PARTNER SERWISU
jhaivqph
coolas

coolas

Ostatnie 10 wpisów
nagle zly sad, albo informacje o odbytej rozprawie po 2m-cach,

Witam,
czy moglibyscie dodawac spolki o ktorych wiecie ze stosuja kowenanty przy emisji obligacji korporacyjnych
z gory wielkie dzieki

no juz sprawy sadowe sa w trakcie ale cyrki z nich wychodza

splata 40k obligacji to jakas kpina? wujaszek czy bratanek wlascicieli posiadal je ze akurat w takiej wysokosci "zamierzyli splacic" bo nie wiem czy w koncu splacili?

PILNE, ostatnia szansa - osoby posiadające obligacje GPF CAUSA proszone są o kontakt mailowy (najlepiej z dowodem posiadania oligacji) aby przyspieszyc sprawe :)
Pozdrawiam

Ci którzy chcą coś zrobić konstruktywnego w zakresie odzyskania wierzytelności od GPF CAUSA z tytułu posiadanych obligacji zapraszam do kontaktu mailowego.

czy ktos chce dac im jeszcze czas na cokolwiek? nie lepiej zebrac sie i zlozyc wniosek o upadlosc?

akurat to chyba nie jest minus, do rozmowy/obsługi telefonicznej nie potrzeba kogos ze sprawnymi nogami tylko aparatem mowy

moja przygoda z catalyst tez zaczela sie wlasnie z ta spolka, na szczescie nie tylko je miałem an swojej drodze dlatgeo catalyst nie zdazyl jeszcze pogrzebac mojej iskry do inwestowania na tym rynku, ale jest na dobrej drodze aby to uczynic, czy nie ma na prawde nadzoru nad tym rynkiem? bo wlasnie tka to tyglada, KDPW zablokował obrot tymi papierami i co wiecej? nic? jakas kontrola? system kar? nakazow? zerooo... tylko zakladac spolki upubliczniac na newconect, emitowac i zwijac dupe za granice...

dla mnie moze juz nie istniec ta firma, byle bym dostał swoją kasę. Bo jeśli nie to będą rodzić się nastepujace pytania.( jakby nie było firmy i nie bylo z czego splacic) Co się stało z należnościami firmy, które były bardzo wysokie w stosunku do wielkości emisji obligacji, po drugi jeśli zabrakłoby na spłate obligacji z odsetkami czyli ok 450tys zł to gdzie majątek firmy? czyzby defraudacja? a moze dzialanie na szkode firmy? wypompowanie tego co jeszcze w niej jest za granice lub gdziekolwiek

Dobra starczy tych czarnych hipotez.... zejdzmy na ziemie, dziwi mnie to ze firmie nie zalezy na dobrych kontaktach z obligatariuszami

Moze ktos jeszcze wypowie sie co ma do powiedzenia na temat tej firmy....

dobry humor sie Ciebie trzyma

Cytat:

obligacje.pl
2013-12-09 Spółka nie przekazała tabel odsetkowych na ostatni kwartalny okres od notowanych na Catalyst obligacji serii A o wartości 420 tys. zł.
Lista przewinień spółki wobec obligatariuszy jest jednak znacznie dłuższa - w sierpniu Grupa Prawno-Finansowa Causa nie wypłaciła odsetek od obligacji. Potrzebowała wówczas na ten cel ok. 16 tys. zł. Spółka wciąż nie wydała komunikatu na temat ewentualnego zaspokojenia zobowiązań wobec obligatariuszy.
W trzecim kwartale GPF Causa zanotowała 13,6 tys. zł zysku operacyjnego (wobec 180,2 tys. zł straty przed rokiem) i 12,6 tys. zł zysku netto (238,3 tys. zł). Od początku roku narastającą stratę netto podliczono na 157,5 tys. zł. Na koniec września spółka posiadała 1,14 mln zł krótkoterminowych zobowiązań przy 1,29 mln zł krótkoterminowych należności. Ale środki pieniężne w kasie podliczono zaledwie na 550 zł.
W pierwszej połowie września GPF Causa informowała o problemach informatycznych, które unieruchomiły jej stronę internetową. Ponownie uruchomienie miało nastąpić w ciągu tygodnia, tymczasem po trzech miesiącach strona wciąż nie działa.
Brak wypłaty odsetek, słabe wyniki oraz nonszalanckie podejście do kontaktu z rynkiem (w tym z giełdą) nie są najlepszą wróżbą dla zapadających już w lutym obligacji. Choć ich wartość jest niewielka jak na Catalyst, to trudno znaleźć argumenty, które zwiastowałyby bezproblemowy wykup.
Po raz ostatni papierami GPF0214 handlowano 7 listopada przy cenie 72 proc. Obrót zostanie odwieszony dopiero po przekazaniu tabel odsetkowych.
Dodano 2013-12-09 | Autor: msd

posiadam obligacje, ani na BZ WBK ani w Mbanku nie mam pieniedzy. czy ta spolka jeszcze istnieje czy panowie zwineli interes i spieprzyli za granice? kapitał własny szybko maleje...

Czy ktoś sie jeszce interesuje ta spolka? Brak kupon za 23.08 brak kuponu za 23.11 , co jest grane?? zero informajci od spolki!!!

ja nie mam zamiaru narazac sie na koszty swiadectwa, jest droga ustalona- wplata do KDPW i czekam na pieniadze!!!! Moje pieniadze!!! a jak ich stac zeby 13% odsetek płacic to prosze bardzo, czekam, z kazdym dniem mi to na reke bo aktualnie malo kto daje 13%! :)

dzisija miał byc raport za III Q, ktoś wie czmeu nie ma?

to ze zpalacili kupon to nie znaczy ze maja grubsz kase na wykup, cos cuzje ze jutro bedzie info dotyczace "rozmow z inwestroami": na temat warunkow rolowania dlugu itp. a z tego nic nie bedzie wynikac oporcz tego ze po prostu nie zpalaca

15:33:37 transakcja 400tys szt przy cenie 14,51 !!!!! ktos wykonal 1transakcje na ok. 5,8mln zł łądnie sie ktos bawi

Mógłby ktoś coś więcej napisać o firmie i obligacjach. Oprocentowanie stałe 20% , cena nominału w okolicach 108-110 ! Termin zapadalności grudzien 2013

Jak wyglada sytuacja z wykupem eka0413??

robertokot25 rozwaliles mnie swoim pytaniem ! Grasz pod spadki czy jaki grzyb? Po co pisać takie rzeczy siejac zamet i ferment jeszcze wiekszy od tego jaki jest skoro wiadomo ze inwestorzy, czyli my, ktorzy czytaja to odbiora to negatywnie jako glos zwatpienia i paniki.
Pewne info- heheh dobre zarty. Chyba jakby ktos mial super nowe info to rynek od razu by zareagowal,albo najpierw sam wykorzystal a nie sie dzielil, czy nie ?

zainteresowanie spada, gdyz powoli zbliza sie okres odsetkowy, odsetki narosle sa juz znaczne, kupon wyplacany jest polrocznie, stad wezmiesz na siebie duze obciazenie podatkowe od kuponu

w bz wbk tez zaksiegowane 28lutego

mi zpalacili tylko ze mialy wplynac 23,02 a wplynely dzisiaj 26,02

bz wbk odsetki wpłynęły dzisiaj 37,35 zł

czy ktoś dostał kupon przypadajacy na 23.02 ??

widze ze 16.01 ktoś kupił papiery MLX 0714 ; cos ktoś wiecej wie na ten temat, w koncu obligacje maja animatora?

Mam pytanie odnośnie MLX 0714, czy ktoś się orientuje czy da się kupic tą obligację, i jaki jest jej kurs, a jak nie to dlaczego tak jest i czemu nie widac kursu?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 stycznia 2017 19:49:17
Liczba wpisów: 29
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,847 sek.

ailliyrb
lhketvsf
xmbslfkv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lrqpfgya
dpkpeyry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat