PARTNER SERWISU
dgwjjbyg
49 50 51 52 53
GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 2 grudnia 2010 21:26:04 przy kursie: 15,50 zł
Sypią lawiną informacji z każdej strony. Generalnie te informacje nakrywają się na siebie
z małymi zmianami. Taka reklama całą gębą. Wydaje mi się że jeżeli ta lawina informacji nie pomoże to nastąpi lekka interwencja skupu przez samego Bossa. Wzrost musi nastąpić i zarówno zarząd jak i główni akcjonariusze staną na głowie żeby do wzrostu doszło. Przecież to normalne że powodzenie nowej emisji zależy od ceny.

Funkytown
0
Wpisów: 400
Wysłane: 2 grudnia 2010 21:43:12 przy kursie: 15,50 zł
lukch napisał(a):
Wiele osób z forum kupuje po 50 000 w paczce i kwota nie ma znaczenia, znaczenie ma jak ważna jest ta kwota dla Ciebie. Zarząd ma 16 mln akcji (po 1,90 zł), gdzie 10 gr. obsuwa obcina im wynagrodzenie o 1 600 000 zł, wielu akcjonariuszy tuż przed 5% tj. po 20 000 000 mln sztuk, setki po 100 000 i więcej sztuk ... tutaj nie ma sensu dywagować dalej. Generalnie rynek w Londynie jest 10 razy bardziej zaznajomiony z sektorem wydobywczym ropy i gazu, na pewno szło by tam lepiej, na pewno jest głębszy i daje większe możliwości, dostęp do szerszej grupy inwestorów.

Prawda jest taka, że na żadnym dojrzałym rynku "zaznajomionym" z sektorem wydobywczym KOV nie mógłby marzyć o uzyskaniu takich wycen jak w Warszawie. Stąd zresztą wzięła się podaż akcjonariuszy kanadyjskich po wejściu spółki na GPW. Po prostu podobne spółki są wyceniane znacznie niżej na świecie.

Glaz-lkr
0
Wpisów: 48
Wysłane: 2 grudnia 2010 21:44:46 przy kursie: 15,50 zł
W przypadku KOV emisji z PP nie będzie. Pan Jakub wspominał już o tym kilka razy.
[moderator: Wypowiadamy się z szacunkiem do innych uczestników forum] /tekst wycięty/
Edytowany: 4 grudnia 2010 01:06

zyrafa
0
Wpisów: 27
Wysłane: 2 grudnia 2010 21:56:53 przy kursie: 15,50 zł
Glaz-lkr napisał(a):

W przypadku KOV emisji z PP nie będzie. Pan Jakub wspominał już o tym kilka razy.

Mylisz się i nie wprowadzaj w błąd, bowiem 18 listopada:

Redface napisał(a):

Witam,
Okazuje się, że jednak w Kanadzie jest coś takiego możliwe...
Nieporozumienie wynikło z faktu, że tak, jak w Polsce prawo poboru jest 'automatyczne' i WZA musi je wyłączyć, tak w Kanadzie jest na odwrót - WZA musi specjalnie przegłosować 'włączenie' prawa poboru. Sprawą zainteresowałem już kolegów z Kanady, będziemy o tym myśleć w stosownym ;-) czasie.
Pozdrawiam,
JKorczak /KOV/

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 2 grudnia 2010 21:57:26 przy kursie: 15,50 zł
Pojawia się pewna niezerowa nerwowość na forum. Rozumiem to ale nikt niczego nie zyska próbując dyskutować w ten sposób.

Co do terminu testów - sam czuję zawód ale nie mam przesłanek żeby nie wziąć wyjaśnień p. Korczaka za dobrą monetę.

Jak ktoś już napisał - jedyne na czym należy się skupić to merytoryka. W związku z tym kilka pytań do Redface:

- kiedy jest ostateczny termin ogłoszenia żródeł finansowania prac na następne 12 lub więcej miesięcy? Czy prawdopodobne jest finansowanie z emisji z PP? Jeśli nie to dlaczego? Chyba problemem nie jest zmiana statutu?
- czy ewentualne WZA ma zamiar odbyć się w Polsce?

Odnośnie ostatniej prezentacji
- slajd18 - dlaczego potrzeba aż 4 lat do rozpoczęcia wydobycia? Zwłaszcza że zaawansowanie poszukiwań - duże. tymczasem Syria w powijakach a już w 2012 pojawia się potencjalne wydobycie (slajd 43)
- slajd 43 - jak rozumiem, prygotowany wg akichś założeń. ile kapitału jest wg tych założeń potrzebne do uzyskania takich wyników, w latach 2011-2014.
- slajd 42 - czy można prosić o opisanie, pojawia się sporo symboli które trudno rozszyfrować

Pozdrawiam
kastalto

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 2 grudnia 2010 22:15:54 przy kursie: 15,50 zł
kos123 napisał(a):
Czy aby na pewno nie szykujecie fajnej emisji bez pp przed wynikami testów?

Emisje zatwierdza WZA, zawiadomienie o WZA musi być ogłoszone publicznie na jakiś czas przed samym zgromadzeniem - z tego co pamiętam to chyba było minimum 14 dni (choć przyznaje się bez bicia że dawno nie czytałem przepisów więc proszę mnie poprawić jeśli się mylę) generalnie spółki w Polsce mają tendencje ogłaszać WZA na ok. miesiąca wcześniej(może trochę mniej)... wiec policz sobie... nie wiele zostałoby na to czasu.

Poza tym... tak na logikę -> jeśli spółka oczekuje dobrych wyników to bez sensu byłoby robić emisje przed testami... zdecydowanie bardziej opłacalne byłoby to zrobić już po testach bloku L lub pod koniec...

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 2 grudnia 2010 22:42:40 przy kursie: 15,50 zł
Może tym razem moje pytanie nie zginie w gąszczu wywodów.

Panie Jakubie,

Proszę powiedzieć jak idzie roadshow. Czy oferta wzbudza zainteresowanie? Oczywiście nie proszę tu o konkrety, ale raczej o ogólny zarys "atmosferyczny".

Pozdrawiam

zbychM-1
0
Wpisów: 21
Wysłane: 2 grudnia 2010 22:58:21 przy kursie: 15,50 zł
Witam, nerwowo na forum. KOV jest jedną z nielicznych spółek podająca jasno ryzyka i projekty. Pan Korczak jest w stałym kontakcie, informował o prawie a nie o PP. Możliwe, że ktoś gra na spadki, nie wierzący panikują. Prognoza jest optymistyczna ale w dłuższym terminie - od kwietnia 2011 do góry i będą chętni.

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 2 grudnia 2010 23:21:07 przy kursie: 15,50 zł
Każda firma chce pozyskać za swoje produkty jak najlepszą cenę.
W przypadku sp. KOV jest to ropa ,gaz i emisja nowych akcji.
To chyba logiczne że zależy takiej spółce na wyemitowaniu
jak najmniejszej ilości akcji po jak najlepszej cenie.
Nie uzyskają np. ze 100 000 000 akcji 200 000 000 zł. przy kursie
1,50zł. Trzeba stanąć na głowie aby kurs osiągnął zamierzony cel.
Przy 3 złotych jestem w stanie zapłacić 2 zł w stosunku 1:1.
Na pewno nie dam tyle przy aktualnym kursie :-)
Uważam że jak ma już być w przyszłości emisja to tylko po przez
PP. Taka emisja świadczy o szacunku do aktualnych akcjonariuszy.
Tak robi R. Karkosik w swoich spółkach i dobrze na tym wychodzi.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 2 grudnia 2010 23:30:48 przy kursie: 15,50 zł
Ja mam jedno merytoryczne pytanie do Pana Korczaka, czy będzie możliwość uczestniczenia w WZA w Polsce? a nie w Kanadzie jak ostatnio, nie wiem jak pozostali, ale ja chętnie wziąłbym w nim udział. Akcje z wolnego obrotu z pewnością miałyby swoją siłę głosu gdyby zaangażować do tego Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych oraz społeczność tego forum. Ciekawe czy do 5% byśmy doszli. Może przeważymy w którąś stronę z tymi prawami poboru.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 2 grudnia 2010 23:36:56 przy kursie: 15,50 zł
Funkytown napisał(a):
Prawda jest taka, że na żadnym dojrzałym rynku "zaznajomionym" z sektorem wydobywczym KOV nie mógłby marzyć o uzyskaniu takich wycen jak w Warszawie. Stąd zresztą wzięła się podaż akcjonariuszy kanadyjskich po wejściu spółki na GPW. Po prostu podobne spółki są wyceniane znacznie niżej na świecie.

Tutaj mnie zaskakujesz, w Wielkiej Brytanii od lat 70 są takie inicjatywy, u nas to jest XXI wiek dopiero początek. Nadal obstaje przy swoim, że dużo łatwiej byłoby spowodować wzrost i wyżej kurs by się znajdował od chwili debiutu gdyby był to rynek rozwinięty.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 3 grudnia 2010 08:09:35 przy kursie: 15,50 zł
kastalto napisał(a):

(...)
Odnośnie ostatniej prezentacji
- slajd18 - dlaczego potrzeba aż 4 lat do rozpoczęcia wydobycia? Zwłaszcza że zaawansowanie poszukiwań - duże. tymczasem Syria w powijakach a już w 2012 pojawia się potencjalne wydobycie (slajd 43)
- slajd 43 - jak rozumiem, prygotowany wg akichś założeń. ile kapitału jest wg tych założeń potrzebne do uzyskania takich wyników, w latach 2011-2014.
- slajd 42 - czy można prosić o opisanie, pojawia się sporo symboli które trudno rozszyfrować
(...)

Jesteś pewien, że nie pomyliłeś numerów slajdów z prezentacji? Z tego co widzę dokument zawiera 40 slajdów:

www.kulczykoilventures.com/fil...

MaximusMinimus
0
Wysłane: 3 grudnia 2010 10:12:55 przy kursie: 15,20 zł
lukch napisał(a):
Ja mam jedno merytoryczne pytanie do Pana Korczaka, czy będzie możliwość uczestniczenia w WZA w Polsce? a nie w Kanadzie jak ostatnio, nie wiem jak pozostali, ale ja chętnie wziąłbym w nim udział. Akcje z wolnego obrotu z pewnością miałyby swoją siłę głosu gdyby zaangażować do tego Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych oraz społeczność tego forum. Ciekawe czy do 5% byśmy doszli. Może przeważymy w którąś stronę z tymi prawami poboru.

Sam chętnie pojawiłbym się na takim WZA. Wątpie jednak, że nam się by tu uzbierało 20 mln akcji. Po tych trzęsieniach na spółce zostali już tylko masochiści tacy jak ja. Kurs jest uwalany na siłę po raz kolejny, w tej chwili jedno z najatrakcyjniejszych miejsc do wykreowania straty, nowego akcjonariatu nie przybywa. Naprawdę rzadko się spotyka tyle s..fu na metr kwadratowy kursu. Oczywiście jest Bioton i Petrolinvest, no ale my nadal chcemy wierzyć, że u nas będzie inaczej, bo jeżeli taka ekipa, jaka się zebrała, żeby robić tutaj biznes potrzebuje tych parudziesięciu milionów złotych od drobnicy... Nie wierzę i nie uwierzę.

Powiem szczerze, że gdyby to była moja spółka i ktoś bez mojego wyraźnego przyzwolenia cudował sobie z jej kursem, narażając moje dobre imię na szwank, to już znalazłbym sposób na to, żeby się mu odechciało na całe życie. Pan Kulczyk jest już na takim etapie, że na wszystko ma, teraz tylko spełnia swoje marzenia i ambicje. Na pewno sobie powiedział "za kilka lat zostanę sułtanem naftowym" a nie "myślę, że moim 6 mld przydałoby się towarzystwo 60 mln zajumanych tym małym ludkom, co na chaty zbierają".

regis44
0
Wpisów: 1
Wysłane: 3 grudnia 2010 11:14:17 przy kursie: 15,20 zł
Jestem początkującym inwestorem, ale również nie oddam tych akcji choćby miały i spaść poniżej 1,50 ... woz albo przewoz.
[moderator: Kroniki oraz strategi inwestycyjne mają swoje miejsce na forum. Proszę się trzymać tematów. Na spółce piszemy o spółce a nie o sobie czy swoim portfelu]
Edytowany: 4 grudnia 2010 00:58

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 3 grudnia 2010 11:35:31 przy kursie: 15,20 zł
regis44 napisał(a):
Jestem początkującym inwestorem, ale również nie oddam tych akcji choćby miały i spaść poniżej 1,50 ... woz albo przewoz.

Abstrahując od konkretnego zamysłu, zdecydowanie lepiej jest odzyskać 1.40 np niż stracić wszystko.
Jeśli inwestujesz w jakiś papier zawsze musisz sobie ustalić jakieś widełki w których będziesz reagował, inaczej prędzej czy później stracisz wszystko.

Nie jest porażką sprzedać papier ze stratą !
Porażką jest trzymać papier który ciągle spada !!! i nic na nim nie zarabiać.
Edytowany: 4 grudnia 2010 00:56

MaximusMinimus
0
Wysłane: 3 grudnia 2010 14:36:52 przy kursie: 15,20 zł
Hmm, chyba warto się wstrzymać panowie z dokupowaniem. Czekają nas chyba poziomy 1,46-1,49, i nic z tym nie zrobimy. Warto się uzbroić w cierpliwość i odczekać z wywalaniem. Na stronach 16-20 tego forum przerabialiśmy to samo. Zwała trwała od 16 do 29 września, była dokonywana na o wiele wiekszych wolumenach. Teraźniejsza trwa już dłużej, ja liczę tak od 22 listopada. Wychwyciłem jednak podobieństwo:

1)tydzień po pierwszej zwale 06.10 jest info o Markisa-1 - 29m słup ropy. W ciągu tego tygodnia następuje skup akcji. Info 2 dni ubierania i delikatnie kurs osuwa się w dół. Warto zauważyć, że zwała następuje bezpośrednio po WZA z 14.09.
Zwała - 11 sesji
Skup - 5 sesji
INFO o ropie

2)teraźniejsza zwała rozpoczęła się zaraz po raporcie kwartalnym z 15 listopada. 19 listopada mamy ubieranko pod info o nowym oszacowaniu złóż, więc wypadałoby je uznać za przerwę w formowaniu zwały. Co by nam tu zarząd nie zaserwował, to i tak przyd..pimy o dno.
Zwała - już 10 sesji
Skup - się zobaczy
INFO - też się zobaczy

Czekam na wasze przemyślenia, inne niż "będziemy spółką groszową, będzie sto emisji bez pp, drugi petrol..."

lancet
0
Wpisów: 188
Wysłane: 3 grudnia 2010 15:02:59 przy kursie: 15,20 zł
Kolega Maximus poprosił o przemyślenia. Istnieje prawdopodobieństwo na kontrolowane i nieco przedwczesne realizowanie podatku Belki. Z tymi założonymi poziomami do dokupienia byłbym jednak ostrożny. Widzi mi się, że może dzisiaj wyhamować, choć nie takie na tej spółce zagrywki uwalające kurs - już były.

ew128
0
Wpisów: 58
Wysłane: 3 grudnia 2010 16:00:37 przy kursie: 15,20 zł
Idzie weekend więc jest czas na uspokojenie nerwów, może zo niektórzy postanowią nie zaglądać w notowania przez tydzień Think . Pytanie ile jest takich którzy zakładali posiedzenie na papierze przez dłuższy czas a ile takich którzy chcieli wejść "tylko na chwilę" i zostali bo kurs się osunął.
Ja należę do tych drugich ale siedzę spokojnie i czekam na bieg wypadków. Tylko ejdno przemyślenie mi się nasuwa-tak jak kiedyś chciało się wejść na wątek i poczytać merytorycznych wypowiedzi tak już teraz mi się nie chce.
Ale jestem niepoprawnym optymistą i chyba dlatego jeszcze nie ukręciłem sobie sznura. Życzę wszystkim spokojnego weekendu, może w Poniedziałek przyjdzie w końcu ten mikołaj i zrobi Rajd. Jak nie na KOV to na innych paperach.

Pozdrowienia dla Redface, wytrwałości i spokoju także.

[moderator: dla cen zakupu i ilości akcji są stosowne wątki zwane indywidualnymi kronikami]
Edytowany: 4 grudnia 2010 00:45

mark62
0
Wpisów: 123
Wysłane: 3 grudnia 2010 16:04:29 przy kursie: 15,20 zł
wszyscy wiemy kiedy będą konkrety, i do tego czasu będzie nerwowo.... ja czekam cierpliwie, czytam sobie spokojnie nasze forum (te drugie też), taka jest giełda, że czasem trzeba zaczekać, wszystko przeczytałem i dalej jestem optymistą bo wiem że cudów nie ma i nie będzie i nie wyobrażam sobie żeby coś zostało przyśpieszone bo my tu tracimy "parę" złotych. Optymistyczne jest to, że ktoś kupuje i to nie mało.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 3 grudnia 2010 16:49:18 przy kursie: 15,20 zł
Jak pewnie szanowni Użytkownicy zauważyli ubyło parę stron wątku i to tylko z ostatnich dni.

Chciałbym przypomnieć jakie zasady panują na forum:
1. Do innych użytkowników odnosimy się z szacunkiem. Wycieczki osobiste, będą wylatywać z hukiem.
2. Strukturę portfela, ceny zakupów itd publikujemy w stosownym miejscu forum, a nie na wątku spółki. Tu piszemy o spółce, a nie o innych osobach i własnych transakcjach.
3. Posty zawierające ceny docelowe, prognozy zachowania kursu bez uzasadnienia będą kasowane.

Być może jakiś post wyleciał za dużo, ale przy takim poziomie dyskusji ciężko nie popełnić błędu. Reklamacji nie przyjmuję :)

Edytowany: 4 grudnia 2010 02:24

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

49 50 51 52 53

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,459 sek.

tvfottgd
pjwjnrug
lrhpmpaj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gpnkgpqv
lhntelse
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat