Temat:
VRG
Może ktoś zna już wyniki, albo ktoś zbija przed wynikami żeby jeszcze coś dokupić.
|
|
Za interia.pl "Wrocław wypowiedział umowę wykonawcy stadionu na EURO 2012 - poinformował prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz"
|
|
Temat:
VRG
Czy dzisiejszy ruch na północ odzwierciedla dane ze sprawozdania, czy to tylko aspekt psychologiczny.
|
|
Temat:
VRG
Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego kolejny dzień są spadki mimo braku jakiejkolwiek informacji, a ostatnia jaka była, była pozytywna. Czy to zawiedzeni, którzy liczyli na 3 zł zaczęli wyprzedaż?
|
|
Temat:
VRG
VW ma gdzieś W20 i to jest w niej piękne  .[/quote] Szczególnie dzisiaj
|
|
Temat:
VRG
Wczoraj wieczorem dogadali się z Fortisem. Spłata rozłożona na 8 lat.
|
|
Raczej się z tobą nie zgodzę. Jak dla mnie wzrost przychodów będzie krótkotrwały do momentu aż niezorientowani klienci dowiedzą się że podwyżka również ich dotyczy. Jak dla mnie taka praktyka nie wróży nic dobrego tyko złego np. wzrost koszów ze względu na to, że ludzie polikwidują rachunki osobiste ale kredyty zostaną. Kredyty gdzieś trzeba rozliczać. Zatem wzrosną koszty obsługi w tzw. okienku. Do tej pory wszelkie formalności mogłeś załatwiać poprzez internet, który dla banku nie stanowił żadnego kosztu.
|
|
Temat:
VRG
Pozbyli się balastu
|
|
Pytam, bo jeszcze nie doświadczyłem. Czy dywidendę dostaje się jeśli posiada się papier na dzień ustanowienia czy trzeba trzymać do dnia wypłaty?
|
|
Temat:
KGHM
Aleksander Grad 17.04.br. w udzielonym wywiadzie dla agencji Reuters stwierdził, iż z powodu trudnej sytuacji budżetu rozważane jest podwyższenie planu tegorocznych wpływów z dywidend. Dodatkowo Minister Skarbu zapewnił, iż KGHM wypłaci dywidendę. W przypadku decyzji WZA o wypłaceniu dywidendy nasilą się konflikty ze strony związków zawodowych, które przy ewentualnym podziale zysku dla akcjonariuszy zażądają wyższych podwyżek wynagrodzeń. W takim przypadku wypłata dywidendy w połączeniu z rozpoczęciem strajku, przy obecnych wciąż dużo niższych cenach miedzi niż te z przed 12 miesięcy, znacząco wpłynie na możliwości inwestycyjne emitenta oraz w dłuższej perspektywie spowoduje spadek jego wyceny na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. źródło: http://www.stooq.pl
|
|
Temat:
VRG
Skąd te wzrosty? Ktoś ma jakąś informację?
|
|
Temat:
ORANGEPL
Info z http://www.stooq.pl: Z danych UKE wynika m.in., że w analizowanym okresie (od czerwca 2008 r. do stycznia 2009 r.) udział Telekomunikacji Polskiej (TPSA) w rynku dostępu do internetu szerokopasmowego spadł o ponad 5 pkt proc. Jednocześnie wzrósł wskaźnik udziału w rynku operatorów telefonii mobilnej (o 1,5 pkt proc.). Wskaźnik penetracji dla usług dostępu do internetu poprzez modemy operatorów sieci ruchomych osiągnął 2,8%.
|
|
Temat:
VRG
reklamacja rozpatrzona pomyślnie
|
|