Na obecną chwilę wydaje mi się, że albo wzrośnie albo spadnie.. a leszcz zostanie na dnie.
Po co taki wątek?
|
|
Rozumiem. Troche to glupie w takim razie przez nieuwage ladnie moglem sobie dzis wyczysic konto i doplacac jeszcze do tej zabawy. Normlanie uzywam KBC i tam mam wszystkk ladnie rozdzielone i nawet przypadkowo nie moge stac sie wystawca opcji.
W aliorze widze jest inaczej i przez nieuwage mozna latwo stac sie wystawca... szczescie w nieszczesciu, ze pozycja zostala zamknieta z zyskiem przez maklerow z biura i po zwroceniu depozytu stan gotowki bedzie dodatni.
Takze dzieki za odpowiedz i teraz juz to staje sie jasne. Zawsze miaelm wrazenie, ze nigdy nie mozna zrealizowac transakcji gdy nie ma sie na oplacenie pelnego depozytu a tu taka niespodzianka ;)
|
|
Witam, mam pewne pytanie co do depozytu zabezpieczajacego przy opcjach. Nigdy nie chcialem grac bedac wystawca opcji, wczoraj zamytkajac swoje opcje put przypadkowo sprzedalem ich za duzo. Mialem 4 opcje, sprzedalem 6 czyli 4 swoje zamknalem a wystawilem 2. Dzis rano wielkie zdziwienie, ze dzwonia do mnie o uzupelnienie depozytu. Sprawdzam konto a tam gotowka na minusie. Pobrany depozyt 2300zl. Pytanie teraz jest takie. Mialem na tym koncie tylko 900zl dlaczego nie odrzucili tych dwoch zlecen a pobrali mi taki depozyt skoro nawet nie moglem go oplacic z walsnych srodkow? Czy to jest normalne ?
|
|
No i tak to wlasnie wyglada jak piszecie. Wig20 spadl o 50pkt a opcja put otm zamiast wzrosnac to poleciala 50% :)
|
|
Miałem na myśli lukę z ostatniej środy. Przepraszam, że tak nie jasno się wyraziłem. Mnie luka w dół osobiście by ucieszyła jutro :-)
|
|
Wyraznie to widac, ze rynek nie chce rosnac a to moze przelozyc sie na spadek. Byki musialby mocno uderzyc jutro a o rajdzie to mozna mowic gdy zamkniemy luke te nad nami ;-) Za spadkami rowniez tez przemawia oslabiajacy sie zloty.
|
|
Zastanawiam sie, poniewaz dopiero niedawno zainteresowalem sie opcjami jak wyglada cena opcji OTM na pare dni przed wygasnieciem ? Zalozmy opcja OW20X1200, gdy wig20 spada z poziomu 2400 do do 2150 to cena tej opcji rosnie ale mamy jeszcze miesiac do wygasniecia. Jak bedzie wygladala cena tej opcji np 14 albo 15 grudnia gdy wig zalozmy wyniesie 2100 albo 2050 ? Teraz im bardziej spada to cena rosnie, ale co jesli mocno spadnie ale i tak bedzie niewielka szansa zeby byc ITM ?;) Pomimo ze wig20 bedzie spadal ale bedzie blizej do terminu wygasniecia to cena tez bedzie spadac mimo, ze to opcja put ?
|
|
Kupiłem, poczytałem i nie sposób się nie zgodzić z kolegami wyżej :)
|
|
bossa.pl/index.jsp?layout=2&am...Cytat:* Proponuję dla każdej nowo zaimportowanej grupy danych historycznych wykonać podział narzędziem Symbol>Organize Assignments..., a następnie przejść do importu kolejnej bazy. Jeśli tego nie zrobisz to wszystkie instrumenty znajdą się w jednej grupie, co przeszkodzi w wygodnej pracy jak i w późniejszym podziałem zaimportowanych danych na grupy, rynki, sektory itp. Oto chodziło ?
|
|
Witam, zaimportowalem dzienne dane do Amibrokera ze stooq i wszystko jest ok, ale kiedy dodaje plugin statica polowa spolek nie wyswietla juz danych dziennych, druga polowa tylko sprzed paru dni, a zaledwie kilka wyswietla wszystko dobrze i dane EOD i intraday... ktos umie na to zaradzic ? Chcialbym miec baze danych z danymi EOD i rownoczesnie w czasie sesji moc sobie zmienic interwal na np 15minutowy.
|
|
Ja nie pale, ale jestem za legalizacja. Uwazam, ze sam moge ocenic co jest dla mnie dobre a co zle i rzad nie musi nam tego mowic. Wóde mozecie pić ale palić juz nie....
|
|
Majac konto w kbc makler a nie majac konta bankowego w KB w jaki sposob mozna dokonac depozytu na konto maklerskie ?
|
|
Podlacze sie do pytania, zna ktos jakeis anglojezyczne blogi z analiza techniczna spolek ? googlowalem dzis ale nic ciekawego nie znalazlem...
|
|
Kiedy jest ta emisja tych nowych akcji ?
|
|
co rozumiesz przez lolcontent ?
|
|
Alexander Elder w swojej ksiazce opisuje raczej negatywnie Elliota i np Ganna jako tak zwanych martwych guru - a wy co o tym sadzicie? ich metody sie sprawdzaja?
|
|
Dane historyczne jak i aktualizacje po każdej sesji można również pobrać ze strony http://finfo.pl
|
|
Posiadam Zawod Inwestor Gieldowy i Inteligentny Inwestor Benjamina Grahama - stan ksiazek idealny, chetnie wymienilbym sie za AT rynkow finansowych murphyego lub Świece Japonskie
Posiadam jeszcze Sztuka Spekulacji Zenona Komara
Bogaty Ojciec Biedny ojciec 4 godzinny tydzien pracy
|
|
|
|
Moze sprobuj poprzez strone myfund.pl takie cos zrobic
|
|
Temat:
Ichimoku
Co w ogole sadzicie o tym ichimoku ?
|
|
Temat:
MIDAS
Mozecie napisac dlaczego kupiliscie MIDAS-PDA a nie MIDAS ? Jesli ktos kupil akcje 'normalne' to analogicznie dlaczego te a nie pda ;)
|
|
debet napisał(a):Cytat:Skoro sprzedaz o 50 % przekracza załozenia i plany to po co po 2 dniach taka drastyczna przecena? Proste pytanie, dziesiątki odpowiedzi jak zwykle nie na temat. Nie ma znaczenia ile sprzedadzą tylko po jakiej wartości. Nie wiem czy zauwazyles, ze sa rozne werse.. ja widzialem trzy, normalna za 80zl, jakas bajerancka z empiku z dodatkami za ok 150zl i w saturnie oporcz normalnej jakas z wisiorem wiedzmina za 129zl
|
|