Potwierdzam powyższą wypowiedź. Ja również zainwestowałem i jestem zadowolony. Kupony wypłacane terminowo  . Jeśli macie to podeślijcie jakieś info dot. nowej emisji, ale znając już e-Kancelarię to zapewne będą się wyróżniać (in plus oczywiście). To jest przecież branża (windykacja), która w obecnych (trudnych) czasach z roku na rok rośnie i powiększa swoje przychody.
|
Faktycznie spółka przesunęła wcześniejszą emisję na teraz. Całe szczęście, że udało mi się zapisać na 300 tys., bo już ponoć nie ma miejsc. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK, a Ci którzy inwestowali w budowlankę i deweloperkę niech się pukną w głowę. Przecież wszędzie są dzisiaj długi, mieszkania i domy się nie sprzedają. A firmy windykacyjne dzisiaj robią biznes.
|
poniżej info dot. aktualnej emisji:
Emisja Obligacji przez NSFIZ UNIFUND Zarząd Spółki e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa S.A.(dalej: "Emitent") informuje, że Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty UNIFUND (dalej: "NSFIZ UNIFUND"), którego jedynym inwestorem jest Emitent, rozpoczął emisję obligacji serii A o łącznej wartości nominalnej wynoszącej 10.000.000,00 złotych (dziesięć milionów złotych). Obligacje są w pełni zabezpieczone zastawem rejestrowym na certyfikatach serii B, wyemitowanych przez NSFIZ UNIFUND, które należą do Emitenta. Podmiotem reprezentującym i zarządzającym NSFIZ UNIFUND jest FORUM Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A.
Pozyskane środki finansowe z emisji obligacji, NSFIZ UNIFUND zamierza przeznaczyć na zakup portfeli wierzytelności pochodzących z sektorów telekomunikacyjnego, bankowego i innych.
Do tej pory NSFIZ UNIFUND nabył 23 portfele wierzytelności o łącznej wartości nominalnej wynoszącej ok. 104,4 mln zł. Portfele te zostały zakupione ze środków własnych NSFIZ UNIFUND, które pozyskał poprzez emisję certyfikatów o łącznej wartości wynoszącej 16,8 mln zł. Całością portfela inwestycyjnego funduszu NSFIZ UNIFUND zarządza Emitent.
I co o tym myślicie? Zabezpieczenie jest. Warto?
|
Ja na WDM bym nie patrzył oni nie znają się na biznesie tylko na oszukiwaniu klientów i partnerów w biznesie. Oni są na minus dla e-kancelarii. Ponad 60 proc. ma jeszcze prezes/założyciel więc ma kto to ciągnąć i widać że spółka zwiększa udziały w rynku windykatorów więc jest realizowana dobra strategia. A odsetki wypłacali Tobie w terminie? Czy już wykupili jakieś twoje obligacje? A czy widziałeś już warunki nowej emisji, zastanawiam sie czy w nią wchodzić czy nie?
|
Też widziałem informacje na ten temat.Dzisiaj otrzymałem ze Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych maila zachęcającego w tej sprawie. Znam Forum TFI. Są znani z wysokiej jakości usług (mec. Oleś i spółka). Sam zastanawiam się nad ofertą tą i aktualną Ganta. Jak macie info na temat ekancelarii proszę o komentarze, czy płacili w terminie i czy nie ma problemów z wykupem. Inwestuję swoje oszczędności i chcę ograniczyć ryzyko.
|