PARTNER SERWISU
tyjehzse
Anekdoten

Anekdoten

Ostatnie 10 wpisów
Wiesz co - mało wiem o Libii, ale tekst na tym filmiku do złudzenia przypomina to co o Libii, ale także o historii Polski, o sytuacji w PRL-u i ZSRS piszą tutaj:

KPP

Oczywiście, do wywalenia! ;-)

Zamiast pisać inwokacje do modera warto może wcześniej przeczytać post Krzyśka9 z 26 sierpnia 21:39
Cena w okolicach 3 PLN/akcje pochodzi z ostatniej wyceny dokonanej przez DM BZ WBK i Krzysiek interpolując podał 3-4 PLN z uwzględnieniem Nigerii. Chyba w porządku?
Jednocześnie zaznaczył, że cena rynkowa 1,22 PLN.
Po co te nerwy? ;-)

Scarry napisał(a):
a to ?

Cytat:
USA nie zasługuje nawet na rating AA+ a co dopiero na AAA, stwierdził słynny inwestor Jim Rogers.

No tak... Tylko Rogers ma teraz gotówkę i pewnie gra na spadki.
Buffet zarządza funduszem i wydał opinię, że gdyby można było dać rating cztery A, to dałby go Stanom.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;-)

A emisja na AIM przy obecnym trendzie, faktycznie stała się chyba problemem.
Ciekawe co przy,niesie tydzień...?

Poglądy Krugmana mniej więcej znam.
I to że facet wieszczy kryzys globalny też jest mi znane - tylko, że wtedy wszystkie aktywa polecą na łeb.
Chodzi mi o wiarygodność agencji ratingowej, która spowodowała dzisiejszą panikę - niejako pogłębiając ubiegłotygodniowe spadki.

A może potrafisz wytłumaczyć takie zjawisko (cytat z komentarza na stooxie):

"Papiery rządu USA zachowały się dokładnie odwrotnie niż wynikałoby to z decyzji S&P o obniżce ratingu. Najwyraźniej obligacje skarbowe USA nadal uznawane są przez rynki finansowe za najbezpieczniejszy instrument warty kupowania w sytuacji zagrożenia, nawet jeśli zagrożonym jest... emitent tych obligacji."

Wiem, że KOV jest papierem obarczonym ryzykiem, dzisiaj spadła też cena ropy, ale mimo wszystko nijak poza psychologią (panika) wytłumaczyć tego nie potrafię.
Pozdrawiam :)

Tak też zrobiłem. Niestety, poprzez cytowanie wyskakuje w najmniej spodziewanym momencie :(

Żeby nie było całkiem niemerytorycznie, to zacytuję fragment dzisiejszej wypowiedzi Paula Krugmana na temat sytuacji na szerokim rynku:
"W rzeczywistości S&P to ostatnie miejsce, do którego ktokolwiek miałby się zwracać w sprawie oceny perspektyw Stanów Zjednoczonych - pisze Krugman w komentarzu dla poniedziałkowego wydania "New York Timesa", zatytułowanym "Wiarygodność, hucpa i zadłużenie"."
Więcej tutaj:
biznes.interia.pl/gieldy/aktua...
To tak dla uspokojenia nastrojów, chociaż na Amerykańców, jak dotej pory nie podziałało :(

Myślę, że po wczorajszej informacji o wcześniejszej spłacie kredytu i reakcji rynku amerykańskiego na to info (w ciągu nieco ponad 0,5h kurs z 10,5 na 11,04$ przy rosnących obrotach) to ciężko byłoby wystawić taką rekomendację.
Zresztą - w poniedziałek wieczorem będzie wiadomo, czy we wtorek otwieramy sią na GPW z luką, czy "kiszenia" ciąg dalszy ;-)

Witam :)
Przeczytałem dzisiejsze info i mnie zatkało.
Początkowo zrobiło się deczko słabo, ale głęboko odetchnąłem i jak patrzę teraz na notowania, to póki co, nie jest źle.
W sumie stało się to, czego od jakiegoś czasu sobie życzyłem - przestać żyć mrzonkami (głównie z powodu operatora) o Brunei, a zacząć budować image firmy pod kątem sukcesów na Ukrainie.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 23 października 2011 07:29:26
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,197 sek.

ftlglyuj
wlyekfmx
moiypxuc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aebzgzsl
nlzbnfxn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat