63,05
|
|
Temat:
SYGNITY
NWZA zagłosowało za przyłączeniem Polsotu i STechu do Sygnity. KlikW takim razie w Grupie "pozostały" tylko Sygnity i Max.
|
|
Temat:
SYGNITY
Zgadza się, przychody nie są duże. Z drugiej strony nikt nie bierze kredytu, jeśli nie zamierza z niego korzystać. Banki przed udzieleniem takiej pożyczki mają obowiązek sprawdzić kondycję oraz perspektywy firmy. Jeśli dwa banki są w stanie (bądź co bądź w nadal trudnym dla nich okresie) udzielić kredytu na 30 mln zł to nie robią tego bez gruntownej analizy.
Koszty zmalały nie tylko z powodu zwalniania ludzi, ale również ograniczając inne rzeczy. "Nowy zarząd" robi "nowe" porządki poczynając od zamykania nierentownych projektów a kończąc na konsolidacji grupy. Wiem, ze jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jednak patrząc na zmiany wewnątrz firmy + nowe kontrakty (chociażby ten z ZUS na budowę portalu) można się spodziewać w przyszłości korzystniejszych wyników finansowych niż te z ostatnich lat.
Nie da się w ciągu kilku miesięcy nadrobić strat i naprawiać błędów popełnianych przez lata. Ale może się da wyprowadzić firmę na prostą a raczej "nad kreskę" - to pokaże raport marcowy i majowy. Przypominam, że właśnie mija rok od objęcia przez N. Biedrzyckiego sterów w tej firmie. Więc po najbliższym raporcie możemy zacząć podsumowywać rządy prezesa.
|
|
Temat:
SYGNITY
Umowa kredytowa Deutsche Bank PBC S.A LINKTo już druga, po ING umowa kredytowa na 30 mln. Czyżby mozolne i powolne odrabianie strat? Niedługo (21.03) ogłoszenie wyników za 2010 rok. Coś mi mówi że niebawem kurs podskoczy :)
|
|
Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
SYGNITY
Sygnity dostało kredyt od ING na 30 mln - na realizację Planu Rozwoju Grupy na lata 2010-2012. Chodzi tu o wprowadzenie nowych modeli obsługi klientów, rozszerzenie portfolio produktów i usług oraz utworzenie nowego pionu małych i średnich przedsiębiorstw (SMB)
|
|
a ja dam 48,12
|
|