PARTNER SERWISU
szxzgchz
bieniu

bieniu

Ostatnie 10 wpisów
Takie zapisy występują w umowach kredytów niestety. Piszecie o spłacie kredytu innemu bankowi, zgoda. Warunki natomiast mogą się zmienić co do opłat prowizji itd... niekoniecznie musi to być podane na tacy kredytobiorcy, a wtedy takowy kredyt, a właściwie jego klienta można uznać, za nierzetelnego i wypowiedzieć umowę, gdy np nie zapłaci iluś tam złotych za jakąś drobnostkę. Ponadto takowe rzeczy już się dzieją. Bodajże na Ukrainie. pisała o tym szeroko prasa

WatchDog napisał(a):
bieniu napisał(a):
No, ale ja do tego wskaźnika podchodzę bardzo ostrożnie. Skoro w gronie zagrożonych znalazł sie STX, to nie zdziwi mnie już prawie nic... Ratingi też na niewiele się zdają co pokazuje sytuacja banków amerkrykańskich. Przecie miały one jedne z najwyższych...

Z-score nie ma sentymentów. po prostu wylicza. może się mylić, ale wskazuje gdzie się bliżej przyjrzeć.
np. na Stalku wszystko byłoby świetnie, gdyby nie "strata z lat ubiegłych" na -334 mln zł. Nie jest to fajna pozycja na kapitale, przyznasz?

Tak, ale nierentowna część przedsiębiorstwa została sprzedana i to za niezłą sumkę. Do tego doszło dokapitalizowanie dużymi środkami ok 300MPLN iwięc... ale to już dyskusja na inny wątek.
pozdr

dariusz72 napisał(a):
Czy na poważnie rozważacie możliwość plajty Millennium?Dla mnie to trochę nie na ręke,mam tam kredyt hipoteczny,depozyty,rachunek w ich DM,rachunek firmowy z kasą moich kontrachentów i swoją.Od kilku dni wertuje prase i net,tylko DMBZWBK w podsumowaniu sesji podał,że spadki kursu są irracjonalne.

Darek to tylko rozważania teoretyczne... Wielu ludzi podchodzi nierzetelnie do sprawy i myśli, że jak bank upadnie to im to rękę, bo nie będą musieli spłacać. Ignorantów nie brakuje... ;) Dyskusja w tym temacie toczyła się na Investstock.pl . Z resztą lubiany przez WatchDoga Z-core nie wskazuje takiej możliwośi prawda? :-" No, ale ja do tego wskaźnika podchodzę bardzo ostrożnie. Skoro w gronie zagrożonych znalazł sie STX, to nie zdziwi mnie już prawie nic... Ratingi też na niewiele się zdają co pokazuje sytuacja banków amerkrykańskich. Przecie miały one jedne z najwyższych...

opennetpr napisał(a):
Z frankiem nie ma tragedii, z tego co widać na wykresie w perspektywie 20 lat to wyczerpuje swoje możliwości wzrostowe, jest na poziomie połowy lat 90, a to były najwyższe poziomy, teraz ma tendencję spadkową w długim okresie. Nie panikował bym też ze spadkiem wartości złotego, to efekt kryzysu w długiej perspektywie do dolara się umocni, do euro to już zależy ile tego papiera puścili na rynek. Porównaj wykresy CHF, USD, EUR do złotego. Są identyczne, ta ich korelacja prawie 1:1 i przebiegają podobnie. W długiej perspektywie, nie roku ale kilku lat, nie ma siły utrzymania wysokiego kursu dolara, za dużo depozytów na rynku. Te wzrosty teraz nie wynikają z umacniania się walut jako takich bo silne gospodarki itd, ale z warunków kryzysowych i efektu podobnego do deflacji. Pytanie czy te waluty spadną do poprzednich poziomów, albo czy nasza wzrośnie. Wzrost złotego w perspektywie kilku lat jest nieunikniony, jeśli serio chcą euro wprowadzić. Wiele będzie zależało od perspektyw i rozwoju gospodarki polskiej, ale generalnie nie tragizował bym, bo nie jest tak zła sytuacja, CHF spada od chyba od lipca, tyle że nasza waluta tanieje jeszcze bardziej ze względu na kryzys głównie dolar i za nim euro, ale to się uspokoi w perspektywie paru miesięcy. Wniosek, nie ma tragedii.

Technicznie mamy nowy trend... Prawdopodobieństwo odwrócenia jest mniejsze niż kontynuacji...

WatchDog napisał(a):
Na takie okazje potrzebny jest prawnik... bandhead
Czyli kolejne koszty, i obyś nigdy nie musiał sprawdzać co się dzieje jak wchodzi syndyk d'oh!

Jaki prawnik? Jest dokładnie tak jak napisał kolega wcześniej... Może zażądać natychmiastowej spłaty wierzytelności... Mało tego.... może także za opóźnienie(np. czas na refinansowanie kredytu) naliczyć odsetki... Banki to najwięksi złodzieje... gorsi od fiskusa ;)

polamaniec napisał(a):
Az dziw ze nikt z Was jeszcze nic nie napisal o tej spolce. Moim zdaniem pewny zysk nic tylko wchodzic i czekac :). Swietne wyniki a kurs na dnie. Nie da sie chyba na tym walorku stracic. Kurs na dnie tylko dla tego ze developerka ma zla passe...

Świetne wyniki?? hmmm
Gdyby nie odpis z kapitałów własnych byłaby strata w IIq... pocztaj o czytaniu raportów Watchdoga... Do tego ten fundusz... kompletny brak przejrzystości

owner napisał(a):
jarbas tutaj masz formacje glowy z ramionami. kurs jedzie nizej

możesz narysować? Ja jej nie widzę...

witam!
spółka warta uwagi...
Startuje w przetargu na odcinek A2 Stryków - konotopa. Konkurentem jest konsorcjum z Budimexem. BDX wygrał przetarg na A1 i nie będzie jak mi się wydaje walczył do upadłego o A2. Wygranie i realizacja przetargu powoduje gigantyczny wzrost przychodów. Mam wrażenie, że ewentualna wygrana nie jest w cenie. Po wybudowaniu wzrośnie stała część przychodów ze względu na opłaty.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 27 kwietnia 2010 01:04:01
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,180 sek.

hsiirium
vcmqxmmb
cvxbwohq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bxdtnekp
cptqargc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat