Temat:
TAURONPE
ale jak tak nisko akcje wycenione, to nie wiadomo, czy w ogole pojda w gore pierwszego dnia. mnostwo ludzi [wlaczajac w to mnie] kupilo po to zeby zaraz sprzedac. fundusze tez sie chyba tak zaraz na to nie rzuca, im sie w koncu nie spieszy. teraz to watpie, czy da sie 10% wyciagnac pierwszego dnia.
|
|
Temat:
TAURONPE
dzieki za odpowiedz watek przjrzalem tylko kilka stron do tylu, ale nie znalazlem wyraznej odpowiedzi na moje watpliwosci, chyba za ciemny jestem
|
|
Temat:
TAURONPE
zapytam jeszcze raz, moze jakas dobra dusz odpowie ;)
panowie, czegos tu nie kumam. redukcje rozumiem, bo mi kiedys pgnig zredukowalo prawie do zera lol. ale co z ta cena jednej akcji 57 groszy:? juz przeciez zaplacone 13500 akcji po 70 groszy, wiec co teraz, roznice oddadza na rachunek? czyli 28 czerwca bede mial iles tam akcji po redukcji, kazda po 57 groszy, a reszte kasy [z redukcji ilosci i redukcji ceny] dostane na konto? prosze mnie poprawic, czy dobrze mysle. no i co wtedy z cena startowa w pierwszym dniu na gieldzie?
|
|
Temat:
TAURONPE
panowie, czegos tu nie kumam. redukcje rozumiem, bo mi kiedys pgnig zredukowalo prawie do zera lol. ale co z ta cena jednej akcji 57 groszy:? juz przeciez zaplacone 13500 akcji po 70 groszy, wiec co teraz, roznice oddadza na rachunek? czyli 28 czerwca bede mial iles tam akcji po redukcji, kazda po 57 groszy, a reszte kasy [z redukcji ilosci i redukcji ceny] dostane na konto? prosze mnie poprawic, czy dobrze mysle. no i co wtedy z cena startowa w pierwszym dniu na gieldzie?
|
|
Temat:
INTROL
cos tu pochrzanione jest z ta dywidenda. najpierw 19 maja bankier.pl podaje, ze Introl wyplaci dywidende z prawem poboru 14 czerwca, a dzisiaj podaja, ze prawa poboru beda 16 lipca. to co, ten bankier guzik wie, czy pomylka byla w informacji? cos w tej spolce pusto na forum, ale moze ktos cos kuma.
|
|
a kto by chcial sprzedac za 12,17 ??? sam kupilem za 12,50 i poczekam az tyle dojedzie, inaczej zysk z dywidendy przepadnie.
|
|
Witam wszystkich. Jestem nowy w stockwatchu. Mam troche akcji ckl, liczylem na dywidende, a tu dzis patrze, a notowan ckl na gpw nie ma i nie moge zadnej informacji znalezc dlaczego. Czy ktos moze mnie oswiecic?
|
|