PARTNER SERWISU
jfhqzagt
RzepaR1

RzepaR1

Ostatnie 10 wpisów
Witam. Może rzadko udzielam się na tym forum, ale często je przeglądam, a właściwie codziennie. Należy ono do mojej codziennej rozrywkihello1 Inni mają Facebooka a ja mam Forum Petrolinvesta wave

Tak na poważniej, widzę tutaj wiele osób które łudzą sie szybkim - sporym zarobkiem, bądź codziennie się modlą o odzyskanie swoich pieniędzy. Obydwie grupy w każdym info widzą wielki sukces i odliczają dni do otwarcia szampana.. Nie dostrzegając faktycznej sytuacji spółki i co się z nią naprawdę dzieje.

Jak pojawił sie tylko komunikat o Silurianie i Hallwood część forumowiczów liczyła już zyski: "jutro up na 50%.. a może nawet 100%, ile razy TKO" ja zastanawiałem się jak długo.. i czy do końca sesji utrzymają plus. To, że dzisiaj będzie traciła to była oczywista oczywistość ( Rysiu wyprzedawał resztki).

Jakiś czas temu opisałem swoją Historię z Petrolem i wnioski do których doszedłem ( przy 10,40zł). Uważam, że obecnie Sulirian ma rozbudzić przede wszystkim nasz "Polski" apetyt. Teraz Ryszard będzie sprzedawał po trochu akcje Siluriana które wcześniej kupił za kilka tysięcy USD ?!?! po cenie 100 razy większej. A nam co jakiś czas wciskał kit w stylu: "Niezależny biegły z firmy Silurian potwierdza znalezienie ropy przez Petrol..." Bądź: "Zagraniczny Inwestor firma Silurian chce nabyć od Petrola perspektywistyczne złoże OTG za 1mld USD". Chyba ,że Rysiu stwierdzi, że info na Petrola już nie działają i będą infa dla Siluriana: "Silurian bliski wydobycia gazu łupkowego w Turkmenistanie!!!"

Kiedyś nawet podałem artykuł na który się natknełem w necie jaki jest cel Petrolinvestu ale przez jednego z forumowiczów zostałem zrugany z wątek Polityczny.

Z pełnym szacunkiem dla wszystkich, ale uważam, że każdy z obecnych, bądź przyszłych akcjonariuszy Petrolinvestu powinnien pierw poczytać co pisze Irfy na temat tej spółki (a pisze on bardzo sensownie, według mojej osoby) a później zadecydować czy nadal chce zostać "perspektywistycznym" milionerem dzięki spółce Petrolinvest.. pzdr

Witam. Przegladajac forum TVN, natknelem sie na kolege MonsieurB. Wedlug mnie pisze on dosc ciekawie i interesujaco. czytajac jego linki przypadkowo natchenelem sie na wspisy o Petrolinvescie i R.Krauze, jak rowniez o KOV i J.Kulczyku. Lektura jest moze i bardzo dluga, a o samym Petrolinvescie prawie nic, ale bodajrze w dwoch miejscach jest dosc jasno okreslony cel Petrolinvestu.. :) i wedlug mnie potwierdzaja sie moje przypuszczenia jakim interesem zajmuje sie Petrolinvest
monsieurb.nowyekran.pl/post/16...

Od dłuższego czasu.. czytam co piszecie na temat spółki.. I powiem wam jedno jest to nie zły kabaret!!! :) Co gorsza, prawdziwy dla biednej ulicy posiadającej ten papier. Sam jestem byłym akcjonariuszem , udało mi sie wyjść z dość małą strata jak na taka spółkę. inwestycja 15 tysiecy, strata ok. 2500zł kupowana na dwa razy po 15,80 i 8,60. sprzedane po ok.10,40, przypomne, że spółka w między czasie była chyba po ok. 5zł:). Jest to niecałe 10% mojego kapitału!!! Więcej nigdy bym nie włożył!!Wierzyłem przez pewien czas, że Rychu na prawde chce dobrze, a ja za rok sprzedam akcje po 100-150zł ( nie śmiejscie się:) tak myśli-wierzy każdy drobny co kupuje ten papier!!) Jednak dłużej obserwując spółkę, zauważyłem.. Że interesem rycha jest zarabiane na sprzedaży akcji, emitując kolejne serie Ą,Ć,Ę,Ń,Ś,Ż,Ź,CH,CZ,SZ itd.. i przy okazji podrzucanie tych samych plotek w różnej formie co pewien czas, a nie wydobywanie ropy, bądż nawet jej próba, im dłuzej to trwa tym lepiej.
Przyjełem taka hipoteze: Rychu dawno wie, że nie uda mu się wydopyć tej ropy, z nie wiadomych dla nas przyczyn, być może ropy jest za mało, że by sie opłacało. Jest na poziomie 9000m itd..Ale wie, że może "udawać" finansownie prac nad wydobyciem ropy, wyprowadzając pieniądze ze spółki pod każdym możliwym sposobem i przy okazji drukując papier.. Dla niego jest to świetny interes a spółka będzie istniała do momentu kiedy będziemy wierzyć nierealnie w swoje marzenia i kupując dalej jej akcje. Lepiej się opłaca gra w lotto potencjalna strata znikoma, a zysk nie botyczny. Uważam, i zrobił bym tak jeszcze raz. Przyjoł bym mniejszą bąć wiekszą strate, ale przestał bym sie łudzić zyskiem i tracąc kolejne pięniadze.. Nie wierze, że Petrol kiedykolwiek wydobędzie ropę z jakiekolwiek miejsca poza stacją benzynową!!!

Kod:
mod: wpis zawiera informacje o własnych transakcjach, ale nie został skasowany gdyż Petrol jest spółką specyficzną, a szersze refleksje mogą się przydać osobom dopiero rozpoczynającym analizowanie tej spółki.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 30 sierpnia 2011 20:43:22
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,238 sek.

xejktqsw
iqfkhpvh
nzchjgky
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jgysgvxa
ktjzsjtw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat