PARTNER SERWISU
ukxlbkfc
59 60 61 62 63
Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 18 maja 2011 09:28:08 przy kursie: 8,91 zł
Zarkan napisał(a):
Bądźmy szczerzy. Wiele błędów o których ludzie piszą jest faktycznie spowodowane przez samych graczy. Dodatkowo narzekają na brak płynności gry. Ale większość nie zerknie na ustawienia zawnnsowane tylko da ultra i full hd bo ma dobry komputer.

akurat moi znajomi to np własciciel serwisu komputerowego zajmujacego sie testowaniem sprzetu i gier (sam to robił wiele lat). Sprzęt max-top. Ze swoją kopią szarpał się cięzkie pare godzin, walcząc akurat z paroma problemami na raz: wiele godizn aktywacja, gra w okienku, black-screeny i całkowite blokowanie wiedźmina już ingame na niewidzialnych ścianach w podziemiach.

wiele płytek zgłasza błąd CRC przez fizyczne złe wytłoczenie płytek - to pewnie też wina użytkowników...

badźmy szczerzy - zrzucanie wszystkiego na braki w wiedzy użytkowników skończą sie dla firmy fatalnie. Nigdy nie słyszałem o żadnych problemach przy instalacji DA 1 czy 2 czy innych ulubionych pozycji od BioWare.

podejście wielu osób tutaj - "nie ruszajmy problemów żeby tylko kursu nie zwalić" może skończyć się dla akcjonariuszy fatalnie. Co wy myślicie że to zostanie zamiecione po cichu? Wg. mnie właśnie aktywni akcjonariusze na praktycznie zamkniętym forum najwięcej powinni dociekać i szukać zagrożeń dla kursu swojej firmy. W ten sposób gracz giełdowy jest lepiej przygotowany na to się może stać.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 18 maja 2011 09:38

Nestor
30
Wpisów: 200
Wysłane: 18 maja 2011 09:36:04 przy kursie: 8,91 zł
Ja, z kolei, nie slyszalem o problemach z instalacja wiedzmina. Mi, i kilku znajomym zainstalowal sie ladnie, aktywowal, i gra.

Chodzi nawet niezle, zwazywszy na to ze poza karta z 2009, reszte kompa mam z 2006 ;-)

Problem z developmentem na PC jest wlasnie taki, ze jest prawie nieskonczona liczba konfiguracji sprzetowych, i w pewnej czesci tych konfiguracji beda wystepowaly konflikty, wplywajace na calosc. Problemy przy takich release'ach zawsze beda.

Either way, jak juz sie przebrnie przez aktywacje i instalacje, to pozniej czeka torcik z wisienka (which is not a lie).

Oceny sa wysokie, i zapewne sie tak utrzymaja, mysle ze bedzie to zdecydowany sukces na swiatowych rynkach.

Zarkan
0
Wpisów: 145
Wysłane: 18 maja 2011 09:37:46 przy kursie: 8,91 zł
Nie staram się wyczyścić firmy, ale spotykałem się wielokrotnie z entuzjastami-graczami którzy robili z Siebie nie wiadomo co. Narzekali na błędy itp, a np wystarczyło zaktualizować najprostsze sterowniki od grafiki.

Błąd CRC może wynikać również przez zakurzony czytnik, ale jeżeli masz pewność że przez fizyczne uszkodzenie to zwracam honor.

Dodatkowo jeżeli tak to możesz wyjaśnić jakim cudem ludzie narzekają na brak optymalizacji?? Jeżeli u mnie działa full hd i wszystko co w ultra oprócz uberpróbkowania?? Zaznaczę że mam komputer nie pierwszej młodości ale zawsze wyczyszczony system z przeważnie zaktualizowanymi najnowszymi sterownikami.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 18 maja 2011 09:40:41 przy kursie: 8,91 zł
jeśli chodzi o optymalizacje dzisiaj robie własne malutkie śledztwo bo syn kupił sobie wersje standardową a ja mam kolekcjonerską, do tego są w innych wersjach językowych, więc sprawdze jedną i drugą czy zachowują sie tak samo. Do tego mam wrazenie że gra jest bardzo wrażliwa na najnowsze sterowniki (widzę że Nvidia wypuściła już wersję z optymalizacjami dla Wiedźmina 2)

info: www.chip.pl/news/sprzet/karty-...
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 18 maja 2011 09:44

Zarkan
0
Wysłane: 18 maja 2011 09:45:44 przy kursie: 8,91 zł
Scarry nie odbieraj ewentualnie jako atak na Siebie, to co opisuję. Pomimo że jestem osobą dość młodą to też dość długo siedzę w tym jako informatyk, dlatego doskonale z własnej autopsji wiem jak niektóre drobiazgi na które nie zwracają uwagi potrafią wpłynąć na działanie gier/komputera. Co do sterowników to dość normalne też że dopóki nie pojawia się sterowniki zaktualizowane z odpowiednim profilem to nawet na tych supeer komputerach pojawią się wcięcia, chociaż oczywiście wcale nie oznacza że coś pomogą

Gorbashow
6
Wpisów: 271
Wysłane: 18 maja 2011 12:04:07 przy kursie: 8,91 zł
Hyhy wydajnosc na max-top bla bla...ludziska wlaczaja ultra, a tam ubersampling i sie dziwia ze na topowym sprzecie maja po 15FPS blackeye
Wylaczcie w opcjach graficznych ubersampling(uberprobkowanie po polskiemu) i bedzie smigal nawet na ultra.
Co prawda zeby pograc w 1920x1200 i ultra trzeba juz mocnego sprzetu, ale to norma w grach. Szczegolnie ze Wiedzmin 2 jest najlepiej wygladajacym RPG na rynku i jedna z najlepiej wygladajacych gier obecnie.

Nie mowiac juz o grywalnosci, story, klimacie...DA2 moze Wieskowi buty czyscic, stad tez takie recenzje od pracownikow Bioware blackeye

Jezeli juz szukac problemu, to nie z grafa czy plynnoscia dzialania a z crashami do desktopa, ktore ponoc sie zdarzaja po przejsciu prologu.
Edytowany: 18 maja 2011 12:14

LucasPM
0
Wpisów: 17
Wysłane: 18 maja 2011 14:58:28 przy kursie: 8,91 zł
Nie pochwale się EK, ale Premium też ładnie śmiga - nie płacze z braku głowy Geralda :P. Nie znalazłem żadnych błędów, chociaż odczyt płytki był o sekundę dłuższy niż zwykle - w porównaniu do innych gier(np. sc2). Zanim zainstalowałem Wieśka zrobiłem totalny upgrade softa. Na ultra śmiga bez problemu (z wyłączonym ubersampling'em - nie wiem do czego to służy, ale różnicy zbytnio nie robi - tylko przycina). Gra rewelacja. Czekamy na targi E3 na początku czerwca (7-9.06).

Maksik22
0
Wpisów: 15
Wysłane: 18 maja 2011 17:05:02 przy kursie: 8,91 zł
„Wiedźmin 2” szybko znika z półek
18-05-2011 16:16

Zapewniają o tym przedstawiciele Optimusa, producenta gry. Premiera "Wiedźmina 2" zbiegła się bowiem ze spadkiem cen akcji spółki

Gra miała premierę 17 maja (w wersji na komputery PC). - Być może już w piątek, lub na początku przyszłego tygodnia, podamy pierwsze wyniki sprzedaży gry na rynku polskim. Na razie dysponujemy jedynie danymi szczątkowymi i szacunkowymi. Wyglądają bardzo dobrze - zapewnia Adam Kiciński, prezes giełdowej spółki. Ale nie rozwija tematu. - Dane z innych rynków są dużo trudniej dostępne i spływają z pewnym, czasami nawet kwartalnym, opóźnieniem - dodaje.

W przedsprzedaży „Wiedźmina 2" kupiło 150 tys. graczy. Największe światowe hity, które sprzedają się w dziesiątkach milionów kopii, przed premierą znajdują zwykle 200 - 300 tys. nabywców........

źródło: rp.pl

www.rp.pl/artykul/660281_W_prz...

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 18 maja 2011 17:15:52 przy kursie: 8,91 zł

carlito
0
Wpisów: 92
Wysłane: 18 maja 2011 21:24:15 przy kursie: 8,91 zł
Maksik22 napisał(a):

Zapewniają o tym przedstawiciele Optimusa, producenta gry. Premiera "Wiedźmina 2" zbiegła się bowiem ze spadkiem cen akcji spółki

Gra miała premierę 17 maja (w wersji na komputery PC). - Być może już w piątek, lub na początku przyszłego tygodnia, podamy pierwsze wyniki sprzedaży gry na rynku polskim. Na razie dysponujemy jedynie danymi szczątkowymi i szacunkowymi. Wyglądają bardzo dobrze - zapewnia Adam Kiciński, prezes giełdowej spółki. Ale nie rozwija tematu. - Dane z innych rynków są dużo trudniej dostępne i spływają z pewnym, czasami nawet kwartalnym, opóźnieniem - dodaje.

W przedsprzedaży „Wiedźmina 2" kupiło 150 tys. graczy. Największe światowe hity, które sprzedają się w dziesiątkach milionów kopii, przed premierą znajdują zwykle 200 - 300 tys. nabywców........

Witam serdecznielove4
Atakowany zewsząd reklamami Wiedzmina 2 i wiedziony wrodzona ciekawoscia udałem sie i ja na rekonesans po sklepach sprzedająch gry.
Nie ukrywam , ze i mi udzieliła sie atmosfera wielkiego tryumfu i glorii.
Udałem sie na przeszpiegi do EMPIKu i AGD RTV . Mam je najblizej siebie i niejako pod nosem.Poza tym robie tam zawsze zakupy.

Przy wejsciu do EMPKu oraz AGD RTV na wejsciu wita nas olbrzymia sylwetka GERAŁTA i logo Wiedzmin.
W AGD RTV to samo. Widac ,ze CDP sie postarało i sypnęło groszem na zmasowana reklamę.
W EMPIKu jest nawet osobna wielka gablota dedykowana wyłącznie W 2 przy samej kasie.Nie sposób jej ominąc czy nie zauwazyc.W niej 3 pietra pudełek z grą.
Dodatkowo w EMIKu jest wewnetrzna gazetka z Wiesmakiem na cała pierwszą stronę.
Zdobi ja twarz Gerałta ze szrama i podbitym prawym limem.
Ponadto cała druga strona to pean pochwalny pełen ochów i achów na czesc gry i studia CDP RED.
I tu najwieksze zaskoczenie zeby nie powiedziec szok.
Na Bankierze i Parkiecie piszą , ze w całej Polsce w sklepach brak gry i sprzedaje sie wysmienicie.
Potwierdza to wypowiedz Adama Kicinskiego o fantastycznej sprzedazy w ilosci 150 000 sztuk w Polsce .Rowniez artykuły w gazecie Parkiet oraz Rzeczpospolita.
Sprzedawca w EMIKu zas powiedział,ze dotychczas sprzedali tylko jedna sztuke Wiedzmina 2.
W AGD RTV 3 sztuki.
Co jeszcze bardziej mnie zaskoczyło to fakt , ze premiera była 17 a juz po dwóch dniach jest promocja cenowa ze 119,90 na 89,90 zł.

Teraz moje pytanie
Nie moge sobie tego racjonalnie wytłumaczyc i prosiłbym kolegów bardziej rozeznanych zeby mi wytłumaczyli o co tu chodzi.
Przeciez dwa dni temu była premiera wiec jest szczyt zaintersowania i szczyt sprzedazowy.
Skoro sprzedaz o 50 % przekracza załozenia i plany to po co po 2 dniach taka drastyczna przecena?
Rozumiem po miesiący czy po trzech.Ale po dwu dniach???
Co mnie dodatkowo jeszcze zaszokowoło to cena SNIPERA GHOST WARRIOR
Jest juz sprzedawany ponad pół roku i dopiero teraz przeceniony ze 149,90 na 109,90
Czyli drozej niz Wiedzmin 2 tuz w samej premierze.
Z tego co podawano SNIPER kosztował chyba 3 mln zł , Wiedzmin 2 ponad 30 mln zł.
Co to za polityka i czemu to ma słuzyc skoro tak nisko gra W2 jest wyceniana , a w recenzjach same maksymalne noty.Przeciez nawet kazde dziecko w polsce i na swiecie wie , ze Wiedzmin 2 to przełom w grach RPG i niesamowity sukces na kazdym poziomie technicznym,fabuły oraz innych aspektów których laikowi trudno spamietac.

Prosze kolegów o rozwikłanie tej zagadki gdyz bardzo mnie to ciekawi .
Przepraszam za przydługa wypowiedz ale chciałem mozliwie najwierniej naswietlic frapujący mnie problemwave
Carlito Brigante
Edytowany: 18 maja 2011 21:26

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 18 maja 2011 21:59:32 przy kursie: 8,91 zł
Cytat:

Ponadto cała druga strona to pean pochwalny pełen ochów i achów na czesc gry i studia CDP RED.
Na Bankierze i Parkiecie piszą , ze w całej Polsce w sklepach brak gry i sprzedaje sie wysmienicie.
Potwierdza to wypowiedz Adama Kicinskiego o fantastycznej sprzedazy w ilosci 150 000 sztuk w Polsce .Rowniez artykuły w gazecie Parkiet oraz Rzeczpospolita.
Sprzedawca w EMIKu zas powiedział,ze dotychczas sprzedali tylko jedna sztuke Wiedzmina 2.
W AGD RTV 3 sztuki.
Co jeszcze bardziej mnie zaskoczyło to fakt , ze premiera była 17 a juz po dwóch dniach jest promocja cenowa ze 119,90 na 89,90 zł.

Reklamę robi CDP niezłą i z pewnością to zapunktuje. Widać to po zauroczeniu niektórych piszących.

Dodam że w sieci handlowej real jest również wystawiony taki regalik z Wieskiem 2
Tylko że na liście TOP co mnie zaskoczyło jest numerem "8"

Cytat:

Teraz moje pytanie
Nie moge sobie tego racjonalnie wytłumaczyc i prosiłbym kolegów bardziej rozeznanych zeby mi wytłumaczyli o co tu chodzi.
Przeciez dwa dni temu była premiera wiec jest szczyt zaintersowania i szczyt sprzedazowy.
Skoro sprzedaz o 50 % przekracza załozenia i plany to po co po 2 dniach taka drastyczna przecena?

Jest juz sprzedawany ponad pół roku i dopiero teraz przeceniony ze 149,90 na 109,90
Z tego co podawano SNIPER kosztował chyba 3 mln zł , Wiedzmin 2 ponad 30 mln zł.
Co to za polityka i czemu to ma słuzyc skoro tak nisko gra W2 jest wyceniana , a w recenzjach same maksymalne noty.Przeciez nawet kazde dziecko w polsce i na swiecie wie , ze Wiedzmin 2 to przełom w grach RPG i niesamowity sukces na kazdym poziomie technicznym,fabuły oraz innych aspektów których laikowi trudno spamietac.

Przepraszam za przydługa wypowiedz ale chciałem mozliwie najwierniej naswietlic frapujący mnie problemwave

Tak zgadza się to jest dobry show pod zakupy ... a może kłamstwo pod robienie sobie reklamy.
O czym się już przekonaliśmy odnośnie Two worlds II ?...
polygamia.pl/Polygamia/1,96455...
A przecież CDP był w Polsce dystrybutorem tej gry ...czyżby się czegoś nauczyli od swoich "kolegów"? Think

150 tys jest realne ale ... skoro nadal "nie mają konkretnych danych bo niektóre spływają nawet kwartalnie" to skąd taka liczba?
Edytowany: 18 maja 2011 22:01

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 18 maja 2011 22:01:06 przy kursie: 8,91 zł
carlito: w skrócie - zły sklep wybrałeś. Przeciwny biegun: www.amazon.ca/Witcher-2-Assass... Na kanadyjskim amazonie już W2 kupić nie można. Koniec nakładu. Może wynieś pare sztuk z tego twojego AGD i wystaw na kanadyjskim amazonie? Zarobek gwarantowanyWhistle To chyba normalne zjawisko, tam sie sprzedaje lepiej, tu gorzej... życie.
Co do delikatesów i innych dyskontów... To chyba logiczne, że idąc do takiego sklepu klient nie idzie tam po wiedzmina. To nijako kanał sprzedaży "przy okazji", jak baton leżący przy kasie ma odziaływać w sposób, "a wezme, co mi szkodzi", tak chyba podobnie może być tu. Jak pare zejdzie to będzie fajnie, ale chyba nikt racjonalny na oblężenie się nie nastawiał.
Edytowany: 18 maja 2011 22:06

Zarkan
0
Wysłane: 18 maja 2011 22:05:00 przy kursie: 8,91 zł
Dziwne trochę. U mnie Dąbrowa Górnicza EMPIK - brak egzemplarzy, Carfeour przy ekspresówce w stronę katowic widziałem 3 egzemplarzy ze całkiem sporego stosu porannego. Więc nie wiem skąd masz takie dane o małych sprzedażach O.o

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 18 maja 2011 22:36:08 przy kursie: 8,91 zł
carlito napisał(a):
Maksik22 napisał(a):

Witam serdecznielove4
Atakowany zewsząd reklamami Wiedzmina 2 i wiedziony wrodzona ciekawoscia udałem sie i ja na rekonesans po sklepach sprzedająch gry.
Nie ukrywam , ze i mi udzieliła sie atmosfera wielkiego tryumfu i glorii.
Udałem sie na przeszpiegi do EMPIKu i AGD RTV . Mam je najblizej siebie i niejako pod nosem.Poza tym robie tam zawsze zakupy.

Przy wejsciu do EMPKu oraz AGD RTV na wejsciu wita nas olbrzymia sylwetka GERAŁTA i logo Wiedzmin.
W AGD RTV to samo. Widac ,ze CDP sie postarało i sypnęło groszem na zmasowana reklamę.
W EMPIKu jest nawet osobna wielka gablota dedykowana wyłącznie W 2 przy samej kasie.Nie sposób jej ominąc czy nie zauwazyc.W niej 3 pietra pudełek z grą.
Dodatkowo w EMIKu jest wewnetrzna gazetka z Wiesmakiem na cała pierwszą stronę.
Zdobi ja twarz Gerałta ze szrama i podbitym prawym limem.
W AGD RTV 3 sztuki.

Teraz moje pytanie

Oj, Carlito. Chyba nic nie rozumiesz z komunikatów, jakie trafiają na rynek.
150 tys. - nie jest to ilość sprzedana w Polsce, tylko łączna ilość preorderów zamówionych przez klientów na całym świecie. W tym prawie 40% to preordery wersji elektronicznej z gog.com i ze Steama.
Co do SNIPERA GHOST WARRIOR - widziałeś wersję na PS3, która miała swoją premierę 28 kwietnia. I trafiła do sklepów od razu w bardzo niskiej jak na PS3 cenie (dodam, że od każdej sztuki wydawca musi odprowadzić podatek na rzecz SONY).

debet
0
Wpisów: 259
Wysłane: 18 maja 2011 22:49:56 przy kursie: 8,91 zł
Cytat:

Proste pytanie, dziesiątki odpowiedzi jak zwykle nie na temat. Nie ma znaczenia ile sprzedadzą tylko po jakiej wartości.

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 18 maja 2011 22:55:57 przy kursie: 8,91 zł
Osobiście sam sie zastanawiam, nie mniej bardziej zastanawiam się nad tym, czy promocja spowodowana jest "upustem" ze strony dewelopera, czy obniżką dystrybutora by przyciągnąć klientów akurat do JEGO sieci. Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że empik sprzedaje po 89 a saturn po 79(najniższa chyba cena na rynku)? Nie wierze w to, że empik miał gorszą pozycje negocjacyjną od saturna czy vobis, i wynegocjował mniejszy upust.
Może któryś z bardziej doświadczonych kolegów pomoże (sinuhe? Jak już skonczysz akt II moze coś skrobniesz?)

gienek_majonez
0
Wpisów: 24
Wysłane: 19 maja 2011 00:01:46 przy kursie: 8,91 zł
Scarry napisał(a):
podejście wielu osób tutaj - "nie ruszajmy problemów żeby tylko kursu nie zwalić" może skończyć się dla akcjonariuszy fatalnie. Co wy myślicie że to zostanie zamiecione po cichu? Wg. mnie właśnie aktywni akcjonariusze na praktycznie zamkniętym forum najwięcej powinni dociekać i szukać zagrożeń dla kursu swojej firmy. W ten sposób gracz giełdowy jest lepiej przygotowany na to się może stać.

A Twoim zdaniem, te problemy, które mają gracze obecnie, powinny nas interesować z perspektywy jakiego horyzontu czasowego?

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 855
Wysłane: 19 maja 2011 00:16:34 przy kursie: 8,91 zł
Mnie zastanawia czemu tak na Allegro idzie dobrze sprzedaż za ponad 80 zł, skoro można praktycznie za tyle samo kupić w sklepach.

Nestor
30
Wpisów: 200
Wysłane: 19 maja 2011 00:26:55 przy kursie: 8,91 zł
@Marcin, bo "Na allegro jest taniej!" ;-)

Niektorym sie nie chce ruszyc, albo mysla ze gra po 150 stoi w sklepie.
W empiku w Renomie(Wroclaw) kolejki z wiedzminem staly do kasy. Wiec wszystko dobrze idzie;-)

wojtek656
0
Wpisów: 21
Wysłane: 19 maja 2011 00:38:59 przy kursie: 8,91 zł
debet napisał(a):
Cytat:

Proste pytanie, dziesiątki odpowiedzi jak zwykle nie na temat. Nie ma znaczenia ile sprzedadzą tylko po jakiej wartości.

Nie wiem czy zauwazyles, ze sa rozne werse.. ja widzialem trzy, normalna za 80zl, jakas bajerancka z empiku z dodatkami za ok 150zl i w saturnie oporcz normalnej jakas z wisiorem wiedzmina za 129zl
Edytowany: 19 maja 2011 00:42

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

59 60 61 62 63

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,444 sek.

kjlujexs
ozcztycf
hdmmvdmi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nbodoxwm
rqzojyns
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat