Jest kasa za nominał.
|
|
witam, Czy otrzymaliście środki za wykup ADM0415? Ja dostałem tylko za kupon, a w moim DM dowiedziałem się że otrzymali informację z KDPW że spółka nie przesłała środków na wykup.
|
|
Tak, ja wczoraj dostałem na mój rachunek - DI Xelion
|
|
sasky napisał(a):Cytat:Mam pytanie do ekspertów z serwisu StockWatch, dlaczego w tym momencie nie podpowiedzą jak powinni zachować sie właściciele obligacji i co powinni zrobic żeby odzyskać swoje pieniądze. Zawsze chętnie informowali o nowych emisjach a teraz cisza. @czarnyslawek - masakra, typowy pieniacz i maruder. Postawa typu "żądam żeby mi powiedzieli, co mam zrobić i chcę mieć to na tacy" (najlepiej złotej). Heloł... czy ktoś Ciebie zmuszał do inwestowania w papiery Ganta? Doskonale wiesz, że to Twoja własna, autonomiczna decyzja. W sumie to nawet zabawne, dzieci zachowują się podobnie: "mamo, to nie moja wina, że dostałem pałę z klasówki, to nauczyciel się uwziął, albo pytania były tak ułożone żebym nie zaliczył" czyli wszyscy winni tylko nie ja. Ech.. czasami nie mogę spokojnie przejść obok takich wpisów. Póki co wiadomo, że są dwa miesiące na zgłaszanie wierzytelności. Polecam lekturę: www.stockwatch.pl/wiadomosci/o... Z całym szacunkiem gdzie w mojej wypowiedzi użyłem słów: żądam, taca czy złota taca? Nie wiem również po co te wycieczki osobiste? Zwróciłem tylko uwagę na fakt że prawie każdy wątek rozpoczyna się od opisu instrumentu przez zespół StockWatch-a, natomiast w chwilach trudnych nie ma takiego wsparcia i nie dotyczy to tylko sytuacji Ganta. Jest wiele sprzecznych informacji na forum a takie usystematyzowanie tematu by pomogło. Choćby tak jak tutaj: obligacje.pl/news/2272/krotki-...BTW, pieniaczem nie jestem i nie żałuje decyzji dotyczącej inwestycji w Ganta więc nikogo nie obwiniam.
|
|
Mam pytanie do ekspertów z serwisu StockWatch, dlaczego w tym momencie nie podpowiedzą jak powinni zachować sie właściciele obligacji i co powinni zrobic żeby odzyskać swoje pieniądze. Zawsze chętnie informowali o nowych emisjach a teraz cisza.
|
|
Sprawa się wyjaśniła drugi DM oddał kwotę pobraną na poczet podatku. Otrzymałem informację że muszę sam rozliczyć podatek na zasadach ogólnych.
|
|
W moim przypadku jeden Dm pobrał podatek drugi nie. Zadałem pytanie czekam na odpowiedź
|
|
Moim zdaniem to zależy od biura. W jednym mam kasę nie mam papierów a w drugim mam papiery nie mam kasy. W takich sytuacjach widać które biuro jest najlepsze:)
|
|
Właśnie została zaksięgowana kwota za nominał plus odsetki ustawowe. :)
|
|
|
|
Obligacje MVP0613 wykupione. Na rachunku zaksięgowana kasa za nominał, odsetki plus premia 6%. Pozdrawiam
|
|
Odsetki zaksiegowane w DI Xelion. Pozdrawia
|
|
Z mojego biura maklerskiego. No to dzwonię jeszcze raz bo teraz jestem skolowany po Twojej informacji. Możesz zdradzić jakie biuro.
I wszystko jasne, odsetki są a komunikat dotyczy braku środków na wykup. Więc jest postęp bo na wcześniejsza serie nie mieli nawet na odsetki.
|
|
Informacja z ostatniej chwili, KDPW otrzymał pismo od Ganta ze dzisiaj nie przekaże środków na wykup i odsetki. Historia się powtórzyła. Zaczyna być bardzo ciekawie.
|
|
Już się kontaktowalem. Pani poprosiła o numer telefonu i liczbę obligacji. Następnie poinformowała ze dzisiaj będzie się kontaktował pełnomocnik zarządu.
|
|
To wszystko jasne. Dzwonienie do KDPW który potwierdził ze środki nie zostały przesłane przez spółkę na wykup obligacji. Kontakt z Miraculum tez bez rezultatu. Poprosili o przesłanie zapytania w sprawie. Drugi dzień i druga spółka nie płaci swoich zobowiązań. A na rynku jakaś dziwna cisza w tych sprawach.
|
|
Dla zainteresowanych odsetki już są. Kupony na chwile obecna brak.
|
|
Na odsetki jeszcze dzisiaj mieli #:)
|
|
Chodzi o odsetki dla obligacji GNT0314 a nie GNT0313. Więc jeżeli nie ma kasy na odsetki około 1M to czy bedzie 26M na wykup GNT0313?
|
|
wesoly_piotrus napisał(a): Uchwała dotyczy "rozliczeń transakcji zawarych w obrocie zorganizowanym...". Wykup obligacji i wypłata odsetek to zdarzenie korporacyjne i takie rozliczenia są "obsługiwane" przez KDPW w piątek 29 marca. Inne zdarzenia korporacyjne to: - wypłaty dywidend w gotówce i w akcjach, - informowanie o Walnych Zgromadzeniach i pośrednictwo w wykonaniu prawa głosu, - wykonanie praw poboru akcji nowej emisji, - wypłaty odsetek od obligacji i certyfikatów strukturyzowanych, - wykupy obligacji i certyfikatów strukturyzowanych, - splity, zmiany wartości nominalnej Jeżeli Gant nie będzie miał wpadki to kasa powinna być 29 marca.
|
|
Witam, 29 nie jest dniem sesyjnym ale jest dniem rozliczeniowym w KDPW i tego dnia powinny być wypłacone odsetki i wykup obligacji.
|
|
Rachunek w Domu Inwestycyjnym Xelion. Pozdrawiam
|
|
Na moim rachunku obligacje już zaksięgowane. Notowania od jutra.
Pozdrawiam
|
|
Dla zainteresowanych. Otrzymałem potwierdzenie, więc wszystko ok.
|
|
Ponownie dzowniłem. Już zaczyna mnie to denerwować. Oczywiście pan. Arkadiusz zapewniał że dzisiaj otrzymamy informację. Trzymam rękę na pulsie, jak otrzymam potwierdzenie podzielę się z Wami informacją. Jeżeli nie będę dzwonił jeszcze raz.
|
|
Witam, Właśnie rozmawiałem z p. Arkadiusz Szady i potwierdził że oferta została zakończona wczoraj (zgodnie z Aneksem). Dzisiaj otrzymamy informację na temat liczby objetych obligacji. Informacja na temat zakończenia oferty pojawi się również na stronie spółki LST
|
|
Wczoraj rzutem na taśmę zapisałem się.
Niestety dzisiejszy komunikat jest mocno zastanawiający.
Co do notowania na Catalyst w dzisiejszym aneksie znalazł się dodatkowy zapis do warunków emisji pkt 4.9.1
„Każdy obligatariusz może poprzez pisemne zawiadomienie złożone Emitentowi, żądać wykupu posiadanych przez Obliatariusza obligacji w przypadku, gdy Obligacje nie zostaną zarejestrowane w KDPW w terminie dwóch miesięcy od Daty Emisji lub nie będą przedmiotem obrotu w ASO w terminie sześciu miesięcy od Daty Emisji.”
Nic tylko obserwować
|
|