PARTNER SERWISU
wuvqtced
del-20120704

del-20120704

Ostatnie 10 wpisów
Dziękuję za odpowiedzi.

Do tej pory przed aktualizacją NOLa zapisywałem bieżące ustawienia (sesję) jako plik *.nl3 i po aktualizacji otwierałem ten plik przywracając wszystkie poprzednie ustawienia. Mam nadzieję, że mój sposób jest również dobry i nie będzie powodował problemów z kompatybilnością nowego NOLa i starego pliku konfiguracyjnego.

Nie zdawałem sobie sprawy z tego, że automatyczne przelewy z ROR mogą opóźniać złożenie zlecenia. Cenna uwaga. Jednakże mam wrażenie, że sporadycznie w trakcie sesji, być może w chwilach dużych zmian na rynku, system transakcyjny trochę spowalnia (na szczęście jest zdecydowanie lepiej, niż było kiedyś).

Ten ticker śledzący cały rynek (łącznie z NC), to coś czego brakuje i mielibyście takie rozwiązanie jako jedyni. Byłoby super.

Prosiłbym o informację dlaczego złożone wcześniej zlecenia, trafiają do arkusza dopiero kilka minut po 8.00, a nie w pierwszych sekundach od chwili, gdy jest to możliwe?

Jeszcze jedna ważna kwestia. Przy składaniu zlecenia kupna wybranej spółki, NOL powinien wyraźnie informować, czy jest możliwy zakup w ramach odroczonej płatności. W Sidomie ING takie rozwiązanie funkcjonuje i bardzo ułatwia to życie.

Bardzo przydałaby się możliwość śledzenia rynku i składania zleceń z urządzeń mobilnych np smartfonów.

Jeszcze raz dziękuję za informacje.

Zawsze brakowało mi narzędzia/tickera wyświetlającego w trakcjie sesji bieżące informacje o spółkach które na danej sesji rosną/spadają najbardziej (również z traktowanego po macoszemu rynku NC)/ustanawiają dzienne maksima/minima. Taka funkcjonalność (dostępna na rynkach zagranicznych) byłaby bardzo przydatna daytraderom. Chodzi mi o narzędzie monitorujące cały rynek (w tym NC), a nie tylko kilka - kilkanaście wybranych wcześniej spółek.

Jeszcze pytanie. Czy w nowej wersji NOL jest możliwość wysłania na giełdę / wycofania kilku zleceń jednocześnie? (nie chodzi mi tu o zlecenia koszykowe, tylko np. o kilka zleceń na ten sam papier) Bo byłoby to bardzo przydatne.

Jestem klientem DM Alior i jak już napisałem, jest to mój główny rachunek. Jestem z niego zadowolony i wszystkim polecam ale mam kilka uwag:

Doceniam udoskonalanie aplikacji NOL (naprawdę duży plus dla Aliora za wprowadzanie ciekawych, autorskich rozwiązań), ale duże aktualizacje, uniemożliwiające korzystanie z dotychczasowej wersji NOL, powinny być zapowiadane z odpowiednim wyprzedzeniem. Dzisiaj rano o godz 8.45 okazało się, że moja wersja już nie funkcjonuje. Sprawdziłem i DM Alior poinformował o aktualizacji w niedzielę, a nie każdy w weekend loguje się na rachunek. Więc dzisiaj rano jako daytrader zostałem z ręką w nocniku i musiałem w trakcie sesji naprędce instalować i konfigurować nową wersję.

Funkcjonalność okna PAP z poziomu NOL oceniam bardo pozytywnie, ale nie korzystam z niej na co dzień bo działa ze sporym opóźnieniem w stosunku do innych źródeł informacji. Więc moje pytanie - dlaczego jest takie opóźnienie, może wystarczy wymusić częstszą aktualizację np co 30-60 sek, a nie co kilka minut? W BZWBK działa to lepiej, informacje pojawiają się szybciej, choć do ideału i tak daleko. Natomiast wprowadzone zmiany w najnowszej wersji NOL, polegające na możliwości naniesienia wiadomości PAP na wykres, to naprawdę super sprawa.

Zlecenia składane z poziomu NOL zostają wprowadzone do arkusza dopiero kilka minut po godz 8.00. Czemu nie o 8.00? Czasem może to mieć istotne znaczenie.

Byłoby super, gdyby w pełnym arkuszu była również dostępna godzina/data wprowadzenia poszczególnych zleceń. W Sidomie/Statice jest taka możliwość.

Prędkość przesyłania zleceń na giełdę jest zazwyczaj zadowalająca, ale czasem występują większe opóźnienia. Bardzo zależy mi na tym, żeby złożone prze ze mnie zlecenia były wysyłane na giełdę w jak najkrótszym czasie.

Brakuje mi możliwości sprawdzenia w trakcie roku swojej pozycji podatkowej - przychody/koszty/dochód/strata. Możliwość taką oferuje np ING.

Na koniec podkreślę jeszcze raz, że z rachunku ogólnie jestem zadowolony i doceniam ciągłe polepszanie jego funkcjonalności.

... 4% od połowy środków, czyli 2% od całości na lokacie nocnej, zakładanej przez system, automatycznie po godz. 23.00.

Poza tym środki można trzymać w Aliorze na kontach oszczędnościowych, albo lokatach i w razie potrzeby, mieć do nich szybki dostęp.

Prowizja dla członków SII, to 0,29% (0,2% DT) min 3zł - więc to jedna z lepszych ofert na rynku.

Ja mam kilka rachunków (m. in. BZWBK, ING, BRE) i Aliora używam jako główny. NOL dobrze sprawdza się w DT - jest lepszy i wygodniejszy od Sidomy. Zwykle NOL Aliora sprawdza się bardzo dobrze, jednakże czasami (na szczęście niezbyt często) dostaje trochę zadyszki i trzeba chwilę zaczekać na wprowadzenie/zrealizowanie/przeliczenie zlecenia. Stąd moja prośba do zespołu BM Alior o zwiększenie mocy serwerów/zoptymalizowanie kodu aplikacji. Jeśli to się uda, to będzie super. Na plus można zaliczyć ciągłe udoskonalanie NOLa i funkcje dostępne jedynie w wersji od Aliora.

Ogólnie mogę z czystym sumieniem wszystkim polecić - tym bardziej, że środki na rachunku są oprocentowane - co przy większych kwotach ma znaczenie.

Typuję 41,92 (+5,6%)

Oczywiście chciałbym, żeby było więcej.

Pozdrawiam uczestników.

Wersja na Xboksa 360 i PlayStation 3 praktycznie potwierdzona king :

www.gram.pl/news_8AveH,m7_Anom...

Polska ekipa 11bit Studios po premierze Anomaly: Warzone Earth nie bierze wcale wolnego. W głowach pracowników studia świtają już także nowe pomysły, acz żadnych kroków dotąd nie podjęto.

W dniu premiery Anomaly: Warzone Earth ucięliśmy sobie krótką pogawędkę z Pawłem Miechowskim, senior writerem w 11bit Studios. Choć gra zadebiutowała już na pecetach i Makach, załoga warszawskiego studia nie może narzekać na brak zajęć. - Przed nami sfinalizowanie wersji na iPady i iPhone'y - przypomina nasz rozmówca.

11-bitowcy rozwijają ponadto silnik, na którym została oparta ich pierwsza produkcja powstała pod nowym szyldem. Ekipa rozważa także rozmaite opcje swych dalszych działań. - Mamy masę pomysłów, także związanych z Anomaly - zapewnia Paweł Miechowski. Dopytany o to, czy gra ma szanse zawitać także na platformy sieciowe Xboksa 360 i PlayStation 3, odpowiada: - Oczywiście. Gra ma konsolowy potencjał i wierzę, że trafi również do graczy konsolowych.

Zagadnięty o to, czy następny projekt polskiej załogi również będzie dystrybuowany drogą cyfrową, przedstawiciel 11bit Studios odpowiada sugestywnie: - A czy ktoś pozostanie wierny dystrybucji pudełkowej? Czas pokaże. Czekajmy zatem na dalsze wieści z obozu rodzimego studia.

Poza tym na FOREVERENIE była spekulacja pod prawa poboru - stąd jedynie wzięły się ich wzrosty

Niech tylko prezes 11Bit pojawi się w TVNCNBC, albo napiszą coś o spółce i ich pierwszej światowej premierze w PB lub Parkiecie...

Volky nie porównuj proszę 11Bit do FOREVERENA, bo ludzie z FOREVEREANA sami jeszcze nie wiedzą, co będa robić. Nawet sam Miś Uszatek tego nie wie. Nie ma zapowiedzi żadnych produktów, za to jest mega spekulacyjne pompowanie. 11 Bit to konkretny produkt ze świetnymi recenzjami na świecie, doświadczona ekipa i stworzony przez nią autorski silnik pozwalający tworzyć kolejne produkty na wszystkie platformy. Tak więc Anomaly to dopiero dobry początek.

Pozdrawiam i życzę sukcesów twojemu CITY

Piątkowa premiera gry będzie dobrym pretekstem, żeby o 11Bit zrobiło się w końcu głośniej w mediach. Napłynie kolejna fala nowych inwestorów i dotychczasowe opory w okolicach 26-27 spokojnie pękną. Daytraderzy odpuszczą i przeskoczymy na wyższy poziom. Myślę, że na dobry początek będzie to 30 zł.

Na czysto spekulacyjnym FOREVEREN po wielkich wzrostach już zaczęły się spadki. My w przeciwieństwie do nich mamy świetny produkt i w planach kolejne. Więc mamy pod co rosnąć. Obstawiam, że sporo osób przejdzie w najbliższych dniach na 11Bit.

Pozdrawiam wszystkich wierzących, że Anomaly Warzone Earth to dopiero dobry początek.

Vach, proszę bardzo oto link:

Fragment wywiadu z Grzegorzem Miechowskim z 11 Bit Studios z marcowego wydania PLAY:

"Robimy grę naszych marzeń” – dwustronicowy wywiad z Grzegorzem Miechowskim z 11 Bit Studios

Wiecie, co jest ową grą marzeń, nad którą pracuje były filar studia Metropolis, współtwórca takich klasyków, jak „Teenagent”, „Tajemnica statuetki” czy „Gorky 17″? To „Anomaly: Warzone Earth”. Tytuł, który PocketGamer zaliczył do 10 najbardziej oczekiwanych gier na iPhone’a w bieżącym roku.

Na urządzeniach Apple’a ambicje 11 Bit Studios się nie kończą. Jak mówi Miechowski:

Nasz silnik specjalnie został stworzony z myślą o równoległym tworzeniu gier na różne platformy (…) jest „fabryką” na komputery PC, Mac, iPhone’y i iPady, ale nie ukrywam, że jego możliwości są większe. Chcemy robić mniejsze gry, za to z oryginalnym, wykręconym gameplayem i dla takich gier platformy z Androidem czy tablety ogólnie i konsole sprawdzają się znakomicie."

Pozdrawiam wszystkich liczących na to, że Anomaly Warzone Earth to dopiero dobry początek ...

Dzięki za odpowiedź. Nie byłem pewien, czy muszą informować o zbyciu pakietu poniżej 5%.

Swoja drogą ciągle nie ma jasności kiedy kończą się lock up'y. Czy po 6 miesiącach od pierwszego notowania PDA czy akcji? Może ktoś z ekipy 11Bit by to wyjaśnił. Gdyby je przedłużyli i mieli dobre wyniki, wtedy dopiero kurs by wystrzelił...

Pozdrawiam wszystkich.

Frogu, skąd wiesz, że nie sprzedawali? Przez długi czas schemat był ten sam: co kurs w ciągu dnia wzrósł i pojawił się konkretny popyt, to ktoś zrzucał spory pakiet - tak żeby nie zwalić kursu. I tak dzień w dzień.

Kolejne bardzo dobre recenzje po Game Developers Conference: Anomaly w piątce najbardziej oczekiwanych gier na iPhona/IPada.

uk.wireless.ign.com/articles/1...

"GDC: 5 Great iPhone and iPad Games - Keep an eye on this handful of games.

The 2011 Game Developers Conference is now in the history books. During a dizzying week of panels, lectures, meet-ups, iPad 2 reveals, and cordial chats over the glow of iPhone screens, I saw a lot of games. Some were great, some were… not. But here are the five I was still thinking about on the plane ride home:

(1) Anomaly: Warzone Earth

Chillingo made a great pick-up here. 11 bit Studio's tower defender-in-reverse game not only looks phenomenal on the iPad, but the large touchscreen is perfectly suited for managing your brave convoy of trucks, armored carriers, and gun platforms. Anomaly starts off with a bang – an alien ship has crashed in future Baghdad and set up a huge dome under which the invaders are planning something rotten. This unique setting is gripping. Hopefully, when Anomaly drops into the App Store this spring, the script-flipped tower defending will be as finely tuned as some of the best in the App Store, like Star Defense".

Wkrótce ogłoszą oficjalnie termin premiery. Wtedy możemy spodziewać się konkretnego ruchu. Osobiście liczę na naprawdę duże wzrosty gdy 11 Bit zacznie szerzej pojawiać się w mediach związanych z naszą giełdą. Obecnie firma jest bardziej znana za granicą - tam mają największy rynek zbytu. Kiedy nasze media zaczną pisać o pierwszej polskiej spółce, która ma szansę odnieść sukces na rynku iPhonów/Ipadów (+ PC i MAC) a prezes pojawi się w TVN CNBC thumbright ludzie zwrócą uwagę na 11 Bit i będą chcieli ją mieć - licząc na powtórkę historii City Interactive i Optimusa.

Swoją drogą temat App Store jest ostatnio modny. Dzisiaj po oficjalnej informacji na EMITENCIE o tym, że Zarząd spółki e-Kiosk otrzymał informację o dopuszczeniu przez firmę Apple czytnika e-Kiosku przeznaczonego dla iPada do dystrybucji w App Store - kurs urósł o 18%.
10 lutego CITY rosło nawet 12-13% po informacji z dnia poprzedniego o planowanym wejściu spółki na rynek IPhonów/IPadów.

Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych.

games.gamepressure.com/games_e...

games.gamepressure.com/game_in...

.... Anomaly Warzone Earth - platform: PC / Windows - release date: 30 March 2011

I po polsku:

www.gry-online.pl/S016.asp?ID=...

Myślę, że dzisiaj będzie dzień odwrotu. Zakończymy spadki i ruszymy do góry.

Oto dzisiejsze oświadczenie Zarządu:

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Wszyscy się o to postarają :-)

Na Steam - "soon in April for about 10 $" Angel

Fragment wywiadu z Grzegorzem Miechowskim z 11 Bit Studios z marcowego wydania PLAY:

"Robimy grę naszych marzeń” – dwustronicowy wywiad z Grzegorzem Miechowskim z 11 Bit Studios

Wiecie, co jest ową grą marzeń, nad którą pracuje były filar studia Metropolis, współtwórca takich klasyków, jak „Teenagent”, „Tajemnica statuetki” czy „Gorky 17″? To „Anomaly: Warzone Earth”. Tytuł, który PocketGamer zaliczył do 10 najbardziej oczekiwanych gier na iPhone’a w bieżącym roku.

Na urządzeniach Apple’a ambicje 11 Bit Studios się nie kończą. Jak mówi Miechowski:

Nasz silnik specjalnie został stworzony z myślą o równoległym tworzeniu gier na różne platformy (…) jest „fabryką” na komputery PC, Mac, iPhone’y i iPady, ale nie ukrywam, że jego możliwości są większe. Chcemy robić mniejsze gry, za to z oryginalnym, wykręconym gameplayem i dla takich gier platformy z Androidem czy tablety ogólnie i konsole sprawdzają się znakomicie."

cytat pochodzi ze strony:

http://jawnesny.pl/

Pozdrawiam wszystkich liczących na to, że Anomaly Warzone Earth to dopiero dobry początek ...

Chillingo to publish 11 Bit Studios’ Anomaly: Warzone Earth for iOS

A little while back, Gamertell told you about Anomaly: Warzone Earth. It’s a “reverse tower defense” game that’s generating a fair amount of buzz.

On the game’s official Facebook page, developer 11-Bit Studios confirmed Chillingo will publish the game.

Chillingo is a major publisher of handheld titles including Cash Cow, Bear Grylls’ Bear Essentials and a little game called Angry Birds. This could mean a huge promotional push for this game. Reverse tower defense could end up being this year’s zombie apocalypse. OK, perhaps not, but Chillingo has the power to put Anomaly:Warzone Earth into a lot of players’ hands...

www.gamertell.com/gaming/comme...

Z dzisiejszych informacji wynika, że wersja na iPhona/iPada planowana jest na połowę kwietnia, a wersja na PC ma pojawić się jeszcze w marcu (i być dostępna przez Steam). Nie chodzi tu o zegarmistrzowską precyzję. Ważne, że gra ukaże się w najbliższym czasie. Skoro Chillingo (dystrybutor i twórca m. in. Angry Birds) ma tą grę dystrybuować i podaje marzec, to chyba nie ma powodu, żeby w to nie wierzyć.

http://www.chillingo.com/gdc/

www.chillingo.com/gdc/game/ano...

www.g4tv.com/thefeed/blog/post...

Ważne, że to już niedługo .. Generalnie bardzo dobre info..

Widzę, że będzie bobrze - terminy dotrzymane, a napływające informacje (np o współpracy z największymi z branży) i recenzje coraz lepsze. Pozdrawiam wszystkich.

cityinsider napisał(a):

mamy:
- najlepszy zespół w Polsce (a przynajmniej na minimum takim poziomie jak najlepsze zespoły jak np. zespół BS czy W2)
- dużo pieniędzy
- bardzo mocnych współpracowników na całym świecie
- aspiracje by odnieść dużo większe sukcesy niż w 2010
- znamy się na rynku i czujemy co się podoba na świecie
- CEO/prezesa, który jest głównym akcjonariuszem i chce budować dalej ten biznes

... Tak mamy również cwaniaków - insiderów (bez urazy), którzy wywalają akcje na dzień przed ukazaniem się niekorzystnego raportu, po tym jak kilka dni wcześniej ich prezes wstawiał kit w telewizji...

Z pozdrowieniami dla załogi City

Miejmy nadzieję, że jednak wyrobią się z terminami - bo co by nie mówić, gra zapowiada się naprawdę dobrze. Chłopaki robią dobrą marketingową robotę - gra jest obecna na wszystkich liczących się zagranicznych portalach "gamingowych" i zbiera dobre noty.

W raporcie kwartalnym czytamy:

"Spółka zakończyła prace nad wersją Vertical Slice gry Anomaly: Warzone Earth dla
platform sprzętowych iPhone, iPod Touch i iPad."

Przecież Vertical Slice - to dopiero niekompletna wersja robocza, zawierająca jedynie większe fragmenty całości...

W raporcie za styczeń piszą:

"Trwają prace nad wersją Alfa gry "Anomaly Warzone Earth"; dla platform iPhone, iPad, iPod Touch. Wersja Alfa oznacza pełną wersję gry, ale mogącą zawierać jeszcze elementy tymczasowe, nie odpowiadające końcowej jakości produktu."

Wersja Alfa poprzedza Betę - czyli (jeśli chodzi o Iphona i Ipada) jest jeszcze gorzej - nie ma nawet Bety ...

11 bit team member napisał(a):
Witam,

Testowanie bety raczej zrobimy wewnętrznie, acz decyzja jeszcze nie zapadła.

Jeśli 14 lutego 11 bit team member pisze, że jeszcze nawet nie wiedzą w jaki sposób będą testowali wersję beta, to ja się pytam, jakim cudem mają zdążyć z premierą do końca marca?

Gra musi zostać skończona, a termin premiery podany z odpowiednim (moim zdaniem minimum miesięcznym) wyprzedzeniem. Czy w tej sytuacji mam uwierzyć, że skończą grę w 2 tygodnie?

Poza tym w raporcie za IV kwartał znalazła się informacja, że przesunęli zawarcie umowy dystrybucyjnej z IV na I kwartał.

Obstawiam okolice kwietnia - maja

Pozdrawiam wszystkich.

Podejrzewam że teraz ci, co zarobili na Optimusie przesiądą się a na CITY i będzie jazda w górę ... W marcu premiera Snipera na Playstation a potem Sniper 2 na PC, Xbox i Playstation - To dopiero będzie coś thumbright

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 4 lipca 2012 15:27:30
Liczba wpisów: 37
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,494 sek.

tydvwnjw
bghgnumv
jwqerdok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
syamyqyy
qgegklwl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat