PARTNER SERWISU
etcbwenh
mirekadam74

mirekadam74

Ostatnie 10 wpisów
stooq.pl/n/?f=392542&c=1&a...

Warszawa, 02.12.2010 (ISB) – Analitycy Beskidzkiego Domu Maklerskiego (BDM) wydali rekomendację „akumuluj" dla akcji producenta słodyczy Jutrzenki z ceną docelową 3,99 zł, wynika z raportu datowanego na 29 listopada, a odtajnionego w czwartek.
W dniu wydania rekomendacji kurs wynosił 3,58 zł, z kolei w czwartek o godz. 10.00 za akcję płacono 3,73 zł.

Wildthing napisał(a):
Hm... czy ktoś zna przyczyny ostatniego północnego kierunku spółki? I te obroty. Mam tego troszkę nakupione na dołach i nie powiem, cieszę się, ale jakie są podstawy?. Żeby tak doszło do 0,9 jak za dobrych czasówthumbright

A ja myslę,że powodem mogą być

1.wejście zapowiadanego inwestora w projekt KOMI
2.24 listopada jest termin rozprawy i ewentualne odszkodowanie

Kolejna dobra wiadomość-Hellena na Maltę

www.portalspozywczy.pl/inne/na...

Jutrzenka Colian chce wprowadzić polskie słodycze na afrykański rynek Prześlij»
Drukuj»
Komentuj»
Magdalena Brzózka, portalspozywczy.pl
15-07-2010, 15:42- Prowadzimy negocjacje z firmami z Libii, Kuwejtu i RPA dotyczące wprowadzenia na tamte rynki czekolad Goplany i słodyczy Jutrzenki - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Krzysztof Koszela, dyrektor ds. rozwoju rynków zagranicznych i członek zarządu Jutrzenka Colian.
- Jeśli uda się nam wejść ze słodyczami Jutrzenki i Goplany na rynki afrykańskie nasz eksport wyrobów słodyczowych może wzrosnąć nawet o kolejne 7 proc. Na razie prowadzimy negocjacje z przedstawicielami Libii, Kuwejtu i RPA - mówi Krzysztof Koszela.

Obecnie Jutrzenka eksportuje słodycze głównie do Rumunii, Wielkiej Brytanii, USA i Kanady. Eksportowa sprzedaż słodyczy stanowi około 12 proc. w łącznych przychodach spółki.

- W każdym z krajów, w którym jesteśmy obecni jest bardzo duża konkurencja, głównie ze względu na światowe koncerny, które skorzystały z kryzysu i umocniły pozycje na niemal wszystkich rynkach - mówi Krzysztof Koszela.

PAP
10-05-2010, 20:02
Prezes Jutrzenki Jan Koleński poinformował, że spółka cały czas jest zainteresowana przejęciami w swoim segmencie, nie licząc "dużego przejęcia", nad którym obecnie pracuje.
- Na ten moment skupiamy się na dużym przejęciu. Nie wykluczamy innych przejęć, musiałyby one być związane z naszą strategią, zakładającą działalność w segmentach: słodycze, kulinaria, napoje. Nie planujemy rozwijać się szerzej poza tymi segmentami. Priorytetowo traktujemy rynek krajowy" - powiedział Kolański.

EDIT:

Czyli dalej walczymy o Wedla mam nadzieję.

pozdrawiam

Umowa zawiera katalog zdarzeń, których wystąpienie spowoduje zaistnienie przypadku jej naruszenia, uprawniającego Banki do naliczenia podwyższonych odsetek w okresie trwania naruszenia, wypowiedzenia Umowy oraz zaspokojenia się z ustanowionych zabezpieczeń. Jako przypadek naruszenia zostały przewidziane w Umowie m.in. następujące zdarzenia:
1. złożenie przez Spółkę nieprawdziwych oświadczeń w dacie Umowy oraz w dacie gdy uważa się je za powtórzone, tj. w dacie płatności odsetek;
2. zaprzestania przez Spółkę lub Spółki zależne PKM Duda – Centrum Mięsne Makton S.A., AGRO DUDA Sp. z o.o. i Rosan Agro –prowadzenia całości lub zasadniczej części swojej działalności;
3. ujawnienia istotnych i negatywnych rozbieżności między wynikami osiąganymi i prognozowanymi , rozumianych jako co najmniej 25% różnicy między osiągniętą EBITDA oraz przychodami ze sprzedaży za pełny rok obrotowy oraz odpowiednio EBITDA oraz przychodami ze sprzedaży założonych w planie finansowym przedstawionym Bankom na dany rok;
4. zostanie uchwalona, bez zgody Banków, dywidenda roczna, w kwocie, której wypłata mogłaby spowodować naruszenie wskaźników finansowych do których osiągania zgodnie z Umową zobowiązana jest Spółka;
5. nie dokonania przez Spółkę spłaty odsetek z tytułu pierwotnych umów kredytowych zawartych z Bankami Kredytodawcami do 31 stycznia 2010 r.;
6. naruszenie innych umów dotyczących zobowiązań o charakterze finansowym przez Spółkę lub istotne podmioty zależne (CM Makton S.A., Stół Polski sp. z o.o., AGRO DUDA Sp. z o.o., ZM Duda Sp. z o.o. i Agroferm Sp. z o.o.);
7. wystąpienie i nieusunięcie istotnych negatywnych zdarzeń mających wpływ na zdolność Spółki do regulowania zobowiązań wynikających z Umowy;
8. naruszenie istotnych warunków restrukturyzacji, w tym:
i. nieobjęcie przez Rodzinę Duda akcji Spółki nowej emisji o wartości 20 mln zł,
ii. naruszenie przez niektórych członków Zarządu Spółki warunków zawartych z nimi kontraktów menedżerskich,
iii. prowadzenie przez członków Zarządu działalności konkurencyjnej,
iv. niezłożenia przez Spółkę do 31 maja 2010 r. wniosku o dopuszczenie do obrotu na rynku regulowanym akcji serii I;
9. niedokonania przez Spółkę do 31 grudnia 2009 r. spłaty części kwoty głównej wierzytelności z tytułu poręczenia udzielonego przez PKM Duda Bankowi Polska Kasa Opieki S.A. za zobowiązania spółki Polska Wołowina S.A.

www.bankier.pl/wiadomosc/DUDA-...

Myślę,że tu znajdziesz odpowiedź.

edit.
Niestety nie wiem czy jakiś punkt umowy został naruszony,gdyż nie jestem biegły w tych sprawach.
pozdrawiam

Taurus80 napisał(a):
Wiadomym bylo ze to ipopema sprzdala w pakiecie jednak nadal nie wiadomo kto kupil :) chyba 5 dni maja na powiadomienie o przekroczeniu progu wiec lada chwila mozna sie spodziewac informacji.

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 14 / 2010
Data sporządzenia: 2010-05-01
Skrócona nazwa emitenta
JUTRZENKA
Temat
Nabycie akcji przez Aviva Otwarty Fundusz Emerytalny Aviva BZ WBK SA
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd JUTRZENKI HOLDING S.A. (dalej: Spółka) informuje, że w dniu 30 kwietnia 2010 roku otrzymał od Aviva Otwarty Fundusz Emerytalny Aviva BZ WBK SA (dalej: Aviva OFE) z siedzibą w Warszawie informację, iż w wyniku nabycia akcji Spółki w dniu 22 kwietnia 2010 roku udział Aviva OFE w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki zwiększył się i przekroczył próg 5 %.

Przed nabyciem akcji Spółki, Aviva OFE posiadał 3.666.864 akcji Spółki, stanowiących 2,56% kapitału zakładowego i uprawniających do 3.666.864 głosów na Walnym Zgromadzeniu co stanowiło 2,56% ogólnej liczby głosów.

Po zawarciu transakcji Aviva OFE posiada 9.743.128 sztuk akcji Spółki stanowiących 6,82% kapitału zakładowego i uprawniających do 9.743.128 głosów na Walnym Zgromadzeniu co stanowi 6,82% ogólnej liczby głosów.

PKM Duda miała 308 mln zł straty netto w 2009 roku
PAP - Biznes
1 Maj 2010, 9:38

01.05. Warszawa (PAP) - Polski Koncern Mięsny Duda miał w 2009 roku 308 mln zł straty netto z powodu konieczności utworzenia dodatkowych zapisów. Spółka realizuje program restrukturyzacji, który ma przynieść do 2014 roku 80 mln zł oszczędności - poinformowała spółka w raporcie rocznym.
We wcześniejszym raporcie kwartalnym Duda informowała, że jej całoroczna strata netto wynosiła w 2009 roku 191 mln zł.

"Na wielkość odpisów wpływ miała opinia audytora i rady nadzorczej, którzy kierując się zasadą najdalej posuniętej ostrożności i dodatkowymi badaniami na utratę wartości zalecili zwiększenie w ubiegłym roku odpisów dotyczących przede wszystkim utraty wartości aktywów rolnych na Ukrainie i w Polsce" - napisano w raporcie rocznym.

Duda poinformowała też o realizacji programu restrukturyzacji, który ma do 2014 roku przynieść łączne oszczędności na poziomie 80 mln zł.

Największe oszczędności mają być osiągnięte dzięki centralnym zakupom (27 mln zł), uspójnieniu polityki zarządzania dystrybucją (31 mln zł) oraz dzięki optymalizacji kosztów zatrudnienia (14 mln zł). (PAP)

pr/

Czyzby"DROBNA" pomylka o jakieś 117mlnNot talking

Przyznanie wyłączności negocjacyjnej w procesie prywatyzacji spółki Ośrodek Badawczo – Rozwojowy Przemysłu Rafineryjnego S.A.

Podsekretarz Stanu Pan Mikołaj Budzanowski w dniu 20.04.2010 r. podjął decyzję o udzieleniu ProFounders Ventures Management GmbH z siedzibą w Monachium wyłączności negocjacyjnej w procesie prywatyzacji spółki Ośrodek Badawczo – Rozwojowy Przemysłu Rafineryjnego S.A. na okres 4 tygodni liczonych od daty otrzymania zawiadomienia.

prywatyzacja.msp.gov.pl/portal...

Wygląda na to,że ERG może zapomnieć o OBR. No chyba,że w ciągu tych 4 tygodni nie osiągną konsensusu(taką mam nadzieję).

Pozdrawiam wytrwałych

Widzę,że na kurs specjalnie ta decyzja nie miała wpływu,chyba że rynek już ją zdyskontował

mnich napisał(a):
Kraj demokratyczny ,a forum cenzurowane:
i tak ma być - tak study
p.s. a ubecy też mają dobre emerytury bo przecie im pozabierali po 30 zł/miesiąc i heyah sprawiedliwość zawsze góra ! ha king

Demokracja(czytaj-wolność słowa)nie oznacza,że można pisać co się chce.Łatwo jest bawić się w proroka i wieścic takie lub inne scenariusze wiedząc,że jedyną karą jest kilutygodniowy ban,a nie konkretna wymierna kara.

Ważmy słowa,bo można komuś zrobić krzywdę-wiele osób kieruje się wypowiedziami na tym forum.Na początku zeszłego roku traktowałem forum prawie jak książkę,która dostarczała wiele cennych informacji,a teraz czytam tylko wybranych forumowiczów.WD zrób porządek zanim osiągniemy poziom bankiera albo parkietu.

pozdrawiam

Widze,że to duże dwudniowe ukryte zlecenie na sprzedaż po 4.45 przestraszyło niektórych inwestorów(ktoś to przecież kupił).Pocieszające są spadające obroty,więc może nie będzie tak źle i znowu ruszymy do góry.

pozdrawiam

bartekbb napisał(a):
ale chodzi o to, że jak w Pini ruszy produkcja, to rynek na to zaareguje.

Podobnie jak kolega Krewa tez uważam,że otwarcie ubojni w Kutnie nie będzie miało większego wpływu na kurs Dudy,ponieważ pan Piero Pini ma kiludziesięciu kontrahentów w Polsce i kupuje mięso od kilku lat,więc istnieje już na naszym rynku.

Zgadzam się też z p.M.Dudą,że nie będzie zagrożeniem dla jego firmy(sorry-banków).W większych firmach koszt jednostkowy produkcji jest mniejszy niż w małych i to oni niech sie obawiają.

Może się mylę,ale czy w tej sytuacji nie należy szukać szans na przejęcia mniejszych spółek(lub renegocjacja konraktów), które w obliczu takiej sytuacji rynkowej(nowy duuuży konkurent)nie bedą w stanie utrzymać się samodzielnie na rynku?

Może wypowie sie ktoś lepiej zorientowany w branży.

pozdrawiam

4.45 pokonane,a juz myslałem,że ten ukryty baton nigdy sie nie skończy

A ja na tygodniowym widzę ORGR i mam nadzieję,że to zobacza też inni.

Tylko podaż(zniecierpliwieni inwestorzy?) atakują troche niżej niż 4,40-4,44.Mam nadzieję ,że popyt sobie z tym poradzi jak nie dzisiaj to może w najbliższym czasie.

dolarman napisał(a):
krewa napisał(a):
wystarczyło postraszyć i już wybijamy górą thumbright
po drodze 4,42-4,44 będzie stanowić przeszkodę

Mam nadzieje że teraz czeka nas podobny marsz w górę jak na pamampolu :-)

I duże obroty jak na tak wczesną porę napawają optymizmem

epaulo napisał(a):
dzięki za link wave tam jest napisane wszystko prawniczym bełkotem ale ja nie umiem tylko zrozumiec dlaczego skoro ja złożyłem zlecenie gdy w arkuszu było ok.7 mlm na kupnie, a otwarło sie wolumenem 11 mln dlaczego zlecenia złozone po mnie ( te od 7 do 11 mln ) zostały zrealizowane a moje do końca dnia wisiało

Może te ok 4 mln były wystawione z ukrytego zlecenia i twoje nie było po 7mln tylko dopiero po 11mln.Nie wiem czy taka sytuacja może mieć miejsce przed otwarciem ale to tylko moje przypuszczenia.

pozdrawiam

Przy średnim wolumenie z 10 miesięcy na poziomie 850tyś ktoś wystawia na sprzedaż 729tyś akcji i ujawnia wszystko.Jeżeli naprawdę chciałby sprzedać to wywalałby z ukrytego,więc chyba komuś zależy aby kurs nie poszedł w górę

Tylko dziwne jest to,że po ogłoszeniu wstepnych prognoz wyników 29 października kurs po 3 sesjach wzrostowych wszedł w kanał spadkowy.szkoda

gromryszard napisał(a):
kiedy wreszcie ten duda się odbije??bandhead już od pół roku jest w trendzie spadkowym - może w końcu czas na zmianę; wie ktoś może kiedy mają ogłosić wyniki??

24 lutego.Oby wynik raportu był zachętą do wzrostów

Żadnej wzmianki na temat sektora prasowego.W pełnym artykule znajduje sie jedynie
wypowiedź wiceprezesa Jupitera p.Artura Rawskiego.

cytat:"Zarząd nie spodziewa się jednak, by Jupiter zaskoczył w tym roku dobrymi wynikami. Na wynik finansowy zdecydowanie wpłynie ogólna koniunktura na rynku,a nie spodziewamy się,by w tym roku koniunktura się poprawiła.Z naszego punktu widzenia jest to dobry czas na przeprowadzenie wewnętrznych porządków w spółkach i ewentualnekolejne akwizycje".

oto reszta artukułu.

Czy wie ktoś kiedy będzie raport kwartalny?

www.portalspozywczy.pl/inne/sl...

jeden ewentualny konkurent mniej

krewa napisał(a):
mirekadam74 napisał(a):
i oto kolejne info na temat ewentualnego przejecia przez jutrzenke,tylko te opinie analityków jakos nie pomagają kursowi...

z reguły rośnie kurs podmiotu przejmowanego - i właśnie tak się zachował dzisiaj kurs MSO.

jednak sama chęć przejecia innej spółki(mając oczywiscie takie możliwosci finansowe),a juz napewno z tej samej branży, daje wiele mozliwości także dla przejmującego z czego najważniejsze to umocnienie pozycji rynkowej(kazda spółka dąży do monopolu)

przepraszam oto poprawny link

mieszka-moze-byc-zainteresowana-jutrzenka,26572.html

i oto kolejne info na temat ewentualnego przejecia przez jutrzenke,tylko te opinie analityków jakos nie pomagają kursowi, wręcz przeciwnie.mam cichą nadzieje,że usłyszymy z ust władzy spólki konkrety a wtedy przekonamy sie ile naprawde jest warta

wkm3 napisał(a):
dobrze że zatrzymałem długoterminowo:) miałem farta że fundy też chyba czasem patrzą na fundamenty, pozycję rynkową i dłuższy horyzont...salute

W przypadku tej spółki o fundamentach to raczej trudno mówić w pozytywach.Warto zerknąć na ostatni raport albo prościej-odsyłam do komentarza szanownego WD z 12.11 lub 13.11

joint napisał(a):
No to jutro szykuje się niezła korekta kursu po tych ostatnich wzlotach. Ciekawe ile panowie z parkietu zarobili na tej plotce.

jutro jest sobota wiec korekta albo pod koniec sesji albo dopiero w poniedziałek

honza napisał(a):
w krótkim czasie czeka nas bdb dobre infobinky

A można prosić o jakieś konkrety z tym info,gdyż JUPITER nie jest tak medialną spółka jak np.CENTROZAP i dosc rzadko mamy możliwość otrzymania jakichkolwiek informacji.Chyba,że odnośnie p.Hajdarowicza lub spółek w ktorych JUPITER ma udziały(bo o sztandarowym projekcie czyli KCI KROWODRZA-niestety niepokojąca ciszaSilenced )

Wildthing napisał(a):
Maciek1981 napisał(a):
....że CMS jest albo ślepy albo mają w umowie zakaz kupowania akcji na rynku. Tak więc ekipa z dżipa Centro kupuje po 56/55/57 itd. a tamtym opychają po 0.95 - 1.00 :)

Może zakaz na rynku mają, ale przymusu poza rynkiem chyba nie?... Czyli ślepi albo głupi. A tak poważnie to dalej myślę że tak czy owak, jeśli tyle akcji schodzi po cenach grubo ponad rynkową, to źle nie będzie. Chyba że za mało jeszcze wiem by to zamieszanie pojąćbinky

A może podobnie jak rynkach towarowych podpisali cos w rodzaju kontraktu terminowego na zakup akcji w odpowiednim terminie,oczekując na wzrost ceny akcji i kupienia po nizszej cenie niz rynkowa.Pomylili się w ocenie i teraz poprostu musieli je kupić niezależnie od aktualnej ceny.Nie wiem czy jest to możliwe na GPW,ale jesli sie nie mylę to na towarowej jest.

Czy to tylko przejściowe?

Oby nie

Czy wie ktoś skąd ten wzrost popytu?

Po ostatniej wpadce informacyjnej parkietu byłbym bardziej ostrożny w ocenie rzetelności serwisu

GroniuII napisał(a):
"Cierpliwości. Za dużo tu ruchów spółki w kierunku aktywnej działalności żeby miało być źle. Spółka żyje i garnie się do działania. Kwestia czasu i odlatujemy w kosmos."

No tak zgadzam się ale te przesłanki dotyczące aktywnej działalniści dały mi podstawę do kupna w okolicy 0,8 za papier. Spółka generalnie zawsze raportuje pozytywnie, zaskakuje wzrostem zysku itp.. za to cena leci. Obserwuje słupki po prawej i lewej stronie i jeśli do kupna na 250000 jest otwartych np 50 zleceń a na sprzedaży taki sam wolumen pokryty jest jednym to chyba znaczy że ktoś pozbywa się większych pakietów....i tu rodzi się pytanie na które sam nie jestem w stanie odpowiedzieć dlaczego.?? Przecież papier jest tani jak prawie nigdy, jeszcze troszke i będą akcje rozdawać.
Z tym odlatywaniem w kosmos to trąci lekkim naganianiem(w mojej skromnej ocenie).Spółka ma taki kurs na jaki wycenia ją rynek,więc czy jest tania-nie wiem.Zawsze może być taniej.W dłuższej perspektywie jest nadzieja ,że urośnie,ale dopiero po tym jak zacznie zarabiać.Byłem posiadaczem akcji CENTROZAPA i obserwuję spółkę od długiego już czasu.Wiele wzrostów moim zdaniem było wynikiem informacji o kilkusetprocentowej dynamice przychodów,co nie było trudne biorąc pod uwagę punkt odniesienia. Projekt Komi moze pomóc społce w przyszłości(mimo słabej sytuacji na rynku drzewnym),ale czy wejście w Pronox było dobrym posunięciem i czy ta decyzja nie ma właśnie wpływu na kurs?Czas pokaże

harleyangel napisał(a):
gromryszard napisał(a):
wydaje mi się, że teraz to już spółka potrzebuje wstrząsu, żeby kurs ruszył w górę bo ani czas ani wyjście na prostą nie wpłynęły pozytywnie na notowania

problem w tym, że nie bardzo widać podstawy do pozytywnych wstrząsów...

przydałaby się rezygnacja Macieja Dudy i zastąpienie go jakimś zawodowcem... tak, to na pewno byłby wstrząs, można rzec nawet euforia
Też myślę,że wstrząs by sie przydał w postaci np.infa o rzeczywistym i wymiernym finansowo handlu na wschodzie.Jednak nie mogę się zgodzić z twierdzeniem,że Macieja Dudę też trzeba będzie wymienić.Mimo jego wielu przewinień(m.in.kłamstwo w sprawie opcji),facet ma duże doświadczenie w przemyśle mięsnym,a teraz kiedy ma założony przez banki kaganiec na fałszywe informowanie opinii publicznej nie powinno już być podobnych sytuacji w przyszłości.Może inny doradca finansowy byłby lepszym pomysłem na spokojniejszą przyszłość(mam na myśli opcje walutowe które były zmorą nie tylko DUDY).Firma moim zdaniem dobrze robi,że kieruje się na wschód,gdyz tam znajduje się potencjalnie ogromny rynek zbytu. Posiadam akcje DUDY i trzymam na dłuższy termin,gdyz wierzę w lepszą przyszłość i spory zarobek czego i reszcie akcjonarjuszy też życzę.

Dziwią mnie te lamenty i oskarżenia o wprowadzanie w błąd wysuwane wobec szanownych kolegów forumowiczów ze znacznie bogatszym doświadczeniem giełdowym. Jeżeli ktoś zaczął grać na giełdzie(a sądząc po wpisach uczestników na wątku TEXa było ich sporo) to musiał być totalnym ignorantem nie biorąc pod uwage mozliwości straty,więc jeżeli dzisiaj stracił trochę grosza to zyskał wprawdzie bolesną ale naukę. Gra na ewentualnych bankrutach jest bardzo ryzykowna więc może warto najpierw spróbowac od spółek solidnych, z dobrymi fundamentami, o których przyszłość można być spokojnym. Odniosłem wrażenie,że wielu weszło w TEXa ze zwykłej chciwości,szybkiego i bardzo wysokiego zarobku.Jak wejdzie stary wyjadacz giełdowy to sobie poradzi,ale tylu nowych i niedoświadczonych chyba nie zdawało sobie sprawy z ryzyka.Myslę,a właściwie to jestem przekonany,że skusiła ich nadzieja na podobny wzrost jak na np.SKOK,IZOLACJA lub też DUDA.Nie tędy droga.Można szybciej skończyć przygodę z gieldą niż się myślało.Nie ma dymu bez ognia.Więc szczerze życzę tym co dzisiaj stracili część swojego kapitału,aby ta nauka była ich ostatnią za własne pieniądze. I trochę z innej beczki.Chcesz pograć ryzykownie i za darmo polecam FOREX wersje demonstracyjne.Tam można grac hazardowo(jak ostatnio na TEXie).Nic nie stracisz(darmowa nauka), ale może nabieżesz pokory. Pozdrowienia

Zastanawia mnie ten nadmierny optymizm. Przecież TEX spadł z ok.10PLN na 2.xx więc znacznie a teraz widzę oczekiwania na wzrosty rzędu 350 lub 400%.aktualnym posiadaczom życzę takich wzrostów jednak byłbym bardziej ostrożny w prognozowaniu. Spółka stoi nad krawędzią brak decyzji sądy odnośnie upadłości może świadczyć o skrajnie różnych wizjach przyszłości TEXa więc konsensus może być osiagnięty wysokim kosztem.wielki dług zamieniony na akcje może mocno rozwodnić akcje a co za tym idzie obniżyć C/WK i inne współczynniki w tym potencjał wzrostu.Dlatego też byłbym ostrożniejszy. Dodam jeszcze że byłem posiadaczem akcji TEXa i zdążyłem sprzedać zaraz po info o klopotach z rolowaniem kredytów. Nie naganiam na spadki choć sam może ponownie kupię jak odwróci się trend po pozytywnej decyzji sądu. Życzę cierpliwości i trafnych decyzji

irfy napisał(a):
Chalmi napisał(a):
owner napisał(a):
mathu napisał(a):
Trzeci fixing z rzędu ktoś ustawia na S kilkaset tysięcy akcji w cenie 0.01 i czyści arkusz do zera. Kupujący w takiej sytuacji przesuwają swoje zlecenia w dół, na parę sekund przed końcem fixingu "ktoś" usuwa swoje zlecenie i kurs kończy na kilkuprocentowym minusie.

taki urok maluchów i raczej trzeba się przyzwyczaić

Myślę że do takich zabaw na fixach to trzeba podchodzić z dystansem, ale jestem ciekaw co by taki wesołek zrobił jak po wystawieniu takiego zlecenia padłby mu komputer albo Internet...a tu do końca fixu zostało kilka minut Whistle

Poszedłby na drugi komputer z alternatywnym łączem internetowym. A jakby i tamto nie zadziałało, poszedłby na trzeci, z jeszcze innym :) W dzisiejszych czasach to norma, sam tak mam, chociaż nie jestem takim "wesołkiem". W sensie finansowym znaczy (niestety). Bo zabawy na fixingach to owszem, lubię czasem - dla czystego "picu":)Poza tym można w ten sposób wysondować realną "siłę" papieru w danym dniu:)
zostaje jeszcze telefon do biura maklerskiego i modlitwa by ktoś odebrałPray

www.bankier.pl/wiadomosc/TECHM... chyba jednak prezes sprzedał część swoich akcji

witam wszystkich piszę poraz pierwszy choć jestem częstym gościem na tym forum i uważam, że jest to najlepsze forum na jakie zaglądam( a ostatnio jedyne). jednak zauważyłem że co niektórzy wykazują całkowity brak znajomości tematu obniżając swoimi postami poziom tegoż forum. Bo jak ocenić osoby które wklejają linki pisząc że jest nowe info lub temu podobne a nawet nie pokusili się żeby przeczytać dany artykuł.Więc gorąca prośba do tych którzy tak postąpili,jeżeli nie macie nic sensownego do przekazania to zachowajcie dla siebie te pseudoinfa. Najpierw czytamy potem MYŚLIMY a dopiero na końcu dzielimy się informacjami. Życzę wszystkim solidnych wzrostów.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 25 sierpnia 2019 11:32:52
Liczba wpisów: 43
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,393 sek.

yynsoymm
rqubvnre
ffdejqjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mfkqukpq
hwrvpzwc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat