PARTNER SERWISU
qmvkrwmv
OSYPIUQ

OSYPIUQ

Ostatnie 10 wpisów
hej Wszystkim,

Też jestem optymistą co do spółki tak jak ty Rabicie, ale nie płynąłbym z tymi nowymi koncesjami. Pewnie zarząd nad czymś pracuje ale jeśli chodzi o znaczenie skrótów służę pomocą. Przydatna tu może być prezentacja ściągnięta pospiesznie ze strony KOV.

CM-3 Central North Makeevskoje

SNM-4 Southern North Makeevskoje-4

strona 31 i 32 Prezentacji z 26.04.2012

A do końca 2012 roku UA - 6 odwertów + 15 do 20 szczelinowań

Dziś Ophir-Energy wystrzelił w Londynie o ponad 15% w związku z info o sukcesie wiercenia w Tanzanii, a to spółka której współudziałowcem jest Doktor Jan.

Takie Info na pewno też może podgrzewać atmosferę wśród potencjalnych inwestorów z AIM, którzy patrzą na KOV. Oto kolejny sukces firm związanych z Janem Kulczykiem.

Też jestem zdania że debiut na AIM będzie szybciej niż się spodziewa większość z nas akcjonariuszy KOV.

Prośba o radę od młodego stażem :)

Jak myślicie warto przy tej cenie wchodzić w papier - czy widzicie szansę na korzystniejszy (dla zakupu) kurs w niedalekiej przyszłości?

Ja wyskoczyłem ze wszystkiego przy 0,57 i to był błąd, choć swoje zarobiłem :)

Liczyłem że trochę spadnie po ogłoszeniu częściowego bankructwa Grecji, ale Angela i Sarko ją obronili hehe

Więc reasumując - warto wchodzić, czy lepiej czekać ???

Kod:
mod: to forum nie służy do zasięgania porad ani do ich udzielania. Post do skasowania.

Boryszew nie kupi indyjskiej spółki Sebros Auto Private Limited

ISB - 25-10-2011 19:40

Firma Boryszew nie kupi zorganizowanej części przedsiębiorstwa Sebros Auto Private Limited w Indiach, podała spółka w komunikacie. Powodem odstąpienia od negocjacji były różnice dotyczące finalnego kształtu transakcji.

"W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 8/2011 z dnia 31 stycznia 2011 roku, Zarząd Boryszew informuje, iż spółka zakończyła rozmowy z Sebros Auto Private Limited w Indiach i odstąpiła od dalszych negocjacji w sprawie zakupu dla Maflow India zorganizowanej części przedsiębiorstwa zlokalizowanego w miejscowości Pune. Powodem odstąpienia od negocjacji były różnice dotyczące finalnego kształtu transakcji" - czytamy w komunikacie.

W styczniu spółka podpisała list intencyjny z Sebros Auto Private Limited w Indiach obejmujący podstawowe warunki zakupu zakładu zlokalizowanego w Indiach - w okolicach miejscowości Pune oraz wybranych składników aktywów zakładu w Faridabad. Nabycie miało nastąpić poprzez spółkę zależną od Boryszewa - Maflow India.

W I poł. 2011 roku spółka Boryszew miała 70,05 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 29,47 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 2059,44 mln zł wobec 1390,54 mln zł.

kojarzycie, że jakiś czas temu w mediach było info o sprzedaży przez Boryszew Baterpolu Orłowi Białemu, ale UOKiK zablokował transakcję bo stałby się on monopolistą w skupie i przeróbce ołowiu w Polsce. Ciekawe jak sprzedaż (bo zakładam, że dalej będą próbowali sprzeadć tą firmę) np innemu podmiotowi przełoży się na kondycję i notowania spółki.

Ktoś ostatnio wieszczył na forum bankructwo VW, a tu takie dane:

Volkswagen zainwestuje 62 mld euro

pb.pl - 20-09-2011 10:23

Niemiecki koncern motoryzacyjny zatwierdził plan inwestycji, przewidujące rekordowe wydatki 62,4 mld euro w ciągu 5 lat. Rada nadzorcza koncernu zatwierdziła wydatki na fabryki, nowe modele oraz na badania i rozwój dla dziewięciu marek wchodzących w skład konglomeratu.

Wszystkie inwestycje podporządkowane są jednemu celowi - Volkswagen chce wyprzedzić General Motors oraz Toyotę i do 2018 r. stać się największym producentem aut na świecie.

Świetlaną przyszłość widzę dla Boryszewa

A co powiecie na wyniki finansowe?

Wygląda to coraz lepiej:

www.bankier.pl/wiadomosc/PETRO...

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 22 lipca 2013 23:49:48
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,207 sek.

airndvaw
kytlbtxa
nvjcayvd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jgstkzjn
qzrhohlg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat