
|
|
Temat:
GPW
a ja dzisiaj widziałem reklamę debiutu GPW w TVN, proszę mi powiedzieć po co taka reklama skoro akcji jest tak mało?
|
|
Temat:
Onesano
a mogło tak być, moim zdaniem to bardzo dobra wiadomość
|
|