|
|
Dokładnie o to mi chodziło. Dziękuję za wyjaśnienie.
|
|
Witam
Mam pytanie odnośnie kalkulatora. W jaki sposób wyliczana jest rentowność bieżąca, w stosunku do ceny czystej czy brudnej? Czy YTM obliczane jest przy założeniu płaskiej krzywej dochodowości? Swoją drogą przydałaby się jakaś instrukcja obsługi tego kalkulatora.
Pozdr.
|
|
Kto tu nie umie czytać ze zrozumieniem?: "Dopuszczamy także możliwość emisji niskooprocentowanych obligacji, które obecnie są szczególnie popularną formą pozyskiwania finansowania na realizację planowanych inwestycji"
|
|
Ja ze swojej strony mogę polecić egzamin próbny organizowany przez PERK. Wziąłem w nim udział w październiku zeszłego roku przygotowując się do egzaminu na mpw. Muszę przyznać, że osoby układające ten egzamin się postarały i wyszedł on im dosyć trudny i go nie zaliczyłem. Wyszło mi to jednak na dobre, bo przez ostatni tydzień zdążyłem jeszcze powtórzyć i nadrobić to, co sprawiło mi na OEPie największe problemy i ten właściwy egzamin zaliczyłem bez większych problemów:) Polecam i pozdrawiam Piotr Wiesiołek mpw, nr lic. 2643
|
|
Korzystałem z tego kursu i mogę potwierdzić, że pytania rzeczywiście przygotowane są bardzo szczegółowo i pokrywają wszystkie ważne informacje z ustaw. Mnie bardzo pomógł w przygotowaniach do egzaminu, zresztą zdanego:). Gorąco polecam wszystkim przygotowującym się do egzaminu na maklera:)
|
|