Jak to mówią z g...bata nie ukręcisz. Siec niczego nie "wymysli" może powiązać i cos wypluc z siebie. Tak naprawdę cały czas podstawę stanowią wprowadzone dane i założenia.
Założenia złe = wyniki do bani. Dlatego też ja mam bardzo sceptyczny stosunek do tego.
Moim zdaniem na dzisiaj to jest ogromna praca która leci w próżnię. Z tego co pamiętam to chyba BB dawał jakies podstawy do czegokolwiek ale zależało od której strony się spojrzało.
Kiedyś zwróciła się do nas firma /trudno to tak nazwać - jacyś zapaleńcy/ z czymś co powstało własnie dzięki wrzuceniu w obróbkę bardzo dużej ilości informacji z danej dziedziny. Czy miało to sensowy związek z rzeczywistością. Moim zdaniem nie.
Jak znajdę stronę to wrzucę ponieważ oni eksperymentowali z różnymi dziedzinami, także z finansami. Bogaci cały czas nie są...
Dlatego to tak to oceniam 3 latka dziecko. Coś tam powie ale całości zagadnienia nie widzi. Pomijając ze zaprzęgamy kompy do rzeczy których sami opisac nie umiemy.
W przypadku twarzy to jest obszar ściśle ograniczony, którego cechy charakterystyczne da się zidentyfikować. Giełda to nie twarz. Genetyka giełdy jest niestacjonarna i zmienia się dynamicznie. Cos co był ok za chwilę już tym nie jest. Jak to komputer ma zmienić ?
To dzisiaj jest mit. Jeżeli mitem by nie był mielibyśmy inteligentne roboty. Nie mamy. Sa durne. To biologia uczyni je inteligentnymi...a nie komputery
Być może jestem uprzedzony ale tak jestem zbudowany aby energię kierować tam gdzie osiągnięcie sukcesu jest prawdopodobne. moja sieć która mnie natura obarfczyła jest o wiele lepsza. Tak to oceniam...
Jeszcze raz zwracam uwage na różne Goldmany...Ktoś ma informację że to stosują. Mają takie zaplecza iż zapewne mogliby w każdej chwili. A dzisiaj wolą widzieć zlecenia milisekundy wczesniej...
Poza tym jeszcze błąd prognozy...To jest też temat. Moim zdaniem jedyne do tego co możan dojść to z podwyższonym prawdopodobieństwem dzień następny... Póżniej się robi kosmiczny rozrzut w prawo i lewo. To po co mi sieć jak to co mam daje mi też "prognożę" na dzien następny ? Przecież to wystarcza.
ps. programowałes to samodzielnie ?