PARTNER SERWISU
pumtmgga
czeko

czeko

Ostatnie 10 wpisów
Czy którys z bardziej doświadczonych uzytkowników może obszerniej wytłumaczyc, ile w sumie może potrwać scalanie akcji? Na 28 kwietnia zwołane będzie Walne Zgromadzenie, od tego momentu licząc ile może potrwać proces scalania - 1 tydz., 1 mies. lub dłużej ?

Witam all of you i z dumą moge stwierdzić iż założony przeze mnie wątek przetrwał do dziś - co jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem.

Ale przetrwał nie dlatego że jego wyznawcy przetrwali tylko dlatego że to dobra spółka i jak "ktoś" i "kiedyś" powiedział - KOV juz wydobywa a OIL ciągle wydobywac zamierza !

Także tych 2-óch spółek porównywać się nie powinno. Ale wyobraźmy sobie taką sytuację że jednak OIL natrafia niespodziewanie na złoża ropy i to całkiem spore - wszystkim niedowiarkom ponownie otwierają się umysły i nie zamykają usta...
Może doczekamy takiej sytuacji, cudu, przypadku ale zdarzy się to w .... pewnie sie nie zdarzy :)

Jedno jest pewne, za kilka (6-7) lat spółka będzie warta kilka jesli nie kilkanascie razy więcej niż obecnie. Czy nie warto w związku z tym było by zamrozić sobie kilkutysięczny kapitał na okres 6 lat? A potem spijać piankę na Teneryfie :/ Tak tak... bardzo odległe ale jakże przyjemne marzenie. Cóż ktoś kiedyś wspomni sobie, jak to często robimy ze spóźnionymi zakupami akcji spółek które nagle wystrzeliły w górę, że mogłem zostac szejkiem, a zostałem "szejkiem' z McDonald'u.

Jak coś mi jeszcze ślina na język przyniesie to oczywiście nie omieszkam zanotowac na forum w kozetce :)

P.S. Jeszcze nie sprzedałem i nie zamierzam ... narazie :P

"Weszła w życie akcyza na węgiel i koks

Z początkiem roku weszła w życie akcyza na węgiel i koks do celów opałowych. Jej wysokość zależy od wartości opałowej; średnio jest to – jak wyliczają eksperci - ok. 30 zł na tonie. Zwolniony jest m.in. węgiel do produkcji prądu oraz dla gospodarstw domowych(...)"

Źródło: www.pb.pl

Głównym i bardzo niepotrzebnym problemem będzie tu cała biurokracja, którą nawet małe firmy będą musiały wdrożyć w swój wewnętrzny proces zarządzania, pomimo iż podatek będzie wynosił np 6zł jak napisano w artykule :///

Oczywiście niektórzy będą zwolnieni z płacenia tego podatku, czy JSW też??

Jak to się ma do spółki, ponieważ narazie kurs bardzo ładnie rośnie ?!?!?

Mam pytanie natury czysto technicznej

---> Czy po dotarciu ceny akcji do 100zł/szt. na zamknięciu możemy śmiało mówić o odbiciu i zmianie trendu?? Jeśli nie to ewentualnie kiedy możemy powiedzieć że trend znowu jest wzrostowy, jaki poziom będzie musiał przebić kurs akcji ??

(...) oczywiście patrząc pod kątem samego AT - proszę o wypowiedź specjalisty.

Kolejna pozytywna informacja, oprócz wzrostu ceny węgla koksowego :]]

Cytat:
Analitycy: akcje JSW dużo więcej warte, niż obecnie
wnp.pl (Dariusz Ciepiela) - 10-08-2011 05:21

Cztery banki: J. P. Morgan, Goldman Sachs, Espirito Santo oraz Raiffeisen Centrobank wydały pozytywne rekomendacje dla akcji Jastrzębskiej Spółki Węglowej. Zdaniem tych banków akcje JSW są dużo więcej warte, niż są obecnie wyceniane.
Bank Goldman Sachs wydał JSW rekomendację „neutralnie” z ceną docelową 147 zł, a więc o 11 zł. wyższą od ceny emisyjnej.

Rekomendację „neutralnie” wydał także J. P. Morgan, z tą różnicą, że cenę docelową określił na 136 zł – czyli tyle, ile wynosiła cena emisyjna.
(...)Tak znaczące spadki cen akcji JSW są w dużej mierze wynikiem trudnej sytuacji na warszawskiej giełdzie i dużych spadków wycen większości spółek i głównych indeksów.

gornictwo.wnp.pl/analitycy-akc...

Cytat:
JSW ma wyłączność negocjacyjną na koksownię Victoria
kbac 09-08-2011, ostatnia aktualizacja 09-08-2011 17:03

– Jastrzębska Spółka Węglowa będzie mieć wyłączność negocjacyjną w procesie sprzedaży przez skarb państwa udziałów w wałbrzyskiej koksowni Victoria w okresie 10-26 sierpnia - poinformował "Rz" Maciej Wewiór, rzecznik ministerstwa skarbu
źródło: Bloomberg

Resort skarbu, po złożeniu przez oferentów skorygowanych ofert wiążących, zdecydował 8 sierpnia o udzieleniu wyłączności negocjacyjnej JSW, decydując jednocześnie, że pozostali dwaj oferenci pozostaną w procesie negocjacyjnym. Chodzi o niemiecki ThyssenKrupp MinEnergy oraz fundusz Penta Investments.

"Rz" wycenia wałbrzyską koksownię na ok. 0,5 mld zł. Przypomnijmy, że to nie pierwsza wyłączność negocjacyjna w procesie sprzedaży wałbrzyskiej koksowni. 6 czerwca upłynęła wyłącznośc negocjacyjna dla ThyssenKrupp i nastąpił powrót do negocjacji równoległych z trzema podmiotami. Wałbrzyska Victoria zgodnie ze strategią dla górnictwa miała być włączana do grupy JSW (podobnie jak zostały do niej włączone zabrzańskie koksownie), by powstała grypa węglowo-koksowa (JSW, oprócz koksowni zabrzańskich ma też koksownię Przyjaźń). Państwowy właściciel zdecydował jednak, że Victoria będzie sprzedawana samodzielnie. Prezes JSW Jarosław Zagórowski powiedział „Rz", że JSW zależy na kupnie Victorii, bo dzięki temu miałaby w grupie zarówno produkcję koksu opałowego i wielkopiecowego, jak i odlewniczego, który produkuje właśnie Victoria.

parkiet.com
www.parkiet.com/artykul/108137...

Jest to pozytywny komunikat i powinien korzystnie wpłynąć na kurs spółki, ale możliwe że akcjonariusze czekają na wejście JSW do WIG20 i po drodze będą jeszcze niestety powolne ale jednak spadki.

Panikarze już swoje wyprzedali, teraz został wierny akcjonariat. Widac nawet wzrosty na giełdzie. Wszystko idzie w dobrym kierunku, chyba że jest to po prostu skutkiem weekendu, który jakby nie było niektórzy gracze giełdowi zaczynają wcześniej.

Akcje pracownicze jest to ciekawy temat, ale skoro posiadacz takowych akcji dostał je za darmo to jaki sens jest sprzedawać od razu (wiem wiem nie wcześniej niż po 2-óch latach) komukolwiek. Wróżką przecież nie jest i nie przewidzi reakcji rynku za miesiąc, pół roku a już na pewno nie wywróży co będzie za 2 lata. A jeśli akcje będą warte 200zł/szt.? Może zdarzyć się tak że trochę ich cena spadnie, ale nie przesadzajmy do poziomu 45 zł kurs nie zejdzie [przynajmniej nie od razu :].

Debiut JSW nie zbiegł się w czasie z pozytywnymi informacjami z rynku - zamieszki, konflikty zbrojne, bankructwo itp. Już ponad miesiąc po debiucie problemy z wypłacalnością USA najbardziej wpłynęły na sytuacje na rynkach światowych ciągnąc za sobą w dół ceny wszelkich towarów, usług, surowców.

Jednak patrząc na ogólną sytuacje na giełdach chłodnym okiem, zauważyć można iż kryzys minie !! Ponieważ nie jeden już był i nie jeden będzie. Ceny dóbr materialnych ciągle rosną, świat idzie do przodu i w związku z tym napotyka na swojej drodze przeszkody z którymi musi sobie poradzić. Efektem ubocznym, czyli rozwiązaniem tych problemów jest wzrost cen/wartości np. towarów, surowców. Jest to naturalna kolej rzeczy, dlatego uważam że będzie dobrze i jeszcze JSW pozwoli zwiększyć stan naszych portfeli.

Rynek i tak wszystko zweryfikuje wcześniej lub później ....

No i co tak strasznie nie było tylko -6,43%

jutro będzie dzien decydujący ale to tylko bitwy - wojna rozstrzygnie ile tak naprawde bedą kosztowały akcje :]]]

Dorzuce i ja swoje 3 grosze - otóż wygląda na to że spekulacja oparta na wydarzeniach na świecie dała o sobie wkońcu znac na GPW, Rynek może troszke sie spóźnił ale jednak widać przecene nie tylko JSW ale także innych spółek, dlatego nie mówcie że tylko JSW tak spada.

Sytuacja w USA nie nastraja optymistycznie co jednak nie oznacza że taka przecena będzie trwac wiecznie, pownieważ jak juz większość małego akcjonariatu pozbędzie sie akcji JSW to kurs sie ustabilizuje. Później będzie mógł już tylko póść do góry, niestety póki co musimy przeczekać kryzys, a najlepiej zostawić na jakiś czas giełde w spokoju zeby sobie nerwów nie szarpać obserwowaniem kursu akcji.

JSW to bardzo dobra inwestycja, a tymczasowe spadki kursu to tylko kolejne trudności jakim przeciwstawia sie spółka - taki czas nic nie poradzimy - ja osobiście czekam miesiąc i zobacze co z tego wyniknie, w przyszłości WIG20 takze kurs bedzie jeszcze nieraz szalał a to w dół a to na północ.

Narzuca mi się takie pytanie - czy stabilizacja kursu nie spowodowała jego zatrzymanie na poziomie 136 zł ???

Ponieważ teraz kurs po zakończeniu okresu/możliwości stabilizacji nagle dosyc mozno wspiął sie w górę !

Może jest to błędna teza, wtedy mnie poprawcie ://

Do poczytania w pełnej wersji:

www.tujastrzebie.pl/wiadomosci...

Cytat:
Ile zarabiają górnicy w JSW?
27 lipca 2011,
autor: pww

Średnia pensja górników w Jastrzębskiej Spółce Węglowej wyniosła po 5 miesiącach tego roku 6 753 zł. Dodatkowo na początku przyszłego roku zostanie wprowadzony motywacyjny system wynagrodzeń.

(...) Z kolei średnia płaca górników i zarządu w 2010 roku opiewa na kwotę 6 782 zł brutto.

(...) W 2010 roku spółka wydobyła ok. 13,3 mln ton węgla, w tym 9,1 mln węgla koksowego oraz 4,2 mln ton węgla do celów energetycznych. W pierwszym kwartale tego roku 3,2 mln ton.

Sprzed 2-óch dni ale jednak.

P.S. "Nie ma klimatów do wzrostów" ------------> a jednak wzrasta. :]]

czyli 4 sierpnia ludzie zaczną panikować i wyprzedawać akcje :]]]

(ja tylko mówie głośno to co wszyscy myślą)

www.parkiet.com/artykul/9,1077...

Cytat:
JSW, NWR: Węgiel koksowy będzie taniał w kolejnych miesiącach
Karolina Baca 23-07-2011, ostatnia aktualizacja 23-07-2011 01:31

Zarząd New World Resources poinformował, że ceny jego węgla koksowego w kontraktach na III kwartał tego roku spadły o 9 proc. w porównaniu z II kwartałem.

Ceny koksu obniżyły się o 4 proc., a węgla energetycznego pozostały bez zmian. Na tę informację rynek zareagował w piątek przeceną kursu akcji spółki w Warszawie 0 3,4 proc., do 38,5 zł.

– Spadek cen na rynku węgla koksowego na III kwartał był spodziewany – mówi Krzysztof Zarychta, analityk DM BDM. – W kontraktach australijskich najlepszy węgiel typu hard staniał o 5 proc., a soft o 15–16 proc. – podkreśla. Dodaje, że Jastrzębska Spółka Węglowa, która jest największym producentem węgla koksowego w UE w III kwartale, odnotuje podobne tendencje. Jeszcze przed debiutem JSW na giełdzie jej prezes Jarosław Zagórowski mówił w rozmowie z „Parkietem”, że korekty cen w III i IV kwartale są nieuniknione. W piątek kurs akcji JSW obniżył się o 0,4 proc., do 136,5 zł.

– W IV kwartale należy się spodziewać kolejnych spadków cen węgla koksowego, średnio o około 5 proc. – mówi Krzysztof Zarychta. I tłumaczy, że hossa nie mogła trwać w nieskończoność. Zwłaszcza że spowodowana była ona przede wszystkim niedoborem surowca na rynku po ubiegłorocznych powodziach w Australii, która jest największym na świecie eksporterem węgla. – A teraz sytuacja w kopalniach australijskich wraca do normy – podkreśla analityk DM BDM.

Zarząd NWR poinformował, że w pierwszym półroczu grupa sprzedała 2,18 mln ton węgla koksowego średnio po 185 euro za tonę, 3,22 mln ton węgla energetycznego średnio po 69 euro za tonę i 0,32 mln ton koksu średnio po 361 euro za tonę. W sumie daje to prawie 742 mln euro przychodów ze sprzedaży, ale pełne wyniki półroczne spółka ogłosi 24 sierpnia.

Kierownictwo NWR podtrzymuje cele produkcyjne i sprzedażowe na cały 2011 r. Spółka jest na dobrej drodze do zrealizowania prognozy produkcji węgla na poziomie 11 mln ton i koksu na poziomie 0,8 mln ton.

PARKIET

Robi sie nieciekawie !!! raczej będzie sie teraz rysował trend spadkowy sądząc po przeidywaniach cen tego surowca :///

Rychu jest jak świnka która w bajce o złym wilku wzywała pomocy kilka razy - do momentu gdy naprawdę potrzebowała pomocy - bo po kilku takich ściemach nikt już nie wierzył w to co Rychu tzn. świnka mówi. I wilk zjadł Rycha.

Grając na emocjach ludzi nawet jak bedzie tam ropa (w co wątpię) Rychu za dużo kasy nie zarobi.

*****************Ale co ja tu bede gdybac przeciez tej ropy nigdy tak naprawde nie było !!!

Ludzie nie nauczyli się że komunikaty na Petrolu to komunikaty ŚCIEMA i tak długo jak pozostaną tacy którzy będą wierzyć w głupie info tak długo kurs będzie skakał +25% w ciągu 30-60 min.

Niestety chęć szybkiego zarobku kusi inwestującą drobnicę i czasami jak to jest w ruletce wygrywa się lub przegrywa. Dlatego zanim wydacie swoje ciężko zarobione pieniądze na tę/tą spółkę to się 2-100 razy zastanówcie czy warto i czy świnka znowu was w konia nie robi.

P.S. Oczywiście nie nakłaniam do nie kupowania akcji jak również do ich nabywania. Róbta co chceta.

(...) ta piękna długa biała świeca może być jutro brzydką równie długą czarną świecą...

Dlatego nie ma co sie cieszyć ja na tym SNS zarobiłem ---> ale okupione to było długim czasem oczekiwania na wzrost kursu ponad te 4,39.

Jedno tylko musze przyznac WIG-chemia bardzo ładnie wygląda, co daje nadzieje dla całego sektora chemicznego, ciekawe tylko na jak długo bo sektor chemiczny ciągle rośnie i rośnie i kiedyś te wzrosty się skończą, a wtedy koniec hossy i panika wśród tłumów !!!

Jesli mogę coś powiedzieć a jeśli nie to do wywalenia mój post.

Czy nie potraficie pisać bez emocji, jak sie to czyta to widac że albo ktoś miał papier albo jeszcze ma albo za wczesnie sprzedał albo za późno kupił...

Piszcie konkrety, info ładnie objechane z każdej strony i o to chodzi ale czy to ważne czy jest ropa czy jej nie ma ?!?!

papier już i tak poszedł w góre, dał zarobić i teraz pewnie da zarobić ponownie :]]]

P.S. Ja osobiście nie wszedłem, nie zdążyłem :ppp a przy 17% nie wierzyłem że pójdzie jeszcze wyżej ----> i dalej nie wierzę...

Chcecie dobre info oto i one. Osobiście uważam że to tylko umacnia pozycję SNS, a tym samym dobrze rokuje Nam akcjonariuszom na przyszłość :]]]]

"Spółka Synthos ma szansę wejść w skład indeksu MSCI Poland Standard, który jest benchmarkiem dla wielu zagranicznych instytucji obecnych na naszym rynku. Grono to miałaby opuścić firma PBG – wynika z piątkowego raportu analityków UniCredit CAIB."

www.parkiet.com/artykul/10,104...

Fidelio77 - jest to jedyne takie dno i sugerując niedoświadczonym to co napisałes, smiało moge powiedzieć że bzdury gadasz.

A jak Optimus sie pokrywa z OILem to tez są od siebie zalezne bez sensu. Przypadkowość wykresów, akurat w tym czasie zbiegły sie w danym miejscu i tyle. To są insynuacje !!!

Dobra Prorocy nic sie z tego co mówicie sie nie stanie a na pewno nie w tym czasie w którym zakładacie że się dana sytuacja wydarzy !!!

Rynek i tak zrobi co zechce - narazie silny opór utrzymuję sie w okolicy 4.38-4.39 czyli jest dobrze ale nie za dobrze i mogłoby być lepiej. A bdzie lepiej jak dostaniemy świeże newsy z wynikami za I kwartał ...

fifi nic dodać nic ująć - ale nasuwa sie wniosek sprzedaj w maju odkup w czerwcu ://

No dobrze dobrze wszystko pięknie ładnie ale skąd ta pewność że i tym razem będzie można zarobić ???

GPW zarobiło i to szybko
Tauron zarobił ale po długim czasie w stosunku do oczekiwań
PZU nie mam pojęcia i nie chce mi sie sprawdzać

A teraz BGŻ ?

Wierzycie w to co mówicie ??

a jak jutro bedzie kurs zwyżkował to mysle że zdanie troche zmienicie (o 180 stopni)!!!

Witam wszystkich :]]
SNS - widac że walczy ze spadkiem a mysle ze jest to wynikiem zbliżającej sie daty ogłoszenia raportu a mianowicie:

Skonsolidowany raport kwartalny za I kwartał 2011 r. - 13 maja 2011 r.

Ciekawe co sie stanie i czy wogóle dotrzymane zostanie słowo pisane z wyżej obiecaną datą i raporty zostaną przekazane w terminie. ?!?!

Osobiście sie pochwalę że akcji jeszcze nie sprzedałem i że liczę na pozytywne sygnały.

Cytat:
Analitycy: Zysk Synthosa w I kwartale 2011 r. w górę o prawie 30 proc.
BAM 28-04-2011, ostatnia aktualizacja 28-04-2011 16:42

Skonsolidowane przychody Synthosa, oświęcimskiego producenta sztucznego kauczuku, wzrosły w I kwartale 2011 r. o ponad 31 proc. r/r, do 1084,5 mln zł – szacują analitycy ankietowani przez „Parkiet”.

Jak wynika z szacunków analityków z pięciu biur maklerskich, skonsolidowany zysk operacyjny Synthosa w minionym kwartale wyniósł 151,4 mln zł. Był zatem o ponad 50 proc. wyższy, niż rok wcześniej, kiedy wyniósł 100,9 mln zł.

Analitycy prognozują, że o prawie 30 proc. wzrósł zysk netto grupy. W I kwartale 2011 roku miałby wynieść 124,3 mln zł, podczas gdy rok wcześniej było to 94,9 mln zł.

Synthos ma opublikować raport kwartalny 13 maja.
parkiet.com

Może teraz coś sie ruszy albo poczekamy do 13 maja :]]]

Teraz tylko wyczekiwać jutra i mieć nadzieje ze Japonia nie bedzie miała większego wpływu na naszą giełdę.

Technoon napisał(a):
witam,

a nikogo nie zastanowiło dlaczego ABData wychodzi z Optimusa na kilka dni przed ogłoszeniem raportu? Jak to pisał ktoś wyżej GRUBE ryby pewnie juz znają jego treść i może to jest przyczyna wysypania akcji na rynek?

No jasne że grube ryby już wiedzą a czemu mają nie wiedzieć tylko kto im to udowodni. My malutcy żyjemy wg innych zasad, ustalanych przez tych na górze.

Mam taką ciekawostkę, gdyż zwróciła moją uwagę sytuacja w Optimusie gdzie ABC Data wysprzedała swoje akcje (co innego mówili co innego robili).

Natomiast Synthos ma w swoim akcjonariacie ING OFE, które do końca 2013 ma wycofać sie z rynku ubezpieczeń. Data jest odległą i to bardzo ale patrząc na Optimusa postanowiłem przytoczyć przeczytaną kiedyś wiadomość.

Cytat:
ING wystawia na sprzedaż biznes ubezpieczeniowy
Parkiet | 27.10.2009 | 07:58

Grupa finansowa ING do końca 2013 roku zamierza pozbyć się firm ubezpieczeniowych i towarzystw emerytalnych. Teraz emituje akcje, by uregulować zobowiązania względem holenderskich władz.
Wyprzedaż do końca 2013 roku majątku w postaci towarzystw ubezpieczeniowych, emerytalnych i firm zarządzających aktywami, także na drodze debiutów giełdowych – oto w jaki sposób grupa finansowa ING chce pozyskać środki na uregulowanie zobowiązań wobec holenderskiego rządu i jednocześnie ograniczyć ryzyko działalności(...).

A moze się mylę to mnie naprostujcie. :]]

BigLot napisał(a):
Jaki cel ma przyspieszenie publikacji raportu o jeden dzień?

Jaki prezes takie wszystkie spółki ja generalnie nie stawiałbym na Krauzego, a wkońcu to jego spółka, dlatego też liczę ze podadzą jakies info przed rozpocząciem sesji, czyli z samego rana. Cała hołota będzie juz czekać i rzuci sie na akcje jak wyglodniałe hieny.

Później będzie jak zwykle płacz i lament tych co weszli za późno oraz tych co wyszli za późno, a reszta zarobi jak zwykle. Moje zdanie i nie zmienie go za nic - przynajmniej do poniedziałku.

Było było ktoś tu około 2-3 dni temu wspominał a jeszcze lepiej przewidział korektę ...

No faktycznie po zleceniu zakupu akcji wycofac tego zlecenia raczej sie nie da chyba ze zostało przyjęte ale jeszcze nie zrealizowane jak np. na Biotonie sie czekało kilka dni jak nie lepiej zeby kupic akcje, ale to chyba troche inna bajka.

W kazdym razie dobrze nie jest ale na początek wystarczy.

W OPTIMUS'ie WIELKA WYPRZ :///

a chciałem jakoś ze 2 dni wejśc w te papiery jak widać umoczyłbym i to szybciutko :ppp

Ja zaczynam budować ołtarzyk dla Spółki KOV .. hehehe, nic nas nie powstrzyma przed wtarganiem choćby siłą kursu KOV przynajmniej na 3.20.

A propo tych popularnych spółek to Optimus i Komputronik całkiem nieźle się mają, jednak zasłyszałem coś o korekcie na którą juz wszyscy z tęsknotą wyczekują. Ale i tak łądnie idą do góry bardzo łądnie jednak papieru ani jednego ani drugiego nie mam angry3

Poczytałem sobie troszke w głównym wątku KOV'u i myśle ze minimum 20-30% wystrzeli kurs tylko nie wiadomo kiedy(ot i nowość), ale przeczucie mi mówi ze w najbliższym czasie (moze za rok :]]]]). Dlatego mysle o dokupieniu akcji ale waham sie - co tu dużo gadać będzie albo zjazd w dół ostry albo wjazd pod górke równie ostry co zjazd.

Sam juz nie wiem co o tym myslec.

Co wy na ten temat sądzicie ???

Anxious

AlicjaS napisał(a):

Wiesz, jestem ogromnie ciekawa jaka logika, wiedza, cokolwiek sprawiło, że to napisałeś?

Cena 1000 PLN jest to cena z kosmosu która pozwala ukazać iż wątek ten zostanie zamknięty dopiero po wywindowaniu kursu na niezwykle wysoki poziom.

Jednak wtedy tłum jeszcze bardziej się rozemocjonuję i tym więcej postów zaczną pisać takie właśnie osoby.

Ludzka rzecz pogadać :]]] hello1 binky

Moje wypowiedzi nie mają na celu pozytywnego wpłynięcia na kurs akcji spółki, wiadomo wszystkim iż jest to wątek założony dla gadatliwych akcjonariuszy i tylko dla nich. Gdyż kogo nie obchodzą ceny akcji spółki KOV nie ma potrzeby pisać czegokolwiek w tym temacie.blah5

Pozdrawiam i mam nadzieje że jutro kurs wkońcu wystrzeli na fali gazu wystrzelonej z odwiertu (nie wiem czy z tym wystrzałem gazu to było by pozytywnie dla załogi która tam pracuje) d'oh!

Jak emocje opadną to i to nie będziemy potrzebować juz tego wątku do tej pory jednak aż kurs nie skoczy do 1000zł za akcje wątek będzie cały czas aktywny.

v3nom - pudło :ppp

Zauważcie że wszyscy snuja domysły które przeradzają sie w teorie spiskowe.

A wszystko przez to ze nie ma takiego info które zadowoliłoby posiadaczy akcji.

Także na dzień dzisiejszy czekamy ... tylko każdemu puszczają nerwy bo ile można czekać!
Ale jakaż będzie euforia gdy sie wkońcu dowiercą do tej ropy lub gazu, chociaz wolelibyśmy ropę. Będzie to uwieńczenie naszej wytrwalości w oczekiwaniu. :]] king

I w końcu się zaczęło, więc jeśli chodzi o wszelkie dobre wypowiedzi kierowane w moim kierunku to bardzo dziękuję , a za te złe ...... również dziękuję.

Napisałem że admin nie pozwala pisać byle czego (wylewac emocji na klawiature) i przenosić wszystkiego na forum w miejsce przeznaczone do rzetelnej informacji, jakim był, jest i będzie wątek Spółki KOV -----------------> uważam że ADMIN MA RACJE w tej sprawie i dlatego założyłem poboczny wątek gdzie każdy moze napisać co tylko mu slina na język przyniesie, jak będzie zły albo jak będzie szczęśliwy, kiedy się komuś coś przyśni albo kiedy nie będzie mógł spać bo czeka na info.

TEN WĄTEK ZOSTAŁ ZAŁOŻONY TYLKO I WYŁĄCZNIE PO TO. - Nawet jeździć po mnie i po sobie możecie tutaj tylko po co - ale co kto lubi

Co do mojego wieku to tajemnica :]]]

Co do durnych wypowiedzi to nie wiem co powiedzieć ... durne są i tyle.

A ja w portfelu nie mam za dużo papieru spółki KOV, ale nie oznacza to że nie liczę na wzrost który porządnie pomnoży mój kapitał.

A teraz wracając do meritum to kolejny tydzień i kolejny i pewnie jeszcze następny itd. będziemy czekać na konkretne info mam nadzieje że przed wiosną zdążymy się wzbogacić, bo póki co to zamiast porządnych wzrostów i porządnego info mamy porządną zimę.

Oczywiście pozdrawiam wyznawców KOV.

No dobra to piszcie ile macie w portfelu akcji KOV !!??

KOV - jedna z najbardziej emocjonujących spółek na GPW - admin nie pozwala pisać w temacie przeznaczonym na rzetelne info i fakty---------> także piszemy tutaj

P.S. ciekawe ile osób teraz będzie pisać o Spółce KOV king Dancing :ppp

Proszę nie usuwać posta do czasu aż padnie odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie:

Czy ktoś moze wytłumaczyć dlaczego kurs rośnie (szaleje) ??

Nikt nic nie wie poza tymi co kupują i poza tymi co są w radzie nadzorczej :ppp

Tytan napisał(a):
"KOV jako jedyna firma
i jako pierwsza spółka na giełdzie ma bezpośredni kontakt z inwestorami.
Jest prekursorem w tym zakresie i może być wzorem dla innych.
Co mogłoby być chlubnym początkiem i stać się standardem polskiej GPW."

własnie własnie a SW niech bedzie pierwszym portalem na którym ta praktyka sie rozwinie i zarazi tym inne gieldowe serwisy np. "pudelek" :]]]

A kurs idzie raz w górę raz w doł ... ale ponad 6% wzrost ciągle utrzymany !!! (oczywiście mam ten papier)

Cytat:
Zastanawiam się jakim cudem tak spółka tak mocno stoi i na dodatek jeszcze rośnie..

A wszystko za sprawą Wiedźmina 2 - reszte sobie sam dopowiedz - a kurs pewnie urosnie do maja o jakies min. jeszcze 35%, zobaczycie sami!

Moim skromnym zdaniem trzeba przeczekać malutki "kryzys" jaki jest teraz - obroty malutkie (w porównaniu do wcześniejszych chociażby z przed kilku dni), a wahania kursu jeszcze mniejsze - wg. mnie ale to tylko moje zdanie kurs broni się obecnie, ale ulegnie wybiciu ponad 4,40 już za kilka - kilkanaście dni.

Oczywiście opieram tę tezę na podst. wykresu który zachowuje się już od dłuższego czasu tak samo w związku z czym nie będzie zaskoczenia i trend wzrostowy utrzyma się jak najbardziej.

Każdy ma prawo do własnego zdania - ja pozostawiam tu jeszcze max 10 dni marazmu.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 4 kwietnia 2014 19:41:01
Liczba wpisów: 80
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,516 sek.

kbhlkwil
eegwlabs
luukthok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obwcpnhf
gxyccdcg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat