PARTNER SERWISU
qqrbxejs
cela22

cela22

Ostatnie 10 wpisów
Dodatkowo widać że kurs odbił się od 200-stu sesyjnej średniej kraczącej. Analogicznie w lutym 2010 roku ta średnia była silnym wsparciem.

prezes9 napisał(a):
Witam Style...staram się jak moge hehe ale Wy macie tutaj swojego Taurusa ja wpadłem się tylko przywitac...oczywiście skrobne coś od czasu do czasu:)
Pozdr

Szczerze mówiąc to czytając na tym forum wypowiedzi Taurusa a na bankierze Twoje często zastanawiałem się czy nie jesteście ta sama osoba:)

Taurus80 napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
tylu nas bylo ciekawe ilu zostalo :)

Zostało, zostało :)

Ciebie tez widzialem jeszcze doncarlos od poczatku walczy :) zadziwiajaca byla tez przemiana cela22 z wielkiego oponenta do wielkiego zwolennika :)
Ah stare dobre czasy :)

Przyznam się bez bicia ze moje początkowe wypowiedzi lub pytania często były prowokacyjne żeby czegoś się dowiedzieć... Ta spółkę trzymałem najdłużej (bo wszedłem przed ostatnia emisja a sprzedałem ostatnio) ze wszystkich, które posiadałem i nie ukrywam ze nadal posiadać chcę i na pewno będę:)

style napisał(a):
teraz ciekawe czy jutro bedzie kontynuacja wzrostów czy może w życie wyjedzie przysłowie kupuj plotki sprzedawaj fakty Think a tym samym realizacja zysków

Obstawiam to drugie tzn życzę sobie tego bo przyznam ze chciałbym odkupić swoja ulubiona spółkę:) Widzę ze RSI nie podążył za kursem a to często co pokazuje historyczny wykres tej i nie tylko tej spółki zapowiada korektę. Poza tym kurs od 2009 r. porusza się w trendzie wzrostowym trójkątami zniżkującymi więc dajmy szanse zrealizować się kolejnemu a nie tak rwiecie bez przystanku:)

To żeś wymyślił:) Co to w ogóle za wykres i jaki długi horyzont czasowy:) Gratuluje AT. Pozdrawiam

Ostatnie wsparcie jest na około 3 zł - dołek z 2008 roku. Wcześniej jeszcze jest poziom 3.6 także wątpię żeby jutro padło któreś z ostatnich wsparć:)

doncarlos napisał(a):
więc naturalnym poziomem wsparcia jest 1,50-1,80.. niedługo wyniki i być może korekta na giełdach światowych..Think

Sugerujesz, że wyniki boryszewa mogą być złe co spowoduje korektę? Przecież ma być coraz lepiej...

harleyangel napisał(a):
mkk napisał(a):
markuz12 napisał(a):
www.pb.pl/a/2010/01/25/DM_IDMS...
mamy kolejny skup tym razem w celu dalszego odsprzedania..jutro czekaja nas wzrosty??

AT mówi nam moim zdaniem, że to bardzo możliwe. Idziemy od pewnego czasu w szerokim kanale - czerwone linie. 19 stycznia i dzisiaj kurs dotarł do linii rosnącego trendu średnioterminowego - zielona linia. Wytrzymała, do tego sforsowana została niebieska linia krótkoterminowego trendu spadkowego. Co prawda kurs ją teraz testuje, ale stawiam, że jednak zielona linia znowu nas uratuje. Jeżeli nie, to czerwona i kremowa linia poniżej wyznaczają wsparcia, których przekroczenie generuje czytelny sygnał - EWAKUACJA :)

kliknij, aby powiększyć

dzięki za podrzucenie AT. niedługo się przekonamy jaki kierunek zostanie obrany

Ta zielona linia to lekka przesada chyba. To nie jest linia trendu i nie wiem co brales pod uwage ja wyrysowujac.

mkk napisał(a):
Hmm.... Ja to widzę inaczej. Mówisz nie wiemy, czy są w dołku? Nie do końca. Są wśród nas tacy, którzy celnie przewidzieli w piątek, gdzie dalej pójdzie kurs spółki - sprzedali lub kupili akcje. To DOBRZY inwestorzy giełdowi.

Narzedzia pomagaja przewidziec prawdopodobienstwo. Zauwaz ze kazdy jak sie wypowiada to zazwyczaj mowi: moim zdaniem prawdopodobnie, powinno, moze. Rzadko kto pisze bedzie tak i tak. W piatek poprostu teoria sie sprawdzila a ile razy bylo tak ze ktoras spolka technicznie wygladala ze bedzie spadac a ku zdziwieniu wiekszosci bylo na odwrot...

Piszecie ze lepiej sprzedac akcje wyzej i odkupic taniej niz usredniac. Pewnie kazdy by tak zrobil gdyby byl pewny ze tak wlasnie bedzie ale przeciez nie wiemy czy te akcje wlasnie nie sa w dolku i za chwile nie przyjdzie odbicie tym bardziej jesli spolka fundamentalnie wyglada okazyjnie. Po sprzedaniu ryzykujesz tyle ze nagle mozesz zostac bez akcji a spolka uciekla. Zeby sie na takie ryzyko nie narazac najlepiej miec te akcje skoro juz widzimy duzy potencjal wzrostu. A jesli akcje leca a my mamy kase to mozna sobie usredniac i tym samym z nizszego pulapu zaczac zarabiac.
Techmex to skrajny przyklad i tu nie pasujacy. Usredniac mozna na spolkach z dobrym reitingiem-na spolkach ktore jestesmy pewni ze nie upadna z dnia na dzien.

No wlasnie nie mieszajmy... Jak chce spadac na 10 to bardzo dobrze. Wtedy i Ci co juz posiadaja akcje usrednia sobie ladnie cene a Ci co czekaja kupia okazyjnie i wszyscy beda szczesliwi:)

Ja patrzyłem na te male ramiona. Czyli u mnie linia szyi wychodzi w polowie tej Twojej formacji. Wtedy sie zgadza spadek. Na wykresie liniowym widac to dokladnie.

misza napisał(a):
Kamil napisał(a):
Misza możesz napisać na jakiej podstawie obliczyłeś poziom 10,70?

Na podstawie klasycznej AT. Poziom ok 10.70 wynika z szerokości tego trójkąta, liczonej od wybicia. W tym przypadku trójkąt jest odwróceniem kierunku (takie przypadki dopuszcza teoria. Ogólnie panuje przekonanie, że takie formacje są kontynuacją poprzedniego trendu, ale nie możemy zapominać o wyjątkach).
Przykładem formacji, która "poszła inaczej" niż oczekiwano (wbrew oczekiwaniom większości) była formacja RGR na W20 w okresie maj-lipiec 2009.

Ponadto zaproponuję wykres Midasa (sytuacja analogiczna-trójkąt maj-sierpień i wybicie dołem. Oczywiście jakaś tolerancja błędu takiej prognozy zawsze istnieje.

Na wigu20 wtedy ta formacja akurat sie sprawdzila. Nie bylo to co prawda odwrocenie trendu na dluzszy czas ale formacja ta zaklada ze minimalny zasieg spadkow to wysokosc tej formacji odmierzona od linii szyi do szczytu glowy takze wszystko sie zgadzalo bo do takich spadkow doszlo.

Ogolnie tez trzeba bedzie zmienic motto tego portalu skoro bedziemy tu mieli takze analize techniczna. Do tej pory w SW chodzilo tylko o fundamenty. Co prawda na forum byla analiza techniczna opisywana przez uzytkownikow ale tylko tam.

Skaner techniczny? A na czym to mialoby mniej wiecej polegac?

Moze i krol ale nie wiadomo czego. Moze mi ktos kto bardziej zna ta spolke powiedziec o co w niej chodzi ze kto kolwiek sie nia interesuje na tym poziomie cenowym i co w tej spolce bylo takiego genialnego ze byla wyceniana na ponad 40 zl jakis czas temu? Przeciez te akcje wedlug najprostrzego wskaznika c/wk powinny na dzien dzisiejszy kosztowac jakies 70 gr. Spolka wskazniki fundamentalne ma jedne z najgorszych ze spolek na gpw. O co wiec chodzi i czy to ma szanse wrocic do swoich dawnych szczytow? Co sie musi wydazyc? Z gory dzieki za odpowiedz.

Czyzby Pan Tomasz chcial nam wynagrodzic to ze zapomnial o akcjonariuszach przez moment i w zamian chce nam poprawic humor wysokim kursem...

Joker napisał(a):
siekoo napisał(a):
Vox napisał(a):
no właśnie nie wiem, czy brać kurs jak jest, czy doliczyć te 1zł z hakiem z PP.
na przykład stooq przelicza cały wykres dla odcięcia PP.

jakos nie lubie jak stooq po operacjach na ilosci akcji przeskalowuje historyczne zapisy notowan.
dla mnie wykres to odwzorowanie notowan 1:1 - do wnioskow lubie dochodzic po swojemu.
Na Gancie wartość o jaką był korygowany kurs nie była znacząca.
Często jest jednak inaczej np. Boryszew czy wiele historycznych emisji. Wówczas jak takiej korekty się nie dokona to do żadnych wniosków nie dojdziesz bo wykres z powodu powstałych luk jest nieczytelny.

Joker a jak Ty widzisz AT na tej spolce? Twoim zdaniem gdzie zatrzymaja sie spadki?

WatchDog napisał(a):
WK = (873 mln zł + 31 mln zł) / (63 mln szt. + 313 mln szt.) = 2,40 zł na akcję
Aktualnie kurs 1,68 zł czyli C/WK = 0,7

Już kończymy moduł korekcyjny.

Tak jak pisalem pare linijek powyzej. Test wartosci ksiegowej na poziomie 2.4 pewnie w niedlugim czasie sie odbedzie tym bardziej ze wlasnie w tamtym miejscu bedzie wystepowal maly opor:) To i tak bedzie dopiero wartosc ksiegowa a wiec papier atrakcyjny jesli bedzie nadal pokazywal zyski. Skoro midas moze miec wskaznik c/wk na poziomie 20 i wiecej to tu tymbardziej nie widze przeszkod.

No mi tez niestety nic na priva nie przyszlo. Z drugiej strony bB86 nawet jesli moglbys sprawic by pare osob sie posmialo to tez nie powinienes sie wahac. Przeciez smiech to zdrowie:) Licze tu na duze wzrosty i mam nadzieje ze nie trzeba bedzie czekac wieki bo jak na razie jestem w trakcie uczenia sie cierpliwosci i nie najlepiej mi to wychodzi.

bB86 napisał(a):
Nie napisze, bo juz z dosw. z '08 i '09 wiem, ze i tak sie wszyscy smieja.. ;-)
Tak bylo na IEA, tak bylo na LTS, tak bylo jesli chodzi o perspektywy swiatowej gospodarki :)
Dziekuje, wystarczy mi.

Powiem krotko. W '10 jest masa miejsca na przeszacowanie na ksiegach abc daty i calego sektora dystrybucji it. Moze przeszacowanie invii.
W '11 wiekszy wzrost calej naszej gospodarki i w zwiazku z tym wiekszosci portfela..

p.s. no moze bmp moznaby podciagnac do drugiej spolki tak bardzo technologicznej i tez bardziej venture capital niz private equity, ale to za malo zeby robic z nich "tego typu" fundusze ;)

To badz tak mily i napisz mi w sekrecie na priv. ta prognoze. Nikomu nie powiem i nikt smial sie nie bedzie:) Zachowam to dla siebie.

bB86 napisał(a):
tego typu?
nie widzę innego funduszu na polskim rynku tego typu.

wiem jakiego zysku się spodziewam w mci w latach 2010-2011 przy względnie dobrej koniunkturze, ale nie napiszę tego tutaj, bo i tak nikt nie uwierzy..

To tylko Twoje domniemania, czy sie sprawdza czy nie czas pokarze. Przeciez chyba nie jestes jednym z grupy MCI zebysmy mieli Ci wierzyc lub nie?:) Za to jak sie sprawdza Twoje prognozy to zostaniesz pewnie nie jednej osoby idiolem:) Czesto sprawdzam Twoje wpisy na tym watku bo wydaje mi sie ze dosc dobrze ogarniasz ta spolke, dlatego chetnie uslysze Twoja prognoze zysku na lata 2010-2011.

Na bankierze Ci juz koledzy odpowiedzieli bo identyczne pytanie zadales:)
www.bankier.pl/forum/temat_prz...

Wielu tu czeka na korektę szczególnie ci, którzy liczyli ze bez zamrażania kapitału w prawach poboru kupią sobie akcje po odcięciu tych praw. Bylem jednym z nich ale na wszelki wypadek scenariusza jaki oglądaliśmy, za polowe kasy przeznaczonej na tą spółkę wszedłem przed odcięciem... Z drugą połową czekam cały czas i nie mogę się doczekać. Podejrzewam że takich jak ja jest więcej dlatego myślę ze 1.50-1.45 to max do jakiego zejdzie. W skrajanym wypadku myślę że 1.3 to najniższy poziom jaki można tu zobaczyć w najbliższym czasie. Gdyby zaczęła się jakaś większa fala wzrostowa i każdy by odpuścił czekania na wieszczoną korektę to bardziej prawdopodobne jest zobaczenie poziomu 2.4 niż tego 1.3. Oczywiście to tylko moje takie przemyślenia. Na spółkach Pana Karkosika rożne cuda się dzieją.

Trzeba bylo sie troszke wstrzymac. Kurs dotarl do lini trendu spadkowego zapoczatkowanego w 2007 roku. Ja bym poczekal az przebije ta linie.

Mozna bylo sie tego spodziewac z punktu analizy technicznej bo wytworzylo sie cos na wzor formacji RGR.

Siwy nie strasz nas ze kurs bedzie zamrozony. Mam nadzieje ze juz zebral ile chcial ma w koncu tego od groma. Chyba nie sadzisz ze bedzie chcial zebrac caly freefloat:)

mir_oslaw napisał(a):
Widzieliście dwie transakcje pakietowe dzisiaj łącznie na 551000 akcji po cenie 1,34 ?

Tak - ja widzialem. Uwazasz ze to zle? Jak dla mnie to to dobra informacja skoro ktos sprzedaje i kupuje duzo drozej niz przed odcieciem pp mogl. Ale tak na prawde to to nic nie znaczy. Na spolkach Pana Karkosika czesto przeciez takie pakiety lataja na roznych spolkach po roznych cenach.

v3nom napisał(a):
Cella, wybacz, że tak Cię męczyłem pytaniami, ale zaintrygowało mnie to co napisałeś Shhh Nie uważam, że FF na poziomie 40% to mało. Ale faktycznie (odnosząc się do wypowiedzi Taurusa) bieżąca ilość akcji i ich cena bardzo ułatwia manipulacje.

Cieszą mnie zyski, ale ta biała świeczka wisząca i radośnie machająca nóżkami w powietrzu napawa mnie lekkim niepokojem blackeye Planowałem dokupić trochę akcji po odcięciu PP, ale po takiej pompie odechciało mi się...

Wiem ze sa spolki z jeszcze ciekawszym freefloatem ale zazwyczaj plynnosc na nich jest mala takze sa ryzykowne a 40% nie jest zle w porownaniu z np centrozapem(80%).

mir_oslaw napisał(a):
Osobiście to gratuluję właścicielowi większościowemu 59,5% Panu Karkosikowi.
Bardzo sprytnie wypłaca sobie dywidendę za pieniądze tych którzy zostali zmuszeni do zakupu akcji z PP.
Normalnie dywideny nie mógłby sobie wypłacić no bo i z czego? jak spółka nie przynosi zysków tylko straty.
Troszkę PR, że to niby będzie lepiej, mydlenie oczu i co, otóż co: zwyczajnie podziałało.
Ustalenie ceny emisyjnej na takim niskiem poziomie i stosunku nabycia PP spowodowało potężne odcięcie kursu po zakończeniu notować sesyjnych z PP.
Spekulacja wkroczyła znowu na papier i podbija kurs w mknącym do przodu pociągu. Na końcu niestety prawdopodobnie jest sciaana i im szybciej się przy niej ów pociąg znajdzie tym szybciej się rozbije a akcjonariusze z impetem z niego powypadną. Ci którzy wiedzą i mają świadomość o istnieniu tej ściany wysiądą z tego pociągu na jednym z przystanków.
Zastanawialiście jaki cel ma nowa emisja. Otóż taki "napchanie kieszeni Karkosika" waszymi pieniędzmi poprzez tak naprawdę prywatną emisję. Bo jak można inaczej na to patrzeć jeśli inwestor ma 59,5% dotychcasowych emisji.
Taki wytrawny gracz jak Pan Karkosik wie, że rynek nie jest idealny i tą nieidealność należy wykorzystać. Ustalenie tak niskiej ceny emisyjnej i ustalenie stosunku nabycia 1:5 zainicjowało mechanizm spekulacyjny, co przysparza go teraz o "wzrost kapitału"
Następna korzyść to to, że z pieniędzy akcjonariuszy BORYSZEW odda pożyczone pieniądze na wykup obligacji panu Karkosikowi, czyli co, otóż to robię emisję aby zwrócić sobie pożyczone pieniądze, bo nie przyniosły mi one zysku (straty na wynikach firmy)
Mam coś w rodzaju dywidendy.

Tego tupu analizy i wywody powinienes stosowac raczej na spolkach typu midas czy chemos a nie tutaj. To ze spolka dzisiaj wzrosla 50% nie oznacza ze jest to jakas ogromna banka spekulacyjna bo niedowartosciowanie chociazby pod ulubionym wskaznikiem inwestorow tj. c/wk nadal tu istnieje i w spolce jest coraz lepiej, a to ze ktos przeprowadza split zeby to niedowartosciowanie niwelowac to chyba nic zlego. Dopiero przy obecnym kursie okolo 2.5 zl mozna mowic ze kurs jest rowny wartosci ksiegowej firmy. Skoro tutaj tak cie bola wzrosty to nie wiem co bys powiedzial akcjonariuszom chemosa:). Gdybysmy inwestowali tylko w to co nie ma problemow w kryzysie, co non stop przynosi zyski, gdzie wszystko jest jasne i nie ma zadnych spekulacji to po co tu w ogole siedziec skoro takich spolek nie ma, a jak sa to stopy zwrotu rownaja sie lokacie bankowej. Mam nie kupowac spolki mimo iz licze na duzy wzrost tylko dlatego ze cos tam nie gra w paru szczegolach? Nie badzmy smieszni. Ludzie kupuja bankrutujace spolki i czesto na tym zarabiaja lepiej niz na czym kolwiek a tutaj...

Myslalem ze 1 pp na kazda akcje, a 1 pp upowaznia do objecia 5 nowych akcji.

Fajnie by bylo ale chyba nie tak szybko. Tu napisano ze: "W tej chwili kapitał Boryszewa dzieli się na 62,6 mln walorów. Na przełomie marca i kwietnia prawa poboru znajdą się w obrocie."
www.parkiet.com/artykul/7,8842...

v3nom napisał(a):
cela22 napisał(a):
v3nom napisał(a):
Cela22, ale free float się przecież nie zmienił? Jedyne co się zmieniło w tym momencie to cena akcji. Popraw mnie jeśli się mylę ;-)

no nie zmienil sie co nie oznacza ze jest na fajnym poziomie 40%

Cella, a jaki Twoim zdaniem byłby optymalny poziom FF dla Boryszewa?

Nie rozumie troszke pytania. Poprostu z obserwacji widze ze jak spolka ma maly freefloat to czesto sa na niej duze ruchy procentowe, oczywiscie w obie strony ale jesli spolka przeprowadzila split i mamy otrzymywac z niej coraz lepsze infa to kierunek raczej bedzie w gore. O to mi chodzilo. Takie moje pobozne zyczenia.

www.parkiet.com/artykul/7,8842...

Pod koniec marca chemiczno-metalowy holding spodziewa się zamknąć emisję 313 mln nowych akcji, sprzedawanych z prawem poboru.

v3nom napisał(a):
cela22 napisał(a):
Tez niestety kupilem po 7 i tez zastanawialem sie czy nie sprzedac po takim wzroscie ale w sumie to kasa z tego znikoma a jest szansa ze bedzie wyzej bo dopoki wejscia na rynek nowych akcji tych obecnych jest caly czas malo i przy malym freefloacie jest szansa ze bedzie duzo wyzej.

Cela22, ale free float się przecież nie zmienił? Jedyne co się zmieniło w tym momencie to cena akcji. Popraw mnie jeśli się mylę ;-)

no nie zmienil sie co nie oznacza ze jest na fajnym poziomie 40%

no tak ucieklo mi tylko to 0.5zl za 5 nowych akcji

sbyszek napisał(a):

chyba coś źle policzyłeś, Dancing bo mi wychodzi tak : PP=5,28zł + 1,70zł = 6,98zł Whistle

sbysiu Ty chyba tez cos zle liczysz bo gdyby od dzisiaj przy tym kursie pp byly notowane to kosztowaly by jakies 7.7zl
Jesli sie myle to prosze niech mnie ktos poprawi.

stefanek napisał(a):
Skoro prawa sa juz przyznane, to myslicie, ze warto sprzedac przy tej euforii o kolicach 1,70 obecnie posiadane akcje?

Ja osobiscie zaluje, ze nie usrednilem na dole, bo kupilem przecietnie za ponad 7pln. Ale na szczescie lub na nieszczescie teraz duzo tego nie mialem.

Tez niestety kupilem po 7 i tez zastanawialem sie czy nie sprzedac po takim wzroscie ale w sumie to kasa z tego znikoma a jest szansa ze bedzie wyzej bo dopoki wejscia na rynek nowych akcji tych obecnych jest caly czas malo i przy malym freefloacie jest szansa ze bedzie duzo wyzej.

Ja jestem spokojny i sobie zartuje. Dobrze wiem ze tym co weszli w pp czyli tez mi obecny kurs malo daje do czasu az pp beda notowane dlatego mimo wejscia w pp wszedlem dzisiaj za czesc na otwarciu:) Przy takim entuzjazmie mozna odrobic troche czesc tej zamrozonej kasy:)

przemcio79 napisał(a):
cela22 napisał(a):
przemcio79 napisał(a):
Nawet na TVNCNBC wyśmiali ten wystrzał blackeye Mówili że ludzie myślą że akcje po odcięciu to jest okazja i że jest to spekuła blackeye

Pewno będzie wymiana akcjonariatu, ci co mieli wczoraj, dzisiaj przy takiej promocji wyprzedadzą salute

Sluchaj przemcio na twoim kanale wypowiada sie prezes boryszewa:) Widzisz w spolce jest coraz lepiej takze to wszystko to nie tylko spekulacja a te pp poprostu maja na celu pomoc tylko kursowi. Spolka jest niedowartosciowana chociazby pod katem c/wk. Wskakuj i nie naganiaj bo widzisz ze ty swoje a kurs swoje. Jakos nikt sie ciebie nie slucha:)

Dobra Panowie to wskakuję, lecę żeby zdążyć, pozdrawiam i milego dnia blackeye salute

hehe przekonalismy cie w koncu:)? Widzisz ze naganianie w druga strone nie daje efektow tylko jest coraz gorzej to jednak ...:) dobre. Oczywiscie to "wskakuj" to mialo byc w cudzyslowiu:)

Super napisał(a):
Hej nie wierze wlasnym oczom chyba sie nie obudzilem jeszcze. Wzrost o prawie 50% czy ktos moze to jakos racjonalnie skomentowac? Jakos nie wierze ze Ci co kupuja nie wiedzieli o odcieciu PP dzisiaj. Nie to zebym sie nie cieszyl ale taki wzrost jest co najmniej dziwny.

no faktycznie kolega sie nie obudzil bo wlasnie o tym piszemy powyzej. Przybij sobie piatke z przemcio:)

przemcio79 napisał(a):
Nawet na TVNCNBC wyśmiali ten wystrzał blackeye Mówili że ludzie myślą że akcje po odcięciu to jest okazja i że jest to spekuła blackeye

Pewno będzie wymiana akcjonariatu, ci co mieli wczoraj, dzisiaj przy takiej promocji wyprzedadzą salute

Sluchaj przemcio na twoim kanale wypowiada sie prezes boryszewa:) Widzisz w spolce jest coraz lepiej takze to wszystko to nie tylko spekulacja a te pp poprostu maja na celu pomoc tylko kursowi. Spolka jest niedowartosciowana chociazby pod katem c/wk. Wskakuj i nie naganiaj bo widzisz ze ty swoje a kurs swoje. Jakos nikt sie ciebie nie slucha:)

przemcio79 napisał(a):
cela22 napisał(a):
Technicznie zmienilo sie tyle ze wyszlismy z trojkata gora z luka na duzych obrotach i jestesmy blisko gornego ograniczenia kanalu. Jesli przebijemy 1.65 to moze byc jeszcze ciekawiej takze troche sie zmienilo od wczoraj.

Taki naciągany przez ciebie trójkąt, to nie trójkąt, a wystrzał na większych obrotach przez czystą spekułę, bez żadnej dobrej wiadomości, to nie wystrzał blackeye

Jest jeszcze taki argument ze kurs jest na nowym szczycie ale tez pewnie powiesz ze taki szczyt to nie szczyt:)
Pewnie jeszcze sie osunie troche pewnie beda jakies zagrywki ale w dluzszej perspektywie powinno byc dobrze.

przemcio79 napisał(a):
cela22 napisał(a):
Wiedza ale wiedza tez ze przed spolka dobre wyniki i niedowartosciowanie. Obawiaja sie ze to ostatnia okazja do tanszych zakupow. Poza tym zobacz jak wyglada teraz obraz techniczny tej spolki:)

Nie wiem o jakim obrazie technicznym mówisz, dla mnie się nic nie zmieniło Eh?

Pewno sam czekasz żeby drogo sprzedać nieuświadomionymShame on you

Widać że już ciśnienie w zwieraczach opada blackeye

Mysle wlasnie ze to ty liczyles na to ze dzisiaj kupisz za pare groszy najlepiej za cene emisyjna a ze sie nie udalo nie wiesz co sie dzieje i boisz ze moze juz sie nie zalapiesz. Bez obaw kurs jeszcze pewnie bedzie troche bujal zanim dojdzie do 3 zl wiec bedziesz mial jeszcze szanse. Ja nie sprzedaje bo wszedlem w pp takze taka cena mi nic nie daje i czekam na rozwoj sytuacji po wynikach i jak w koncu ktos porzadnie kursem sie zaopiekuje i wywinduje to w kosmos:)
Ps. A ty naganiaj dalej ale lepiej zmien forum na bankiera tam bedziesz mial wiecej predyspozycji bo tu zaraz i tak nas pewnie uteperuja.

kliknij, aby powiększyć

Technicznie zmienilo sie tyle ze wyszlismy z trojkata gora z luka na duzych obrotach i jestesmy blisko gornego ograniczenia kanalu. Jesli przebijemy 1.65 to moze byc jeszcze ciekawiej takze troche sie zmienilo od wczoraj.

przemcio79 napisał(a):
O co tu chodzi??? Ludzie nie wiedzą że była emisja akcji i odcięto PP ? Chyba nie myślą że spadł kurs z 6,5 na 1,4 Eh?

Może myślą że giełda zrobiła im promocję żeby mogli się okupić blackeye

Wiedza ale wiedza tez ze przed spolka dobre wyniki i niedowartosciowanie. Obawiaja sie ze to ostatnia okazja do tanszych zakupow. Poza tym zobacz jak wyglada teraz obraz techniczny tej spolki:)

chemia.wnp.pl/selena-fm-kupi-o...

"Boryszew podpisał warunkową umowę z Selena FM dotyczącą sprzedaży 100% udziałów w firmie Przedsiębiorstwo Materiałów Izolacyjnych Izolacja - Matizol za 18,5 mln zł, poinformowała spółka w komunikacie w środę."

kyle napisał(a):
widzę brak optymizmu w wypowiedziach większości... (sam w to wszedłem i to przy dużo wyższym kursie...) czy jest coś co mogłoby spowodować odwrócenie trendu?? sądzę, że niedługo dowiemy się o bardzo ciekawej niespodziance...

Ciekawe jakiej, ze Krol nowy film nagrywa? Chyba kazdy teraz by chcial zeby w jego spolce pojawilo sie jakies fajne info bo z tego co widze to zaczela sie jakas glebsza korekta na wiekszosci spolek i nie tylko centrozap leci w dol.

koszyk napisał(a):
Jak to się sam, że sobą nie zgadzam? Angel

To, że na podstawie stosowanej techniki, warto spróbować, nie zwalnia od postawienia stopa.

Bo czy wzrośnie, czy będzie spadało, to oczywiście nie mam pojęcia. Chodzi tylko o zwiększenie prawdopodobieństwa udanej transakcji.

Kupiłem w okolicach 2,30, się zobaczy.

Napisales przy kursie 2.3 ze ta cena sie obroni a sie nie obronila wiec dlatego mowie ze teoria sie nie sprawdzila a kolega przyznaje Ci racje jak juz widac zupelnie co innego na wykresie.

wkm3 napisał(a):
zgadzam się z Koszykiem, długo czekałem na taką przecenę jutro na otwarciu wchodzę. Oby więcej takich okazji długoterminowych: solidne fundamenty, mocny akcjonariat, cena w dół.

Jak sie zgadasz z koszykiem skoro koszyk sie juz sam z soba nie zgadza bo jego teoria to juz po dzisiejszej sesji nie trafiona historia?
Ja uwazam ze spolka tez bedzie miala jeszcze piekne wzrosty ale teraz juz sam nie wiem kiedy to nastapi i z jakich poziomow. Ostatnio myslalem ze 2.3 to bedzie piekna cena do kupowania i myslalem ze sie nie zalapie wiec ubralem sie w okolicach 2.4 niestety:( A tu raczej pewne jest 2.0 a jak nadal bedzie taka kiepska atmosfera na rynku to i 1.8 a pozniej zobaczymy.

czyli wynikalo by ze nadal bedzie warta tyle co teraz czyli okolo 1 zl akcja.

wujek_staszek napisał(a):
Oby nie było tak, że kurs wyprzedza info.

Z moich obserwacji wynika ze jak ma nadejsc zle info to zazwyczaj spolka najpierw ladnie rosnie np Techmex a pozniej jest dol jak poinformowani pozbeda sie akcji na wyzszych poziomach. Jak nagle jest zle i nie ma czasu na windowanie kursow a i rynek za bardzo temu nie sprzyja to jest szybki dol na duzych obrotach. Jak sobie spada stopniowo systematycznie to zazwyczaj w dolku jak juz wszyscy zrezygnowani sie wysypia pojawia sie jakas w miare dobra informacja np Sygnity. Pamietacie jak pare miesiecy duda spadla ponizej 1.3 a za pare dni byl wyskok bo spolka zapowiedziala piekne wyniki. Mozna non stop sie czegos doszukiwac ale teraz nie widze podstaw do tego bo poprostu od paru miesiecy srednie i male spolki nie zachowuja sie zbyt dobrze. Nie widze powodow dlaczego duda mialaby byc wyjatkiem tym bardziej ze nie bylo wielkiego ruchu na niej z optymistycznym wskaznikiem C/WK okolo 0.4 teraz jest prawie 1 i za pasem emisja akcji.

Wczesniej gdzies obilo mi sie o uszy jak ktos plakal, ze po tej emisji zmienia sie na gorsze fundamenty. Ale przeciez tu sie nic nie zmieni pod wzgledem wartosci ksiegowej spolki prawda? Tzn wartosc ksiegowa na akcje bedzie jakies 2.5zl zamiast obecnie 14zl ale po emisji kurs odniesienia tez bedzie odpowiednio skorygowany na jakies wedlug obecnego kursu 1.3. Ta emisja to bardziej split akcji niz emisja. Dobrze mysle?

TheBlackHorse napisał(a):
cela22 napisał(a):

Przy obecnym rynku? A co na obecnym rynku Twoim zdaniem jest ciekawego? Od dluzszego czasu od jakis 3-4 miesiecy wiekszosc spolek idzie w bok albo spada i nie wiem kiedy to ma zamiar sie zatrzymac tym bardziej ze o korekcie glebszej coraz czesciej sie mowi.

Podczas wejścia w Vistule rozważałem jeszcze Amicę, Paged, Ambrę... Więc nie mów proszę, że wszystko spada. Co ma spadać - spada, ale reszta nie ma zamiaru, co najwyżej lekko może się korekcić podczas drogi na nowe szczyty blah5 .
No ale cóż, gdyby każdy generał znał wynik przed starciem... Think Pray

No tak sa pewne wyjatki ale watpie zeby takimi pozostaly jak faktycznie dopadnie nas ta gloszona przez wiekszosc i podobno naturalna korekta. W ogole oby to byla tylko korekta bo jak czytam wypowiedzi prorokow z USA (masakryczne spadki kilka krotnie glebsze niz te z lutego, wojny itd) to odechciewa mi sie w ogole inwestowania.

Ps. Przeciez mogles wejsc w kazda spolke po troche skoro miales na oku kilka dobrze rokujacych. Wchodzisz za calosc w jedna spolke?

Taurus80 napisał(a):
Osobiscie mysle ze przed emisja pod 9 podciagna.
A w przyszlym roku juz po emisji sadze ze beda systematyczne wzrosty ktore zaczna sie po raporcie za 1Q juz dzisiaj wiadomo ze beda tam ladne zyski wykazane i spadek zadluzenia,
mysle ze rusza tez z nowa strategia co da impuls.
Podsumowujac popatrzalbym na kurs i wykres z poczatku poprzedniej hossy i sprobowal wyobrazic sobie ze to sie moze powtorzc.
Przynajmniej wedlug mnie duzo na to wskazuje.

skad ta pewnosc jesli chodzi o zyski?

TheBlackHorse napisał(a):
Jack_Be napisał(a):

bandhead że wlazłem w Vistę to tylko sie w łep pier.....bandhead

Nie tylko Ty Jack... Nie tylko Ty... angry3
Największa porażka na GPW. Moja porażka.
Kiedyś pewnie wybije ale zamrożenie pieniędzy na pół roku przy obecnym rynku to masakra.
Szkoda gadać.
Co do RGR to faktycznie coś można zauważyć ale jakoś takie mało książkowe. Jeśli nawet jest to nie ma się co cieszyć, bo zasięgiem zamknie lukę na 1,7.

Przy obecnym rynku? A co na obecnym rynku Twoim zdaniem jest ciekawego? Od dluzszego czasu od jakis 3-4 miesiecy wiekszosc spolek idzie w bok albo spada i nie wiem kiedy to ma zamiar sie zatrzymac tym bardziej ze o korekcie glebszej coraz czesciej sie mowi.

Czyli praktycznie wlasciciel sie nie zmienil wiec po co to cale zamieszanie? Chcieli nastraszyc zeby usrednic czy co?

Infa kto kupil akcje po 5 zl brak za to mamy ze relpol sprzedal pare akcji. To w koncu musi czy nie musi pojawic sie to info kto nabyl akcje od avalonu skoro czas minal?

A czy kurs nie rosnie dlatego ze czeka na ta emisje z prawem poboru? Czy ta emisja nie spowoduje obsuniecia na jakies 1.1 bo wczesniej zapowiadana cena emisyjna byla wlasnie taka?

Nie przeraza Was ten wskaznik C/Z powyzej 100? Warto inwestowac w taka spolke skoro ten wskaznik wykazuje takie przewartosciowanie? Czy moze tkwi w tym jakis szkopol:)?

Vox napisał(a):
no i to działa mniej więcej tak:

1) wystawiam zlecenie sprzedaży 1 akcji po cenie dużo niższej od kursu
2) zlecenie na 1 akcję realizuje się
3) lecą stop lossy, a ja zbieram akcji do woli, taniutko.

gant nie jest wyjątkiem - zdarza się to na wszystkich spółkach gpw.
dlatego nie stosuję stopów.

O co Ci dokladnie chodzi? Przeciez jak zlozysz zlecenie sprzedazy po cenie nizszej niz ktos oferuje to i tak on jest w pierwszej kolejnosci wiec kurs nie poleci nizej. Musialbys ladna ilosc rzucic zeby kurs zbic.

Kupa oszustow i nic wiecej. To jest jakis obled. Co teraz robic z tym ...?

tomasz79 napisał(a):
cela22 napisał(a):
"(...)Zapewnia, że zarząd w uzasadnieniu zażalenia przesłał do sądu „twarde” dokumenty, z których wynika, że nie są to słowa rzucane na wiatr. – Liczymy, że jeszcze w tym roku sąd zmieni upadłość na układową – mówi."

ciekawe dlaczego tych "twardych" dokumentów nie pokazali na wcześniejszych rozprawach kiedy ważył się losy rodzaju upadłości...?

Pewnie myslal, ze az tak wysilac sie nie musi, ze to co tam przedstawili wystarczy. Teraz jak przycislo to moze bardziej sie postarali.

Na gieldzie jestem od roku takze nie mam doswiadczenia. Wielu jest tu od paru lat wiec mam pytanie. Czy wczesniej zostala zlikwidowana jakas spolka z taka wartoscia ksiegowa (ze wskaznikiem C/WK 0.09?).

"Zdaniem Studenckiego przy upadłości układowej wierzyciele mają szanse odzyskać nawet do 80 proc. pieniędzy. Ile dokładnie – zależy od skali redukcji długów, na którą się zgodzą. Zapewnia, że zarząd w uzasadnieniu zażalenia przesłał do sądu „twarde” dokumenty, z których wynika, że nie są to słowa rzucane na wiatr. – Liczymy, że jeszcze w tym roku sąd zmieni upadłość na układową – mówi."

Biorac pod uwage to co zostalo tu napisane to sprawa nieco sie przedluzy i sad znowu bedzie mial troche pracy, a z kursem znowu moga dziac sie cuda jak wczesniej.
Do tego pozniej spolka nawet po odrzuceniu zazalenia ma jakies pol roku chyba na znalezienie inwestora czy dogadanie sie takze tu pewnie jeszcze raz kurs znajdzie sie w okolicach 2.5-3zl.

bywalec napisał(a):
cela22 napisał(a):
Jak to w takich sytuacjach wyglada kiedy spolka sie odwoluje? Sad moze poprostu odrzucic zazalenie w pare dni czy sa jakies szczegolne procedury?

jest mniej wiecej tak: albo wytkna sadowi bledy proceduralne, albo maja nowe kwity ( np. umowy etc) dzieki kktorym przekonaja sad ze beada w stanie wygenerowac kase i splacic dlugi. niemniej moze to byc trudne bo jak sam prezesunio nadmienil ludzie mu pouciekali ( no oczywiscie bedzie sie procesowal z tymi ktorzy ich zatrudnili .....)

Tak ale czy ktos sie orientuje ile ta niepewnosc odnosnie decyzji sadu na zazalenie moze potrwac? Czy sad ma jakies scisle okreslone ramy czasowe, w ktorych musi to rozpatrzyc i czy w ogole musi cokolwiek rozpatrywac czy np w dzien zlozenia odwolania moze odrzucic zazalenie i powiedziec ze sprawa jest zamknieta?

"no tak. ale jeśli Polna nie kupi to kto? skoro oni nie chcą tej hydrauliki bo im jest nie potrzebna"

Heh wtedy by sie z tym bujali i szukali innego nabywcy:). To ze ktos cos chce sprzedac to nie znaczy, ze ktos musi to kupic bo temu pierwszemu jest to nie potrzebne. To tak samo jakbys chcial sprzedac samochod. Nie koniecznie musi go ktos od Ciebie kupic tylko dlatego ze Ty juz go nie chcesz:)
Ale to ze kupuja ta czesc przedsiebiorstwa na 100% to przeciez na ostatnim walnym juz zostalo dogadane. Juz nic nie rozumie.

www.parkiet.com/artykul/7,8772...

"– Składając odwołanie od decyzji sądu, kierowaliśmy się interesem wierzycieli. Wierzymy, że upadłość układowa jest dla nich korzystniejsza, bo odzyskają znacznie większą część pieniędzy, które nam pożyczyli – mówi Jacek Studencki, prezes Techmeksu."

day_trader napisał(a):
moje zdanie jest takie że spadniemy w okolice 1.8 co prawda grałem na skotku 4 razy ale zarobiłem ładnie 1 raz i 3 straty na 15% zarobku wiec i tak nieźle na tym wyszłem

pozdrawiam

Ale to nie skotek. To jego "ojciec"

owner napisał(a):
na końcu książki jest 8 wykresów z dokładnie zaznaczonymi momentami wejścia Darvasa na rynek. przecież widać że nie kupował na żadnych rekordach tylko wsiadał do pociągu gdy kurs rósł i pokazywały się znaczące obroty.

No wlasnie o tym pisalem czyli jednak jeszcze z moim czytaniem ze zrozumieniem nie jest tak zle:) Moze i zawarl jakies transakcje na rekordach, ale to byly jedne z wielu transakcji. Pisal poprostu, ze wybieral czesto akcje drogie co powodowalo zmniejszenie prowizji bo wtedy byly takie zasady, ze im wiecej akcji tym wieksze prowizje. Poza tym pisal o tym jak znalazl sie w bessie i przygladal sie spolka, ktore pierwsze zaczna sie wybijac. Opisal tez 3 przypadki w ktorych posiadal akcje, na ktorych zostal przeprowadzony split i co tez mu pomoglo szybciej zarobic. Teraz juz wiem ze np. Patrowicz czy Karkosik a ostatnio chyba prezes "chemosa" tez czytali ta ksiazke:)

ja za to tych pytan i odpowiedzi nie przeczytalem. Najwyrazniej nie umie czytac ze zrozumieniem:)

Joker napisał(a):
To zależy co wyniknie z rozmów z Polna.
Obawiam się wysokiej ceny.. zbyt wysokiej dla Polnej.
Ale to tylko moje przypuszczenia, więc nie sugerować się

Nie no tego ze nie dojdzie do transakcji to raczej bym sie nie bal. Przeciez i prezes ponaru jak i Jakubas mowil ze wszystko jest dogadane a tylko powiadomia nas o konkretach tj. sumie za jaka zostala sprzedana hydraulika. Mam nadzieje ze az tak w kulki nie leca zeby na koncu powiedziec ze jednak sie nie dogadali bo by bylo bardzo zle...

Joker myslisz ze tu jest jeszcze szansa na 2.7 albo 3 zl w najblizszym czasie jak to kiedys przy pierwszym wyskoku sie zapowiadalo? Obraz techniczny sie pogorszyl od tamtego czasu. Czy te 1.9 to jest twarda podloga czy za nim kurs wystrzeli na 3 zl zobaczymy wczesniej nizsze poziomy? Jak Ty to oceniasz?

enforces napisał(a):
cela22 napisał(a):
Zbigniew Jakubas powiedzial dzisiaj w tv, ze konkretna decyzja - co jak za ile z tym kupnem czesci przedsiebiorstwa od ponaru bedzie podjeta za 2-3 dni. Moze wiec jednak nie bedziemy musieli czekac miesiac.

no to minęły 2 - 3 dni i ... ?
cisza

Hehe tego mozna bylo sie spodziewac spolka lubi przedluzac kazda decyzje.

Jak to w takich sytuacjach wyglada kiedy spolka sie odwoluje? Sad moze poprostu odrzucic zazalenie w pare dni czy sa jakies szczegolne procedury?

TheBlitz napisał(a):
pieknie idzie na 2.60 - 2.80 :) Whistle

cos brakuje sily a to tych poziomow(2.6-2.8) bardzo daleko.

Dapi napisał(a):
Maniek napisał(a):
Darwas kupował akcje wtedy jak kurs pobił maksima WSZECHCZASÓW, i dlatego na dzień dzisiejszy nie widzę możliwości zastosowania jego metodydontknow

Niekoniecznie. Opis metody jest bardzo niejasny. Wynika to z tego, że nie była to jakaś metoda systemowa ale sposób na to jak już na rynku był.

Przeczytalem ta ksiazke dzisiaj. Nie kupowal on akcji, ktore byly na maximach wszechczasow. Przeciez kupowal akcje spolek malo znanych, dzialajacych w branzach przyszlosciowych lub posiadajacych monopol, w ktorych zauwazal wiekszy wolumen, zainteresowanie. Wtedy jak zaczynal pojawiac sie trend wzrostowy to kupowal.
Co warto zauwazyc chyba w 3 opisywanych przypadkach trafil na akcje spolek, ktore przeprowadzily splity co tez wywindowalo szybciej kursy.

A ma ktos z Was ta ksiazke w formie (e-book) lub zna jakis link skad mozna ja sciagnac?

Denilson napisał(a):
Jak by ktoś był zainteresowany, to Król kupował akcje po 1 zł,
gdyż było to odkupywanie akcji pracowniczych - więc na podstawie
umowy z nimi.

Centrozap jest też na etapie poważnych (cokolwiek to znaczy) rozmów
z inwestorami Rosyjskimi oraz Amerykańskimi, które chcą wspomagać
spółkę w inwestycjach.

Jak widac malo kogo to interesuje kto po ile kupowal... Ogolnie to centrozap np patrzac na C/WK to zadna atrakcja nawet po tej przecenie.

Zbigniew Jakubas powiedzial dzisiaj w tv, ze konkretna decyzja - co jak za ile z tym kupnem czesci przedsiebiorstwa od ponaru bedzie podjeta za 2-3 dni. Moze wiec jednak nie bedziemy musieli czekac miesiac.

Mi tez sie to nie podoba. Ubralem sie w to ostatnio na wyskoku myslac ze bedzie tylko lepiej a teraz kombinuje co tu zrobic zeby z tego wyjsc bez wiekszych obrazen i w miare szybko zeby kasy nie kisic w tym czyms albo co gorsza jeszcze tracic.

inwestorgpw napisał(a):
Nazwiska masakra ciekawe jaka jutro reakcja na gpw

Mozesz jasniej o co chodzi z ta masakra? I jakiej reakcji Ty sie spodziewasz?

Orr napisał(a):
Kupione po 2.43, sprzedane po 3.62. Trochę szkoda, bo spodziewałem się większego zysku, ale nie narzekam.

Zastanawia mnie natomiast zachowanie rynku w takich sytuacjach. O ile sprzedających rozumiem, o tyle kupujących nie za bardzo. Na co mogą liczyć kupujący w takim momencie?

Kupuja pewnie Ci co zlecenia zlozyli troche nizej i nie ma ich przy kompach albo tez Ci, ktorzy mysla ze to okazja do zakupu bo w koncu korekta przyszla a na forum nie zagladaja tylko licza na siebie. Innego wytlumaczenia nie widze.

Kto to teraz kupuje? Sa tacy co nie czytaja naszego forum:)? A moze to jakas zagrywka a pozniej powiedza ze Pani w recepcji wypila o jednego za duzo. O co tu chodzi...?

Plewek napisał(a):
Czy tak na dobrą sprawę wiadomo mniej więcej o której ta decyzja ma zapaść ?

O ktorej? Chyba jeszcze nikt nie wie nawet ktorego to bedzie ogloszone a co dopiero o ktorej:)

karad napisał(a):
cela22 napisał(a):
Moze po tych wszystkich kosmicznych danych napisz zawsze pod koniec podsumowanie jak to powinno wplynac na kurs na najblizszych sesjach.

Jeśli wolisz ryby zamiast wędki, to polecam Graala.
Dał ładny zarobek przez ostatnie 2 tygodnie.

P.S. Całkiem to miłe mieć w niedźwiedziu przyjaciela. :o)

Nie bardzo rozumie co chcesz mi powiedziec. Poprostu nie znam sie az tak na wolumenie a Ty widze starasz sie byc specjalista tej dziedziny, wiec poprostu prosze o jasniejsze komunikaty bo przeciez po to to wpisujesz zeby wiekszosc miala z tego pozytek.

Moze po tych wszystkich kosmicznych danych napisz zawsze pod koniec podsumowanie jak to powinno wplynac na kurs na najblizszych sesjach.

mino napisał(a):
andrzej-moto napisał(a):
[quote=mir_oslaw]Pomyliłeś się giełda to nie loteria.

w ostatnich 12 miesiacach kurs oscylowal miedzy 4,50 w marcu a 10,50 w sierpniu;
teraz biorac te wszystkie niepewnosci i ryzyko, to cena 3,80 nie wydaje mi sie niska. Raczej wysoka. Zdecydowanie jest tu tyle niewiadomych, ze porownanie z loteria jest jak najbardziej na miejscu.

To ze kurs oscylowal w okolicach 4.5 w dolku to nie ma znaczenia. Wtedy wszystkie spolki czy byly w klopotach czy nie byly smiesznie nisko wycenione. Pierwszy lepszy przyklad "igroup". Zobacz po ile byl w dolku mimo tego ze nie bylo jeszcze az tak kiepskiej sytuacji o jakiej dowiedzielismy sie ostatnio. Rozpatrujac sprawe pod Twoim kontem taki igroup powinien spac grubo ponizej 0.8 a odziwo nadal mu sporo brakuje do minimum z marca.

Kiedy bedziemy wiedzieli za ile sprzedali ta hydraulike i jaka maja nowa strategie, na ktora czekamy?

Vox napisał(a):
ogłoszenie decyzji przez sąd będzie dobrym momentem wyjścia.
układ jest właśnie dyskontowany w kursie.

Zalezy do jakiego poziomu dojdzie do czasu tego ogloszenia. Jesli nie bedzie to 5-6 zl to zapewne bedzie jeszcze wyskok.

mrz napisał(a):
rezun napisał(a):
Panowie,
proponuje pobawić się we wróżbitów, odnośnie cena PP, którymi Macius ma
Nas "uraczyć" w I Q2010

Moja propozycja to :

1,35-1,45 (nie więcej)

Powód:
*banki i tak nie kupią
*maciek musi zarobić na PP, a nigdzie tak nie zarobi jak na Indywidualnych
*daje bankom "nie swojego cukierka", a mianowicie podbija kurs dla banków ustalając cene wyjściowa
*akcje będą rozwodnione a wiec najprawdopodobniej po ogłoszeniu PP kurs zleci, a nie możne poniżej 1,2 bo banki były by stratne
* taki jest średni kurs za ostatnie 6mc-y

Myślę, że małe jest prawdopodobieństwo aby PP było po 1,1 (będzie przewartościowanie)

Ale oczywiście niczego nie można być pewnym :)

proponuje abyś skończył z giełdą i zabrał się za naukę bo już wiosną czekają cie egzaminy do gimnazjum Angel Angel a szanse że zdasz nie są zbyt duże sądząc po tym co zaprezentowałeś sobą powyżej Angel

to se koledzy pogadali:) Proponuje zebyscie pisali sobie na gg zamiast tutaj sadzac po dacie zalozenia kont jestescie dobrymi przyjacolmi:)

To zalezy o jakim horyzoncie czasowym mowisz. To ze kurs byl po 10 zl jeszcze niedawno to nie znaczy ze teraz tez tam polecimy bo na gieldzie spolki srednie i male juz od jakiegos czasu sporo pospadaly wiec i techmex w najblizszej przyszlosci wyzej niz 5-6 nie pojdzie.

Alfredzio napisał(a):
Jak tak dalej pójdzie, to w poniedziałek dojdziemy do 4 zł nawet bez decyzji. W związku z tym, nie spodziewałbym się 100% wzrostów zaraz po decyzji, raczej około 50%, czyli około 6 zł, ale to jest tylko spekulacja. DYODD.

Jak to bedzie roslo w takim tempie to wlasnie tak bedzie nad czym ubolewam bo myslalem ze po decyzji dokupie wiekszy pakiet juz bez ryzyka.
Pare stron wczesniej na tym watku ktos napisal, ze woli pare procent opuscic i wskoczyc sobie juz po ewentulanej pozytywnej decyzji i np nie zarobi 200 ale 100%:)
Niestety to by bylo za proste i kazdy by wyeliminowywal ryzyko. Jak to czesto bywa tak samo bylo na dudzie zanim poznamy ewentualne pozytywne rozstrzygniecie kurs bedzie juz na tyle wysoko ze po ogloszeniu decyzji bedzie jeszcze tylko pierniecie a nie rakieta:)

misek napisał(a):
nieźle dzisiaj buja :)

Gdzie Wy tu bujanie widzicie to nie wiem. Ostatnio dwa dni pod rzad duzy wzrost. Wczoraj maly odpoczynek a juz pisali ze buja. Dzisiaj tez tylko wzrost a spadek paru procentowy to normalna rzecz. Ktos skupil sporo teraz sobie czeka na nizszych poziomach zeby mu nasypali bo po co ma kupowac o 10% drozej, jak po wzroscie znajda sie chetni do realizacj zysku. Gdyby po wzroscie 15% spadlo na -5% to mozna by bylo mowic o bujaniu moim zdaniem.
Buja to na chemosie a nie tutaj jak na razie:)

Patrzac na zaokraglone minimum i maximum to 350%. Przeciez dolek byl ponizej 0.5zl a max 1.9zl.

Tylko ze duda od dolka pod ta piramide zrobila jakies 400%, a tu jeszcze do 100% daleko.

mikeb napisał(a):
Jak to widzicie? :/ Wygląda na to, że wsparcie 2,12 będzie kolejny raz testowane, nie podoba mi się, że już po raz 5 :/ Niżej już jest tylko psychologiczne 2zł.

Mi to wyglada na trojkt znizkujacy. Mam nadzieje ze nie sprawdzi sie tu ta formacja ale gdyby dolem sie przebilo to bysmy mogli zobaczyc psychologiczne ale 1.6

tsc napisał(a):
cela22 napisał(a):
Dzisiaj w tv byl krotki wywiad z prezesem komputronika i prezes wspomnial, ze caly czas w sadzie dogaduja pewne kwestie z techmexem i wierzycielami. Nic wiecej powiedziec nie chcial dla dobra sprawy.
Jednak mi tez nasowa sie na mysl, ze raczej dogaduja szczegoly ukladu bo w likwidacji nie ma czego dogadywac tym bardziej przez tyle czasu. Ostatnie wzrosty tez wskazuja na pozytywne rozstrzygniecie.

Gdzie to widziałeś? Jest szansa do zobaczyć online?

Ale nie powiedzial nic co mogloby sugerowac ze sprawa jest pozytywnie rozstrzygana. Poprostu zapytali go bodajrze o wierzytelnosc jaka techmex im jest winien. Wtedy powiedzial to co napisalem wyzej.
zrodlo: tvn cnbcbiznes

Dzisiaj w tv byl krotki wywiad z prezesem komputronika i prezes wspomnial, ze caly czas w sadzie dogaduja pewne kwestie z techmexem i wierzycielami. Nic wiecej powiedziec nie chcial dla dobra sprawy.
Jednak mi tez nasowa sie na mysl, ze raczej dogaduja szczegoly ukladu bo w likwidacji nie ma czego dogadywac tym bardziej przez tyle czasu. Ostatnie wzrosty tez wskazuja na pozytywne rozstrzygniecie.

koszyk napisał(a):
Wniosek o upadłość można wycofać.

Co ma do tego Asseco?

Macie zdrowie i nerwy do tej spółki, buja jak na "ryczących 40 - kach"Angel

Ja wiem czy tak buja... Od paru dni raczej w jedna strone idzie - w gore a to normalne ze po takim wzroscie czas odpoczac tak jak dzisiaj. Mimo wszystko po jakiejs 40% zwyzce w dwa dni, 4% spadek to zaden spadek.

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 3 stycznia 2013 00:25:48
Liczba wpisów: 239
[0,06% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,707 sek.

umvgmqih
oikdinfy
pvullyzh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kiwzvjpd
hnnhlqcc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat