PARTNER SERWISU
ekqkpnjz
4 5 6 7 8
Boniek
0
Wpisów: 57
Wysłane: 5 lipca 2009 07:52:28 przy kursie: 3,10 zł
technicznie rzecz biorąc spodziewał bym się dalszych wzrostów, jeśli się nie mylę, to na wykresie BEFSANu formuje się trójkąt przy spadku wolumenu, co wróży kontynuację trendu, wygląda na książkowy przykład, gdzie powinno nastąpić wybicie przy wzroście obrotów.

wzrosty także wróży najprawdopodobniej fakt, iż bank planuje sprzedać BEFSAN z zyskiem po wyprowadzeniu `na prostą`, więc szczęśliwi posiadacze BEFSANu możemy spać względnie spokojnie.
Edytowany: 5 lipca 2009 08:07

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 5 lipca 2009 08:48:39 przy kursie: 3,10 zł
Boniek napisał(a):
technicznie rzecz biorąc spodziewał bym się dalszych wzrostów, jeśli się nie mylę, to na wykresie BEFSANu formuje się trójkąt przy spadku wolumenu, co wróży kontynuację trendu, wygląda na książkowy przykład, gdzie powinno nastąpić wybicie przy wzroście obrotów.

wzrosty także wróży najprawdopodobniej fakt, iż bank planuje sprzedać BEFSAN z zyskiem po wyprowadzeniu `na prostą`, więc szczęśliwi posiadacze BEFSANu możemy spać względnie spokojnie.

też mam taką nadzieję. ale liczę na możliwe zakup przynajmniej po 29gr.

bldn
0
Wpisów: 211
Wysłane: 5 lipca 2009 10:32:13 przy kursie: 3,10 zł
ja tez poluje zeby kupic po 29, ale wydaje mi sie ze ciezko bedzie :/
cena miesa do gory, wiec posiadacze dudy i beefsanu moga spac spokojnie :p
RP pisze, ze w zeszlym tygodniu mieso +5%, i ma rosnac.
Investment is most prudent when it is most businesslike. Benjamin Graham

Boniek
0
Wysłane: 5 lipca 2009 12:02:47 przy kursie: 3,10 zł
bldn napisał(a):
ja tez poluje zeby kupic po 29, ale wydaje mi sie ze ciezko bedzie :/

właściwie to trójkąt się nie uformował do końca, więc macie szansę na zakup po 29gr. poza tym jeśli faktycznie będzie to formacja trójkąta, to przy zakupie po obecnej cenie i wybiciu na wysokość podstawy z apex-u, możecie zarobić po kilka groszy na akcji. będę trzymał kciuki, ponieważ sam liczę na to :]
Edytowany: 5 lipca 2009 12:04

bldn
0
Wpisów: 211
Wysłane: 5 lipca 2009 12:14:42 przy kursie: 3,10 zł
moglby ktos wrzucic wykres z narysowanym tym trojkatem ? bo jakos nie bardzo go widze :p
dzieki z gory :)
Investment is most prudent when it is most businesslike. Benjamin Graham

Boniek
0
Wysłane: 5 lipca 2009 12:41:00 przy kursie: 3,10 zł
jak już pisałem, moim zdaniem trójkąt się dopiero formuje, jeśli się jednak przebije przez górną linię ograniczającą, to możemy mieć doczynienia z flagą, która również świadczy o kontynuacji trendu, jednak obroty wskazują na kształtowanie się trójkąta.

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 5 lipca 2009 12:51

kampus
0
Wpisów: 94
Wysłane: 14 lipca 2009 20:04:42 przy kursie: 3,30 zł
"Dobrze zachowują się akcje Beef-Sanu. Drożeją o ponad 3 proc. Nic dziwnego. Wczoraj Podkarpacki Bank Spółdzielczy podniósł cenę w wezwaniu o 1 grosz, do 0,26 zł. Na dodatek zapewnia na łamach „Parkietu”, że rozmawia z inwestorami dla mięsnej spółki." za pb

więc jest dobrze :)
Edytowany: 14 lipca 2009 20:05

Chalmi
0
Wpisów: 86
Wysłane: 24 lipca 2009 19:25:07 przy kursie: 3,50 zł
Tak apropo wezwania:

24.07.2009 17:50

GPW: transakcje w ramach wezwania na akcje BEEF-SAN

Komunikat
Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 24 lipca 2009 r.

Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. informuje, że w dniu 24 lipca 2009 roku w ramach wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji spółki BEEF - SAN ZAKŁADY MIĘSNE S.A., notowanych na GPW zawarto transakcje na 15 569 372 (piętnaście milionów, pięćset sześćdziesiąt dziewięć tysięcy, trzysta siedemdziesiąt dwie) sztuk akcji.

kom zdz/

Depesza pochodzi z Serwisu Ekonomicznego PAP z 24.07.2009 17:50

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

g_n_o_m
0
Wpisów: 9
Wysłane: 6 sierpnia 2009 15:31:16 przy kursie: 3,50 zł
Cytat:
Zarząd "Beef-San" Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje, że w dniu 06 sierpnia 2009r. otrzymał informację od IDEA Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie ul. Królewska 16 ,00-103 Warszawa, działającego w imieniu utworzonego przez siebie funduszu IDEA PARASOL Funduszu Inwestycyjnego Otwartego z wydzielonymi Subfunduszami (dalej "Fundusz") a zarządzanego przez Dom Maklerski IDM S.A. , że w wyniku zawartej transakcji sprzedaży akcji spółki "Beef-San" S.A. w dniu 27 lipca 2009r. ,udział Funduszu spadł poniżej 5,0% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
Przed sprzedażą , na dzień 26 lipca 2009r. Fundusz posiadał ogółem 5.226.000 szt akcji Spółki , co stanowiło 10,00% udziału w kapitale zakładowym Spółki , uprawniających do oddania 5.226.000 głosów z akcji na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Spółki stanowiących 10,00% udziału w ogólnej liczbie głosów .
Po transakcji sprzedaży 5.226.000 szt akcji w dniu 27 lipca 2009r. ,udział Funduszu w kapitale zakładowym oraz liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki spadł z 10,00% do 0,00%.

źródło:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...">ww.gpwinfostrefa.pl

to chyba nie wróży dobrze ... Think
"If past history was all there was to the game, the richest people would be librarians."
Warren Buffett
Edytowany: 6 sierpnia 2009 15:34

jcieszyn
0
Wpisów: 17
Wysłane: 6 sierpnia 2009 15:38:09 przy kursie: 3,50 zł
To, że się zjarał Mysław też raczej nie :)

Teraz pytanie, czy byli ubezpieczeni, a jeśli tak, to na ile. Może się okazać, że będzie ładny napływ gotówki z odszkodowań.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 2 września 2009 00:13:03 przy kursie: 3,50 zł
Chłodno i beznamiętnie patrząc na wyniki: powiedzmy że się poprawia, chociaż to tak odległe jak jaskółki w lutym. Wyciągają się z kosztów finansowych, trzymając marżę mimo że przychody nadal spadają. Nie udało się zredukować zadłużenia u dostawców ani kredytowania, ale udało się kawałek kredytu zrolować. W kasie prawie 10 mln zł gotówki. Rating lekko wzrósł, czyli mamy fundamentalne ocieplenie - czy chwilowe tego jeszcze nie wiadomo. Dobrze byłoby utrzymać poziom z II kwartału: spółka zaczęłaby przynosić gotówkę nawet mimo małej straty, dzięki odpisom amortyzacyjnym.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 7 września 2009 19:57:01 przy kursie: 3,40 zł
Cześć, to ja troszkę więcej o liczbach teraz powiem:

Przychody ze sprzedaży spadły w porównaniu do 1Q2009 o około 11% ale za to poprawiła się ich rentowność. W porównaniu do 2Q2008 spadły jeszcze bardziej ale wzrost rentowności jest imponujący. Taka tendencja oczywiście na dłuższą metę nas nie interesuje. Jeśli jednak ma ona oznaczać poprawę jakości generowanych przychodów, to prosimy o więcej! Kwartalna strata jest najmniejsza od roku. Na taką sytuację grupy wpływ miały czynniki zewnętrze – kryzys, konieczność dokonania inwestycji w celu spełnienia unijnych norm sanitarnych, bardzo duża konkurencja na rynku krajowym oraz spadek eksportu. Niestety wpływ na osiągane przychody ma też skomplikowana sytuacja wewnątrz – o tym niżej.

Aktywa trwałe nie pokazują nic szalenie ciekawego. Wartość rzeczowych spada nieznacznie. To, co przykuło moją uwagę to niezmieniająca się od dłuższego czasu wartość nieruchomości inwestycyjnych. Są przeznaczone do sprzedaży ale nie ma mowy o ich wycenie lub metodzie szacowania. W pozycji pozostałe aktywa trwałe prezentowana była wartość firmy. Na 2Q2009 jej wartość to zero, ponieważ została odpisana. Nie podano jednak przyczyn takiego działania ani czego dokładnie ta wartość dotyczyła. Tutaj musze zwrócić Waszą uwagę na pewien zabieg techniczny, Otóż wartość firmy występuje też we WNiPach i tu jej wartość się już nie zmienia. Nie wiem, z czego wynika takie rozróżnienie.
Spadła dość istotnie wartość aktywów obrotowych. – przede wszystkim należności. Przy niższych przychodach ze sprzedaży to jak najbardziej oczekiwany objaw. Spadła też nieznacznie wartość zapasów. Przede wszystkim mniej jest materiałów ale za to wzrosła produkcja w toku i wielkość towarów. Z pozytywów to jeszcze wzrosła trochę wielkość gotówki.

W pasywach mamy uszczuplenie kapitałów własnych na skutek straty. Do tego jest ruch na pozostałych kapitałach – przesunęli na pokrycie strat z lat ubiegłych. Widać zmniejszenie zadłużenia – wartość kredytów spada. Chciałam trochę więcej o nich poczytać i sprawdzić, czy zadłuża się przede wszystkim u właściciela ale nota 24 nijak nie sumuje się do bilansu. Spadła też nieznacznie wartość zobowiązań i jest to zgodne ze spadkiem wartości zapasów.

Przepływy z działalności operacyjnej są dodatnie – głównie dzięki mniejszemu zaangażowaniu w kapitał obrotowy oraz korekcie o amortyzację. Przepływy z inwestycyjnej nie są istotne. Ujemne są za to przepływy z finansowej, bo spółka spłaca kredyty i odsetki. Praktycznie nie ma wpływów z zaciągnięcia nowych kredytów. Muszę tutaj napisać, że wartość wpływów 80 kafli nie podoba mi się, bo z noty 24 wynika zupełnie coś innego. Pojawiają się bowiem kredyty na półrocze 2009, których nie było pod koniec roku 2008. To znaczy, że zostały zaciągnięte. No ale jak już wcześniej wspomniałam, tabelka mi się nie sumuje, więc pewnie nie należy się na niej opierać. Shame on you Cash flow pokazuje nieznaczne zwiększenie się stanu środków pieniężnych. Wpływy z działalności operacyjnej wystarczają na razie na bieżące spłaty kredytów, co oznacza, że spółka jest w stanie powoli i bezpiecznie wychodzić z zadłużenia. Nie wiadomo tylko, na jak długo się taka sytuacja utrzyma.

W sprawozdaniu zwrócono jeszcze uwagę na zawirowania w grupie kapitałowej i zmiany w składzie właścicieli. Powoduje to, że zarządzani grupą staje się coraz trudniejsze i ciężko sterować strategią i wynikami takiego misz-maszu. Dodatkowo działania grupy AJPI doprowadziły do tego, że Beef San utraciła kontrolę nad niektórymi aktywami (cytat z raportu). To może doprowadzić do kolejnych zmian w kształcie skonsolidowanego sprawozdania i dużych zmian w przychodach/zyskach. Dopóki ta sytuacja się nie uspokoi oraz nie zostaną dokończone działania restrukturyzacyjne, nie można będzie mówić o poprawie wyników. Póki co jest o to ciężko i chyba zarząd grupy nie do końca radzi sobie z zadaniem.

Sprawozdanie zarządu jest dość obszerne i dokładne. Muszę się jednak przyznać, że nie wiem, jaką rolę ma odgrywać szczegółowa informacja dotycząca konfliktu w grupie. Z jednej strony to bardzo dobrze, że inwestorzy są informowani o potencjalnych zagrożeniach. Czasami jednak wykorzystuje się nas w konflikcie interesów. Ale tego, jakie są powody i cele działania pewnie się nigdy nie dowiemy.

Arlemen
0
Wpisów: 228
Wysłane: 23 września 2009 20:06:34 przy kursie: 3,30 zł

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 61 / 2009 09
Data sporządzenia: 2009-09-23
Skrócona nazwa emitenta
BEEFSAN
Temat
Postanowienie o ogłoszeniu upadłości z możliwością zawarcia układu - spółki zależnej Emitenta.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
Zarząd "Beef-San" Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje , iz w dniu 23 września 2009 otrzymał zawiadomienie od jednostki zależnej Emitenta "Ajpi" Spółka z o.o. w Mysłowicach - iż Sąd Rejonowy
Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy wydał w dniu 21 września 2009 r. postanowienie
o ogłoszeniu upadłości z możliwością zawarcia układu , w którym postanawia :

1. Ogłosić upadłość AJPI - spółki z o.o. w Mysłowicach , wpisanej do Krajowego Rejestru Sądowego
Rejestru Przedsiębiorców pod numerem 0000244826 z możliwością zawarcia układu.

2. Ustanowić zarząd własny upadłego co do całości majątku wchodzącego w skład masy upadłości.

3. Wezwać wierzycieli do zgłoszenia sędziemu komisarzowi swoich wierzytelności w stosunku do upadłej Spółki , w terminie 1 - go miesiąca od dnia publikacji obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze
Sądowym i Gospodarczym

4. Wezwać osoby ,którym przysługują prawa oraz prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomościach
należących do upadłej spółki , jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej , do ich ujawnienia
w terminie określonym w punkcie trzecim , pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym .

5. Wyznaczyć sędziego komisarza w osobie sędziego Sądu Rejonowego Katowice - Wschód w Katowicach
Anny Janickiej -Łęckiej.

6. Wyznaczyć nadzorcę sądowego w osobie Lucjana Libury.

Whistle

HENRY
0
Wpisów: 253
Wysłane: 3 listopada 2009 11:56:07 przy kursie: 3,80 zł
Trwa zbieranie,od kilku sesjii powol,azeby nie "rozgrzac kursu",na fixingu od kilku ssji lezy nieduza ilosc papiera,gdy tylko ktos sprzeda pojawia sie nastepny niewielki pakiecik-i tak juz kilka sesjii.Poza tym w ostatnich kilkunastu dniach pojawiły sie w arkuszu spore pakieciki od 0,6-1,20;chociaz wczoraj jak jeden znów wyparowały(przynajmniej ich tam nie widac).Oczywiscie mozna to róznie interpretowac,ja juz dłuzszy czas mam te akcyjki i miałem to wywalic,jednak po tym numerze na fixingu dokupiłem jeszcze wiecej.Ma ktos moze jakies ciekawe spostrzezenia?Think

Chalmi
0
Wpisów: 86
Wysłane: 3 listopada 2009 18:01:46 przy kursie: 3,80 zł
HENRY napisał(a):
Trwa zbieranie,od kilku sesjii powol,azeby nie "rozgrzac kursu",na fixingu od kilku ssji lezy nieduza ilosc papiera,gdy tylko ktos sprzeda pojawia sie nastepny niewielki pakiecik-i tak juz kilka sesjii.Poza tym w ostatnich kilkunastu dniach pojawiły sie w arkuszu spore pakieciki od 0,6-1,20;chociaz wczoraj jak jeden znów wyparowały(przynajmniej ich tam nie widac).Oczywiscie mozna to róznie interpretowac,ja juz dłuzszy czas mam te akcyjki i miałem to wywalic,jednak po tym numerze na fixingu dokupiłem jeszcze wiecej.Ma ktos moze jakies ciekawe spostrzezenia?Think

Różnie może być, ale radzę numerami na fixingach się nie sugerować ;-)

spark
0
Wpisów: 23
Wysłane: 27 grudnia 2009 08:13:36 przy kursie: 3,40 zł
BEEFSAN (BEF): Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości Spółki zależnej Mysław Partner S.A. (raport nr 12/2009)
23.12.2009 09:41

Raport bieżący nr 12/2009
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd "Beef-San’ Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje , że w dniu 22 grudnia 2009r. otrzymał zawiadomienie, iż Zarządca jednostki zależnej od emitenta - AJPI Spółka z o.o. w upadłości układowej w Mysłowicach złożył w dniu 22 grudnia 2009r. w Sądzie Rejonowym Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy ul. Lompy 14 wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację majątku Dłużnika MYSŁAW Partner S.A. z siedzibą w Mysłowicach - spółki pośrednio zależnej od emitenta.
Jerzy Biel - Prezes Zarządu
Cecylia Potera - Prokurent

spark
0
Wpisów: 23
Wysłane: 6 stycznia 2010 18:44:27 przy kursie: 3,40 zł
BEEFSAN (BEF): Oddalenie zażalenia na postanowienie o odrzuceniu skargi o wznowienie postępowania rejestrowego. (raport nr 1/2010)
06.01.2010 11:51

Raport bieżący nr 01/2010
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Zarząd BEEF SAN Zakładów Mięsnych Spółka Akcyjna z siedzibą w Sanoku ("Emitent") podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 6 stycznia 2010 roku otrzymał postanowienie Sądu Okręgowego w Katowicach z dnia 3 grudnia 2009 roku oddalające zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego Katowice Wschód w Katowicach z dnia 24 września 2009 roku o odrzuceniu skargi o wznowienie postępowania rejestrowego w sprawie odmowy wpisania Emitenta do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego dla ABAKUS Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Mysłowicach ("ABAKUS") jako wspólnika, który objął w niej 400 udziałów na mocy uchwały zgromadzenia wspólników tej spółki z dnia 1 kwietnia 2009 roku o podwyższeniu kapitału zakładowego.
Jerzy Biel - Prezes Zarządu
Cecylia Potera - Prokurent

leniwiec
0
Wpisów: 61
Wysłane: 11 stycznia 2010 14:16:16 przy kursie: 3,20 zł
ale nie kasujcie postow ludzie co to jest forum czy .....

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 11 stycznia 2010 16:19:23 przy kursie: 3,20 zł
leniwiec napisał(a):

Forum jest moderowane.

KropaX
0
Wpisów: 46
Wysłane: 11 stycznia 2010 16:36:38 przy kursie: 3,20 zł
WatchDog napisał(a):
leniwiec napisał(a):

Forum jest moderowane.

Super! Widzę, że wymazano całą dyskusję! Z jednej strony to dobrze, że moderator pilnuje wątku, jednak z drugiej strony daje to ogromne możliwości manipulacji...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

4 5 6 7 8

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,181 sek.

zhhjfzzs
kwkzqxcy
bnevddwf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qcvwxekp
pnlecxry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat