PARTNER SERWISU
bzdzyfeh
yanky88

yanky88

Ostatnie 10 wpisów
spółka opublikowała w środę wyniki za trzeci kwartał:
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

widoczny jest wzrost przychodów w trzecim kwartale o ponad 50%, a od początku roku o 20kilka procent
EBITDA też rośnie od początku roku o 36% i zgodnie z deklaracjami Kani rentowność EBITDA jest na poziomie 6%, co przy drogim surowcu i współpracy z dyskontami wydaje się bardzo dobrym wynikiem
martwi mnie trochę spadek zysku netto, ale przy dużych stratach konkurencji to i tak dobrze, że spółka w ogóle pokazuje zyski

zastanawia mnie ile jeszcze spółka będzie tak skokowo rosnąć i kiedy im się skończą moce przerobowe i będą musieli zrobić jakąś emisję na akwizycje?

potwierdzeniem pozytywnego odbioru spółki jest wczorajszy artykuł w Parkiecie.
Dość obszernie Tomasz Hońdo opisuje w nim problemy przedstawicieli branży handlu żywnością i leków w Polsce, ich kiepskie wyniki finansowe i aktualne notowania na giełdzie.
Pan redaktor wyróżnia natomiast trzy "perełki" Emperię, Eurocash i Neucę.

W artykule dziennikarz podkreśla bardzo dobre wyniki finansowe Neuci, wysoką rentowność i systematycznie wypłacaną inwestorom dywidendę.

Mam pytanie do spółki i AD Progress Holding

dziś na portalu newconnect.info jest wywiad z dyrektorem Cereal Planet
www.newconnect.info/wywiad/cer...

w powyższym wywiadzie Pan Anatoliy Vlasenko informuje, że w przyszłym roku spółka planuje uruchomić nową linię wysokomarżowego przetwórstwa zbóż.
Co to będzie? Rozwinięcie dotychczasowej produkcji kasz, musli i płatków, czy jakiś całkowicie nowy produkt?

Cytat:
Policzyć się tego nie da, ale faktycznie trzeba liczyć się ze spadkiem sprzedaży, w zatem i zysku

Nie zgodziłabym się z tym stwierdzeniem Tereso.
Chociażby początek tego roku, gdzie mieliśmy jeszcze większe zawirowania na rynku aptecznym, jest tego idealnym przykładem. Spadek przychodów o blisko 20% w IQ 2012 rok do roku nie przeszkodził neuce w podwyższeniu zysku netto o 30% !!
Jak widać nie liczy się udział w rynku i ilość sprzedanych leków refundowanych, ale umiejętność budowania marży i konsekwencja w osiąganiu maksymalnych rentowności.

Jeśli dobrze pamiętam (poprawcie mnie jeśli źle) neuca na ten rok w swoich prognozach zakładała kilkuprocentowe zmniejszenie się rynku, a mimo to wypracowanie rekordowych 60 mln zł zysku netto.

Jeśli ktoś tu kłamie to na szczęście nie ja.
Przepraszam, ale trzymam się faktów opartych na raportach okresowych!!
Ostatnie dostępne za 3 kwartały 2011 mówią:

MARKA - 7,02 mln zł przychodów i 1,36 mln zł zysku netto
SMS KREDYT - 1,42 mln zł przychodów i 0,42 mln zł zysku netto
WIERZYCIEL - 1,66 mln zł przychodów i 0,41 mln zł zysku netto

Nie wiem co to za reklama smsa, mnie nie obchodzi kreatywna księgowość i porównywanie przychodów ze sprzedaży jednej spółki do "wartości wypłaconych pożyczek" drugiej...
Następnym razem proponowałabym więcej pokory :) [:)]
Umiem czytać, prognozy smsa na lata 2011-2013 też są w raporcie, i to skorygowane mocno w dół.
To są fakty i proszę nie zaśmiecać temat :) [:)]

Link do raportu sms-a:
smskredytholding.pl/media/SMS%...

Dziś w TVN CNBC gościem był Prezes Marki - Krzysztof Jaszczuk
ogólnie bardzo chwalili spółkę za wyniki finansowe za 2011 rok i prognozy na przyszłość.

Co do smskredyt i wierzyciela to nie porównywałabym tych spółek do Marki.
Zupełnie inna skala działalności, tutaj 11 mln przychodów, 5 mln EBITDA i 2,3 mln zysku netto.
Tamte spółki jeśli chodzi o przychody oscylują w okolicach 2 mln zł rocznie.

52 mln przychodów i 12,5 mln zysku netto w 2014 roku robi wrażenie, dziś obroty na NC jedne z najwyższych na rynku, no i kurs wzrósł o 24,31%

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 16 listopada 2012 14:05:29
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,233 sek.

pihizlmn
rsrwbkfk
vbqhwwge
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pqusrkyh
qvtejrfs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat