PARTNER SERWISU
eluagibw
volky

volky

Ostatnie 10 wpisów
Infa jeszcze na ATtrederze nie ma ale jest o zawieszeniu Ubota do czasu przekazania raportu za IV kw.
UBOAT-LINE (Uchwała Nr 160/2015)
2015.02.17

Uchwała Nr 160/2015
Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 17 lutego 2015 r.

w sprawie zawieszenia obrotu instrumentami finansowymi spółki
UBOAT-LINE S.A. w związku z nieprzekazaniem raportu kwartalnego
za IV kwartał roku 2014

§ 1

1. W związku z nieprzekazaniem przez spółkę UBOAT-LINE S.A., w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu, raportu kwartalnego za IV kwartał roku 2014, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót następującymi instrumentami finansowymi tej spółki w alternatywnym systemie obrotu:

1) akcjami, oznaczonymi kodem „PLUBTLN00012”,
2) obligacjami, oznaczonymi kodem „PLUBTLN00038”,
3) obligacjami, oznaczonymi kodem „PLUBTLN00046”.

2. Zawieszenie obrotu instrumentami finansowymi spółki UBOAT-LINE S.A., o którym mowa w ust. 1, obowiązuje w okresie od dnia 18 lutego 2015 r. do końca dnia obrotu następującego po dniu, w którym spółka ta w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu przekaże do publicznej wiadomości raport kwartalny za IV kwartał roku 2014.

3. W okresie zawieszenia obrotu, o którym mowa w ust. 2, zlecenia maklerskie na instrumenty finansowe spółki UBOAT-LINE S.A. mogą być przyjmowane, anulowane i modyfikowane.

§ 2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Są dwa komunikaty jeden że sprzedał a drugi że kupił
www.attrader.pl/pliki/komunika...
Nie wiem tylko czy odnośnik zadziała.

chyba jednak nie po 5 gr a więcej bo na fb znalazłem wpis ...
"Witam Was Kochani.
Informuję,że od kilku dni wykonuję przelewy zwrotne za zakupione u mnie udziały spółki akukuknf.
Przed chwilą poszła kolejna paczka zwrotów.
Jestem już na dacie 05 lutego i "idę" w stronę 01.02.2015.
Mam nadzieję,że wszyscy będziecie zadowoleni albowiem dorzucam 4,9% za te kilka dni.Pozdrawiam nie zaglądam tutaj aż skończę."
Pan Stonoga ...

W komunikacie nie ma nic o cenie tych akcji ale po 5 gr by oddał Stonoga ??
Mnie to ciekawi jak rynek teraz to wyceni. Przed info o stonodze było 52 gr potem info i zjazd na 10 gr . Teraz nowy człowiek i nie wiem tylko kto to jest. Prezes Elzabu ??!! Jak tak to będzie ciekawie. Bo w komunikacie wspomina o ustabilizowaniu spółki i ewentualnych dalszych zakupach.

volky napisał(a):

Zarząd podtrzymuje prognozę na 2011 rok
35 mln zł - wartośc udzielonych pozyczek
3,571 mln zł -przychody netto ze sprzedaży

Zysk netto ~~ 720 000 zł

Wczoraj został opublikowany okresowy raport za II kw 2011 ;)
"Spółka w II kwartale 2011 roku osiągnęła zysk netto w wysokości 313 tys. zł,co stanowi wzrost o 360 tys. zł w porównaniu do poniesionej straty w I kwartale 2011 roku w
wysokości 47 tys. zł oraz wzrost o 345 tys. zł w odniesieniu do wyników analogicznego
okresu roku ubiegłego."

Oraz coś odnośnie obligacji za 200 mln
"Spółka prowadzi udaną akwizycję swoich papierów wartościowych pozyskując w ten sposób potrzebne środki na udzielanie finansowania jednostkom samorządowym oraz z sektora ochrony zdrowia. Kontynuowana jest działalność dystrybucji obligacji poprzez tworzoną sieć pośredników. Wraz ze wzrostem zgłaszanego przez sektor publiczny zapotrzebowania na kapitał Spółka prowadzi również rozmowy z bankami zainteresowanymi finansowaniem działalności Emitenta."

To i ja się dorzucę do tych 3 gr... :)
Niestety ichimoku potwierdza Twoje przypuszczenia bo kurs zatrzymał się na oprze w postaci kinjun. Z racji iż CIA jest podatna na sytuację ogólnego rynku, a ta wygląda na 4 podfalę spadkową uważam że City przetestuje ponownie w najbliższych dniach dołek :(.
4 fale są dość nieprzewidywalne i pozostaje nam czekać na jej pełne wyrysowanie (zygzak? , trójkąt?, klin ?)
... ale mogę się mylić i cały ten zjazd był 5 falą spadkową.
To czeka CIA tłusty wzrost ;) na nowe szczyty thumbright

geess ja bardzo nie lubię jak ktoś pisze a nie pokarze co ma na myśli.
Ja tam trójkąta zniżkującego nie widzę.Ja widzę to tak ;)

kliknij, aby powiększyć

Na fora zaglądam cały czas ale staram się nie rozpowszechniać analiz bo mogą się stać okazją do "kombinowania" dla mniej orientujących się w temacie.
Dziś doszliśmy do ważnego punktu. Czekałem na to od 2 tygodni :) i widzę jaki scenariusz jest prawdopodobny najbardziej. W żadnym wypadku trójkąt zniżkujący bo ostanie wzrosty w kształcie V zakończyły by się znacznie niżej. Poziom np. RSI aktualnie nie daje duże pola do spadków więc być może nawet poziom 1,40 wytrzyma i stanie się punktem do odbicia.
Jak nie to zaraz niżej się znajdą inni chętni bo w pewnym sensie każdy gr niżej to zarobiony grosz thumbright .
Fundamentalnie...Spółka zrobiła krok milowy A i z pewnością kolejne kroki typu pozyskanie inwestorów (bo klientów raczej mają) to tylko kwestia czasu.
Wywiad czytaliście z prezesem na ncnews.pl? polecam

Wczoraj wyglądało to tak

kliknij, aby powiększyć

a dziś już znacznie lepiej thumbright

INFO
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

i wszystko jasne kto robił i robi cyrki na kursie

kliknij, aby powiększyć

Venture oraz Investcon nie wysłały nawet swoich przedstawicieli.
Jak ktoś dziś oglądał ten spektakl to prawdopodobnie nasz nowy (stary) członek akcjonariatu
http://www.surfland.com.pl
"wspierał rozwój biznesu ..."
wystawiając na S po 1,21 - 111111szt na sprzedaż lub inną dowcipną liczbę
123456 lub po 1,25zł -222222 szt.

Coś aktualnego po weekendzie z ichimoku thumbright

kliknij, aby powiększyć

Analiza z przed 2 dni

kliknij, aby powiększyć

w weekend dam coś świeższego ale zapowiada się ciekawie (przynajmniej z ichimoku ;))

to tez fakt maximus ... ale widzę że cieszy się jakąś popularnością.
Sam przyznałeś że obserwujesz ;) inni też tak samo.

Aktualnie widać opór na 26-27 gr działa... ale w najbliższych dniach albo wybicie do góry albo dołem. Ilość chętnych poniżej 25 gr raczej ukierunkowuje do góry.

czas na wzrosty ?...
wczoraj sobie przeanalizowałem i ku mojemu zdziwieniu już jest wzrost

kliknij, aby powiększyć

Trochę nie aktualne AT z 22 czerwca ...
ale niewiele brakuje aby następnym oporem było 3,50

kliknij, aby powiększyć

jan_niezbedny napisał(a):

@volky: Problem w tym, że w USA należy się spodziewać gwałtownej, lecz krótkotrwałej sprzedaży. Taka już specyfika tamtego rynku gier. A na dwa dni przed premierą pozycja w rankingach nie nastraja pozytywnie. O Amazonie już wspominałem. W WalMarcie z kolei preorder na S:GW jest dopiero na 27. miejscu wśród gier PS3.

Oj czy tak krótkotrwałej to bym nie zakładał. Przecież Xbox wyrabiał niebotyczne ilości przez wiele tygodni. Ta sprzedaż utrzymuje się na jakimś tam poziomie nawet rok czasu po :). A że jak sam obserwujesz w Europie sprzedaż porównywalna była do 6 tyg. nie znaczy że będzie identycznie w USA

Dodatkowo amerykańskie portale dla graczy odnoszą się bardzo nieprzychylnie do polskiego wyrobu i zdecydowanie odradzają zakup.

Pamiętam,że rok temu recenzje były też cienkie (trole na wszystkich forach wklejały :)) ....
a sprzedaż jak wiemy do lutego przebiła 1 mln szt.

Aha, we wcześniejszym zestawieniu porównałem sprzedaż za pierwsze pięć tygodni. W szóstym i siódmym tygodniu różnica między sprzedażą wersji X360 i PS3 jest już ogromna, na niekorzyść tej drugiej.

Widocznie taka wygląda tym razem żywotność gry. 100 tys sprzedanych w Europie to już wg mnie ładny wynik. I nie ma co się oszukiwać pomimo ulepszeń to jest ta sama gra ;) co rok temu.

Tak czy inaczej, liczę na jakiś ruch kursu w górę ;)

Ja również uważam że to nastąpi.

@ Jan_niezbędny masz jakiś typ na ilość sprzedanych sztuk ?
do końca lipca ...może do końca sierpnia? :)
(mój to taki cichy 400 tys szt do końca wakacji ;))

Ja jestem przekonany że w USA i Kanadzie pobiją XBOXA.
Europa widać nieznacznie odbiega od Xboxa... a tak jak Baks napisałeś za PS3 przemawia ilość konsol, ulepszona wersja oraz okres wakacyjny. Tu nie ma większej konkurencji. Można powiedzieć, że nie ma tego złego(przesuwanie premiery) co na dobre by nie wyszło ...thumbright .

A co mówi Ichimoku i AT ?...

kliknij, aby powiększyć

A liczysz że każdy trzyma akcje ?...
Ja bym te 1,5 mln podzielił przez 2 i to by było max akcji w obrocie thumbright

A co podpowiada ichimoku ... ;)

kliknij, aby powiększyć

A co podpowiada ichimoku ?...

kliknij, aby powiększyć

Zysk Remedisa o dziwo odbiegał znacząco od przychodów . U konkurencji były to większe % zyski w stosunku do przychodu.
Sama prognoza nie uwzględniająca planu 200 mln na 2011 r i nie jest też powalająca :). Zapewne jednak ten prognozowany zysk będzie przebity i koniec roku ponad normę.

Cytat:
Wiemy na jaką kwotę Electus udzieliło dotychczas pożyczek?

Polecam http://www.medicalnet.pl można sobie poszukać i zsumować. Grunt to finansowanie. Mają większe zasoby (konkurencja), ale przy obecnych długach placówek zdrowia ... wszystkim wystarczy.

@waarnemer

Założenie 3,5 - 4zł jest wg mnie idealne Think
Czemu?....
MWT
Kapitalizacja 125,71 mln zł
Liczba akcji 8 270 200
Free float 20,25%
CENA za akcję ~15 zł

Remedis
Kapitalizacja 28,99 mln zł
Liczba akcji 24 156 000
Free float 7%
CENA za akcję ~1,20

Kapitalizacja => MWT jest razy większa 4,3
Biorąc więc na warsztat tylko samą kapitalizację to już cena Remedisu powinna wynosić ~5,20
Jest wg mnie jeszcze jeden istotny fakt. Mianowicie ilość akcji na rynku. MWT daje dla rynku większą ilość akcji wbrew pozorom ilościowym :). Remedis przez niski ff staje się bardziej cenny. Zasypadnie akcjami rynku tak jak np na midasie powoduje że wahania kurs są już mniej dynamiczne :).
Mniejszy ff niestety oznacza łatwiejszą manipulację ale jednak też i bardziej dynamiczne wzrosty .
Poziom 3,5 zł mógłby już paść w dniu dzisiejszym gdyby nie podaż i naganiacze na spadki na wszystkich forach :).

MOże trochę o konkrencji MWT i Remedisu

Cytat:
Spółka Electus za 2010 rok zanotowała 38,43 mln zł przychodów ze sprzedaży wobec 45,6 mln zł przychodów w 2009 roku. Zysk na sprzedaży wyniósł 24 mln zł. Zysk netto wyniósł w 2010 roku 17,4 mln zł wobec 21 mln zł w 2009 roku. Electus jest spółką świadczącą usługi finansowe dla szpitali publicznych. Środki na finansowanie działalności pozyskuje z emisji obligacji.

źródło
www.medicalnet.pl/Electus--pot...

Chętnych na obligację szybko można znaleźć
->
www.medicalnet.pl/Electus--400...
Podsumowując:
Więc kapitalizacja 100 mln zostanie osiągnięta. Jak dla mnie to pewne :)bo inni już tą drogę przetarli. Tym samym kurs osiągnie te poziomy, które nie są naprawdę wyssane z palca typu "Remedis będzie po 10 zł" thumbright

ALLURE70 napisał(a):
Ciekawe do ile spadnie jeszcze obrót rekordowy blisko 9mln akcji ......akcji zarejestrowanych 17mln

Jadą zapewne na cenę emisyjną 10 gr tak aby nowy udziałowiec miał po tej samej cenie co inni.

Daj spokój w Forbes pisało na czym ich biznes polega. Dla mnie to legalna manipulacja.
Biorą studencika,który maluje 3 obrazy.
Płacą mu za to grosze.
Potem robią reklamę w gazecie(której są współwłaścicielem) o malarstwie ...windują cenę za obraz i się okazuje że pozostałe obrazy muszą być też więcej warte.
Ilość akcji mała ... Sam biznes już mi się nie podoba a tym samym kupowanie takich akcji.

:)
Dzięki Easy go
AT trochę jak wróżenie z fusów bo sie ogólnie analiz nie praktykuje z takim próbkowaniem co 2 min . Jednak szybka jazda powoduje że 10 min jest jak 1 dzień na innej spółce ;) GPW.

kliknij, aby powiększyć

1)Nie stało się nic takiego co było by złe dla spółki.
2)Nie widzę powodów do jakiś głębszych przecen (chyba że pod dobieranie).
3)Długoterminowo i tak każdy wygrywa na tego typu spółkach.
4) Jest 200 mln uchwalone? Jest.
Kolejne pozytyw zapewne się pojawią z czasem....

bankrucik napisał(a):
bmp kupiłes fundamentalnie czy technicznie?

Technicznie i fundamentalnie.
Choć AT ostatnio nieciekawe. Pojawiło się ryzyko dalszej korekty do 4,5. Jednak kurs ma szansę na wyrysowanie flagi lub powrotu do szczytu. AKtualnei kupując BMPAG ryzykuje się zjazd do 4,5 lub zwyżkę do 6,70. W długim terminie jednak wszyscy zyskają wobec fundamentów spółki. thumbright

Z portfela wypadł Photon ze strata 4%
i Ekancler z - 10% z którego kasa poszła na Remedis po 70 -74 gr

volky napisał(a):

Remedis jest dziś nie doceniany ale przyjdzie czas że 1 zł będzie atrakcyjną ceną. A
Aktualnie może spadać a z chęcią uśrednię moje 69 gr .

I w końcu jedna z perełek a w dodatku dołożyłem do niej funduszy odpaliła.

Remedis już nie nadaje się do analizowania z AT :).

kliknij, aby powiększyć

Do portfela wpadła GrupaPSW

kliknij, aby powiększyć

oraz MBpartners na krótko po 90 gr.

Jest i analiza... :)

kliknij, aby powiększyć

tomcichy napisał(a):
i jak tam Panie volky czy twoje chmury dalej potwierdzają sygnał sprzedaży?

Moje chmurki nie potwierdzały spadku a wskazywały punkty obrony które tutaj wpisałem.
Aby cały trend został zniszczony musiało by spaść poniżej 1,35 thumbright.
Jak widać 1,45 było wystarczające a poniedziałek wygląda byczo ...
W wolnej chwili wstawię analizę.

Najlepsze to jest to że 1,4 przy takim popycie jaki powstał moze byc do przebicia ... a wtedy 2 zł o których sie mówi stoi już bardzo blisko.

Realnie jednak wyceniałbym spółkę na koniec roku 2011 3,5 - 4 zł

Bo zapotrzebowanie jest więc zbyt mają tylko kasy brak. Będzie 200 mln uchwalone ?... Myślę że zgłasza się takie uchwały żeby były. Zwykle ten kto zgłasza ma większość :).

www.medicalnet.pl/Remedis--do-...

Tu pod koniec roku wpadnie parę im złotych
www.medicalnet.pl/Remedis--6-m...

Już w tym roku potrzeba 208 mln
www.medicalnet.pl/Electus--pot...

fajna ta strona http://medicalnet.pl
Można wiele ciekawych informacji o rynku Remedisu wyciągnąć thumbright

Dziś tak przypadkowo zrobiłem analizę dla PSW bo akurat jest doskonałym przykładem dla Remedisu.
Nie będę wklejał tutaj tej analizy niech pozostanie w właściwym wątku :) i obrabiać obrazków o tej porze już tez mi się nie chce.
Wg ichimoku w wtorek kurs przebił bardzo ważny wskaźnik (tenkan sen) i wygenerował sygnał sprzedaj.
Jutro wypada wam poziom wsparcia na kinjun - 1,45 zł. Poziom ten jest też 50%-fibo wzrostu.
Jeżeli nie wytrzyma to następnym punktem zaczepienia będzie 1,38 -1,40.

Ogólna strata w portfelu - 30% na złotówki lepiej nie przeliczać :). Zresztą póki wirtualna i nie sprzedane to nie strata ...

Sprzedany został Groclin w okolicy 24,20 (za karę że przełamał wsparcia :))
Ipods poszedł po 14,50 zł (z perspektywy czasu widać że to był dobry wybór)
Investcon dał troszkę zarobić ale tylko troszkę bo było go mało :).

Na Optyka i 11 bits się nie przesiadałem i nie zamierzam...
City w obecnym czasie zwiększa szansę na wzrosty... jednak trochę ugrzązłem w IPO i Remedisie. Nie wyzbyłem się tych spółek, a wręcz zwiększyłem zaangażowanie. Niestety na razie mam na nich stratę. Nie sprzedaję i nie martwią mnie te spadki bo jest potencjał.
Ipo wciąż jest zasysane przez grubasa. Ekancelar niby mały ruch ale wciąż większe zlecenia są ustawione poniżej 6 zł i czekają na niecierpliwych.
Remedis jest dziś nie doceniany ale przyjdzie czas że 1 zł będzie atrakcyjną ceną. A
Aktualnie może spadać a z chęcią uśrednię moje 69 gr .

Nowe nabytki to od 2 tygodni BMPAG, jakiegoś tygodnia Ekancelar, od dziś Photon.
Niestety jak widać po notowaniach niezbyt udane te zakupy :).

W wolnej chwili zrobię analizy i podzielę się nimi.

Wiadomo kto w akcjonariacie ...stąd pompka. (investcon)
Ale nie ma nic za darmo. Szybko ten rodzynek spleśnieje tak jak i inne cuda na NC bezpodstawnie rosnące przy debiutach (np. rajdy4x4).
Najpierw + 200% a potem zjazd do 1 zł....
...a w finałowej scenie raport o znamionach komedii. (przykład: Teliani )

Zapewne dodadzą jeszcze w języku polskim.... + zdecydowanie j. niemieckim
Trzeba brać na priorytet rynki zbytu.
Mi się podoba :).

Strona na miarę międzynarodowego producenta thumbright

Coś świeżego z AT ;)

kliknij, aby powiększyć

Aha apropos raportów nie wszystkie te "investcony" są złe. Mam na myśli IPO i Remedis

Podziwiam chłopaki za wnikliwość thumbright ...
Tylko czemu takie firmy istnieją, debiutują i debiutowały na giełdzie.... pikują po kilkaset % ...
i zawsze potem można powiedzieć - "a nie mówiłem ?!"
Smoke firma kilku sklepików =idealny przykład (zapewne ma większe zatrudnienie)...

Wciąż mnie nurtuje sam investcongrup.... który jest w większości tych przypadków współudziałowcem tych cudownych spółek. Odpowiadając czemu maja miejsce takie cyrki ?
Bo wciąż wszyscy liczą na to że zarobią na tym. Spółek w portfelu investcongrup trochę do trenowania kamasutry jest, więc jeszcze nie raz zobaczymy takie spektakle.

Dokładna nazwa e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa SA

Taki nowy ciekawy obiekt na NC.
Poruszający się ostatnio wciąż do góry

kliknij, aby powiększyć

TomekP napisał(a):
[quote=gry.onet.pl/artykuly/tele-gra-...
NIE GRAĆ:

- "Sniper: Ghost Warrior" na PS3: Przykro nam umieszczać akurat polską produkcję w tej sekcji (dobrze, że mieliśmy dla równowagi "Wiedźmina"), ale naprawdę nie mamy wyboru. "Sniper" w wersji na PlayStation 3 nie okazał się ani trochę lepszy od pierwowzoru z PC i Xboksa 360.

Tak samo myślę TomekP, że każdy inwestor ma swoje zdanie i nie będzie słuchać tego co pisze jakiś nieznany pismak.

W internecie są różne opinie ....
np...

I nie ma co brać pod uwagę ...zwłaszcza wpisów odbiegających od średniej. W komentarzach do linku który podałeś raczej gracze mają inne zdanie niż autor tego artykułu.

Z całym szacunkiem Optykowi należą się gratulacje za ilość sprzedanych sztuk ....
choć i do tego można się przyczepić. Nie będę jednak dyskutował na ten temat bo to nie jest ten dział i wątek ;).

Mimo wszystko Anti porusza się codziennie małymi kroczkami do przodu a wszyscy liczą że tu znów będzie odpał na +30 % po wybiciu z tej chorągiewki.
Nawet ichimoku jak się okazuje zadziałało prawidłowo ;)

kliknij, aby powiększyć

Akurat specjalnie dodałem na podgląd kursu jak usłyszałem od kolegi że latają wam pakiety.
Fajne widowisko. Fund do Fundu przerzucał.
Teraz ktoś inny będzie chciał zarobić ... problem tylko w tym że oni mają masę czasu a my jak zwykle nie wiemy kiedy ? Cała pompka na Sythosie była pod określoną cenę.

Po 3 tygodniach sprzedaży Snipera w Europie wyniosła
54 494
według
gamrreview.vgchartz.com/sales/...
i to jest wynik bez Ameryki i Japonii.
Japonii bym nie liczył ale w USA to będzie ostro szło.
300 tys sztuk obiecane przez prezesa myślę że spokojnie będzie po miesiącu sprzedaży (czyli do końca lipca)

Trzeba pamiętać że nie są to pełne dane.... i raczej wybrakowane ;). Gamrreview zaniża więc te wyniki będą lepszePojęcia jakieś jednak daje o tej sprzedaży.

PS3 - w 2011 w Europie (tygodniowo)
1 15,455
2 23,780
3 16,230
dla porównania
XBOX -w 2010 w Europie (tygodniowo)
1 28,865
2 18,675
3 15,440

Po 3 tygodniach sprzedaży w Europie widać ....
że większej różnicy w tych liczbach nie ma !!!!!
A trzeba pamiętać że na samego XBOXa dotychczas sprzedali 738 tys sztuk - dotychczas
a 340tys było po 10 tygodniach .

Do wypłaty dywidendy raczej miałbym negatywne podejście ... chyba że części zysku, która spółce nie jest potrzebna załóżmy że 5 -10 mln.

Z AT coraz lepiej thumbright

kliknij, aby powiększyć

PS. TomekP teraz dobrze z tym "in" :P ?
Wiesz ...myśl twórcza powstała w Volkym więc "in Volky" ....ale zawsze można upgrade zrobić :)

Takie AT gratis ;)

kliknij, aby powiększyć

Moja analiza z wczoraj

kliknij, aby powiększyć

z dziś już widać tą piękną zieloną świeczkę nad chmurą thumbright
Taka robiona na "rzut oka"

Zwołanie WZA
www.newconnect.pl/?page=1045&a...
i głównie z tego co widzę to w sprawie uchwalenia emisji obligacji za 200 mln zł
200 mln po 1 zł lub 200 tys po 100 zł.
Z AT po dzisiejszej sesji
Powrót do trójkąta i teraz pytanie :) czy jutro nastąpi wybicie pokonujące opór czy trójkąt się rozszerzy ?

kliknij, aby powiększyć

Podsumowując ...
+15 % thumbright Czyżby akcjonariusze dobrze przyjęli info o WZA i potrzebie dofinansowania biznesu aż taką kwotą ?

Masa napisał(a):

No to udało się myślę obronić kurs w drugiej części :) Teraz przed nami bardzo ważna sesja jeśli na dzisiejszej kurs nie poleci tylko się utrzyma będzie bardzo dobrze. Wiem wiem że historia lubi się powtarzać ale może nie tym razem Think

Mi wczoraj z analizy wyszło że jest inaczej ... thumbright
zerknijcie sobie na ichimoku to zobaczycie ze tym razem został pokonana chmura bessy.

addison napisał(a):
Pytanie do spółki:

Zostało 40 dni do wykupu obligacji, czy możecie Państwo oszacować prawdopodobieństwo, że obligacje te wykupicie w terminie? Proponuję taką formę odpowiedzi: "z ...% pewnością wykupimy obligacje w terminie". Drugie pytanie: Prezes deklarował, że głosowanie nad uchwałą o emisji będzie tylko wtedy kiedy będzie inwestor. Uchwała o emisji bez PP została podjęta(czyli inwestor jest)- kiedy poznamy inwestora, pakiet akcji, cenę?

Szanowni Państwo,
W ciągu 14 dni rynek pozna szczegóły dotyczące inwestora.
Z poważaniem
Zespół Relacji Inwestorskich ANTI S.A.

źródło: notowania.pb.pl/pytania/PLANTI...

Po Ikw KW spadły do ok 400k. ostatni czas na inwestora, no to odliczam(oczywiście akcji w tych cenach za żadne skarby bym nie brał).

No i pytanie teraz czy będą te "szczegóły dotyczące inwestora" czy nie ?
dzis mija 14 dni
Chyba że coś mi umknęło ?... Think

to dość nieprzyjemna wiadomość
na plus że miała być już ugoda i chcieli się dogadać... więc jednak sie coś tam dzieje pomimo ciszy na ten temat.
Kurcze a AT takie optymistyczne mi wyszło i teraz pod znakiem zapytania tylko czy aby na pewno nie będzie smrodu z tym Aliean Fear ?...

kliknij, aby powiększyć

Chyba po fakcie można snuć teorię po co spółka weszła na giełdę... kto ją wprowadził ?
Mój ulubiony Investcongrup... ostatnio trochę o nich się głośniej zrobiło dzięki Karkosikowi. A znane już niektórym spółki z ich stajni to nie tylko
<<< Teliani-które wydaje mi się prekursorem formacja petrolowej szpica do gory i zjazd w dół
ale również ....
<<< Smoke Shop -nie muszę przedstawiać
<<< IPO -tutaj trzeba zaznaczyć ze raport zaskakująco dobry i jeszcze się chyba będzie działo. Można powiedzieć że trafiła się spółka nie koniecznie spekulacyjna .

O samej spółce Teliani niestety nic więcej ciekawego nie można powiedzieć więc skomentuję tylko krewa że bardzo mi się podoba Twój styl wypowiedzi ;).

Ten kto skupuje aktualnie akcje... i ostatni ruch do góry wie że zapewne tak będzie.

Swoją drogą ciekawa metoda na zasysanie akcji w handlu na IPO obowiązuje. Podbitka i zjazd ..podbitka i zjazd aż się uczciwy inwestor zmęczy psychicznie :P.

Od 4 sesji obowiązuje punkt 2,50 dla "zmęczonych" maratonem na oddanie akcji lub bardziej cwanych na zakup.

Najbardziej według mnie obiecujące w tym wszystkim jest to że spółka non stop podpisuje umowy i rzeczywiście plan na ten rok może być wykonany...a jeżeli jest on jeszcze zaniżony to spółkę czeka powrót do starych poziomów 4-5 zł szybciej niż się wydaje.
Takie ORGR może sie wyrysuje ?
Bardziej lokalnie z AT jakie sobie zrobiłem też wszystko ładnie wygląda.

kliknij, aby powiększyć

Cytat:

Ponadto cała druga strona to pean pochwalny pełen ochów i achów na czesc gry i studia CDP RED.
I tu najwieksze zaskoczenie zeby nie powiedziec szok.
Na Bankierze i Parkiecie piszą , ze w całej Polsce w sklepach brak gry i sprzedaje sie wysmienicie.
Potwierdza to wypowiedz Adama Kicinskiego o fantastycznej sprzedazy w ilosci 150 000 sztuk w Polsce .Rowniez artykuły w gazecie Parkiet oraz Rzeczpospolita.
Sprzedawca w EMIKu zas powiedział,ze dotychczas sprzedali tylko jedna sztuke Wiedzmina 2.
W AGD RTV 3 sztuki.
Co jeszcze bardziej mnie zaskoczyło to fakt , ze premiera była 17 a juz po dwóch dniach jest promocja cenowa ze 119,90 na 89,90 zł.

Reklamę robi CDP niezłą i z pewnością to zapunktuje. Widać to po zauroczeniu niektórych piszących.

Dodam że w sieci handlowej real jest również wystawiony taki regalik z Wieskiem 2
Tylko że na liście TOP co mnie zaskoczyło jest numerem "8"

Cytat:

Teraz moje pytanie
Nie moge sobie tego racjonalnie wytłumaczyc i prosiłbym kolegów bardziej rozeznanych zeby mi wytłumaczyli o co tu chodzi.
Przeciez dwa dni temu była premiera wiec jest szczyt zaintersowania i szczyt sprzedazowy.
Skoro sprzedaz o 50 % przekracza załozenia i plany to po co po 2 dniach taka drastyczna przecena?
Rozumiem po miesiący czy po trzech.Ale po dwu dniach???

Co mnie dodatkowo jeszcze zaszokowoło to cena SNIPERA GHOST WARRIOR
Jest juz sprzedawany ponad pół roku i dopiero teraz przeceniony ze 149,90 na 109,90
Czyli drozej niz Wiedzmin 2 tuz w samej premierze.
Z tego co podawano SNIPER kosztował chyba 3 mln zł , Wiedzmin 2 ponad 30 mln zł.
Co to za polityka i czemu to ma słuzyc skoro tak nisko gra W2 jest wyceniana , a w recenzjach same maksymalne noty.Przeciez nawet kazde dziecko w polsce i na swiecie wie , ze Wiedzmin 2 to przełom w grach RPG i niesamowity sukces na kazdym poziomie technicznym,fabuły oraz innych aspektów których laikowi trudno spamietac.

Prosze kolegów o rozwikłanie tej zagadki gdyz bardzo mnie to ciekawi .
Przepraszam za przydługa wypowiedz ale chciałem mozliwie najwierniej naswietlic frapujący mnie problemwave

Tak zgadza się to jest dobry show pod zakupy ... a może kłamstwo pod robienie sobie reklamy.
O czym się już przekonaliśmy odnośnie Two worlds II ?...
polygamia.pl/Polygamia/1,96455...
A przecież CDP był w Polsce dystrybutorem tej gry ...czyżby się czegoś nauczyli od swoich "kolegów"? Think

150 tys jest realne ale ... skoro nadal "nie mają konkretnych danych bo niektóre spływają nawet kwartalnie" to skąd taka liczba?

jan_niezbędny trzeba pamiętać też o

www.bankier.pl/wiadomosc/CITY-...

RAPORT
demo.e-pap.com.pl/espi?plik=da...

Zysk owszem mniejszy ale lepiej oceniać przychód i wydatki. Widać że CIA mocno pracuje na kolejne swoje sukcesy thumbright .

Fantomas napisał(a):
Bo już się nudno robi:
gamrreview.vgchartz.com/sales/...

Tutaj trzeba podchodzić do tych danych z tego serwisu jako "niepełnych".Owszem jakiś odesetek prawdy stanowi ale ogłoszono już w marcu że S:GW przekorczył 1 mln a tam jest ile?
770 K na dzień dzisiejszy
gamrreview.vgchartz.com/browse...
Zauważcie, że Sniper na Xboxa to 700K ... dlaczego na PS 3 miałby nie dojść choć do połowy tego wyniku? Skoro gra jest w TOP to nie sprzedaje się przecież w ilości 15K na tydzień?!
Spokojnie rozkręci się thumbright ... dochodzą kolejne kraje,a Ameryka Północna załatwi sprawę.

Zawarcie umowy pożyczki
Zarząd spółki informuje, iż w dniu 16 maja 2011 r. została podpisana umowa pożyczki z zakładem opieki zdrowotnej będąca wynikiem przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego. Kwota udzielonej przez Remedis SA pożyczki wynosi 1.000.000 zł. Warunki udzielonej pożyczki nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych w tego rodzaju umowach.

Podstawa prawna:
§3 ust.1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect

Remedis niestety wykazał stratę w I kw ....
(nie dam rady skopiować z raportu ale mniej więcj brzmi to tak taka esencja )
"Jednak mimo straty netto -47 k w I kw 2011 zarząd informuje że iż finansowanie udzielone w 2010 roku oraz w trakcie bieżącego będą generowały przychody kumulujące się w następnych okresach sprawozdawczych."

Zarząd podtrzymuje prognozę na 2011 rok
35 mln zł - wartośc udzielonych pozyczek
3,571 mln zł -przychody netto ze sprzedaży

Zysk netto ~~ 720 000 zł

Cofam zdanie jeżeli tu się takie pojawiło odnośnie spekulacji... :)
Według mnie ekstra wyniki

Esencja raportu

"Wypracowane przez IPO SA w I kwartale 2011 roku wyniki finansowe kształtują się na wyższym poziomie niż wyniki osiągnięte przez Spółkę w analogicznym okresie 2010 roku. W okresie objętym raportem Spółka osiągnęła przychody ze sprzedaży na poziomie 1 259 270,00 zł, co w stosunku do okresu analogicznego roku 2010 oznacza wzrost o 618,7 % . Wzrost przychodów ze sprzedaży wynika z aktywnej realizacji strategii, rozwoju produktów, usług Emitenta i realizacji kampanii marketingowych i public relations w tym okresie. Spółka w I kwartale 2011 r. odnotowała zysk netto w wysokości 156 712,52 zł w stosunku do 42 561,69 zł straty netto w analogicznym okresie roku poprzedniego."

PROGNOZA
Zarząd podtrzymuje prognozy finansowe zawarte w Dokumencie Informacyjnym.
Wartości prognozowane (PLN) 2011
Przychody ze sprzedaży= 2 150 000
Zysk netto= 260 000

Mi się podoba ten fragment ...
Wartość księgowa na jedną akcję - 33,24 zł

... a nie koniecznie bo kurs pięknie się wspiera na chmurze hossy, a ta daje wsparcie
na 24,10- 24,40 zł. Jeżeli się zamknie nawet poniżej 25 zł nie będzie to oznaczało tak strasznej wróżby :).
RSI już się znalazł na pozycji wybijającego z poprzedniego dołka :).

Dziś w RDO prowadzący pozytywnie ocenili zakup Groclina choć ... z zaznaczeniem że boją się go :). Według mnie zbyt mocno stoi Groclin z AT zeby tak upaść. Chyba że powiedzą "sprawdzam" to się okaże w tym pokerze ze wszystko to był blef ...

kliknij, aby powiększyć

Kurs Groclina wciąż gra w pinponga raz opór raz wsparcie. Była dziś szansa na atak an szczyt jednak zbyt dużo osób ma chęć na krótkie zagrywki niż głębszą inwestycję i stąd ta podaż.
Przyjdzie czas że przebije opory. Jednak tacy niestabilni inwestorzy nie zepsują tej mocnej pozycji?
W pewnym momencie Ci długo terminowi też mogą stracić cierpliwość.

Być może tOfi będziesz mieć rację
choć ja to nazywam formacją petrola :).
Szpila do góry i zjazd do podstawy ...
Ale tutaj to gruby rozdaje karty. Ma być 8 zł to podbija ... chce zeby było 3,50 to jest 3,50 .
Tak dla potomności wstawiam screen zlecen na IPO

kliknij, aby powiększyć

Ps. Ma ktoś moze pamiątkowe takie zdjęcia z innych spółek ? z chęcią bym poszukał analogi.

tofi ....
poobserwuj notowania i jak masz podgląd na 5 zleceń to zrozumiesz ze tu AT nie ma nic do rzeczy ...
z dziś np.
mojeinwestycje.interia.pl/gie/...
od - 20 % do górnych wideł potem znów -10% i podjazd

Dostałem od znajomego mms z zdjęciami z sklepu w Francji

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Sieć Micromania
nie wiem jak to się u nich sprzedaje. Znalazłem tylko sprzedaż online
www.micromania.fr/vente/achat_...
Widać że coś tam się dzieje za granica :).

Dobra robota jan_niezbędny
Super zestawienie thumbright . Dzięki
(mam nadzieję że za jakiś czas zaktualizujesz ;))

a tu można obejrzeć ten wywiad
www.tvn24.pl/9223028,0,0,1,1,p...

Cytat:
Chodzi mi o to, że to komicznie wygląda, wg aktualnej ceny IPO, pakiet który posiada VTI przekracza jego aktualną kapitalizację..

Dobre :) ... thumbright
Nie przeliczałem.
Nie mam czasu teraz poczytać ale domyślam się od początku mojego zainteresowania IPO i innymi z Investcongrup że po to powstają takie spółki aby główny operant miał jakieś możliwości dokonywania operacji za pomocą innych. Nie wiem w jakim celu i jak to może działać... ale widocznie była taka potrzeba aby stworzyć Venture.
A tak jeszcze odnośnie tych wycen to na NC jest wiele spółek, których matematyka nie dotyczy :).

To trochę zawiłe
ale venture incubator należy w części do investcongrup
a jak się wejdzie w ich zasób portfela to tylko IPO :P - procent 11,46% Ipo, które posiada venture
www.investcongroup.pl/portfel-... tutaj oddzielnie i IPo ...i venture...

Nikt nie trzyma akcji dla kolekcjonerstwa a nawet kolekcjonerzy wierzą zawsze że ich zbiory kiedyś będą warte miliony. Z pewnością będą mieli kiedyś zysk. Nie orientuje się tylko kiedy będą mogli sprzedać.

Edit: chyba rozumiem trochę już lepiej też Twoje pytanie bo Venture też rośnie :).
i ktoś załadował ostatnio ich trochę. Jednak jak dla mnie za niski obrót tam mają.

Możesz rozwinąć wątek bo przynajmniej ja nie rozumiem pytania.
Investcongrup znaczy się czy będzie miało z tego zyski?...

Ktoś musi mieć w tym wszystkim cel i te zlecenia które od 2-3 zł się pojawiają popychając kurs mają ku temu cel. Identycznie na smoke było jak pojawiał się baton na K o wartości większej niż całodzienny wolumen :).
Mam nadzieję że dzięki temu wątkowi ktoś już zarobił. A jeżeli jest to spółka na którą przesiadł się kapitał z smoke to jeszcze jest sporo do zarobku ...

W moim portfelu jak na razie się dobrze sprawdza to co wybrałem.

z każdą sesją utwierdzam się w przekonaniu że to drugi SMOKE :P
(widła 8 zł nie chcą już puścić )

a tu trochę o samej firmie
Taki pseudo wywiad z Panią prezes IPO.pl ale w końcu jakieś info na temat czym się zajmują ...
www.ipo.pl/new_connect/artykul...

City z AT
Początek wzrostów ? thumbright

kliknij, aby powiększyć

Coś bardziej aktualnego
DANE FINANSOWE INVESTCONGRUP
- wartość rynkowa papierów wartościowych notowanych na rynku regulowanym GPW i NewConnect (portfel publiczny) będących własnością INVESTcon GROUP S.A.: 33,92 mln PLN,
- środki pieniężne na rachunkach INVESTcon GROUP S.A. i Inwest Consulting S.A.: 5,012 mln PLN,
- zysk z wprowadzenia akcji do publicznego obrotu: 0,175 mln PLN.

dla przypomnienia co mają w swoim portfelu
www.investcongroup.pl/portfel-...

kliknij, aby powiększyć

Warto obserwować i mieć ich spółki w portfelu. Dbają o swoich klientów i w kwietniu gdyby to tylko wiedzieć wcześniej ... Smokeshop ...Rajdy4x4 ...
a jak ktoś nie chce obserwować ich spółek to ma do wyboru zakup ich samych. Prędzej czy później te skoki na akcjach oraz nowe debiuty zostaną odzwierciedlone w ich kursie thumbright .

Kod:
mod: proszę powstrzymać się od niedwuznacznych sugestii zakupu akcji.
To czy warto czy nie warto, decyduje każdy sam.
Co jeśli pojawią się nowe czynniki ryzyka, silniejsze niż te pozytywne?

Remedis ostatnio odżył.
Spadki zostały zahamowane i wzrost na wysokim wolumenie zmienił kierunek kursu.
Remedis należy również do stajni Investcongrup czyli funduszu który wprowadzał i ma również udziały w Smokeshop.
Analizować nie ma co tutaj ale ... chyba Remedis zaliczył już dołek

kliknij, aby powiększyć

Ponieważ podane dane dotyczyły wczorajszego stanu
dziś była mała zmiana procentowa ale również chciałbym dodać co i dlaczego jest w moim portfelu.

Zacznijmy od Trzonu mojego portfela spekulacyjnego

DANE FINANSOWE INVESTCONGRUP (Smoke shop )
- wartość rynkowa papierów wartościowych notowanych na rynku regulowanym GPW i NewConnect (portfel publiczny) będących własnością INVESTcon GROUP S.A.: 33,92 mln PLN,
- środki pieniężne na rachunkach INVESTcon GROUP S.A. i Inwest Consulting S.A.: 5,012 mln PLN,
- zysk z wprowadzenia akcji do publicznego obrotu: 0,175 mln PLN.

dla przypomnienia co mają w swoim portfelu
www.investcongroup.pl/portfel-...

www.investcongroup.pl/publikac...

kliknij, aby powiększyć

A ponieważ maja
IPO, IPODS w swoim portfelu zdecydowałem podłączyć się do tego ruchu. Obserwując przez kilka dni notowania IPO zauważyłem pewne podobieństwo w postaci pojawiających większych zleceń wypychających notowania wyżej. W związku z tym posiadam akcje z średnią zakupu 4,66 zł

Ipods kupiłem po 14 zł ale widzę ze cena właśnie wraca ponownie do dna :/

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Remedis
zwany Mwtrade NC. Dołek ...wzrost wolumenu... dobra firma. Również ze stajni invescongrup. Swego czasu lider spółek z NC.

kliknij, aby powiększyć

i na koniec Groclin, który stanowi część fundamentalną mojego portfela

kliknij, aby powiększyć

Głęboka przecena spowodowana problemami firmy wydaje się już być nieaktualna. Kurs ma sporo do odrobienia a wiadomości o nowych kontraktach oraz pobudzeniu branży motoryzacyjnej dają spore szanse na odrodzenie Groclina.

Podsumowując ....
W najbliższym czasie szczególnie wydaje mi się opłacalne posiadanie IPO (mam wrażenie że tutaj będzie wysoko jak na smoke) Groclin jeszcze się rozgrzeje. Remedis będzie tez ciekawy w najbliższym czasie i trzeba czekać ;).

Przez wiele miesięcy w moim portfelu gwiazdą było CITY Interactive. Nadal pozostaje moją spółką nr 1 na wszelkie czasy. Po ostatniej sprzedaży już się szykuję do powrotu do akcjonariatu.

Czy będę aktualizował go tutaj? postaram się. Jednak potrafię dość często zmieniać w ostatnim czasie skład portfela więc po aktualizacji może okazywać się że wszystko wygląda inaczej.
Nie podam realnych kwot jakimi dysponuję ale w postaci $%.
Ok a więc zacznijmy.

Aktualny skład portfela

IPO -27 % portfela

IPODS - 6 $% portfela

Groclin - 35 % portfela

Investcon grup -3 % portfela

Remedis - 25 % portfela

+ 3% gotówka

Trzeba było pozwolić Pani sprzedać Ci ten egzemplarz, zawsze to +1 do sprzedaży x PLN do zysków i możliwy x % wzrost wartości akcji ;)[/quote]

hehe no fakt :) ale gdzie ja bym go załadował więc dodatkowo musiałbym PS 3 wziąść ...a jak bym to zrobił to by mnie zona spakowała z domu razem z tym PS 3 i Sniperem :P

W Niemczach też Sniper elegancko
www.amazon.de/gp/bestsellers/v...

Odnośnie sytuacji Optimusa ... nie spodziewałem się że tak szybko uwalą kurs. Ale tak jak pisałem zbyt dużo osób myślało że zarobi. Na giełdzie tak nie ma że wszyscy zarabiają.

Na NC AT jest mało istotne w moim przekonaniu ale doszukiwanie się podobieństw zwłaszcza gdy być może te same instytucje lub osoby "dbają" o wzrost spółki jest wskazane.
porównanie wykonałem wczoraj a dziś jak widać dalej rośnie.

kliknij, aby powiększyć

Ciekawie tez prezentują się same akcje Investconu wybijające z chorągiewki. Inwestorzy docenili ich ostatnie osiągnięcia i wysokie wzrosty spółek w których mają udziały.

Wczoraj w empiku bylem przypadkowo i Sniper PS3 już był na półce z nowościami.
Na moje pytanie czy można go kupić Pani sprzedawczyni odpowiedziała że tak i była już gotowa nabić go na kasę :).
Najlepiej obserwować listy TOP aby coś można było stwierdzić....ale tak jak pisałem wcześniej najbardziej wartościowym rynkami będzie Ameryka północna plus zachód Europy thumbright

Spółki w pewnym sensie dzielą się inwestorami od sierpnia 2010.
Możliwe że wzrosty na Optimusie pociągnął kurs CIA, które będzie już po premierze w Europie i przed kolejnymi. Jednak jest jeszcze jeden problem Optimusa. Wszyscy liczą na wzrosty i ze zarobią więc trzymają akcje do premiery a tu może być tak jak na 11 bits....
Rosło przed a po spada.
Sam Sniper w 2010 tak naprawdę do premiery nie spowodował większych ruchów kursu (mam na myśli czerwiec 2010) i dopiero wzrosty rozpoczęły się około tygodnia po premierze. Być może Optimus może zaliczyć jakąś korektę po premierze pociągając innych do sprzedaży (działania stadnego). Z mojego punktu widzenia w czerwcu to City będzie znów ulubieńcem inwestorów.
Premiera w USA ,Kanadzie to jest największy i najlepszy rynek zbytu.
Wystarczy przypomnieć sobie jak to wyglądało na PC i Xbox
polygamia.pl/Polygamia/1,10716...

Cytat:
Mniej sprzedanych PSów => mniej sprzedanych Snajperów.

Tak a ta część z tych 50 mln graczy co mają już PS3 to nie kupią Snipera. Eh? ?

www.next-gen.biz/news/playstat...

I tak rynek najlepiej wyceni długoterminowo każdą spółkę właściwie ....
Optimus jest teraz gwiazdką co robi wokół siebie szum żeby być jak najdłużej Nr 1 ...ale jak zejdzie ich przebój z listy TOP to rynek nie będzie miał litości dla Optyka. Chyba że w cudowny sposób znajdą jakiś sposób na podtrzymanie tej fali popularności. CITY ma kilka gier w produkcji więc ma więcej tutaj możliwości bycia wciąż na TOPie.
Ja widać CITY już się szykuje do zbioru drugiego plonu z Snipera
www.amazon.de/gp/bestsellers/v...

@ janus
jak masz jakiś dostęp do zagranicznych serwisów lub kontakt z graczami np z USA
zapytaj się najpierw czy słyszeli coś o witcher 2 ?

W2 jest znany głównie tylko w Polsce dzięki reklamom ...i wszelkim zabiegom marketingowym.Dobrze @666 napisałeś że rynek domaga się kolejnej fantazji pod którą mogłoby rosnąć.
Doskonałym przykładem jak premiera może być dźwignią dla kursu jest 11 bits. Rosło ... rosło ...rosło a po premierze z niewielkimi podbitkami popuściło w dół. Produkt który miał być ekstra hitem niestety chyba za wiele kasy nei przyniósł i nikt z spółki nie ujawnia tych "cudownych danych". W2 może i ogólnie zrobi 2 mln sprzedaży przez cały swój żywot ale 8 mln to zapomnij.... (chyba, że kopii w chinach)

AT wygląda bardzo ładnie ... osobiście lubię takie formacje.thumbright
Mi wyszedł zasięg wzrostu do 36 zł z trójkąta oraz 34 zł z fibo.

Odnośnie perspektyw to wszędzie pojawiają się ciekawe artykuły o branży motoryzacyjnej i jej odrodzeniu więc Groclin jest tutaj według mnie bardzo dobrym wyborem

Ja bym daleko nie szukał :) kto może sobie upodobać ich spółki.

Aktualnie szukam analogii w wzrostach ...bo AT to wiadomo że nie ma co próbować sobie.
SmokeShop jest idealnym poligonem lub szkołą w mojej opinii jako lekcja "jak to się robi :)".

Tutaj odnośnie IPO widać też powiązanie z IPODS więc należy też zwracać uwagę co u nich się dzieje. To jest trochę podobne też do Erg i BioErg. A dziś byli zajęci "rajdy 4x4" ...
robią sobie dobra reklamę Ci z funduszu :).
Dziś posiedziałem trochę w sieci i jak się tak rozpracowuje temat to wiele się rozjaśnia.
Najlepiej popatrzeć kto w których spółkach zarządza.

@ mod z góry przepraszam i przyznaję się, że dopiero teraz przez opcję "szukaj" rozpracowałem czym jest w ogóle Kronika :).

Trochę dla rozjaśnienia sytuacji.

newconnect.pb.pl/2412985,7821,...

Według mnie odpowiedzi na pytanie dlaczego rośnie ? same nasuwają się gdy się czyta takie artykuły.Shame on you

Pozwoliłem sobie założyć wątek dotyczący spółki IPO S.A.

Ogólnie jest brak jakichkolwiek informacji a większości dowiedziałem się z Stockwatcha.
Spółka w ostatnich dniach gwałtownie wzrosła.

Popyt na jej akcje pomimo wszystkiego nie słabnie. Dodatkowo jest podsycany dużymi jak na tą spółkę zleceniami na zakup.

Miałem początkowo po 2,40 mały pakiet ale oddałem po 3 zł. Byc może znajdą się osoby chętne wypowiedzieć. Z pewnością było by wskazane aby temat został założony przez jednego z moderatorów wraz z podpięciem pod monitor spółki.

... na amazon od miesiąca (czyli jeszcze przed zmianą daty) stał termin premiery 5 maja a nie 14 kwietnia. Można to nazwać przeciekiem ?

@ krewa masz 1500 wpisów wypisując a Ty non stop o tym samym. :) (bez obrazy)
Nie wiem dlaczego admin nie interweniuje. Mija się to z celem takiego forum i zaczyna przypominać forum bankiera.
Nikt z CIA nie może udzielić informacji mogących mieć strategiczne znaczenie bo KNF z chęcią zainkasuje jakiś datek. Nie wierzę w teorie spiskowe ... mające na celu manipulacje kursem. Po co by mieli ryzykować?

Dorzucam jeszcze ....odnośnie drugiego tematu
Snajper poluje na wiedźmina, czyli City Interactive i CD Projekt na wojennej ścieżce!
Media lubią wyolbrzymiać.Według mnie tutaj tylko chodzi o to że OPT przegina z tym swoim naganianiem.
Inaczej niż naganianie ostatnie newsy nie można nazwać... konferencja ... dziewczyna do playboya (to jest akurat śmieszne) ... "lider"... ogólnoświatowy producent...
Słusznie że CIA zwróciło uwagę co do faktu pozycji lidera. Gdyby nie CIA to Optyk być może byłby aktualnie po 1,70 zł. OPT zawdzięcza wzrosty i magię zarobku dzięki Sniperowi CIA.
Tylko że sytuacja wygląda inaczej. Na CIA były wzrosty po premierze a na OPT są przed. Po premierze pozostaną już tylko spadki. Kto odkupi od tego całego tłumu te wszystkie miliony akcji? ...skoro już nie będzie perspektywy na OPT.

Masz rację że CIA rosło i rośnie pod premierę. Taki urok tej branży.
11 bits stawia pierwsze kroczki.... i problem polega na tym aby nie stawiało zbyt dużych.
Stąd odniesienie do wartości przykładowych ukazanych przez froga. Zdrowe wzrosty tak. Codziennie po +40 % to już szaleństwo i zbyt duży krok. Takie cyrki to na NC codzienność.
Nie powinienem porównywać 11 bits do NICO ale tam jesienią było dużo zwolenników wręcz fanatyków naganiaczy. Dziś już ich nie słychać .
Cieszy fakt że pojawiła się na rynku taka spółka i stara się pokazać z jak najlepszej strony.... oby pokazała się z jak najlepszej strony.
Nie miałem zamiaru i nie mam zamiaru nikogo obrażać. Życzę również aby wam rosło i nikt tylko was nie zostawił na tym cienkim lodzie, który się może załamać gdy zrobicie zbyt duży krok w te zamarznięte jezioro.

Z pewnością siedzą ale poniżej 5%. We wrześniu te wszystkie akcje ktoś odebrał i nie był to jeden odbiorca zapewne :). Przy okazji korekt i tym podobnych akcji nazbierali wszyscy co chcieli. Zjazd w okolice 33zł lub jakikolwiek tego typu ruch traktowałbym jako ich okazję do kolejnego zakupu. Trzęsienie w Japonii było a na 29 zł pojawiały się batony po 10 K na K.
Fundusze rozliczają się nie z kasy, która osiągneli za sprzedaż a z wirtualnej wyceny.
Póki ludzie kasy z fundów nie wycofują nie mają potrzeby oddawania akcji.
BZWBK swego czasu w którymś z komentarzy się chwalił zyskiem na CIA (przy 32 zł)
www.makmedia.pl/faworyci-portf...

Zgodnie z ich analiza zgadzam się co do oporu na 38,30

kliknij, aby powiększyć

odnośnie ich komentarza .... do CIA
Cytat:
uwagę na wsparcie na 35,90. Ewentualne zejście poniżej tego poziomu będę odczytywał jako sygnał wyczerpania potencjału wzrostowego i zapowiedź korekty co najmniej do poziomu 33,71 zł. Nie wykluczyłbym też silniejszego ruchu korekcyjnego, który może zdołować kurs aż do 26,73zł, czyli do miejsca skąd papier zainicjował ostatnią falę wzrostową.

to żeby BZWBK się nie zdziwił. Rok temu nie wiele osób inwestowało w CIA. Jasnym jest że potencjał nie ten sam ale póki jest premiera póki nie było jakiś danych o sprzedaży na PS 3 to tylko sypanie akcjami przez nich mogłoby spowodować taką korektę.

Geko
Foreveren rośnie masz rację bo pp ... 11 bits rośnie bo premiera. Bioerg ostatnio rósł bo torebki będą ekologiczne. New connect ... ta sama branża ... wzrosty bez zarobku nawet 1 zł.

Z tego co ostatnio obserwuję notowania to NICO straciło sporo "klientów".... i przeskoczyli oni do foreveren i 11 bits. Spiralka się nakręca tam spadki tu wzrosty...
Potencjał do wzrostów na NC chyba zależy od potencjału tych drobnych stąd przypuszczam że cena 32 zł może być przebita.

Nie należy się kierować moją analizą bo szukałem w niej jakiejś analogi wzrostów. Premiera jest tutaj jedynym wabikiem. Ile tej gry zostanie sprzedane? A ile by musiało być aby cena była realna? Sam jestem ciekaw reakcji.... czy też jej braku. Traktuję to jako widowisko dydaktyczne.

Analizę robiłem ale wcale nie zmienia mojego zdania o 11 bits.....
które jest spółką o spekulacyjnym charakterze a nie zdrowym wzroście.
Widzę że 11 bits oparło sie korekcie i podbijecie sobie sami.
Identyko foreveren pompowane dla ubrania innych przez kogoś wcale nie grubego. Takimi woluemenami to byle kto z ulicy może się bawić.
Teliani x 12 i spadek tez razy 12
Skończy się pompka i zostanie wydmuszka.

To co mi się podoba w 11 bits to fakt że wydają grę i nie robią cyrku jak NICO.

Wycenę taką dość ciekawą na 11 bits podał frog już wcześniej
www.stockwatch.pl/forum/defaul...

Aktualna cena jest kosmiczna a jak będzie 32 zł czy 40 zł to też będzie kosmos
ale New connect na to pozwala aby wartość walorów była ostro przeszacowana
i nie odzwierciedlała realiów.
Prędzej czy później to runie a akcjonariusze takich spółek też.

CITY Interactive stąpa twardo a ostanie pół roku zbudowało solidny fundament do dalszych wzrostów. W tym jest DUŻA różnica.

Fajnie nasz kolega bax na innym forum napisał
i pozwolę sobie wkleić jego wypowiedź

Cytat:

Autor: ~bax , 2011-03-28 23:39
A tutaj: www.games101.com.au/product_in...
czyli w Australii Sniper na PS3 dostępny będzie od 14 kwietnia... Ktoś ma linka do sklepu w Australii ze sprzedażą 31 marca?

Z porównania zapowiedzi gier typu 'fps' w Australii widać, że tylko dwie gry będą tańsze od Snipera, a 12 jest droższych (następne o ok. 10 i ok. 30 dolarów). Link: www.shoppingsquare.com.au/c_64...

Przy okazji dla tych, co porównują S:GW na Xbox 360 z wersją na PS3:
EXCLUSIVE FOR PS3: Fully upgraded game play and graphics, exclusive single player missions for PS3 owners, bonus multiplayer maps, exclusive new multiplayer modes (including Capture the Flag and Hard Core difficulty mode,) exclusive new sniper rifles (including the L96 and the M200 Intervention,) and bonus single-player challenge (additional mission with Hard Core mode to challenge the very best players.)

Ja bym widział S:GW na PS3 jako Snipera wersja 1.5 (z pewną przesadą ze względu na engine) wydaną na pół roku przed wersją 2.0. Sprzedaż może być zatem nieco lepsza niż wersji 1.0.

i tutaj jak najbardziej uważam że Sniper na PS 3 to takie wydanie Sniper 1.5 thumbright

od siebie dorzucam według mnie pozytywną ocenę dzisiejszej sytuacji z punktu widzenia AT

kliknij, aby powiększyć

Realizowania zysków tutaj to nie ma... ale
końcówka brzydka ... :/ z przełamaniem tego trendu wzrostowego (na godzinowym)
Zawiodłem się a może to taka zmyłka ...
Najlepszy wzrost jaki bym chciał widzieć to 1-3 % dziennie z max 6-7 %
takie wzrosty są najlepsze bo pod DT nie kombinują ...a spólka stabilnie sie podnosi
taki lipiec 2010 według mnie byłby najlepszy.
Jednak widzę że czeka nas trochę problemów. Być może trend boczny a być może korekta
z wsparciami 34,80 ->34,20-> 33,70-> 33,20 .

Mam nadzieję że jutrzejsza sesja będzie przystankiem przed dalsza drogą. W sumie paliwo jest do wzrostów i to do końca kwietnia minimum. Czasu do premiery jeszcze też zostało i idąc przykładem czerwiec - lipiec 2010 tam dopiero po premierze zaczęło rosnąć .

AT to dla mnie zawsze pomocne narzędzie .
Przebite maximum na pięknej świeczce o dużym wolumenie ...
BRAWO na to czekałem PÓŁ ROKU :)

Dziś jest już według mnie przesądzone

1) przebiliśmy maxima i zamknęliśmy się najwyżej w historii nie o jakieś tam 10 gr tylko od 32,95 do 34,60 to jest duża różnica ....na wolumenie 214 tys akcji co jest znaczącą świecą pośród innych szarych dni

2) zbliża się premiera na PS 3 i w związku z tym fundusze inne grubasy pakujące przy każdej możliwej okazji akcje w promocji stwierdziły że więcej to już nie da rady.
Została podjęta zorganizowana akcja na wszystkich
-serwisach ...
-blogach....
-biuletynach ...
-artykułach ...
uświadamiająca w końcu tłum o tym że CITY jest warte więcej (co jest prawdą).

Mamy trzy możliwości oszacowania zasiegów wzrostów
i w pewnym sensie pokrywają się ze sobą
- I -
rysując mega trend o którym kiedys wspomniałem średnia wzrostów (10 kwietnia wypada 41,50)
rysując taki klin mega wzrostowy również pojawia się ograniczenie w postaci 41- 42 zł
- II -
Poziomy Fibo
161 % -daje opór na 40 zł
261 % daje -50 zł : D
- III -
teoria flizanki
zasięg wzrostu od dna spodka do szczytu
w tym przypadku pewne +12,50 oraz po cieniach (maximach i minimach około 15 zł) = 50 zł

Chyba należy się wpis dla CIA w związku z tym że dziś atak na szczyt może być udany.
czemu tak sądzę ?....

42 min a wolumen 63 tys akcji = 4.2 mln
do końca dnia w taki tempie wzrostu to będzie około 200 tys akcji.

początek dnia +3,43% koniec + 15 % ? thumbright

Ostatnio zainteresował mnie cognor
bo aktualnie rysuje się formacja chorągiewki (a tą formację lubię)
analiza jest z przed 2 dni

kliknij, aby powiększyć

i wczoraj była pierwsza próba ataku ale formacja pozostaje aktualnie w grze ...

to mnie nie zrozumiałeś scarry ...

Owszem firma musi mieć jakiś majątek ale nie można jej porównywać do innych typowych firm produkcyjnych (budowlanka, chemia, produkcja ). Należy przyjmować poziomy dla innych z branży. I nie z firm w Polsce tylko już ogólnoświatowych... bo taką stała się CITY.

kiedyś temat ceny do wartości księgowej był drążony tutaj i nie chce powtarzać się ...
ale
ta branża to nie jest typowa produkcja, która potrzebuje nieruchomości,środków trwałych, materiałów produkcyjnych ...itd więc tutaj na tym wskaźniku nie będziesz miał odniesienia.
Analitykom rekomendującym cenę 37 zł lub analizującym CIA w wielu ostatnio pojawiających się publikacjach nie przeszkadza C/WK
Porównaj zachodnich producentów gier do CIA to zobaczysz różnicę i że do wyceny jeszcze sporo % brakuje.

fantomas napisał(a):
Możliwości studiów też są różne. W CI pracuje 120 osób, jest 5 studiów i tymi siłami chcą robić kilka gier na raz, przy dwie z nich to premium [przynajmniej w zamierzeniach]. Średnio to widzę.

Na wątku NICO akurat trafiłem na ten artykuł Czy Nico stanie sie Polskim powodem do dumy ?

Co mnie zainteresowało ?
...że potwierdza się fakt iż siły w obsadzie CITY rosną dość mocno.

szczególnie ostatnie zdanie
"Żeby tylko City nie przejęło im całych kadr..." <- podlinkowane słowa żeby......city....przejęło.....całych
do portfolio byłych pracowników NICO zatrudnionych już w CITY.
:)
Polecam też poszperać głębiej np. na blog Damiana Stempniewskiego ...fajne grafiki i chyba robione na nowym silniku ;)?

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 25 maja 2025 21:36:53
Liczba wpisów: 245
[0,06% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,301 sek.

cvyzxmsn
tynbtija
kdlewzeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 567,19 zł +382,84% 96 567,19 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pkdwejtv
kxsysmpg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat