Jestem laikiem i pewnie temu nie kumam do końca tego nowego info Ale ja to rozumiem że on już tam kopią i się nabili na ropę (znaleźli ślady ropy :D)
A nie kojarzę żadnego info że zaczęli tam kopać
Niech mnie ktoś oświeci
|
Również uważam że to dobre info poza tym to że nowe akcje w takiej ilości zostaną wypuszczone to już dawno wiadomo Tylko mi się wydaje że info że jest ropa będzie przed walnym (na logikę jak mają uchwalić wprowadzenie nowych 20-30 mil akcji celem przygotowania się na przechowywanie i transportowanie ropy jak jej jeszcze nie ma :D) I właśnie temu wydaje mi się że to walne nie podjęło (bo niby nie mogło - tere fere jak by chcieli to by zrobili tak by mogło nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz) bo nie mogli ogłosić że maja ropę i tyle :D
p.s. dzisiaj powróciłem do petrola - liczyłem że jeszcze spadnie ale jakoś nie chce więc nie będę ryzykować że potem pociąg będzie pełny i zostaną mi tylko miejsca w A klasie znacznie droższe :D :D :D :D
Pozdrawiam jeszcze wierzących :D
|
Dzień dobry :D jestem tu na forum zupełnie nowy a petrolem bawię się prawie rok :D były ładne zarobki była ładna strata :D ostatnio jednak 2 dobrze zyskowne transakcje tydzień temu w piątek wyszedłem z petrola i dzisiaj przegapiłem wejście w niego :D ale myślę że jeszcze będzie okazja przed walnym :D
To forum niemal od początku mojej zabawy z petrolem przeglądam i uważam je za najciekawsze ze wszystkich za co jestem wam wszystkim niezmiernie wdzięczny :D
ale dzisiaj się ośmielę nie zgodzić z dwoma sprawami jakie poruszacie tutaj na forum
po 1 - To nie jest tak ze ktoś sprzedaje akcje po 7 złotych komuś z założeniem ze potem 70% jego zysku wraca :D
Petrolinvest - nie może sprzedać akcji taniej niż po 10 zł akcje od petrola kupuje Prokom wedle umowy o dofinansowanie petrola ale kupuje je po 10 zł za akcje !! (nie po 7 ) Jako że Prokom miał coraz to większe problemy z pozbywaniem sie tego papieru po 10 zł (co się dziwić jak na giełdzie stał znacznie taniej ) To sprzedawali go za 7 zł z tą adnotacja co wszyscy znają. Wiec Prokom nie dostanie nic za darmo bo na wszystkich akcjach co sprzedali w ten sposób na starcie są w plecy akcje by musiały być sprzedanie mniej więcej po 11.50 (na oko w pamięci policzyłem) by wyjść na 0 !!
po 2 - nie jest tak że akcje petrola będą po 40-50 zł a Krauze będzie je kupować po 10 zł Wartość emisji akcji wycenia się na cenie akcji z okresu wstecz (nie chce mi się teraz szukać z jakiego okresu do tyłu ) ale nie może być ona niższa niż 10 zł i tyle Wiec jak ogłoszą że petrol znalazł ropę i kors wystrzeli w gorze to Krauze nie będzie miał pół roku by te akcje sobie spokojnie wrzucić na rynek tylko będzie to musiał robić bardzo szybko a najlepiej kupić je przed ogłoszeniem co i jak by ktoś go nie posądził o jakieś machloje a to przecież uczciwy człowiek jest :D
I tym miłym akcentem pozdrawiam Alkomat
|