Temat:
ORANGEPL
Ciekawe zmiany w zarządzie:
- raptem po roku wylatuje gość odpowiedzialny za rynek masowy (czyli za wielki i chyba najtrudniejszy kawałek biznesu) - zaciąg z Francji na wiceprezesa ds. marketingu i strategii (czyli pewnie od jutra najważniejszego gościa w firmie) - wymiana prezesa PTK
Co na to kurs?
|
|
Temat:
GOBARTO
luna-tic napisał(a):Witam, to mój pierwszy post na forum. Wyszedłem z DUDY na 1,53 - jakoś nie wierzę prezesowi i myślę że to jego kolejna gierka. Wychodzę z założenia że ryzyko warto podejmować ale nie wtedy gdy ma się do czynienia z oszustami. pozdrawiam Zobacz jak idzie Sygnity, a jak Assecco w takim razie :)
|
|
Temat:
GOBARTO
rmz napisał(a): Dwie pierwsze propozycje wykluczam bo było by to nielegalne. Wiec pozostaje:
Dwa słowa: Maciej Duda :) A tak na serio: fundusz powstał chyba ze względów podatkowych, może teraz potrzebują gotówki na zakup akcji zgodnie z programem naprawczym?
|
|
Temat:
GOBARTO
SlawekW napisał(a):jcieszyn napisał(a): Na 3 dowodów nikt Ci nie pokaże w necie :) Dyskusja wobec tego bezprzedmiotowa chyba.
Dotarlismy do sedna chyba. Ja mam taka naiwna zasade: nie mow w necie tego, czego bys nie powiedzial w realu... Jedna rzecz powiedziec, druga rzecz pokazać dowody, czy to w necie, czy w realu.
|
|
Temat:
GOBARTO
SlawekW napisał(a):Nadajmy moze jakas strukture tej dyskusji, bo zaczynamy porownywac blondynow do fryzjerow... 3. Czy trzeba dac lapowke, zeby eksportowac do Rosji? Nadal uwazam, ze nie. Bez wahania zmienie zdanie, gdy poznam dowody na to, ze jest inaczej. Z 1 zgoda, z 2 z grubsza też. Na 3 dowodów nikt Ci nie pokaże w necie :) Dyskusja wobec tego bezprzedmiotowa chyba. Podsumowując - dobrze, że PKM będzie eksportował do Rosji.
|
|
Temat:
GOBARTO
SlawekW napisał(a):jcieszyn napisał(a):SlawekW napisał(a):
PS Lista zatwierdzonych zakladow jest juz bardzo dluga. Wszyscy "posmarowali"?
Nie, po prostu jeżeli ktoś może produkować mięso do Polski i spełnia krajowe normy, to czemu miałby nie móc wysyłać mięsa do Rosji? Czyżby ichni rząd aż tak bardzo bał się ataku biologicznego z naszej strony? Pogubilem sie... To dorabiaja do tego kieszonkowego, czy nie? Doprecyzowując: 1) Decyzja 'pozwalamy na import z PL czy nie' zapada na politycznym, niemającym dużo wspólnego z przedsiębiorcami, szczeblu 2) Polskie zakłady (z których wiele eksportuje z powodzeniem na Zachód) spełniają normy sanitarne, które wystaczają, aby polskie mięso nie zagrażało ludziom, zarówno Polakom, jak i Rosjanom czy Niemcom 3) rosyjska inspekcja sanitarna to zgraja łapowników, która, o ile nie jest politycznie naciskana w którąś stronę, wymusza na przedsiębiorcach chcących eksportować do Rosji kasę za odpowiednie zaświadczenia bez względu na to, czy rzeźnicy noszą rękawiczki, czy nie
|
|
Temat:
GOBARTO
SlawekW napisał(a):
PS Lista zatwierdzonych zakladow jest juz bardzo dluga. Wszyscy "posmarowali"?
Nie, po prostu jeżeli ktoś może produkować mięso do Polski i spełnia krajowe normy, to czemu miałby nie móc wysyłać mięsa do Rosji? Czyżby ichni rząd aż tak bardzo bał się ataku biologicznego z naszej strony?
|
|
Temat:
GOBARTO
Na politycznym szczeblu raczej ustalane jest czy w ogóle. Mam wrażenie, że jak tam zgoda jest, to nie ma przeciwskazań żeby kontrolerzy sobie dorobili do kieszonkowego.
|
|
Temat:
GOBARTO
SlawekW napisał(a):krewa napisał(a):... i po stronie wydatków na "usługi" zewnętrzne pojawi się niezła suma Co masz na mysli? Bo jesli lapowki, to zapewniam Cie, ze nie ma o tym mowy. Nie ma o tym mowy w przypadku Rosjan, czy w przypadku PKM Duda?
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
Temat:
GOBARTO
Myślę, że banki nie miały wyboru i wolały taki deal niż upadłość. Duda już nie raz pokazał, ile znaczy dla niego uczciwość - mam wrażenie, że w przypadku likwidacji do zebrania byłoby dużo mniej niż to, co widać w bilansie...
|
|
To, że się zjarał Mysław też raczej nie :)
Teraz pytanie, czy byli ubezpieczeni, a jeśli tak, to na ile. Może się okazać, że będzie ładny napływ gotówki z odszkodowań.
|
|
Temat:
GOBARTO
1) Duda mógł dostarczać im mięso
2) W tej branży to chyba zaraźliwe, najpierw JBB, teraz Mysław - moim zdaniem to oznacza, że biznes idzie słabo i opłaca się coś z ubezpieczalnie wyciągnąć
|
|
Temat:
GOBARTO
JAG napisał(a):Po pierwsze kto to kupi a po drugie jak się uda to wysypia trochę papiera na rynek. Kupi to sam Duda wraz z rodziną karab44 napisał(a): Przeciez DUDA zajmuje sie tez chowem i skupem. Czy to znaczy, ze jest az tak dobrze, ze trzeba importowac? :) Obecnie w PL nie ma świń, trzeba importować żeby cokolwiek zrobić. Poza tym świeżo zjarało się JBB, które po pierwsze brało od Dudy mięso, a po drugie sprzedawało mu przerobiony produkt - układ był fajny, ale teraz trzeba łatać luki w popycie i podaży.
|
|
Temat:
GOBARTO
Ja bym się nie nastawiał na jakieś świetne wyniki za 2Q, w wywiadzie po zakończeniu postępowania naprawczego Duda dał do zrozumienia, że fakt iż ono trwało odbił się na spółce. Aczkolwiek zachęcam wszystkich do windowania kursu :)
|
|
Temat:
GOBARTO
WujekLeon napisał(a):SlawekW napisał(a):Jakiego systemu uzywasz do transakcji? Nie bylo zadnego komunikatu? gram przez mBank i po porstu status zlecenie był następujący: NIEZREALIZOWANE I ZAMKNIĘTE. To nic nie mówi. Pewnie dałeś limit tylko do dziś i w związku z tym, że za tą cenę nikt nie sprzedawał, zlecenie nie zostało zrealizowane.
|
|
Temat:
GOBARTO
przemcio79 napisał(a):ja pierdaczę wyszedłem z tej dudy po 1.84 , nie mam już do tego siły Trudno się pracuje przy tym co się dziś dzieje :)
|
|