Prawda, ale jeśli ich produkt dostaje nagrodę to można się spodziewać, że jest to innowacyjny produkt i będzie spory popyt na niego, co w konsekwencji zwiększa przychody. Wrzucając informację o nagrodzie miałem właśnie na celu pokazanie tej możliwej zależności. Wracając do pelletu. "Jeśli chodzi o cabriopellet, to dobrze rozumujesz. Chcą sprzedawać linie do produkcji i sami go produkować." Widzę małą nieścisłość. Z informacji prasowych wynika, że chcą sprzedawać linie do produkcji pelletu (słoma), a sami będą sprzedawać carbiopellet (słoma + miał węglowy + chyba jeszcze 3 składnik). Mam nadzieję, że niczego nie mylę
|
|
Właśnie się okazało że ta "nic nie wnosząca informacja PR'owa" jest w tym roku warta 15 mln,a w kolejnych może być warta wielokrotnie więcej. Źródło: www.makmedia.pl/nie-chcemy-cze...ZUK ma zamiar produkować instalacje do produkcji pelletu i jednocześnie sprzedawać własny produkt - carbiopellet? Dobrze rozumuję? Kod:[mod: co nie zmienia faktu że wątek społki nie jest agregatorem treści i komunikatów lecz omówień i wymiany pogladów dotyczących tych informacji; jezeli podaje sie jakieś informacje z ogólnodostępnych źródeł to ze swoim omówieniem]
|
|
Kolejne info dotyczące znaczącej umowy. "Zarząd Spółki Zakłady Urządzeń Kotłowych "Stąporków" S.A. informuje że w okresie od 29.04.2011 r. do 07.07.2011 r. otrzymała kolejne zamówienia na dostawę płyt szalunkowych od niemieckiej spółki Harsco Infrastructute Services GmbH. Łączna wartość otrzymanych w tym okresie zamówień wynosi 1.058.565 EUR co stanowi ok. 4.128.403 zł. Termin realizacji zamówień sukcesywnie do 31.08.2011 r. Zamówienia nie są zamówieniami uzależnionymi od spełnienia warunków oraz nie zawarto w nich postanowień dotyczących kar umownych." www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...I jeszcze taka ciekawostka z oficjalnej strony Spółki. Podczas XVIII Wiosennego Spotkania Ciepłowników ZUK dostał nagrodę za swój najnowszy produkt "Filtrobicyklon” w konkursie o Klucz Sukcesu dla innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie ochrony środowiska. www.zuk.com.pl/aktualnosci/nag...Kod:mod: proszę nie wrzucać na wątek komunikatów ESPI i informacji PR'owych, niewiele wnoszą, a nawet nic
|
|
Choćby stąd www.stockwatch.pl/gpw/staporko...Trochę niepokoi mnie fakt, że zdecydowana większość znaczących kontraktów związana jest z jedną firmą (Harsco). Bardziej bezpieczna sytuacja byłaby gdyby portfel ważnych kontrahentów byłby bardziej zróżnicowany. Może w przyszłości tak się stanie Przypominam, że za tydzień publikowany jest raport za 1q.
|
|
Dzisiejszy artykuł z Parkietu dotyczący ZUKa. www.parkiet.com/artykul/103973...W sumie nic nowego się z tego artykułu nie dowiedziałem, no może po za informacją, że jest możliwa wypłata dywidendy za 2011 rok.
|
|
Masa napisał(a):A ja właśnie trochę się tego obawiam. Bo skoro sprzedali ponad 8% ogólnej liczby akcji i to z dyskontem do obecnej ceny rynkowej to teraz wszystko zależy czy nowy posiadacz będzie chciał te akcje wywalić i od razu zarobić czy ma inne plany. Cieszę się jedynie że zrobili to poza rynkiem sesyjnym bo faktycznie jak piszesz wkm3 zaszkodziło by to nam drobnym. Myślę, że ta wypowiedź zawarta w depesze z dnia 24.03.2011 może wyjaśnić Twoje wątpliwości "Dodał (L. Pasturczak), że inwestor zamierza na dłużej zostać akcjonariuszem firmy. Jednocześnie zapewnił (L. Pasturczak), że nie ma planów dalszej sprzedaży akcji ZUK Stąporków." W kontekście tej wypowiedzi tym bardziej ciekawi mnie kto sprzedawał/kupował Stąporkowa w pakietówkach w dniu 5,7,8 kwietnia i dlaczego jednego dnia były sprzedane po cenie 14,20 zł a następnego już po 21 zł Co prawda były to dość skromne pakiety, ale zawsze to jakiś ruch na spółce. Osobiście uważam, że w obecnej sytuacji wejście funduszu jest raczej bardzo mało prawdopodobne, ale chętnie chciałbym się pomylić
|
|
Mamy oficjalne info dotyczące ww transakcji pakietowej. Wiecie może do kiedy musi pojawić się informacja dotycząca nowego wykazu akcjonariuszy posiadających co najmniej 5%?
|
|
Wynika nam, że aktualnie ZUCZEK realizuje 3 znaczące umowy na kwotę ponad 14 mln zł: - dostawa i montaż urządzeń instalacji odpylania w Elkem Thamshaven - 5,5 mln zł - dostawę systemów szalunkowych dla spółki Harsco Infrastructute Services GmbH - 5,3 mln zł - dostawa i montaż urządzeń instalacji odpylania w LKAB Narwik - 3,3 mln zł.
|
|
|
|
Volkswagen AG zamierza powierzyć Oddziałowi Maflow dostawy instalacji do klimatyzacji do nowej platformy samochodów Grupy Volkswagen tzw. "A entry" Boryszew SA oddział Maflow w Tychach otrzymał z Volkswagen AG informację o planowanym powierzeniu jej dostaw instalacji do klimatyzacji do nowej platformy samochodów Grupy Volkswagen tzw. "A entry". Produkcja nowej platformy i dostawy rozpoczną się w 2012 roku i będą trwały przynajmniej do 2016 roku. Platforma ta obejmuje jedne z najbardziej popularnych i najmniejszych modeli aut Grupy Volkswagen, czyli min. Skoda Fabia i Seat Ibiza. Wartość zamówień może wynieść między 4,8 a 8 mln EUR, czyli od 24 do 40 mln EUR w ciągu trwania kontraktu, a formalne zawarcie kontraktu zostanie dokonane w ciągu najbliższych tygodni. Nominacja do tak znaczącej gamy modeli Grupy VW potwierdza dotychczasowe zaufanie, jakim cieszy się Maflow i Boryszew SA oraz zdolność do konkurowania jakością i ceną w wymagającym środowisku dostawców do przemysłu automotive. Źródło: www.ir.boryszew.com.pl/wiadomo...
|
|
manitou: 47,30
|
|