Taurus80 napisał(a):broker naleza ci sie wyrazy uznania :) za zdobycie wiadomosci z UKE bo chyba wszyscy przyznaja ze nic nie bylo wiadomo ze przed WSA lub tez NSA toczy sie sprawa o uniewaznienie przetargu :) Jestem pewien ze to jest przyczyna zachowania kursu, i wyrok w tej sprawie da sygnal albo do jazdy przyspieszonej w dol :) trudno sobie wyobrazic ze moze szybciej spadac a jednak zawsze moze spasc o 99.99% :) albo zaczniemy normalne funkcjonowanie bez spadkow lub ze wzrostami :)
Sadze Taurus, że trochę się w tym wszyscy pogubiliśmy więc dziś trochę o tym poczytałem żeby to wyjaśnić i wszystko stało się teraz dla mnie bardziej klarowne, jeśli to tylko możliwe w przypadku tej spółki

. I Twoje przypuszczenia o kolejnym "tajnym" procesie sądowym wydają się mylące - na szcęście. Przypominam co napisała mi Pani z UKE na moje pytanie odnośnie
jedynie powtórzenia przetargu w wyniku wyroku NSA z 3 lutego 2011.
Cytat:Co do rezerwacji posiadanej przez Mobyland oraz CenterNet pragnę wyjaśnić, iż rezerwacja ta nadal obowiązuje, jednakże przed NSA toczy się postępowanie także w tej sprawie.
A teraz po kolei:
3 lutego b.r. był wyrok NSA (więc ostateczny ). Mówił on w uproszczeniu, że UKE niesłusznie odmówił Erze unieważnienia przetargu (słynny już podpis zamiast parafki). I teraz UKE musi powtórzyć postępowanie przetargowe co już jest właśnie w toku. Streżyńska twierdziła, że nie ma zagrożenia i że w powtórzonym przetargu już razem z Erą i tak wygrają te same spółki tj. CenterNet i Mobyland. Czekamy na koniec tego postępowania.
11 lutego b.r. był wyrok WSA, który uchylił decyzję
o rezerwacji częstotliwości 1800 MHz przyznaną CenterNetowi i Mobylandowi (wyrok nie jest jeszcze prawomocny!!!). Główne zarzuty sądu dotyczyły tego, iż w dokumentacji UKE nie przedstawił wyraźnie powiązań między Mobylandem i Tolpisem (a dokładnie tego, że jest to ta sama firma po przekształceniu) oraz że pan Voight miał prawo reprezentowania jednoosobowy Mobyland. I to właśnie to postępowanie sądowe miała na myśli Pani z UKE!!! Tu jest oświadczenie UKE odnoszące się do obydwu decyzji sądowych:
www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?p...W ostatnim raporcie wyników za IQ b.r. na stronach od 22-24 mamy dość szczegółowy opis zarządu Midasa dotyczący tych obu postępowań i decyzji sądowych (pkt 13. Wskazanie postępowań toczących się przed sądem, organem właściwym dla postępowania arbitrażowego lub organem administracji publicznej.)
www.midasnfi.pl/resources/docu...Nie ma mowy o jakimiś jeszcze innym postępowaniu sądowym. Oto cytat z raportu:
Cytat:CenterNet i Mobyland skorzystały z przysługującego im uprawnienia i wniosły skargi
kasacyjne od wyroku WSAW do Naczelnego Sądu Administracyjnego w ustawowym terminie (zdarzenie po dniu raportowym). Skargi kasacyjne od tego wyroku (wyroku WSAW z 11 lutego 2011 r. uchylającego Decyzję Rezerwacyjną 1 i Decyzję Rezerwacyjną 2) zostały także wniesione przez: Prezesa UKE,Polkomtel, PTC i Krajową Izbę Gospodarczą Elektroniki i Telekomunikacji.
Zatem odwołali sie od WSA i teraz będzie ostateczny wyrok NSA dotyczący tych rezerwacji i nie ma innego postępowania sądowego. Koniec i kropka. Sorry że się z niektórymi rzeczami powtórzyłem (bo to już było przerabiane w lutym) ale może lepiej przypomniec akcjonariuszom i może trochę bardziej ochłonął. Poza tym trzeba zadać szybko cios nowym teoriom spiskowym. Pozostaje czekać cierpliwie na ruchy ze strony UKE oraz wyrok NSA.