jgasowski napisał(a):Dostałem umowę ugody, podpisałem, otrzymałem pierwszą ratę z odsetkami zgodnie z harmonogramem zaproponowanym przez spółkę i zaakceptowanym przeze mnie. Jak spłacą całość, to mam przesłać spółce pisemko, że nie mam wobec nich żadnych roszczeń.
a jak to odbyło się dokładnie?
1/zapytałeś ANTI a w odpowiedzi poprosili Cię o dane: Adres zameldowania, numer rachunku pap wartościowych, ilość szt. obligacji i biuro maklerskie
2/ i co dalej? nie boisz się że za jakiś czas Twój adres zamieszkania wycieknie niechcący oczywiście i przyjadą do Ciebie napakowane chłopaki - bo po to jest KDPW by czuć się bezpieczniej
3/czy dostałeś wartość nominalną plus odsetki?
mi na pytanie:
jeśli podam swoje dane to w jakim terminie otrzymam zaległość w tytułu wykupu obligacji? jaka jest procedura?odpowiedzieli:
Uwzględnimy Pana przy najbliższej transzy spłaty naszego zadłużenia obligacyjnegopo czy ja:
jaki jest planowany termin najbliższej transzy spłaty zadłużenia obligacyjnego?i ANTI:
Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie tego określićnastępnie kilka razy taka sama odpowiedź na pytanie o termin i ciągle nalegają o podanie danych
po co? oto odpowiedź:
"wprowadzamy dane do arkusza "Obligatariusze",
przekazujemy do KDPW informacje o rozksięgowaniu obligacji na biura maklerskie,
oraz do biur - informacje na rachunki papierów wartościowych
jeśli nie mamy poszczególnych danych Obligatariuszy - nie możemy przekazać info do KDPW"
lub
"Emitent przekazuje do KDPW oraz Biur Maklerskich informacje potrzebne do rozliczenia spłat obligacji Obligatariuszom"