Temat:
SERINUS
hej Wszystkim,
Też jestem optymistą co do spółki tak jak ty Rabicie, ale nie płynąłbym z tymi nowymi koncesjami. Pewnie zarząd nad czymś pracuje ale jeśli chodzi o znaczenie skrótów służę pomocą. Przydatna tu może być prezentacja ściągnięta pospiesznie ze strony KOV.
CM-3 Central North Makeevskoje
SNM-4 Southern North Makeevskoje-4
strona 31 i 32 Prezentacji z 26.04.2012
|
|
Temat:
SERINUS
A do końca 2012 roku UA - 6 odwertów + 15 do 20 szczelinowań
|
|
Temat:
SERINUS
Dziś Ophir-Energy wystrzelił w Londynie o ponad 15% w związku z info o sukcesie wiercenia w Tanzanii, a to spółka której współudziałowcem jest Doktor Jan.
Takie Info na pewno też może podgrzewać atmosferę wśród potencjalnych inwestorów z AIM, którzy patrzą na KOV. Oto kolejny sukces firm związanych z Janem Kulczykiem.
Też jestem zdania że debiut na AIM będzie szybciej niż się spodziewa większość z nas akcjonariuszy KOV.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Prośba o radę od młodego stażem :) Jak myślicie warto przy tej cenie wchodzić w papier - czy widzicie szansę na korzystniejszy (dla zakupu) kurs w niedalekiej przyszłości? Ja wyskoczyłem ze wszystkiego przy 0,57 i to był błąd, choć swoje zarobiłem :) Liczyłem że trochę spadnie po ogłoszeniu częściowego bankructwa Grecji, ale Angela i Sarko ją obronili hehe Więc reasumując - warto wchodzić, czy lepiej czekać ??? Kod:mod: to forum nie służy do zasięgania porad ani do ich udzielania. Post do skasowania.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Boryszew nie kupi indyjskiej spółki Sebros Auto Private Limited
ISB - 25-10-2011 19:40
Firma Boryszew nie kupi zorganizowanej części przedsiębiorstwa Sebros Auto Private Limited w Indiach, podała spółka w komunikacie. Powodem odstąpienia od negocjacji były różnice dotyczące finalnego kształtu transakcji.
"W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 8/2011 z dnia 31 stycznia 2011 roku, Zarząd Boryszew informuje, iż spółka zakończyła rozmowy z Sebros Auto Private Limited w Indiach i odstąpiła od dalszych negocjacji w sprawie zakupu dla Maflow India zorganizowanej części przedsiębiorstwa zlokalizowanego w miejscowości Pune. Powodem odstąpienia od negocjacji były różnice dotyczące finalnego kształtu transakcji" - czytamy w komunikacie.
W styczniu spółka podpisała list intencyjny z Sebros Auto Private Limited w Indiach obejmujący podstawowe warunki zakupu zakładu zlokalizowanego w Indiach - w okolicach miejscowości Pune oraz wybranych składników aktywów zakładu w Faridabad. Nabycie miało nastąpić poprzez spółkę zależną od Boryszewa - Maflow India.
W I poł. 2011 roku spółka Boryszew miała 70,05 mln zł skonsolidowanego zysku netto wobec 29,47 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 2059,44 mln zł wobec 1390,54 mln zł.
|
|
Temat:
BORYSZEW
kojarzycie, że jakiś czas temu w mediach było info o sprzedaży przez Boryszew Baterpolu Orłowi Białemu, ale UOKiK zablokował transakcję bo stałby się on monopolistą w skupie i przeróbce ołowiu w Polsce. Ciekawe jak sprzedaż (bo zakładam, że dalej będą próbowali sprzeadć tą firmę) np innemu podmiotowi przełoży się na kondycję i notowania spółki.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Ktoś ostatnio wieszczył na forum bankructwo VW, a tu takie dane:
Volkswagen zainwestuje 62 mld euro
pb.pl - 20-09-2011 10:23
Niemiecki koncern motoryzacyjny zatwierdził plan inwestycji, przewidujące rekordowe wydatki 62,4 mld euro w ciągu 5 lat. Rada nadzorcza koncernu zatwierdziła wydatki na fabryki, nowe modele oraz na badania i rozwój dla dziewięciu marek wchodzących w skład konglomeratu.
Wszystkie inwestycje podporządkowane są jednemu celowi - Volkswagen chce wyprzedzić General Motors oraz Toyotę i do 2018 r. stać się największym producentem aut na świecie.
Świetlaną przyszłość widzę dla Boryszewa
|
|
|
|