nie wykupili serii krs0316. Jak dotąd kasy za nominał i odsetek brak.
|
|
Temat:
ORBIS
Masz rację Teresa na wyniki jeszcze czekamy... orbis to spółka zapomniana i fundamentalnie stabilna, jak na razie mocno wywalana... technicy pewnie powiedzą, że spadek zatrzymał się na szczycie z 2003 roku i mamy dwie możliwości  albo ubije dno i nastąpi wybicie albo zniesie całą falę wzrostową i spadnie w okolice 24zł. osobiście nie oczekuję pesymistycznego scenariusza ale kto wie..przyczyn fundamentalnych ostatnich zachowań kursu będziemy mogli poszukać w najbliższych dniach w raporcie okresowym... jak na razie wiemy tyle: 19-01-2010, ostatnia aktualizacja 19-01-2010 18:27 Grupa kapitałowa spółki hotelarskiej Orbis miała w okresie styczeń-grudzień 2009 roku przychody na poziomie 1.008,2 mln zł. "Dane te będą podlegały weryfikacji w ramach sporządzania okresowego raportu finansowego za 4 kwartał 2009 r." - czytamy w komunikacie. Narastająco w I-III kw. 2009 roku spółka miała 2,89 mln zł skonsolidowanej straty netto wobec 41,80 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 787,28 mln zł wobec 906,11 mln zł. isb Lekki powiew optymizmu? zobaczymy. Znam branżę wyłącznie jako klient, szczegółów funkcjonowania dokładnie nie znam. Natomiast jedno rzuca się w oczy... dla osób zainteresowanych spółkami związanymi z EURO 2012 to pozycja obowiązkowa.. w końcu impreza coraz bliżej, a na giełdzie największy operator hotelowy...zapomniany :) media powinny zacząć w końcu szumieć... przyszłoćś pokaże..
|
|
Temat:
JAGO
z tego co pamiętam na cst zatwierdzili połączenie na początku roku a dwa miesiące później jakiś spryciacha z knf doczepił sie o nie dotrzymanie terminu złożenia wniosku...w rezultacie kurs wisiał dwa tygodnie
|
|
Temat:
JAGO
i pieniędzy..
|
|
Temat:
JAGO
Cytat:cytat: joker Zawsze są dwie możliwości ;) Obecnie dokumenty są w KNF, strasznie się przeciąga ale na tym etapie nie będzie problemów i sądzę że 2 września zatwierdza memorandum. Następnie pozostaje sąd, ale to już się wiążę z zawieszeniem notowań Stormmu. 11 września upływa 6 miesięcy od podjęcia uchwał połączeniowych i wydawać by się mogło że również upływają jakieś terminy. Jednak z informacji jakie podało SII na stronie: forum.sii.org.pl/index.php?sho...Dopiero nie złożenie wniosku do sądu 6 miesięcy po zatwierdzeniu memorandum niosłoby za sobą konsekwencję. Dzielę się swoimi przemyśleniami ponieważ też do końca nie jestem przekonany czy nie popełniam błędu. Dlatego czekam na Wasze spostrzeżenia ;) no nie wiem...  nasze KNF kapryśne ostatnio troche...i niemrawe.. przypomnij sobie co było z centrostalem gdańsk. niby wszystko było ok...a kosztowało inwestorów wiele nerwów i czasu
|
|
Temat:
GOBARTO
carringtontomas napisał(a):JAG napisał(a):Pozwólcie zyskom rosnąć  . Sprzedam jak pojawi 5 na początku aż tak wielkim optymista jesteś?? tu chyba nie chodzi o optymizm. mała retrospekcja do 2003 roku i widzimy co zrobili niektórzy domniemani bankruci...:) generalnie inwestor stosujący dywesyfikację i zapatrujący się na swoje inwestycje długoterminowo...może na 10 spółek zainwestować w jedną czy dwie spółki skazane przez opinię i media na upadłość. zbankrutuje? trudno. nie- za parę lat zyski policzymy w setkach procent...jak wytrzymamy
|
|
Temat:
KROSNO
chyba powoli kończy się zabawa na spółce....fundusze sprzedały....a drobni inwestorzy zostali jak czytam z akcjami po 80 gr. kupionymi na odbiciu... przykre ale tak bywa ze spółkami obciążonymi syndromem toory.  zastanawiam się jeszcze jakie informacje mogą napłynąć ze spółki w najbliższym czasie i nie wydaje mi się aby były dobre... mam przeczucie że krosno posiada opcje na waluty i to będzie gwoździem do trumny...jak jest naprawdę zobaczymy.
|
|
Temat:
KROSNO
hmmm... nie przesadzałbym z entuzjazmem.... trzeba zwrócić uwagę na sytuację spółki...rok temu śmiałem się że będę kupował po 10 gr.. teraz zrobiłbym to wyłącznie w imię lokalnego patryiotyzmu :brave:
trzeba pamiętać że spółka jest ogromnie, ogromnie!! zadłużona. Wskaźniki nie odzwierciedlają faktycznej sytuacji....masowe zwolnienia, zaległości w wypłatach 2 mies., PGNIG pieniędzy za gaz nie widział jeszcze dłużej...jedyna szansa to sprzedać wszystko i pod logo krosna sprzedawać szkło z Chin :)
dla mnie spółka od kilku miesięcy przekreślona...
|
|
Qumak-Sekom :)
|
|
Temat:
JWCONSTR
Witam, pierwszy raz na tym forum :)
Zgadzam się, JW zaczyna wyglądać coraz atrakcyjniej.. jeśli ktoś się orientuje w sytuacji na rynku warszawskim to jedynie JW i DOMDEV coś więcej sprzedaje...
jednakże popularność deweloperki na dzisiejszym rynku możemy schować pod wycieraczkę, a spółki takie jak JW, z większościowym akcjonaruszem (nazywam je rodzinnymi) dodatkowo zaniża ich wartość...(np. variant)
zawsze można się przyglądać :)
|
|